"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Forssan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Talsoilan 9-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee lähellä Forssan kaupungin keskustaa Talsoilanpuistossa. Rata soveltuu erinomaisesti aloittelijoille ja harrastajille. Väyläpituudet ovat lyhyitä ja puistossa suositellaan käytettävän putteri- ja midarikiekkoja.

Lue lisää

Alueella on paljon liikkujia, heittäjän tulee aina varmistaa, että väylä on vapaa heitolle. Huomaa, että kaikki puistotiet toimivat väylien OB-rajoina!

Lisää radasta FBG Forssa sivustolla.

Ajankohtaista

30.06.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Murronkatu 1
  30100 Forssa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Kivituhka

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Petri Tapola

 • Suunnittelija

  Petri Tapola

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Funstuffstore
  Torikatu 10 30100 Forssa Puh. 040 539 0469

Väyläkuvaukset

Talsoila, Forssa

Väylä 1: Forssa #1

Pituus 94 metriä. Par 4

Väylä on 94 metriä pitkä par lukeman ollessa 4. Korin näkee heittopaikalta. Paras reitti korille on suoraan oikean kautta ja lopuksi vasemmalle kaartaen kuusen takaa. Väylää rajoittavat vasemmalla puistotie ja oikealla asfalttikäytävä OB-rajoina. Korin takana oleva pieni polku on pelialuetta. Väylälle kaksi löytää parhaiten, kun siirtyy korilta asfaltille ja kävelee noin 50 metriä eteenpäin ohi väylän 4 laattojen. Heitä väylä vasta sitten, kun se on varmasti vapaa. Kiekko saattaa päätyä jopa oikealla olevalle autotielle asti. Lisäksi asfalttikäytävällä kulkee paljon liikkujia, jotka tulee huomioida heiton aikana.

Väylä 2: Forssa #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä heitetään suoraan loivaan ylämäkeen portin läpi. Väylälle ei ole Mandoja. Korin takana kauempana on puistotie, joka rajaa OB-alueen. Kiekko päätyy hyvin harvoin ulos pelialueelta. Muista huomioida oikealle oleva väylä 3 ja sen pelaajat!!!

Väylä 3: Forssa #3

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä pelataan puistotien reunalta alamäkeen. Tiin edessä oikealla on iso puu, jonka oksa tiputtaa liian korkeat avausheitot. Varo heittämästä liian pitkälle, sillä korin takana oleva pyörätie toimii OB-alueen rajana. Huomioi myös väylän 2 pelaajat.

Väylä 4: Forssa #4

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, mutta se vaatii heittäjältä täydellisen kontrolliheiton. Kori on suurten puiden suojassa, mutta väylä on erittäinen selkeä heittää. Vasemmalla ja korin takana on puistotiet, mitkä rajaavat OB-alueen. Väylällä olevat koivut pysäyttävät sopivasti heittoja, joten ole tarkkana avausheiton kanssa.

Väylä 5: Forssa #5

Pituus 34 metriä. Par 3

Väylä on huikeat 34 metriä pitkä, siis varma pirkku! Huomaa, että väylällä on Mando-puu, joka kierretään vasemmalta. DZ on vasemmalla kivilaatan luona. Korin on hyvin piilossa suurten puiden suojassa. Väylä vaatii todella tarkan heiton tiiltä, mutta palkintona on hyvin usein jopa koriosuma. Väylän takana kulkee puistotie, joka toimii OB-rajana. Tiheä puusto kuitenkin suojaa väylää niin, ettei heiton pitäisi koskaan edes päätyä ulos pelialueelta.

Väylä 6: Forssa #6

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä heitetään loivaan ylämäkeen ja korille on useita reittejä. Joku heittää oikeaa linjaa, toinen vasemman kautta, välillä tulee kokeiltua suoraa linjaa puiden väleistä. Suuret puut estävät sopivasti heittoja, puuosuma saattaa liidättää kiekon ulos pelialueelta. Väylää rajoittavat puistotiet toimivat OB-alueen rajoina. Korin takana oleva puistotie on vain noin 5 metrin päässä korista - älä heitä pitkäksi, sillä väylä 7 kulkee poikittain väylän 6 takana!

Väylä 7: Forssa #7

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylän voi pelata kahta reittiä korille. Parhaiten toimii suora heitto oikea kautta, missä kiekko kaartaa lopuksi vasemmalle korin juureen. Toinen reitti on pelata vasemmalta suurten puiden välistä ja antaa kiekon lopuksi kaartaa oikealle. Vasemmalla, oikealla sekä korin takana on puistotiet, mitkä rajaavat OB-alueen. Varo puuosumia, sillä kiekko kääntyy helposti pystyyn ja rollaa suoraan ulos pelialueelta.

Väylä 8: Forssa #8

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä heitetään loivaan alamäkeen. Tiin edessä oleva suuri tammi on Mando-puu, mikä tulee kiertää oikealta. DZ on saman tammen juuressa oikealla puolella. Puistotiet kaventavat väylää korin lähellä ja kiekko päätyy helposti ulos pelialueelta. Suuret oksat pudottavat liian korkeat heitot alas. Pelaatko järkevästi korin alle, vai rohkeasti suoraan koriin?      

Väylä 9: Forssa #9

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä heitetään kaukalon vierestä asfaltin reunasta. Väylän keskellä on sähkötolppa, joka on sopivasti korilinjalla. Väylän voi pelata vasemmalta tai oikealta puolelta tolppaa. Vasemmalla orapihlaja-aidan takanakulkeaa puistotie, joka rajaa OB-aluetta. Korin luona pensaiden takana on myös OB-rajana puistotie. Mikäli hiekkakentällä on merkittyä pesäpallokentän valkoinen rajaviiva, toimii se samalla OB-rajana. Jos viivaa ei ole kentällä ole, voi peliä jatkaa hiekalta ilman rangaistusheittoa. Varo heittämästä liian pitkälle, sillä kauempana korin taka on usein ratagolfin pelaajia!!!

8 arvostelua radalle “Forssan frisbeegolfrata

  Ihan kiva pikku rata, joka kaipaisi vähän parannusta tiipaikoille ja väyläopasteet heittopaikoille. Monenlaista heittäjää on liikkeellä, joten varsinkin väylillä 2-3-4 kannattaa olla hereillä.

  Opasteet puuttuvat. Kartan avulla radan pystyy hyvin heittämään läpi. Korit suht ok. Heittopaikoissa parantamisen varaa. (laatat) Mukava pieni puistorata näitä ei ole liikoja. Nopea ja mukava heittää. Puistossa olijat pitää huomioida.

  Pidän tällaisista radoista, mutta ne alkavat olla katoavaa kansanperinnettä. Harrastajamäärät ovat kasvaneet ja joukko on kirjavaa. Tällaisessa muidenkin kuin frisbeegolfaajien käytössä olevassa puistossa vaadittaisiin harrastajilta kovaa malttia noudattaa kaikkia turvallisuusohjeita ja heitellä pelkästään puttereilla. Joukkoon mahtuu kuitenkin monenlaista viheltäjää ja ensikertalainen nopean draiverin kanssa tässä ympäristössä on vaarallinen yhdistelmä. Jos malttaa heitellä puttereilla, tämä on varsin mukava rata. Opasteet ovat tosin minimaaliset, sillä infotaulusta on kartta kadonnut, eikä heittopaikkoina toimivien betonilaattojen läheisyydessä ole minkäänlaisia indikaatioita siitä, mikä on väylän järjestysnumero. Koreissa tosin on numerot, mistä plussaa. Se, että väylältä yksi lähdettäessä seuraavaksi vastaan tuleva heittopaikka onkin numero neljä, on vain suullisena perimätietona paikallisten keskuudessa leviävää informaatiota. Kannattaakin tarkastella tältäkin sivustolta löytyvää ratakarttaa huolella, jotta pysyy jyvällä väylien järjestyksestä. Paikallinen opas on paikallaan.

  Helppo puistorata, mutta…ykkösväylällä tulee huomioida autot ja kävelytiellä olevat. Väylät selkeitä ja heittopaikkoina betonilaatat. Lisäksi muut puistonkäyttäjät tulee huomioida. Kaikki puistotiet ovat OB-rajoja, ja niitä on syytä noudattaa turvallisuuden takia. 8-väylän kohdalla on syytä varoa, koska pitkälle karkaavat kiekot osuvat suoraan 1-väylän tiille. Tälle radalla tarvitsee vain puttereita (ehkä midarikin käy).

  Tulipa täälläkin käytyä kun Forssassa oli Pilvenmäen pick-nick. Radalle ei kannata ummikon lähteä ilman karttaa koska heittopaikoilla ei ole opasteita. Heittopaikatkin ovat vain kivilaattoja joiden määrä ja asettelu eroaa muutamalla väylällä. Ja miten puistoradoilla on aina kovin kosteita väyliä? Kuitenkin puistossa on käyttöä, myös nurmikoilla mutta silti ne ovat usein märän mutaisia? Tosin kelitkin ovat olleet tänä kesänä kuivia ratoja vastaan. Hieman ahtaan tuntuista välillä oli mikä hillitsi heittokättä ja näkyi myös tuloksessa.

  Ihan hauska neppailurata hieman enemmän pelanneelle ja melko täydellinen rata aloittelijalle, tarjoaa sopivan lyhyitä väyliä joissa kuitenkin riittää erilaisuutta eikä kaikki heitot voi olla samanlaisia. Ehkä paikoittain liian helppo, 1.väylä Par 4:sena ei paljon haastetta aseta ja väylä 5 on vaan mitaltaan jo vähän turhankin lyhyt. Suosittelen käymään kuitenkin.

Vastaa