"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Saariselkä DiscGolfPark

Radan kuvaus

Saariselkä DiscGolfPark on kesällä 2016 valmistunut 18-väyläinen AA1-luokan rata. Se tarjoaa vaihtelevia haasteita kokeneillekin harrastajille. Hiihtokeskusradoille tyypilliseen tapaan koko kierroksen heittämällä pääsee kiipeämään tunturissa ylös ja alas, joten luvassa on myös kuntoilua.

Lue lisää

Radan aloituspaikka löytyy ratatietojen GPS-koordinaattien määrittelemästä sijainnista. Se on Saariselän kirkon lähellä tien toisella puolella heti Saariselän lukuisten palvelujen vieressä.

Jos et halua kiertää koko 2-3 tunnin kierrosta, tarjolla on myös 45-minuuttinen viiden väylän lenkki, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kullanhuuhtojantie
  99830 Inari


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Marke Rautiala

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Saariselkä DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Saariselkä DGP #1

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 2: Saariselkä DGP #2

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 3: Saariselkä DGP #3

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 4: Saariselkä DGP #4

Pituus 124 metriä. Par 3

Väylä 5: Saariselkä DGP #5

Pituus 162 metriä. Par 3

Väylä 6: Saariselkä DGP #6

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 7: Saariselkä DGP #7

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 8: Saariselkä DGP #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Saariselkä DGP #9

Pituus 128 metriä. Par 3

Väylä 10: Saariselkä DGP #10

Pituus 201 metriä. Par 5

Väylä 11: Saariselkä DGP #11

Pituus 251 metriä. Par 4

Väylä 12: Saariselkä DGP #12

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 13: Saariselkä DGP #13

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 14: Saariselkä DGP #14

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 15: Saariselkä DGP #15

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 16: Saariselkä DGP #16

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 17: Saariselkä DGP #17

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 18: Saariselkä DGP #18

Pituus 128 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Saariselkä DiscGolfPark

  Aivan uskomaton rata. Rataa on päivitetty ja nyt se on paljon parempi ja loogisempi. Pystyit helposti löytämään seuraavat väylät paitsi 1 väylältä oli vähän vaikea löytää kakkos väylää mutta löytyi rata kartan avulla. Radalla on muutama tiukka väylä johon tarvitsee paljon tarkkuutta. Ja myös radalla on paljon pitkiä väyliä johon tarvitsee isoa lanttua. Siirtymät olivat aika lyhyitä seuraaville väylillä. Mutta jossain kohtaa oli vähän enemmän kävelyä mutta ei se haittaa kun heittää hienoissa Saariselän maisemissa. Radalla ei ihan mennä kaunispään huipulle asti mutta näkymät ovat silti uskomattoman hienot. Rata oli hyvässä kunnossa ja siellä oli helppo liikkua. Näin heinäkuun aikana kun käväisin heittämässä tuon radan siellä oli kuiva maasto joka helpotti pelaamista. Myös poroja voit nähdä kieroksesi aikana. Radalla oli paljon vaihtelevuutta. Tuli ylämäki väyliä, alamäki väyliä ja suoria heittoja. Radalla oli paljon vaihtelevuutta. Suosittelen kaikille rataa, jotka tykkäävät frisbeegolffista ja hyvästä mäki junpasta. Rata oli 5/5

  Kierrettiin 06- ja 08/2022 tämä upea väyläkokonaisuus ainutlaatuisessa maisemassa, joka on mukavasti haastava jo pelkästään korkeuserojenkin suhteen. Kesäkuussa eivät olleet vielä kaikki korit paikoillaan, mutta vanhasta muistista tolppien paikat löytyivät. Ylämäkeen heittely koettelee välillä huumoria, mutta loppupuoliskon maisemat ja kiekkojen liidätysväylät korvaavat moninkertaisesti alkupuolen tuskat. Väylän 18 aloituspaikalle siirtyminen väylän 17 korilta on nyt tosi haastavaa ja ei meinaa löytyä millään, kun uusia rakennuksia tullut väliin aikaisemmalle siirtymispolun päälle. Uuden reitin merkitseminen olisi pikaisesti paikallaan ja/tai aloituspaikan siirtäminen toiseen paikkaan. Tullaan varmasti tänne uudestaankin.

  Mikään lasten leikkikenttä ei tämä rata ole vaan vaatii tulosten valossa heittäjältä jo jonkin verran osaamista ainakin heittopituuden osalta. Oma vahva suositus on myös, että kannattaa valita mahdollisimman vähätuulinen keli sillä varsinkin avonaisella alueella voi heittäminen muuttua muuten aavistuksen jopa haastavaksi. Maisemien kannalta ehdottomasti käymisen arvoinen ja ainakin omalta osalta oli myös mukavan reipas lenkki jossa kaloritkin sai kyytiä. https://tuskasoturit.com/2022/02/14/saariselka/

  Alun ja lopun opasteet todella puutteelliset. Kannattaa ottaa kuva kartasta, niin löytyy oikeat väylät. Hieman turhankin rankka rata ylös koko laskettulurinteen, huipulle asti. Tämän radan takia ei kannata lähteä reissuun, mutta mikäli täälläpäin liikkuu, voi käydä heittämässä. Haastava

  Heinäkuun alussa – 20 kävin testaamassa ja rata on hyvässä kunnossa. Rata on kaksiosainen, osa väylistä noudattelee hiihtoladun pohjia ja osa on suunniteltu laskettelurinteeseen. Hiihtolatujen osuus on tasaisempaa, vaikka korkeuseroja löytyykin. Laskettelurinteeseen siirryttäessä (liian) moni väylä heitetään raakasti ylämäkeen perätysten. Palkintona on muutama ihan ok alamäkiliidätys.
  Yhden kierroksen jälkeen jäi päällimmäiseksi mieleen harmitus siitä että hienoa aluetta ei ole osattu täysin hyödyntää. Hyviä väyliä on, mutta potentiaalia olisi parempaan. Radan puolivälissä oleva nousu huipulle kirvoitti hikeä ja sadatteluja, maisemat hieman korjasivat tilannetta. Kannattaa kyllä silti heittää ja ottaa urheilun kannalta! 2,5/5.

  Mahtaako olla ratamestarin vastuulla pitää huoli että olisi edes jonkinnäköinen ilmoitus että rata suljettu? Ensimmäiset kaksi väylää pelattavissa ja sen jälkeen koreja,tiimattoja ja väyläkarttoja täysin satunnaisesti kaivettu irti. Ratakartan luokse ei oltu vaivauduttu minkäännäköistä ilmoitusta laittamaan. Surkein rata millä ikinä käynyt. En suosittele kenellekkään.

  Jos inhoat heittää suoraan ylämäkeen tai riuhtoa koko ajan pitkiä heittoja mieti kahdesti tänne tuloa. Joissain väylillä par on ihan hatusta vedetty, eikä ole ajateltu paljonko ylämäki lyhentää heiton pituutta. Tämä tietenkin sopii isokätisille, mutta lyhemmän heiton omaavat ottavat pääsääntöisesti bogeyn tuloskorttiin liian usein. Samalla käsi väsyy turhan nopeaan ja tuloskortti voi näyttää huonolta kierroksen jälkeen. Radan kiertäminen käy kuntoilusta mutta maisemat ovat upeat.

Vastaa