"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Siilinlahden frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Siilinlahden koulun ympäristöön rakennettu rata School DiscGolfPark on suunniteltu koululaiskäyttöön, eli soveltuu aloittelijoille hyvin. Toki viereiseltä uimarannalta voi tulla heittämään kierroksen tai pari kesäisen piknikin tauolla.

Lue lisää

Siilinjärven frisbeegolfrata on koulun ympäristöön ja koululaisten käyttöön
suunniteltu rata. Väylien pituudet eivät ole kovin suuria, mutta
rata on silti mielenkiintoinen pelata puistomaisen ympäristön ja
korkeusvaihteluiden vuoksi.

Radan välittömässä läheisyydessä sijaitseva uimaranta kutsuu vilvoittelemaan lämpimänä
kesäpäivänä pelatun kierroksen jälkeen.

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulutie 3
  71800 Siilinjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Timo Hyötyläinen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kesport Siilinjärvi
  Sorakuja 4 71800 SIILINJÄRVI puh. 017-2646118

Väyläkuvaukset

Siilinlahden frisbeegolfrata, Siilinjärvi

Väylä 1: Siilinlahti #1

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä pelataan puistomaisella alustalla koulun pihassa. Siistiksi leikattu nurmikko ja suuret koivut, joiden rinteikkäässä katveessa kori lepää, voivat luoda mielikuvan helposta väylästä, mutta erityisesti griinin kaltevuus voi aiheuttaa ongelmia vielä viimeiseen puttiin saakka.

Väylä 2: Siilinlahti #2

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä heitetään jyrkähköön alamäkeen lehtimetsään. Alamäen vuoksi kiekot saattavat välillä karata paikkoihin, joihin et uskonut pääseväsi.

Väylä 3: Siilinlahti #3

Pituus 36 metriä. Par 3

Väylä heitetään pienee ylämäkeen kohti koulun pihaa. Kori sijaitsee rinteessä, joten puttaaminen aiheuttaa omat riskinsä. Harvakseltaan kasvavat puut saattavat imeä välillä heittoja puoleensa.

Väylä 4: Siilinlahti #4

Pituus 57 metriä. Par 3

Edelleen heitetään ylämäkeen, nyt väylä tekee puolessa välissä jyrkän mutkan oikealle. Onnistuneella anhyzerilla saattaa päästä korille, mutta harjoittelua se vaatii, sillä kori ei näy heittopaikalle.

Väylä 5: Siilinlahti #5

Pituus 48 metriä. Par 3

Pusikoiden ja suurien puiden ympäröimä väylä pelataan loivaan alamäkeen. Väylä kaartaa loivasti lopuksi vasemmalle, mutta varsinaista hyzeriä ei kannata yrittää, sillä se karkaa todennäköisesti vasemmalle viettävään rinteeseen.

Väylä 6: Siilinlahti #6

Pituus 36 metriä. Par 3

Puiden muodostamassa tunnelissa väylä kulkee loivaan ylämäkeen ja kaartuu lopuksi loivasti oikealle. Puihin osumatta helpohko väylä, mutta puihin osuminen on yllättävän helppoa, jonka jälkeen korille pääsy saattaa aiheuttaa ongelmia.

Väylä 7: Siilinlahti #7

Pituus 39 metriä. Par 3

Kori sijaitsee luonnonkauniilla griinillä suuren kuusen alla, lähellä koulualueen aitaa.

6 arvostelua radalle “Siilinlahden frisbeegolfrata

  1 väylä herättää ajatuksia, että tästähän saattaa tulla hyvä kierros… mutta ei. Loppu rata olikin kuin viidakkoseikkailu. Tai ainakin siellä kasvoi kaulan korkuisia nokkosia. Radalle pitäisi näyttää jonkin sortin raivaussahaa. Ainoa hyvä puoli on korien ja heittopaikkojen ok kunto, vaikkakin osalla teematoista kasvaa keskeltä voikukkia ja muita puskia. Tuskin tulee toista kertaa mieleen poiketa tuolla.
  1/5

  Siilinlahden koulun vieressä Siilinjärvellä Siilinlahden frisbeegolfrata, 7-väylää (313m) ja C2-luokitus.

  Hyvin lyhyt, koululaisten käyttöön ihan hyvin soveltuva rata. Heittopaikkaopasteet joko puuttuivat tai olivat maassa lojumassa. Heittopaikat osassa kohtuukuntoisella matolla. 1 ja 3-väylällä heittopaikka puuttui kokonaan ja 2-väylällä oli asfalttia. Korit vinossa, ei väyläopasteita. Lisäksi pusikoitakin voisi joskus niittää. 7-väylän kuvaus täällä tarkoitettu ilmeisesti lähinnä vitsiksi… Hyvin vähäisiä korkeuseroja.

  Ei nouse suosikkiratojen joukkoon, ei edes lähelle. Vaikka kyse ”vain” koululaisradasta, niin vaatisi em. juttujen perusteellista uudistamista. Jos väylät lyhyitä ja helpohkoja, niin se pitäisi kompensoitua ympäristön tyylikkyydellä. Potentiaalia olisi ympäristönsä takia (esim. hieno uimaranta vieressä), joten toivotaan parempaa tulevaisuutta Siilinlahdelle(kin).

  Siilinlahti on hieman surullinen esimerkki niistä lukuisista radoista, jotka on joskus suurella innolla tehty, mutta joita ei sitten ole joko varaa tai aikaa tai innostusta pitää lainkaan kunnossa. Samat puutteet ovat näköjään vaivanneet jo vuosikausia. Näitä vastaavia ratoja on minunkin lyhyen ”uran” aikana tullut eteen jo aivan liikaa ja sitä ei voi kuin ihmetellä. Mieluummin jätettäisiin rata kokonaan rakentamatta, jos ei ole mahdollisuuksia sitoutua hoitamaan sitä pitkälle, pitkälle tulevaisuuteen.

  2/5

  Opasteiden kunnollista kiinnittämistä kaipaisin minäkin. Jotkut opasteet ovat olleet myös heittolinjalla, joten samalla kannattaisi tarkistaa kaikkien sijainti. Väylän 3 kuvaus ei pidä paikkaansa. Korin paikka lienee suunniteltu alun perin rinteeseen, mutta sijoitettukin toisin.

  Koululaisten kanssa menossa vapaavalintainen frisbeegolf-kurssi. Paljon innokkaita 3-4-luokkalaisia aloittelevia heittäjiä. Jospa muutama innostuisi osallistumaan koululaisten kisaan 29.9.

  1. Ja 2. Tiit puuttuvat. Opasteet myös osin kadoksissa tai kaatuneena maassa. Kiekkoa sai etsiä pitkästä ruohikosta pariin otteeseen. Ihan OK koulurata aloittelijoille kunhan joku kävisi hieman ajelemassa ruohikkoa pois väylillä.

Vastaa