"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sammatin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Lokakuussa 2018 valmistunut 18-väyläinen AA1-luokan metsärata luonnon helmassa upeilla maisemilla ja vaihtelevalla maastolla.

Lue lisää

Par 60-rata on vaikeustasoltaan haastava myös kokeneemmille pelaajille. Radan erityispiirteenä ovat väylänimet, jotka ovat nimetty Kalevalasta, ollaanhan nyt Sammatissa, joka tunnetaan Elias Lönnrotin kotipaikkakuntana.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Paikkarintie 86
  09220 Lohja


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Sammatin Sampo

 • Suunnittelija

  Raimo Sokka

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Sammatin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Pohjolan hovi

Pituus 87 metriä. Par 3

Avausväylä heitetään pururadan vierestä sisälle metsään, lähes suoraan, jossa kori hieman vasemmalla.

Väylä 2: Manalan ahde

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä kulkee loivasti oikealle pienen hiekkakuopan yli, kori hiekkakuopan tasanteella.

Väylä 3: Herhiläinen

Pituus 120 metriä. Par 3

Avausheitto hiekkakuopan korkeimmalta kohdalta. Väylä kulkee loivasti vasemmalla. Kori sijaitsee koivun takana mäntytaimikko saarekkeessa.

Väylä 4: Peurala

Pituus 140 metriä. Par 3

Kentän pisin Par3 väylä heitetään hiekkakuopan tasanteelta kulkien hiekkakuopan pohjaa. Kori sijaitsee hiekkakuopan kulmassa vasemmalla mäntytaimikon takana.

Väylä 5: Kalevankangas

Pituus 84 metriä. Par 3

Avaus heitettävä tarkasti kolmen männyn välistä. Väylä jatkuu kaartuen hieman vasemmalle, jossa kori sijaitsee mäntyjen vartioimana.

Väylä 6: Lemminkäinen

Pituus 132 metriä. Par 3

Vanhaa sähkölinjaa kulkeva suorahko väylä kaartuen lopussa oikealle mäntytaimikon taakse, jossa kori sijaitsee.

Väylä 7: Hiiden hirvi

Pituus 186 metriä. Par 4

Kentän pisin Par4 kulkee vanhaa sähkölinjaa pillisuorasti kohti koria, joka sijaitsee hieman väylää alempana polkujen risteyksessä.

Väylä 8: Märkähattu

Pituus 65 metriä. Par 3

Radan lyhyin väylä. Pilliväylä kulkien mäntykujaa pitkin korille.

Väylä 9: Kivimäki

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylä avautuu kapeaa mäntykujaa pitkin hieman loivaan ylämäkeen oikealle, jossa ”sweetspot”. Toinen heitto heitetään jyrkkään ylämäkeen oikealle kulkien. Kori sijaitsee mäen päällä.

Väylä 10: Ilmarinen

Pituus 106 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä, loivasti oikealle kaartuva väylä.

Väylä 11: Aino

Pituus 78 metriä. Par 3

Loivassa ylämäessä kulkeva väylä koivujen ympäröimänä. Avaus osuttava tarkasti oikeaan linjaan.

Väylä 12: Vipunen

Pituus 84 metriä. Par 3

Matalan taimikon vieressä kulkeva väylä, joka kaartuu lopussa jyrkästi oikealle.

Väylä 13: Suvanto

Pituus 118 metriä. Par 3

Suora ja kapea väylä mäntyjen ympäröimänä. Kori hieman väylän vasemmalla puolella.

Väylä 14: Kullervo

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä avautuu loivasti vasemmalle jatkuen suoraan kohti koria.

Väylä 15: Kanervala

Pituus 179 metriä. Par 4

Väylä kulkee mäntymetsässä loivasti oikealle kaartuen alun hieman suoremman osuuden jälkeen. OB raja kulkee vasemmalla puolella polulla lähestyttäessä koria.

Väylä 16: Louhi

Pituus 242 metriä. Par 5

Radan pisin väylä heitetään vanhaa sähkölinjaa aluksi loivaan ylämäkeen, jonka jälkeen jatketaan suoraan kohti hiekkakuoppaa. Kori kiven päällä polkujen risteyksessä ennen hiekkakuopan reunaa.

Väylä 17: Mehiläinen

Pituus 114 metriä. Par 3

Alamäkeen kulkeva mäntyjen suojelema väylä. Korille pääsyyn muutama eri vaihtoehto.

Väylä 18: Väinämöinen

Pituus 138 metriä. Par 4

Radan päätösväylä kulkee mäntytaimikossa aluksi loivasti oikealle, josta väylä kaartuu ylämäkeen vasemmalle, jossa kori sijaitsee. Huomaa Mando vasemmalla.

19 arvostelua radalle “Sammatin frisbeegolfrata

  Mukava metsärata kumpuilevassa kangasmetsässä. Rata oli sopivan haastavan tuntuinen kaiken tasoisille heittäjille. Kierros kävi pienestä kuntoilusta, joten radan flow oli hyvä sopivine siirtymineen. Puita, etenkin mäntyjä oli riittämin, mutta väylät eivät siltikään tuntuneet tukkoisilta. Niin tiheämpää nuorta männikköä kuin harvempaa vanhaa mäntymetsää oli vaihtelevasti. Hieman tuuria tarvitsi kiekon liitäessä puiden välistä. Kaikki korit eivät näkyneet tiiltä, joten on hyvä katsoa ettei vahingossa heitä kenenkään niskaan.

  Väylät olivat kuitenkin jonkin verran itseään toistavia. Pääsääntöisenä oikeakätisenä rystyheittäjänä sai monesti heittää pienessä annukkakulmassa puuränniin lievään alamäkeen, välillä pieneen ylämäkeen. Joten ei todellakaan helpoin rata minunlaiselle heittäjälle. Itseään toistavuudesta huolimatta lähestulkoon jokaisella avauksella piti tarkkaan oikeaa kiekkovalintaa ja oikeaa heittokulmaa. Ihan samanlaisia heittoja ei tarvinnut heittää. Rata vaatii hyvää kiekontuntemusta. Tykkäsin tästä syystä radasta. Mielelläni tulisin takaisin vähän pitemmästä ajomatkasta huolimatta, mutten ehkä ihan heti.

  Harmillisesti osaa opasteista oli revitty maahan. Fasiliteetit olivat muuten hyvässä kunnossa hyvine tiimattoineen, koreineen ja opasteineen. Penkkejä jäin ainoastaan kaipaamaan.

  Neljä tähteä.

  Erinomainen rata. Monipuolisia, vaativiakin väyliä hyväpohjaisessa maastossa (mm. ojaton) ja erityisen onnistuneesti maastonmuotoja. Pääosa väylistä on mäntykankaalla, vanhassa metsittyneessä hiekkakuopassa on vain kolme väylää.

  Ehkäpä erikoisuutena on erittäin pitkiä suoria väyliä (7 ja 16). Isosti toteutetut ratafasiliteetit (mm. opasteet, nuotiopaikka penkkeineen ja parkkipaikan teräsportaat) ja väylät ovat erillään muista ulkoilijoista (eivät kuntopoluilla).

  Rata on vaativa, mutta tykkään silti isosti. Tämä muistuttaa hyvin siitä millä tasolla Tuskasoturi lajin parissa harrastaa kun birkkupaikkojen metsästys tällä radalla on enemmän kuin työn takana. Rata on huippukunnossa ja siisti ja kaikesta huomaa, että täällä niin radan hoitajat kuin pelaajatkin arvostavat ja kunnioittavat lajia. Väylät ovat todella monipuolisia ja hyvin rytmitettyjä toisiinsa nähden mikä pitää pelaajan hereillä ja pelko väylien toistamisesta loistaa poissaolollaan. Lue lisää:

  https://tuskasoturit.com/2022/07/18/sammatti-2/

  Erinomaisesti haastava ja teknisä heittoja vaativa rata. Radalla käytetty hyvin edukseen alueen maastonmuotoja. Hieman oikeakätiselle fore-painotteinen rata, lähes umpi backhand pelaajana oli ainakin haastetta paikoittain päästä putille, mutta tähän suuntaan ratojen kuuluukin kehittyä!

  Parkkipaikalla pelaajia tervehtimässä Suomen upeimmat (?) frisbeegolfradan rappuset. Jos on aikaa vain yhdelle radalle Lohjalla, niin ehdottomasti Sammatin radalle.

  Monipuolinen ja hyvin suuniteltu rata. Opasteet, kuvaukset, kulkeminen, parkkipaikka vessoineen ja grillipaikkoineen aivan omaa luokkaansa. Tähän on tosiaan panostettu. Voi suositella kaikille ja kannattaa käydä pidemmältäkin.

  Olipa siisti rata mielyttävässä kangasmaastossa. Jo P-paikka antoi osviittaa tasosta; puucee ja lainakiekkoja. Käynti ykkösväylälle pitkin metalliportaita pitkin… Tiit isoja ja tasaisia… Ampiaisvaroitus-kylttikin! Metsän (radan) roskaamisenesto -keräyspistekin!

  Isolla rahalla laitettu rata pystyyn. Tiit, opasteet ja väylät, niihin on panostettu. Teknistä väylää löytyy ja pelkkä pituus ei anna helpotusta vaan tarkkuutta tarvitaan myös. Hyvä rata kokonaisuutena!!

  Hyvät haastavat radat, heittopaikat priimaa. Muutamalla väylällä sai miettiä missäpäin on kori. Lähtöpaikan grillipaikoista iso + ja kesäkuumalla uimaranta vieressä. Hyvä lisä jo muihin mainioihin Länsi-Uudenmaan ratoihin

  Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle ja opaskartta on hyvin näkyvillä. Tarjolla on hyvin suunniteltu metsärata. Väylät ovat haastavia, mutta jokaisella väylällä on selkeä heittolinja ja heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Siirtymät ovat lyhyitä ja rata muodostaa väylineen selkeän kokonaisuuden. Heittoalustat ovat kunnossa ja korit ovat hyvää laatua. Erityismainintana väylien pituudet – useampi väylä on reilusti 100+ metrisiä. Rata kelpaa sellaiseen vaikkapa kisaradaksi. Selkeä 4/5 – vähintäänkin. Avainsana: haasteellisuus

Vastaa