"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Harjunmäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Valkealan Harjunmäen laavun ja hiihtomaan alueelle on kesän 2014 aikana rakennettu frisbeegolfrata. Rataa on muutettu ja koreja on lisätty keväällä 2016.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Toikkalantie
  45370 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Veli Koski

 • Suunnittelija

  Veli Koski

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Harjunmäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Harjunmäki #1

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 2: Harjunmäki #2

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 3: Harjunmäki #3

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 83m ).

Väylä 4: Harjunmäki #4

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 67m ).

Väylä 5: Harjunmäki #5

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 6: Harjunmäki #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Harjunmäki #7

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 8: Harjunmäki #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 73m ).

Väylä 9: Harjunmäki #9

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 10: Harjunmäki #10

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 11: Harjunmäki #11

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 78m ).

Väylä 12: Harjunmäki #12

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 13: Harjunmäki #13

Pituus 135 metriä. Par 3

Väylä 14: Harjunmäki #14

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 95m ).

Väylä 15: Harjunmäki #15

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylällä myös vaihtoehtoinen tee ( 75m ).

Väylä 16: Harjunmäki #16

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 17: Harjunmäki #17

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 18: Harjunmäki #18

Pituus 76 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Harjunmäen frisbeegolfrata

  Hiekkaharjumaaston sujuva rata niukalla aluskasvillisuudella eli kiekkoja ei tarvitse etsiskellä vaikka osuisi kauemmaksikin. Korkeuseroja onnistuneesti osana väyliä ja portaikkojakin on tarjolla. Heittoalustamatoista yksittäiset ovat tasaamisen ja kunnostuksen tarpeessa.

  Muutamiem väylien osana on alueen kuntorata eli heittoturvallisuuden kanssa on oltava tavallistakin tarkempana, esimerkiksi maastopyöräilijät voivat ilmaantua nopeastikin heittolinjalle.

  Näyttävimpiä väyliä esimerkiksi 7, 8 ja 18. Eli radan alkukolmanneksen männikköväylien jälkeen rata paranee selkeästi saavuttaessa hiekkakuopalle!

  Kouvolan kaupungin Valkealan kaupunginosan keskustan ja urheilualueen välittömässä läheisyydessä sijaitseva Harjunmäen frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää (1635m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4700m. Pelattu 14.10.2020.

  Radalla oli korkeuseroja jonkin verran, joten puolittaisesta kuntoilusta kävi tämän metsä/hiekkakuopparadan kiertäminen. Siirymät lyhyet. Väylät olivat suht lyhyitä noin pitkäksi radaksi, mutta haastetta väylillä kuitenkin riitti ihan mukavasti. Löytyi alamäkeä, ylämäkeä, kapeaa ränniä ja avoimempaa liidätystäkin, ei mitään liian helppoa tekemistä. Heittolinjat oli helppo hahmottaa. Suosikkiväylä nro 8 missä heitettiin suoraan korille, mutta alamäkeen monttuun. Myös seiska oli kiva väylä monttuun viskattuna.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Löytyi kaksikin infokarttaa lähtöpaikalta, heittopaikat riittävän isoja, heittopaikkaopasteet ihan ok, joiltakin osin hieman kulahtaneita, Seppo-korit ajoivat hyvin asiansa ja oli myös treeni-korikin. Next tee -kylttejä oli riittävästi. Lukitsematon (!!!) löytökiekkolaatikko löytyi, samoin roskiksia ja 11-väylän kohdalla laavu tauon pitämistä varten. Isommalta tieltä olisi voinut jonkinlainen opaste olla radan suuntaan. Itsekin ajoin ensin radasta ohitse ja käännyin hetken päästä ympäri.

  Rataa oli miellyttävä pelata senkin takia, jotta harhautuneet kiekot löytyy helposti eikä perinteisiä saniais/pusikkomonstereita ollut yhtään. Erityismaininta vielä monissa paikoin olleista ja kulkemista helpottaneista puuportaista.

  Väyläturvallisuus pääosin ihan kunnossa eli väylät tarpeeksi kaukana toisistaan eikä yksikään väylä leikannut toisen väylän kanssa. Kuitenkin ainakin väylät nro 11 ja 12 olivat liian likellä toisiaan ja kiekkojen eksyminen väärälle väylälle jopa todennäköistä.

  Väylistä nro 13 eikä kaikkein ristiriitaisin. Jokainen hiekkamonttu-rata ansaitsisi sen hienon liidätysväylän montun halki ja nro 13 pääsi aika likelle, muttei kuitenkaan. Niillä kahdella puulla heittopaikasta muutama metri eteenpäin on haettu tietenkin vaikeuskerrointa, mutta minusta niillä on pilattu kyseinen väylä. Jos itsellä olisi valta ollut, niin olisi laittanut heittopaikan montun reunalla ja raivannut näiden kahden puun jälkeistä montun osaa avoimemmaksi, niin väylästä olisi tullut paljon miellyttävämpi. Nyt nämä kaksi puuta tekivät siitä ahdistavan rännin, vaikka sen jälkeen avointa tilaa reilusti riittikin.

  Rata ei ollut huono, muttei ihan täysosumakaan. Isoja asioita ei pielessä ollut, vaan tarjolla oli ehjä ja monipuolinen kokonaisuus joka haastaa heittäjän taidokkaisiin suorituksiin kohtuullisen lyhyillä väylillä. Voisi hyvin pelata joskus uudestaankin.

  4/5

  Ihan kiva rata ja näppärä kiertää. Hyvä hiekka/kangasmaasto, hyvät opasteet ja lyhyet siirtymät. Ei myöskään liian haasta a, koska väylistä monet on varsin avoimia tai heitetään kohtuullisen leveitä teitä myöden. Korkeuseroja odotin olevan vähän enemmän. Profiililta melko ”perus” rata, mutta sellaisenaan mukava ja vaivaton kiertää.

  Ykkösväylä yllättävän haastava, jossa on syytä pysyä tarkasti väylällä. Muilla väylillä kuitenkin olo helpottuu 🙂

  Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Mukavia väyliä heittää ja nopea kiertää. Monenlaisia väyliä, ei liian helppoja, muttei kuitenkaan epätoivoa herättäviäkään. Kannattaa käydä heittämässä

  3½ / 5….opasteet kunnossa ja rata suunniteltu järkeväksi kokonaisuudeksi. Väylät melko helppoja midarilla/putterilla heitettäviä perusväyliä. Radan paras väylä tietenkin #13, mihin onnistuin heittämään pirkun. Kaksi kertaa Amexpon korit sylkäisivät keskelle koria osuneen putin ulos, mutta korit ovat kaikille samat. Tiimatot ihan ok, mutta muutama matto päässyt jo vähän kummulle, niitä voisi vielä ajan myötä kehittää paremmiksi. Radasta jäi kuitenkin kokonaisuutena positiivinen fiilis. Suosittelen käymään. 🙂

  Todella miellyttävä kokemus ja rata erittäin hyvin hoidettu, selkeät merkinnät,hyvin suunniteltu ja vaihteleva. Ensin meinattiin, että vaan par kolmosia, mutta lähes joka väylällä jokin Jippo tai haaste. Iso plussa muutamasta ns kilpa avaus paikasta, ne toi vielä lisää haasteita sekä onnistumisen iloa. Kannattaa käydä, ympäristö tarjoaa muutakin tekemistä jossei koko perhe halua heittää, laavulla voi pitää evästauon vaikka.

  Mukava rata. Vaihtelevasti ahtaampaa metsää ja avoimempaa hiekkakuoppaa. Useimmilla väylillä ei mitään erityistä kikkaa, mutta ei niitä aina tarvitsekaan olla. Pari siirtymää oli vähän heikosti merkitty, tai sitten en vain huomannut merkkejä.

Vastaa