"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Kaatis on Vihdin Koivissillassa sijaitseva frisbeegolfkenttä, joka on pyhitetty ainoastaan lajillemme. Kenttä on rakennettu asianmukaisesti suljetun kaatopaikan alueelle, ja se on Vihdin kunnan maksullinen liikuntapaikka. Suurin osa kentästä on siistiä nurmialuetta, ja vähitellen muutama metsässä kulkeva puistomainen väyläkin saadaan nurmetettua. Alueen keskellä on harjoittelualue, joka on hieman yli sata metriä pitkä.

Lue lisää

Frisbeegolfkenttä Kaatis sijaitsee Nummelan ja Vihdin kirkonkylän välillä, lähempänä kirkonkylää. Valtatie kahdelta käännytään Pyölintielle, josta puolestaan käännytään Kumpunotkolantielle.

Tällä hetkellä 14-väyläisen kentän par-luku on 44. Paras pelattu kierros lienee 38, joten huippupelaajakin saa olla tyytyväinen, jos pelaa kentän ihannetulokseen. Väylät ovat 55 – 228 metriä pitkiä, ja niiden keskipituus on 130 metriä.

Kaatis soveltuu parhaiten jo jonkin aikaa lajia harrastaneille, sillä kentän pitkät väylät suurine korkeuseroineen on suunniteltu siten, että kilpapelaajillakaan ei lopu mielenkiinto pelaamiseen väylien helppouden vuoksi. Kuitenkin useimmille väylille on tehty myös etutiit, joilta pelaamisesta monet nauttivat takatiitä enemmän.

Kenttää on rakennettu jo muutaman vuoden ajan, mutta pelattavaan kuntoon se saatiin vuoden 2009 kesäkuun alussa. Kentällä järjestettiin avajaiskisojen lisäksi kuukausikisoja sekä loppusyksystä Karvalakkisarjan osakilpailu. Kaatiksella pelataan lähinnä kesäaikaan, mutta korit ovat pystyssä talvellakin. Kenttä on hyvässä pelikunnossa heti lumien lähdettyä sekä syyssateillakin, sillä pelialusta imee kaiken veden, eikä lätäköitä synny.

Kenttä on siis Vihdin kunnan liikuntapaikka, jota harrastajat rakentavat ja pitävät yllä talkoovoimin. Nummelan frisbeeseura ry organisoi talkootoimintaa, ja seuran keskustelufoorumilla tiedotetaan talkootoiminnasta.

Kentällä ei ole muita ulkoilijoita, mutta yhden väylän vieressä aidan takana on jäteasema, jossa liikkuu henkilökuntaa ja asiakkaita. Tämä ei ole merkittävä riski, mutta pitää huomioida pelattaessa. Parkkipaikka on kentän keskellä, joten muutamalla väylällä pitää olla tarkkana tämän suhteen. Parkkipaikalle ajetaan yhtä väylää pitkin, joten sekä pelatessa että parkkipaikalle ajettaessa pitää huolehtia, ettei tule osumia autoihin.

Kentällä on puucee ja pieni klubirakennus terasseineen. Myynnissä on kylmää kylmää juotavaa ja pientä purtavaa satunnaisesti, ainakin kisojen aikana

Vihdin viikkokisat järjestetään Nummelanharjun kentällä, mutta Kaatiksella pyritään järjestämään kuukausi- ja muita kisoja.

Kaatikselle myydään kausipelioikeuksia ja päiväpelimaksuja. Hinnat ovat aikuisilta 50 ja 5 euroa sekä alle 18-vuotiailta 25 ja 2,5 euroa. Alle 10-vuotiaat pääsevät pelaamaan ilmaiseksi. Ohjeet kausipelioikeuksien suorittamisesta löytyvät seuran foorumilta. Päiväpelimaksut maksetaan tasarahalla klubin seinässä olevaan postiluukkuun.

Ajankohtaista

17.06.2013
Hyvää iltaa
Nyt on kesä, eikä missään nimessä kannata jättää hienoja iltoja ihmettelemättä. Pelaaminen onnistuu pitkälle yöhön, tuulet tyyntyvät, ... Lue lisää

17.04.2013
Kaatiksen kevätjuhla 2013
Jo joutui armas aika, ja lumi sai kyytiä. Kevätjuhlaa päästään viettämään sunnuntaina 21.4. kello 12.00 alkaen näillä näkymin ... Lue lisää

09.01.2013
Lisää pituutta heti!
  Viime keväänä tehtiin uusi neppailuväylä, joten tänä vuonna luonnollisesti venytetään hieman yhtä väylää. Kymppi, joka uuden ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kumpunotkolantie
  03400 Vihti


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jani Nevantausta

 • Suunnittelija

  Jani Nevantausta + muut kentänrakentajat

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Harjoituskorit, vessat, Pro shop.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Nummela
  Tuusankaari 1 03100 NUMMELA puh. 020-7229570

Väyläkuvaukset

Kaatis, Vihti

Väylä 1: Kaatis #1

Pituus 102 metriä. Par 3

Uusittu ykkös väylä aloittaa kierroksen. Kori hankalasti metsän suojelemana, joten avaukselta vaaditaan tarkkuutta. Lyhyt avaus jättää jännittävän putin/lähestymisen. Tarkimmille käsille myös oikean käden backhand suora linja kuusien välistä mahdollinen. Etutiiltä väylän pituus 98m.

Väylä 2: Kaatis #2

Pituus 307 metriä. Par 5

Pitkä ja avara alku, lopussa tarkkuutta vaativa metsäpilli alamäkeen. Kentän herkullisin siivutusnäkymä. Tilaa on, mutta Hazard-range oikealla ja rinne vasemmalla tuovat lisämausteen avaukselle. Tällä väylällä yleensä myös tuuli vaikuttaa yhtäkkiä puhaltavan aina jostain suunnasta. Etutiiltä väylä näyttääkin paljon leveämmältä. Harjoittelualueen range pelataan säännöllä Hazard (jatketaan kiekon laskeutumispaikalta yhdellä rangaistuksella. Etutiiltä väylän pituus 257m.

Väylä 3: Kaatis #3

Pituus 155 metriä. Par 4

Rinnettä ylös ja alas. Avaus hyvä saada mahdollisimman ylös ja vasemmalle väylää pitkin, vasemman reunan pallopuskat silti väistäen. Hyvällä avauksella kori näkyy jo, mikä helpottaa lähestymistä. Lähestyminen kentän vaikeimmalle griinille jyrkkään rinteeseen. Etutiiltä kovalla kädellä jopa eagleputilla. Etutiiltä väylän pituus 125m.

Väylä 4: Kaatis #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Metsän peikko. Alamäkiheitto. Etutiiltä parikin reittiä korille, takatiiltä oikealla kädellä vain alas ja oikealle. Onnistunut heitto ohittaa väylän keskellä olevat puut ja laskeutuu korin viereen. Väylän vasen tai oikea laita ei houkuttele piipahtamaan. Etutiiltä väylän pituus 51m.

Väylä 5: Kaatis #5

Pituus 228 metriä. Par 5

Up, up, up! Muhkea nousu takaisin huipulle. Avauksen oltava metsänurkan takana tai kulman ohi, jotta birdie tai jopa eagle mahdollinen. Rinteestä heittäminen on kovin hankalaa, joten kannattaa mitoittaa heitot sopivasti siihen nähden. Mittaa ja vaikeutta löytyy riittävästi rinteessä sijaitsevasta korin paikasta. Koria ympäröi puoliympyrän muotoinen kuusiaita, joka pysäyttää epäonnekkaat lähestymiset rullaamasta mäkeä alas. Etutiiltä väylän pituus 181m.

Väylä 6: Kaatis #6

Pituus 102 metriä. Par 3

ikean käden fore. Loivasti oikealle kääntyvä, vasemmalle rinteeseen viettävä, upealla maisemalla varustetty väylä. Oikeakätisellä oltava anhyzerheitto hyvin hallussa, vasurilla tai forella hyzer, jottei edellisen väylän rinne kutsu puoleensa. Sisäkurvin kulmapuu nappaa monet suorat heitot oksiinsa. Etutiiltä väylän pituus 81m.

Väylä 7: Kaatis #7

Pituus 196 metriä. Par 4

Avara sijoitusväylä. Avauksella päästävä mandon ohi. Suoraa lähestymistä korille reunustaa molemmin puolin tuuheat pallopuut ja oikealla vaaniva Hazard-alue (range). Kahdella maltillisen tarkalla 100 metrisellä pärjää tässä kohtaa hyvin. Etutii antaa mahdollisuuden sopivalla tuulella jopa kakkosen metsästämiseen? Etutiiltä väylän pituus 164m.

Väylä 8: Kaatis #8

Pituus 57 metriä. Par 2

Tyyli vapaa. Alamäkeen heitettävä, lyhyt väylä, johon sopii moni erilainen heitto. Koria ympäröivä aita herättää innon lähteä hakemaan jopa hole-in-onea. Aidasta yli tai ohi ajautunut heitto saattaa tuoda yllättäen parikin heittoa lisää tulokseen. Etutiiltä väylän pituus 49m.

Väylä 9: Kaatis #9

Pituus 211 metriä. Par 4

Metsäväylien aatelia. Mikäli löydät itsesi, kovan tarkan avauksen jälkeen, läheltä musta-valkoista merkkipaalua, ei 100 metrin hyzer-flip lähestyminen silti ole oikeakätiselle kovin helppo heitto. Vasenkätinen joutuu tässä etsimään anhyzer-osaamistaan. Väylällä vaanii parikin lampea, ensimmäinen keskellä väylää oikeassa reunassa, toinen korin oikealla puolella. Lammet pelataan normaalilla OB-säännöllä. Etutiiltä väylän pituus 186m.

Väylä 10: Kaatis #10

Pituus 128 metriä. Par 3

Tien ylitys. Varmistu tien olevan tyhjä muista tien käyttäjistä ennen avaustasi takatiiltä. Väylän keskivaiheen jälkeen vasemassa reunassa pieni lampi. Ei se helpoin birdie-väylä, kovin tyytyväinen saa olla kolmoseen. Etutiiltä oikeakätinen voi liidättää kiekon korille asti, vasurillakin siihen mahdollisuus taidokkaalla hyzerflipillä. Etutiiltä väylän pituus 95m.

Väylä 11: Kaatis #11

Pituus 231 metriä. Par 5

Kentän signatureväylä. Väylä alkaa tiukalla metsäputkella ylämäkeen. Mäen päälle päästyä avautuu upea näkymä korille, mistä lähestyminen toisen kummun reunalla sijaitsevalle nyppylälle on 120-140 metriä. Kaksi täydellistä draivia tuo tältä väylältä jopa eaglen. Väylän alussa kannattaa säilyttä maltti ja yksinkertaisesti pysyä väylällä. Ahnehtiminen ei tässä kohtaa kierrosta kannata. Etutiiltä väylän pituus 208m.

Väylä 12: Kaatis #12

Pituus 97 metriä. Par 3

Hyzer huipulla. Tuuli ja ammottava tyhjyys oikealla tekevät tästä väylästä mielenkiintoisen. Kori seisoo korokkeella ja on lähestyttävissä niin oikean kuin vasemmankin käden hyzerheitolla. Tuuleen heittämisen osaaminen helpottaa tällä väylällä pärjäämistä. Oikealle karsnneet heito löytyvöt yleensä korin tasalta, rinnettä hieman alaspäin, karheikosta. Tuuliputtitreeniä parhaimmillaan, mikäli puhaltaa jostain suunnasta. Etutiiltä väylän pituus 87m.

Väylä 13: Kaatis #13

Pituus 102 metriä. Par 3

Kummulta toiselle. Ensin loivasti alamäkeen, sitten hieman ylämäkeen heitettävä pienehkön notkon ylitys. Väylällä ei ole tuuletonta päivää. Salakavala pieni tuulen vire nappaa usein kiekkoin ja voi kuljettaa sen kauaskin korista. Heiton edessä ei ole muuta kuin henkisiä esteitä sekö muutama pieni puu sekä hyzerheiton-turma-kumpu korin oikealla puolella. Etutiiltä väylän pituus 92m.

Väylä 14: Kaatis #14

Pituus 242 metriä. Par 4

Takatii antaa jälleen mahdollisuuden revittelyyn. Avaus tulisi saada toiselle kummulle siten, että kori näkyisi lähestymistä varten. Väylän keskelle, hieman oikeaan reunaan sijoitettu avaus jättää tasaisemman heittoalustan n. 120-130 metriselle lähestymiselle. Oikealta puolelta väylää reunustava sorttiaseman aita ja sen toinen puoli on jälleen kerran OB-aluetta. Alueella ei saa liikkua muuten kuin pikaisesti noutamassa kiekon. Väylän puolessa välissä, mutkan jälkeen on aidassa läpikulku alueelta takaisin kentälle. Aluelle pääsee yleensä myös lähempää koria, mutkan portista. Kori metsän siimeksessä oikeassa reunassa nurmelta. Etutiiltä väylän pituus 195m.

Väylä 15: Kaatis #15

Pituus 133 metriä. Par 3

Alamäkihyzerien kuningas. Reittejä tähän on monia, vasemmalta, suoraan tai oikealta. Vain yksi tähtäin - korille. Oikean reunan lampikaksikko uhkaa epävarmoja avauksia. Liian korkeat ja liitävät heitot ajautuvat korin taakse metsään. Kannattaa tarkkaan tutkailla kiekon putoamispaikkaa - varsinkin jos avaus karkaa lampien oikealle puolelle. Lammet jälleen OB-alueita. Etutiiltä väylän pituus 125m.

Väylä 16: Kaatis #16

Pituus 160 metriä. Par 4

Ylämäkeen heitettävä avaus tulisi saada mahdollisimman ylös, jotta lähestymisheitto rinteestä jaksaisi korille asti. Tällä väylällä kannattaa ratsastaa tuulella; ylämäkeen heitto ei ole muuten kovin voimallinen. Huipulla tuulee jälleen puttaustilanteessa. Etutiiltä väylän pituus 143m.

Väylä 17: Kaatis #17

Pituus 122 metriä. Par 3

Optinen harha. Kori näyttää olevan kovinkin lähellä metsässä, mutta matkaa kertyy silti reilut 120 metriä. Korille voi päästä kolmea eri reittiä. Suora putteri/mid-range liidätys keskeltä väylää, vasemmalta vasuri/oikean käden fore, takakautta metsän aukosta (mittaa oltava reilusti heitolla, mielummin pitkäksi kuin lyhyt) tai oikealta Schusterick hyzer ja toivoa, että heitto ei osu mihinkään. Oikealle pitkälle ei kannata joutua, siellä voi tutustua jopa paikallisiin mansikkeihin. Etutiiltä väylän pituus 112m.

Väylä 18: Kaatis #18

Pituus 84 metriä. Par 3

Viimeinen nousu kapean puuportin läpi kohti huippua vielä kerran, Frank. Jyrkkään ylämäkeen heitettävä hyzer-flip heitto lienee tähän sopivin ratkaisu. Ylämäkeen heitetty draivi tuntuu jäävän lyhyeksi, mutta silti päätyy yllättävän lähelle koria. Ensi kierroksella pikksen kovempaa. Etutiiltä väylän pituus 74m.

Väylä 19: Kaatis #19

Pituus 108 metriä. Par 3

Tuulen suunta tekee tästä väylästä joko rystyhyzer- tai kämmenväylän. Vasemmalla puolella kuumottava sorttiaseman alue on OB-aluetta, edellisiltä väylistä tutuilla paikallissäännöillä. Alueella ei saa liikkua, muuten kuin kiekon pikaisesti noutamassa. Alueelle pääsee väylän 14. viereisen portin kautta. Etutiiltä väylän pituus 88m.

Väylä 20: Kaatis #20

Pituus 82 metriä. Par 3

Viimeinen tarkka sijoitus. Väylälle sopii niin kämmen- kuin rystyheitto. Paras reitti kulkee joko väylä pitkin, feidaten lopussa oikealle tai pisaranmuotoisen puuryhmän keskelle, ensimmäisten puiden yli, liidättäen. Korin takana vaaniva asfalttialue on OB. Vihreä, levitetty matto on vielä pelialuetta. Etutiiltä väylän pituus 68m.

17 arvostelua radalle “Kaatis

  Melkoinen rata! Pelattiin etutiit ja silti jäi kokemuksena päällimmäisenä mieleen, että tämä on todella vaikea rata. No, oma kahden kesän kokemus ei oikein riitä Kaatiksella mihinkään. Väylät 1-4 ölivat oikein mukavia, mutta väylä 5 oli painajaismainen kokemus, älyttömän jyrkkää ylämäkeä koko väylä. Väylät 6-8 olivat taas oikein mukavia, ja 9 väylä söi lampeen yhden luottokiekoistani ja 10 oli kivan normaali. Väylä 11 oli helvetillisen vaikea. Väylä 12 oli ok ja 13 väylällä kaveri heitti holarin joten sekin oli aika makea. Väylä 14 vaatii kovaa kättä ja 15 oli huima alamäkiväylä, varsinkin hyvässä vastatuulessa. Loput 16-18 väylät olivat ihan mukavia normiväyliä. Hieno kokemus hyvän oppaan kanssa ja kaverin holari kaiken kruununa!

  Hieno on rata, mutta silti jäi hieman huono maku kokemuksesta. Viisi euroa ei ole paha hinta, jos puitteet ovat kunnoss ja radasta on pidetty huolta. Tämä ei valitettavasti toteudu Kaatiksella. Väylän 11 jälkeen alkoi arpominen ja suunnistaminen etsien seuraavaa väylää ja ilman toisten ryhmien apua tuskin olisi löydetty kaikkia väyliä…

  komeat puitteet, puistoväylät hienosti hoidettu, kiekkoja tupaa hävimään mutta se kyllä johtuu heitäjästä harrastelijalle vaikea rata etutiiltäkin.täällä radalla on korkeuseroja on jyrkkiä ylä-ja alamäkiä.kelpo kokonaisuus.

  Osittain erittäin haastava rata, jossa puitteet kunnossa. Par lukemat vähän oudosti valittu, mutta ei kannata antaa sen häiritä – heittomäärä ratkaisee. Radalta löytyy herkullisia siivutuspaikkoja, paljon tarkkuutta vaativia paikkoja ja korkeuseroja. Tykkäsin ja tulee varmasti käytyä uudestaankin.

  Jouluaatto, pilvetön päivä ja vieno tuulenvire, Auringon noustessa kuusi uljasta nousivat kummulle ja hymyissä suin kiersivät takateeltä nauttien upeista väylistä,seurasta ja haasteesta, jonka yksi ehdottamasti parhaista miljöistä frisbeegolffiin suomessa tarjoaa. ilman tätä kokemusta ei kannata paljon ratoja vertailla 🙂 . Maksakaa maksut, nauttikaa ja menkää uudestaan.. todellakin kannattaa..

  Komeat näkymät ja hyvin suunniteltu layout. 5€ maksua vastaan saa yhden etelä-suomen vaikeimman radan käyttöönsä. Sitä kuvittelee osaavansa heittää kun on mennyt Kivikko -3, mutta käynti Kaatiksella palauttaa nopeasti takas maan pinnalle, +21. Aloittelevan heittäjän ei tarvitse odottaa kovaa tulosta. OB:t on tiukkoja ja väyliltä ei kannata poiketa metsiin samoilemaan. Par2 väylät mukavaa vaihtelua yli 200 metrisiin monstereihin. Tuuli lisää läsnäolollaan vinhan lisän heittoihin. 4/5, pitää vain opetella heittämään.

  Viime käyntini Kaatiksella oli vuodelta 2010, jolloin taisi olla 12/13 väyläinen rata ja arvosanaksi olisin ehkä antanut 2 tai 3 tähteä.

  Nyt tuli käytyä pitkän tauon jälkeen tutustumassa uudistuneeseen rataan ja täytyy todeta, että oli kyllä todella timanttisessa kunnossa, keskellä lokakuutakin, voi vaan kuvitella kuinka upeassa kunnossa rata on kauniissa kesäsäässä.

  Loistavaa työtä, tämä on ehdottomasti yksi suomen frisbeegolfin kirkkaimmista helmistä.

Vastaa