"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vuorilammen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Laajavuoren hiihtokeskuksen kauniissa maisemissa sijaitseva maksullinen, 9-väyläinen rata.

HUOM! Rata suljettu talvikauden ajaksi 23.10.2022 alkaen.

Lue lisää

Ajantasaiset tiedot, ratakartat, poikkeukset ym. tiedotus rataan liittyen rataa ylläpitävän Laajiksen verkkopalvelussa ja Facebookissa.

Laajiksella on myös oma frisbeegolfshoppi, mistä löytyy laaja kiekkovalikoima sekä tarvikkeita. Shop palvelee suoraan ratojen vieressä.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Laajavuorentie 15
  40740 Jyväskylä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jyväskylän liitokiekkoilijat ja Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Vuorilammen frisbeegolfrata

Väylä 1: Vuorilammen frisbeegolfrata #1

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 2: Vuorilammen frisbeegolfrata #2

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 3: Vuorilammen frisbeegolfrata #3

Pituus 35 metriä. Par 3

Väylä 4: Vuorilammen frisbeegolfrata #4

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 5: Vuorilammen frisbeegolfrata #5

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 6: Vuorilammen frisbeegolfrata #6

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 7: Vuorilammen frisbeegolfrata #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Vuorilammen frisbeegolfrata #8

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 9: Vuorilammen frisbeegolfrata #9

Pituus 53 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Vuorilammen frisbeegolfrata

  Jyväskylän kaupungin Laajavuoren laskettelukeskuksen mailla Vuorilammen frisbeegolfrata (vieressä 18-väyläinen Laajavuori DiscGolfPark). Pituutta radalla 9-väylää (486m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1900m.

  Tämän lyhyen ja tiiviin metsäradan kiertäminen kävi kevyestä ulkoilusta, sillä korkeuseroja ei juuri ollut. Aikaa kului hyvin vähän. Väylät olivat helppoja suoraan korille heittämistä, mutta muutamalla väylällä myös vaikeuskerrointa mukavasti, esim. vikalla ysillä mikä oli ehkä niukalti tasalaatuisista väylistä suosikki.

  Rakenteet hieman ränsistyneemmät kuin viereisellä radalla, mutta kuitenkin ihan kelvolliset vielä. Infokartta oli turhan pieni moniste ilmoitustaululla. Heittopaikat ja heittopaikkaopasteet ok. Korit (kisa ja harkka) hyvässä kunnossa. Next tee -kylttejä muutama.

  Laajavuoren palvelut (ravintola, frisbee-market, seikkailupuisto, alamäkipyöräilijöiden rata yms) hyvin äärellänsä.

  HUOM! Rata on maksullinen ( 3e ) ja voi maksaa esim. Laajiksen verkkokaupassa tai sitten rinneravintolan ollessa auki, niin kassalle. Maksu ei ole paha siihen verrattuna, jotta millaisen frisbeegolf-elämyksen sillä saa!

  Hieman kulahtanutta mutta siltikin ihan toimivaa. Rata helppo, kuten vasta-alkajien radan pitääkin olla. Ei tarjoa oikein haasteita, ei hienoja maisemia ( perus metsää) eikä oikein muutakaan. Löytökiekkojen palautusmahdollisuuden poistuminen Laajikselta outo juttu. Pelasihan tuon läpi eikä huono mitenkään varsinaisesti ollut. Ei kuitenkaan kiire uudestaan pelaamaan.

  3/5

  Ihan perushyvä rata. Aloitelijalle sopivan haastellinen, vaikka väylien pituudet ovat melko lyhyitä. Tiimatot ja opasteet ovat tosiaan heikommassa kuosissa, mutta kartan avulla kaikki väylät löytyivät oikeassa järjestyksessä. Kokeneemmat heittäjät voivat heittää radan läpi midareilla ja puttereilla. Näitäkin ratoja tarvitaan. Oikeastaan kaikki olennainen radasta löytyy yläpuolen kommenteista.

  Mukava rata, jos haluaa pelata rennosti ja jahdata miinuksia helpohkosti, tai vaikka lämmitellä Laajavuoren rataa ennen. Sopii aloittelijoille, mutta sijainnin metsässä johdosta rata ei ole liian helppo. Opasteet eivät ole parhaat mahdolliset.

  Mukava rata korkeus eroineen. Siirtymät pieniä. Miinusta siitä että kiekko lipsahtaa helposti toiselle väylälle koska väylät ovat niin lähellä toisiaan ja suht pienellä alueella. Kannattaa Varoa muita heittäjiä sekä omasta että muiden puolesta.

  Väyliä vain 8. Väylä 6 ilmeisesti poistettu käytöstä ja seiskaa ei näy missään. Opasteita seuraavalle väylälle voisi myös parantaa. Muuten hyvä rata aloittelijoille eikä pirkotkaan ole mahdottomia

  Helppo harjoitusrata, joskin puiden kanssa saa olla tarkkana, mutta sen verran lyhyitä väyliä pääasiassa, ettei aloittelijallakaan ole suuria ongelmia jahdata pirkkoja. Maasto osin vaikeakulkuista. Teemerkinnät huonoja, kepin päähän tussilla merkitty vain numero, joka jossain oli vääräkin, liekö jonkun vääräleuan huumoria. Ja jotain opasteitakin voisi olla seuraavalle teelle.

  Ilmeisesti entinen Laajavuoren amatöörirata. Metsäinen, ei liian vaikea vaikka birdien saamiseen saakin heittää paikoittain tarkan tai pitkähkön avauksen. Kiva metsärata rentoon pelailuun.

Vastaa