"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Tämän radan tiedot ovat puutteelliset, eikä sillä vielä ole ratamestaria. Jos sinulla on tietoa radasta tai haluat alkaa radan ratamestariksi, ota yhteyttä meihin. Lisätietoja ratamestaruudesta.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Yyterinsantojentie
  28840 Pori


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1998

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Lautalaveri

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mikko Järvinen

 • Suunnittelija

  Marko Timonen, Petteri Tammisto

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Pori
  Yrjönkatu 14 28100 PORI puh. 02-6305230

Väyläkuvaukset

Yyteri, Pori

10 arvostelua radalle “Yyteri

  11 reikäinen rata sijaitsee ainutlaatuisella Yyterin dyynialueella. Vaihtelua löytyy metsäisestä hiekkaiseen. Mahdollisuus upottaa kiekko lampeen heti 2. reiällä jos kiekko lipeää oikealla tai rollaa rinnettä alas (vaatii huonoa tuuria). 4. reikä on pitkä, möykkeisten dyynien yli heitettävä pätkä. Pidä huoli että heität matalalla jos tuulee mereltä. 7. reikä heitetään rajuun ylämäkeen, huipulla kori jonka takana jyrkkä pudotus, eli älä heitä yli. 8. reiän tiin paikka muutettu mäen alas (ennen ylhäällä). Hyvä mahdollisuus heittää avaus korin viereen. Kesäisin ärhäkät maa-ampiaiset kiusaavat pienessä mäntymetsikössä – lähde kiertämään siis mieluummin oikealta kuin vasemmalta. 10. reiän kori on yhteinen 3. reiän korin kanssa. Viimeisellä reiällä mahdollisuus jälleen heittää avaus suoraan korille.
  Upea rata, parhaimmillaan aurinkoisena (tuulettomana) päivänä. Toimii hyvin myös talvella, kun hiekan pinta on jäätynyt kovaksi ja antaa näin hyvät pomput. Miinukset tulee lähtöpaikoista, puiset pitkospuut ja numeroidut tolpat voisi päivittää.
  4/5

  Vihdoinkin pääsin kokemaan tämän lähes 20-vuotiaan ilmestyksen. Onneksi olosuhteet olivat otolliset; aurinkoinen toukokuun ilta hyvässä porukassa. Auringonlaskun aikaan kokemus oli lähes järisyttävä. Olen aika kriittinen ratojen suhteen, mutta tällä kertaa pystyyn ruostuneen korit, erittäin paljon toivomisen varaa jättävät heittopaikat ja puutteellinen ratakartta eivät haitanneet. Vaikka heittopaikkoja ja koreja sai metsästää dyynien lomassa säilyi hymy huulilla. Yyterissä on jotain taianomaista, mikä korvaa radan puutteet. Ja ei – en ollut alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena kierroksen aikana.

  Kiersin tänää yyterin radan, joka otti pitkän tovin koreja etsiessä. 1, 5, 6, 8 ei koria näe tiiltä ollenkaan ja tämän sivuston kartta on liian epäselvä.

  Tällä sivulla olevasta kartasta selviää kohtalaisesti rata, mutta 11. väylä on muuttunut.

  Väylät menee ristiin rastiin polkujen kanssa ja dyynien välissä lojuu auringonpalvojia. Koko ajan joutuu oleman silmä tarkkana ettei teilaa jonkun muksua.

  Heittoalustat löytyy vain muutamalta väylältä ja paikanpäällä ei ole mitään karttaa.

  Sopivasti haastetta aloittelijalle. Ja maisemat on niin upeat että 3/5 vaikka radan kunto on todella kehno.

  Hienot maisemat, kelvoton rata. Väyläopasteita ei ole, ruosteiset korit näkyvät huonosti ja tiit ovat räjähtäneet. Ihmettelen, miksi näin hienoon paikkaan tehtyä rataa ei pidetä kunnossa.

  Olisikohan hieman uusittu/korjattu koreja viime vuodesta? Suurin osa koreista nyt uudemmanoloisia punaiseksi maalattuja. Hyvin erottuvat. Tiipaikat ovat edelleen olemattomia, mutta sopii ehkä ympäristöön? Ratakarttaa voisi hieman päivittää selkeämmäksi ja ainakin rannan puolelle opaste, että mistä pääsee aloittamaan. Myös ”Next tee –>” kyltit olis jees. Todella omalaatuinen paikka, kivoja liidätyksiä pystyy avoimessa maastossa tekemään ja kiekkoa ei tarvitse yleensä kauaa hiekasta etsiä. Suosittelen!

  Koreja on maalattu punaiseksi. Heittoalustat uupuu 9/11 tiiltä. Monella väylällä pitää vähän käydä aina katsomassa ettei joku ota aurinkoa väylän dyynien välissä, tai lähettää kaveri katsomaan edeltä ettei kukaan kuole. Lasinsirpaleita voi olla väylillä eli suurimmaksi osaksi kannattaa pitää jotain jalassa.
  Väyläopasteet ovat karut ja eivät pidä aina paikkaansa (koska ne opasteet on siirrettäviä). Esim. 11. väylä ei ole todellakaan 59m ja par 2. Sanoisin 80m ja par 3 ennemmin. Eka väylä lähtee bikinibaarin ja hotellin välimaastosta ja kori ei näy tiille, eikä myös puolet väylästäkään. Vähän vois opasteita parantaa ja väylille laittaa jotain kylttejä, että ”Varo, olet frisbeegolf väylällä ja samma på Russkie ja lontooksi”, eteenkin 1, 4, ja 10:lle. Viimeksi kun kävin niin 8.:n korin edessä olevassa ”metsässä” oli jollakulla teltta pystyssä, ziisus.

Vastaa