"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

NORA-frisbeegolf

Radan kuvaus

NORA-frisbeegolf on JEDUn Haapaveden ammattiopiston Noran -yksikön opiskelijoille rakennettu aloittelijaystävällinen frisbeegolfrata. Radalla on viisi väylää, joista neljä on alle 50 metrisiä ja yksi haastava 200 metrinen par 5.

Lue lisää

Rata on rakennettu 2013. Heittopaikoilla numeroidut puupylväät merkkinä. Radan huollosta ja ylläpidosta vastaa JEDU Haapaveden ammattiopisto.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kytökyläntie 254
  86600 Haapavesi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  5

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

NORA-frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: NORA #1

Pituus 49 metriä. Par 3

Päärakennukset "alapuoleiselta" nurmikkoalueelta heitettävä suora väylä. Väylälle haastetta luo puut ja pensaat, sekä tiukat OB-rajat. OB: Asfalttialueet oikealla ja pelto vasemmalla. Huomioi: Pihassa liikkujat, koulun ikkunat ja kasvillisuus.

Väylä 2: NORA #2

Pituus 41 metriä. Par 3

Suora väylä jolle haastetta tuo tiukat OB-rajat OB: Asfalttialueet Huomioi: Pihassa liikkujat

Väylä 3: NORA #3

Pituus 39 metriä. Par 3

Väylälle haasteen luo puut ja tiukat OB-rajat OB: Tie vasemmalla ja puistotie oikealla. Huomioi: Pihassa liikkujat

Väylä 4: NORA #4

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylälle haasteen luo puut ja tiukat OB-rajat OB: Tie oikealla ja puistotie vasemmalla. Huomioi: Pihassa liikkujat

Väylä 5: NORA #5

Pituus 200 metriä. Par 5

Pitkä suora väylä koivujen reunustamalla kapealla peltotiellä. OB: Pelto vasemmalla. Huomioi: Tiellä ja pellolla liikkujat.

Yksi arvostelu radalle “NORA-frisbeegolf

  Haapaveden kaupungissa NORA-frisbeegolf. Radalla pituutta 5-väylää, 373m ja D2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1820m. Pelattu 28.9.2023.

  Koulutuskeskus JEDU:n frisbeegolfrata sijaitsee täysin tasamaalla missä ei väylillä korkeuseroja ole, joten syke ei kovin korkealle liikunnan rasittavuuden puolesta pääse nousemaan. Väylistä 2 ja 4 nättejä puiston ja vanhojen rakennuksien johdosta.

  Radan rakenteista löytyy asiallinen ratakartta, heittopaikkaopasteet ja hyväkuntoiset vanhat Sepot ja vieläpä numeroidut sellaiset koreina. Haapaveden keskustan palveluiden äärelle 3 km matkaa. Erinomaisen lämmin suositus Kahvila-Konditoria Häggmanille. Satunnainen kulkija sai suorastaan häkellyttävän hienon kertomuksen paikallisista herkuista mitä oli tietenkin täydellisen myyntipuheen jälkeen aivan pakko maistaa.

  Ja sitte se ei-osasto. Voihan huokaus sentään. Neljä ensimmäistä väylää oli sinällään ihan pikkunättiä puistoneppiä missä puskat, pensaat ja puut vaan ottivat vähän turhan suurta roolia. Heittolinjat monesti hyvin epäselvät, esim. 1-väylällä vasen puoli mistä kuuluisi ilmeisesti heittää niin aivan tukossa ja oikealla odottamassa koulurakennuksen ikkunat, mietipä siinä sitten turvallista tapaa heittää… Hyvin hajanainen rata missä pitkiä siirtymiä (2-3, 4-5 ja 5-P). Next tee -kylttejä ei hajanaisella radalla oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta. Heittopaikat maapohjalla eikä merkattuna mitenkään. Vaikka heittopaikkaopaste aina jossain tönöttikin, niin itse heittopaikkakin olisi jotenkin voinut olla hahmotettavissa.

  Ja sitten se ”mikä ei kuulu joukkoon väylä?” eli vitonen. Suoraa, kapeaa koivukujaa hiekkatiellä 200m ja sekä vasemmalla että oikealla odottamassa melkoiset peltomonsterit minne kiekko on helppo saada hukkumaan vaikka spottaus olisikin kunnossa. Kesällä varmasti ihan nätti väylä ja kori nätissä paikassa rannan tuntumassa, mutta… ei vain mitenkään tuollainen sovi mihinkään rataan silti, ei kerrassaan mitenkään.

  NORA oli periaatteessa ihan mukavalla puistoalueella sijaitseva rata. 5-väylä heti pois ja saisiko sen ja muutaman lisäväylän sijoitettua oppilaitoksen alueelle? Samalla väylien uudelleensuunnittelut ja rakenteiden uudistaminen kautta linjan. Alueelle saisi kauniin neppailuradan, kun lähes kaiken laittaisi uusiksi ajatuksen ja ammattisuunnittelijan kanssa. Tuollaisenaan ei jaksa innostaa, ei yhtään.

  1/5

Vastaa