"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hyrylän frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Tuusulan urheilukeskuksen maastossa sijaitseva frisbeegolfrata. Rata soveltuu aloittelijoille ja harrastajille.

Lue lisää

Rata alkaa Urheilukeskukselle johtavan tien oikealta puolelta ennen kuplahallia. Parkkipaikka heti tien laidassa ykkösväylän vieressä. Väylät kiertävät kuplahallin takana aukiolla ja radan puolivälissä useita metsäväyliä ennen loppupään avointa osuutta päättyen takaisin parkkipaikalle.

Kuplahallia kohti ei missään tapauksessa saa heittää, samoin on tärkeää varoa pysäköityjä autoja parkkipaikalla viimeisellä väylällä. 5 ja 6 väylillä on mahdollista heittää kiekkonsa aidan yli läheisen yrityksen pihaan, tämä on lost disc ja kiekkojen haku aidan yli on ehdottomasti kielletty.

Radan kunnossapidosta vastaa Tuusulan kunta ja mukana yhteistyössä myös Frisbeegolf Club Hyrylä ry.

Ajankohtaista

26.03.2010
2013 Korit ovat paikoillaan
Korit ovat taas paikoillaan ja rata pelattavassa kunnossa.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kilpailukuja
  04300 Tuusula


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Frisbeegolf Club Hyrylä ry

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Tuusport
  Koskenmäenpolku 4 04300 Tuusula Puh. (09) 274 4010

  Intersport Kerava
  Kauppakaari 10 04200 KERAVA puh. 09-2745180

Väyläkuvaukset

Hyrylän frisbeegolfrata

Väylä 1: Hyrylä #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 2: Hyrylä #2

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 3: Hyrylä #3

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 4: Hyrylä #4

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 5: Hyrylä #5

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 6: Hyrylä #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Hyrylä #7

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 8: Hyrylä #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Hyrylä #9

Pituus 90 metriä. Par 3

19 arvostelua radalle “Hyrylän frisbeegolfrata

  Mukava harrastelijarata, jossa muutama avoimempi pitkä väylä ja joitakin lyhyitä metsäväyliä. Vasta vähän aikaa harrastaneelle ihan riittävän haasteellinen rata, mutta ei aloittelijallekaan liian vaikea. Väylät löytyvät kohtalaisen helposti ja heittopaikolla asialliset tekonurmimatot.

  Loistava aloittelija/harrastelija rata ja niille jotka haluavat esimerkiksi kehittää heittotekniikka tai lisää matkaa heittoon. Moni väylä aakea laakea jossa saa paukuttaa menemään vaikka tarkkuutta häviäisikin. Vastapainoksi sitten pari mukavaa mettäväylää jotka opettaa sitä tarkkuutta.

  Korilta seuraavalle tiille siirtyminen todella helppoa, kasilta ysille voi vähän etsiä tietä mutta polku hyvin tamppautunut että pitäisi tie löytyä helposti.

  Komppaan Mr dunnock’ia: vaikka jo jotain osaankin, täällä on esim. kolmosella ja 12:lla harvinaisen hauska paukuttaa menemään ja kokeilla eri kiekkojen lentoa ilman suurta tarkkuusvaatimusta. Ihan hauskoja muutkin väylät olivat. Lisää väyliä tietty toiveissa, niin kauempaakin ajelee paikalle.

  Koska pelaajia ilmeisesti radalla riittää, olisi hienoa, jos kaikki malttaisivat odottaa edellä menevien poistumista korilta. Pari kertaa tärähti seuraavien avausheitto muutaman metrin päähän, kun vielä keräiltiin kamoja korilla – enkä ainakaan kuullut mitään fore-huutoa. Tuntuu jokseenkin epämiellyttävältä…

  Samansuuntaisia kommentteja annan minäkin.

  Varsin mukava, kompakti rata. Siirtymät erittäin lyhyitä, osa väylistä avomaastoa – sopii siis myös alottelijoille. Jotkut heittopaikat voivat osua edeltävän väylän kiekkojen laskeutumisalueille, joten hieman malttia on hyvä olla mukana. Aiemmin vähän petyin rataan, koska pidin aiemmasta Urheilukeskuksen radasta enemmän, mutta kyllä tämäkin rata ihan alueen parhaimmistoon kuuluu.

  Todella hyvä 12-väyläinen, jota voi suositella sekä aloittelijoille, että enemmänkin pelanneille. Hyvät teepaikat ja korit, lyhyet siirtymät, vähän korkeuseroja. Tämmöisiä harjoitteluratoja tarvitaan PALJON lisää pääkaupunkiseudulle ja miksei muuallekin Suomeen.

  Positiivinen kokemus! Järkevästi suunniteltu 12-väyläinen kokonaisuus. Täällä sai ihan oikeasti heittää, mutta vaadittiin myös tarkkoja lähestymisiä suoraan tiiltä. Kertoo paljon radasta, kun siellä on ruuhkaa. Suosittelen kokeneemmallekin heittäjälle. ++++

  Tasamaalla sijaitseva rata, jossa on lähes aina muitakin ”mestareita” liidättämässä. Välillä tarkkaa heittoa ja sitten saa laittaa isolla kädellä. Korkeuseroja ei juuri ole, mutta mukavasti on kuitenkin vaihtelua saatu väyliin. Opasteet ja heittopaikat selkeitä.

  Väyläkuvaus vaatisi päivityksen, nykyään kun 6-väylää lukuunottamatta jokainen on saanut uuden layoutin. Itse ainakin pidän uudistetusta ’urkan’ radasta, osittain hieman helpompi kuin vanha ja ainakin itelle kun tulee useamman kerran viikossa käytyä pelaamassa kyseisellä radalla vaihtelu tekee hyvää. Varsinkin rataa ensikertaa pelaavat saavat olla tarkkoina 1 ja 12 väylillä jos kiekko karkaa vähän liikaa oikealle koska puskan takana näkymättömissä löytyy heti 9-väylän kori sekä 7-väylän kori ja 8-väylän tii. Fore huutoa vaan perään niin että metsä raikaa 🙂
  Väylä 11 (par4) edelleen vähän mysteeri ob-rajojen takia, väyläkarttaan ob on merkitty mutta radalla itsessään ei näy mitään merkintöjä rajoista, tästä johtuen sitä ainakin viikkokisoissa on pelattu ilman ob:ta par3:na..
  Jokaisella väylällä on uudet ”kunnon” tii:t joissa pituutta on tarpeeksi ja kunnon nurmimatot päällä, harmi vaan että koolinkeihin on jätetty heittoalustoilla niin suuret välit että painavammilla heittäjillä alustat niiaa jo ikävästi heitettäessä ja tietysti jonnet on myös löytäneet nämä heikot kohdat ja monen väylän kohdalla on lautoja jo potkittukkin rikki :/ Mutta yritys hyvä 10.
  Kaikenkaikkiaan ainakin omalle taitotasolle ollut hyvinkin mukava rata joka tarjoaa nyt kivaa vaihtelua vanhan sijaan mutta myös tarpeeks haasteita.

  2017 uusittu rata oli pienoinen pettymys. Mietityttää syyt, miksi hyvä rata pistettiin täysin uusiksi?

  Rata on riittävän haastava, vähän tukkoinen, mutta silti melko aloittajaystävällinen. Heittäjiä käy paljon, joten kierrokselle kannattaa varata aikaa. Maasto on hyvä hiekkapohja, eli hyvä heitellä myös sateen jälkeen.

  22.7. ratakartat oli asennettu ja heittoalustatkin ok kunnossa. Myös väylä 11:n ob-alue oli selkeästi merkitty. Mutta kaikkinaiset opasteet seuraaville heittopaikoille puuttuivat! Ei ollut nuolia, kylttejä, ei edes ruuvattuna niihin koreihin. Toivottavasti tämä puute pian korjataan.

  Juha-Matti kuvasi hyvin nuo väylien 1 ja 12 ongelmat. Lisään myös ongelmalistaan muut näkyvyysongelmat: koreille on usein vaikea nähdä, ihan erityisesti väylällä 6. Kyseinen väylä on yksi huonoimmista näkemistäni ja laskee koko radan arvosanaa, koska siinä väylässä ei nykyisellään ole mitään järkeä. Oikeastaan ei voi puhua edes väylästä, koska oletetulla heittoreitilläkin kasvaa jotain pajuja, korille ei näe ja korkeaa pusikkoa ja pikkumäntyjä on joka puolella, ettei varmasti näe, mihin kiekot putoilee. Taisi meidän 4 hengen ryhmästä kolme joutua etsimään kiekkoa kerran tai kahdesti, vaikka olin avausheittoja itse spottaamassa. Ja edellisen ryhmän kaksi pelaajaa etsi kiekkoja samoissa puskissa. Aivan surkea väylä, HYI!!!

  Myöskään väylästä 11 en paljoa tykännyt. Ob-alue oli onneksi selkeästi merkitty ja varsin leveä, mutta teennäinen se oli ja antaa ylimääräistä etua niille kokeneille heittäjille, jotka saa viskattua kiekot ob-alueen yli.

  Korjattavaksi jää siis:
  * siirtymäopasteiden lisääminen
  * näkyvyyden parantaminen
  * pariin kohtaan suojaseinät tai uudet siirtymät
  * väylä kuutonen pois – tilalle vaikka entinen väylä nr 8. (Harvennus keskeltä väylää ei riitä poistamaan näköesteitä.)

  Muutama kerta tullut käytyä . Välillä aika tukkoinen mesta. Komppaan edellistä, että 6. väylän on suunnitellut varmaan joku Tuusulan löytökiekot ry:n henkilö. Aivan järjetön rata. Muuten väylät ihan kivoja. Mielestäni radalla 11 pääsee helposti paariin, jos malttaa avata maltillisesti. Viimeinen väylä on komea, tosin tii oli vähän aikaa sitten paskana, kun joku lauta oli vissiin mennyt sisään. Aloittelijaystävällinen paikka.

  4/5

  Muuten hyvä rata mutta väylä 6 aina tukossa koska melkein jokainen heittäjä joutuu etsimään kiekkoaan käytettiin sitten spotteria tai ei. Tuon väylän takia ollaan nykyään suunnattu mieluummin muualle heittelemään.

  Mielestäni radan uudistamisessa on onnistuttu, vaikka ei vanhakaan rata huono ollut. On nyt kuitenkin hieman monipuolisempi ja vaihtelevampi layout. En keksi oikeastaan suurempaa valittamista, sillä kyseessä on mukava 12-väyläinen rata, jossa käy mielellään kauempaakin.

  Todella aloittelijaystävällinen rata, sekä monipuolinen, ainoastaan pitkä väylä puuttuu.

  Löytyy niin hysseä, suoraa ja antsaa, tasaista sekä ylös ja alas heitettävää väylää. Sopii oikein hyvin lämmittelyksi (heille jotka sitä harrastavat ;)) vaikka ennen Fordin kierrosta.

  Ei yhtään hullumpi rata. Sopii etenkin aloittelijoille tai harvemmin heitteleville. Väylien pituudet olivat kautta linjan johdonmukaisia, mitä pidän hyvänä asiana. Siirtymät olivat lyhyitä ja heittopaikat sekä korit ihan siedettävässä kunnossa. Väkeä tuntui olevan ainakin viikonloppuna aika paljon, joten pieneen jonottamiseen voi varautua.

Vastaa