"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tuomiojärvi DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Paljon korkeuseroja sisältävä yhdeksänväyläinen metsärata Tuomiojärven rannalla. Ensimmäisen väylän heittopaikka sijaitsee beach volley -kenttien vieressä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Hongikontie 1-9
  40200 Jyväskylä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Tuomiojärvi DiscGolfPark

Väylä 1: Tuomiojärvi DGP #1

Pituus 94 metriä. Par 3

Radan toiseksi pisin väylä heitetään viistottain ylämäkeen.

Väylä 2: Tuomiojärvi DGP #2

Pituus 63 metriä. Par 3

Lähes rinteen myötäisesti, hieman ylämäkeen heitettävä väylä, jossa epäonnisella heitolla kiekko voi karata pitkälle alarinteeseen.

Väylä 3: Tuomiojärvi DGP #3

Pituus 67 metriä. Par 3

Rinteen myötäisesti heitettävä väylä jossa heittopaikka ja kori sijaitsevat noin samalla korkeudella, maaston ollessa välissä matalammalla. Varo väylällä 4 avaavia pelaajia.

Väylä 4: Tuomiojärvi DGP #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 4 heitetään jyrkkään alamäkeen, korin ollessa suojattuna mäen alla olevassa metsätaskussa. Varo muita pelaajia ja alueella liikkuvia.

Väylä 5: Tuomiojärvi DGP #5

Pituus 55 metriä. Par 3

Jyrkkään ylämäkeen heitettävä suora väylä.

Väylä 6: Tuomiojärvi DGP #6

Pituus 74 metriä. Par 3

Suorahko, hieman vasemmalle kääntävä alamäkiväylä takaisin kohti rantaa. Varo väylällä 7 pelaavia.

Väylä 7: Tuomiojärvi DGP #7

Pituus 105 metriä. Par 4

Vasemmalle loppua kohden kaartava 105 metrinen ylämäkiväylä.  Radan pisin väylä, ja myös ainoa par 4 -väylä radalla.

Väylä 8: Tuomiojärvi DGP #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Korkeuseroiltaan radan tasaisin väylä.  Suora väylä kapeahkon harjun päällä, kori väylän oikeassa reunassa osittain puiden suojaamana.

Väylä 9: Tuomiojärvi DGP #9

Pituus 57 metriä. Par 3

Radan viimeinen väylä heitetään hieman ylämäkeen harjun päällä olevalle tasanteelle. Epäonnistunut avausheitto voi ajautua pitkälle alarinteeseen harjun vasemmalle tai oikealle puolelle.

13 arvostelua radalle “Tuomiojärvi DiscGolfPark

  Haastava 9-väyläinen joka pitää sisällään paljon puita, paljon kiviä ja paljon nousumetrejä. Väylät aika lyhyitä, mutta monipuolisuutta on kuitenkin jonkin verran. Paikoitellen radalla on vaikeakulkuisia kivikoita ja kiekkoa voi joutua etsimään näistä pitkäänkin jos ei katso laskeutumispaikkaa tarkkaan. Kokonaisuudessaan mukava rata, palvelee eri taitotasojen pelaajia ja sijaitsee hyvällä paikalla lähellä kaupungin keskustaa. 4/5

  Rata pelattu 3.5.2020, aloittelijan ajatuksia radasta:

  Puttikori ennen rataa mukava lisä, hyvä harjoitella heittoja. Ratakarttaa oli töhritty, samoin väylän 5 väyläopaste, mutta polkuja pitkin oli helppoa kulkea rata läpi.
  Erittäin haasteellinen rata korkeuserojen takia, kiekko on hankala saada pysymään optimilinjalla. Vähän turhan pienelle alueelle on rata sijoitettu, ratojen välillä ei ole paljoakaan eroa. Kuitenkin väylissä riitti sopivasti vaihtelua, ja ne paranivat loppua kohden, alun poikittaissuuntaan kulkeneet väylät eivät olleet omaan mieleen. Mäkisessä maastossa kiekot ottivat rolleja, esimerkiksi viimeisellä väylällä voi tulla todella pitkä rolli alamäkeen jos sattuu laitteesta oikein kimpoamaan.

  4/5, tulen jatkossakin käymään.

  Haastavin 9-väyläinen, jonka olen pelannut. Väylät suunniteltu hyvin ja rata siirtymineen on järkevä kokonaisuus. Korkeuserojen takia huonompi puuosuma voi lennättää kiekon kauas väylän korista, mikä tekee heittämisestä haastavampaa. Onnistuneet avaukset tarjoavat kuitenkin mahdollisuuksia pirkkuihin, mikä lisää pelaamisen miellekkyyttä. Ratakartta oli sopivasti sotkettu, mutta kyllä väylät löytyvät helposti seuraamalla muodostuneita polkuja. Haastava, muttei mahdoton. Suosittelen heittämään läpi.

  Todella mukava 9 väyläinen. Korkeus eroa mukavasti ylä ja alamäkeen. Seuraavalle tiille voisi olla kyllä paremmat opasteet. Heitto matot reilun kokoiset. Paras heittämäni 9 väyläinen tähän mennessä. Suosittelen

  Mukava väylä jossa haastetta riittää korkeuserojen vuoksi. On ylämäkeen heittoa ja alamäen liidätystä. Turhan ahtaaseen tilaan on kuitenkin radat sijoitettu ja etenkin ruuhka-aikaan saa olla tarkkana ettei kiekot aiheuta henkilövahinkoja. Kiekot karkailee herkästi mm. pienien puuosumien vuoksi ja ovat herkästi naapuriradalla, ellei jopa naapuritiillä asti.

  Tuomiojärven rata kestää pelaamista useampaan kertaan, vaikka onkin C-rata. Rata on yleensä melko ruuhkainen, joten valmistaudu odotteluun tai suosi myöhäisempiä/aikaisempia aikoja. Parhaimmillaan radan pelaa läpi noin 45min sisään ja joka kertaa haastetta ja viihdyttävyyttä riittää.

  Jyväskylän Tuomiojärvi on varsin miellyttävä ysiväylänen joka eroaa perus puistoradoista maastonsa ja fyysisyytensä puolesta. Kompaktiin tilaan rakennettu ysiväylänen on toimiva kokonaisuus jossa kuitenkin korkeuseroista ja tiiviistä sijoittelusta johtuen on vaarat heittojen karkaamisesta toisille väylille. Rata on varsin haastava C-luokituksen rata joka kannattaa käydä kokeilemassa jos on lähimailla.

  Lue pitempi arvostelu radasta täällä:
  http://frisbeegolfradat.fi/hatguy/arvostelussa-tuomiojarvi-discgolfpark/

  Tykkäsin nimenomaan korkeuserojen takia. Muutama väylä oli hyviä myös siinä mielessä, että pahemmin karannut heitto saattoi vaikuttaa tulokseen oikein reilusti, koska ne väylät olivat poikittain rinteessä. Ei ole mikään helpoin mahdollinen rata, mutta ei myöskään mikään OB-viiodakko, eli on luonnollisilla esteillä ja maaston muodoilla saatu sopivan haastavaksi. Hyvät kengät kannattaa olla jalassa maastopohjan vaikeakulkuisuuden takia (muutamalla väylällä), koska maasto on paikoittain melko kivikkoista. Rata on hyvää vaihtelua ”tasamaan tallaajille”, eli niille, joiden kotiradalla ei ole paljon korkeuseroja (Laajavuori toki on vielä hieman mäkisempi, mutta tämä on nopeampi kiertää ja sopii paremmin aloitteleville pelaajille).

Vastaa