"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

HUOM! Raudaskylän radan väylät 5,6 ja 9 on poistettu käytöstä kesä-elokuun ajaksi, opiston pihanurmen uusimisen vuoksi. Väylät 7 ja 8 tullaan siirtämään muitten väylien läheisyyteen. Raudaskylän Kristillisen opiston ympäristöön vuonna 2009 avattu aloittelijaystävällinen rata, joka tarjoaa haasteita myös vähän kauemmin heittäneille. Väylien mitat vaihtelevat 55 metrin ja 99 metrin välillä. Haasteita radalle tuovat pääasiassa OB:t ja kasvusto.

Lue lisää

Radasta on paikalliset harrastajat suunnitelleet myös ns. PRO-radan, josta ei kuitenkaan ole tehty virallista, eikä sille ole ratakarttaa.

Raudaskylällä on myös mahdollista vuokrata kiekkoja kahdelta eri taholta. Ylivieskan keskustassa saa kiekkoja ostettua ainakin Urheilusta ja lelusta, Elmo Sportista sekä Kärkkäiseltä.

Lisätietoja Raudaskylän kyläblogista:
http://raudaskyla.blogspot.com/search/label/Frisbeegolf

Mukavia heittohetkiä

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Opistontie
  84880 Ylivieska


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Niko Palokangas/Juho Rasmus

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen sekä paikalliset harrastajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Sportia Urheilu ja lelu
  Latvalantie 5 84100 YLIVIESKA puh. 08-420640

Väyläkuvaukset

Raudaskylä, Ylivieska

Väylä 1: Raudaskylä #1

Pituus 78 metriä. Par 3

Parkkipaikan kumpareelta pururadan suuntaisesti heitettävä alaspäin viettävä väylä. Haastetta luo korin vasemmalla puolella oleva OB, sekä korin ympäröivät puut. OB-alueet: Urheilukenttä (kivituhkapinnoitettu alue) Muista: Huomioi muut pururadan käyttäjät. Jos 2. väylällä on heittäjiä, niin odota että kaikki ovat heittäneet avausheittonsa.

Väylä 2: Raudaskylä #2

Pituus 63 metriä. Par 3

Tii on 1. väylän korin vieressä. Suora, pururadalla kulkeva väylä. Haastetta luo väylän reunoilla olevat puut. OB-alueet: Urheilukenttä (kivituhkapinnoitettu alue) Muista: Huomioi muut pururadan käyttäjät, sekä 3. väylän avausta heittävät.

Väylä 3: Raudaskylä #3

Pituus 68 metriä. Par 3

Hieman s:n mallinen väylä. Tiin edessä oleva puusto luo oman haasteensa avaukselle, joka myös helposti lipsahtaa jääkiekkokaukaloon. Korin oikean puoleinen reuna viettää jyrkästi alas ja on tiheää pusikkoa. OB-alueet: Lähiliikunta-alueen asfalttikenttä ja kivituhkalla pinnoitettu alue Muista erityinen varovaisuus, jos kaukalossa on ihmisiä.

Väylä 4: Raudaskylä #4

Pituus 74 metriä. Par 3

Lähiliikunta-alueen kulmasta heitettävä väylä. Vasemmalta puolelta avoin (poislukien OB), oikealla korkeita kuusia. Väylä nousee koria kohti, joten putatessa saattaa saada aikaan kivan puttirallin. OB-alueet: Leikkivälinealue ja kivituhkalla pinnoitettu alue sekä läheisen omakotitalon pihamaan ojien sisäpuolinen alue Muista: Huomioi alamäkeen lähiliikunta-alueelle tulossa olevat henkilöt, sekä korin takana oleva parkkipaikka.

Väylä 5: Raudaskylä #5

Pituus 55 metriä. Par 3

Koulun piha-alueella saunan nurkalta heitettävä suora ja tasainen väylä. Haastetta luo korin lähellä olevat pensasaidat OB-alueet: Rivitalojen pihamaat pensasaidasta alkaen. Muista: Jos 6. väylällä on pelaajia, niin anna heidän heittää avausheittonsa ensin. Huomioi rivitalon pihamaalla liikkuvat ihmiset.

Väylä 6: Raudaskylä #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Tee 5. väylän korin edessä. Suoran ja tasaisen radan haasteena lähinnä OB:t. OB-alueet: Marjapensasalue (aidan takana), sekä korin takana kulkeva soratie Muista: Huomioi koulun pihassa oleva liikenne ja ihmiset

Väylä 7: Raudaskylä #7

Pituus 68 metriä. Par 3

Vasemmalle kaartava metsäväylä. Kori hieman piilossa, mutta pienellä kurkistelulla löytyy "voimalaitoksen" nurkalta. OB-alueet: Voimalaitoksen sorapintainen parkkipaikka

Väylä 8: Raudaskylä #8

Pituus 99 metriä. Par 3

Koulun takaa metsästä löytyvä luotisuora 99 metriä pitkä väylä, jota reunustaa oikealla puolella tiheä puusto. Vasen puoli on hieman puuttomampi. Haastetta luo korin vasemman puolen tieheähkö pusikko, johon rystyheitot tuppaavat tipahtamaan. Muista: Radalle tullaan suoraan metsästä tiipaikan eteen. Jos et heittäessä ole valppaana, saattaa joku saada lätystä ohimoon. Väylän reunoille hukkuu frisbeiden lisäksi helposti myös heittäjät, varmista että ketään ei ole edessä kun heität avausta. Radalla olijoiden kannattaakin jättää bägi merkiksi väylälle, jos tarvetta painella pusikkoon lätyn perässä.

Väylä 9: Raudaskylä #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Opiston pihalla heitettävä hieman vasemmalle kaartava väylä, jossa haastetta luo oikean reunan OB ja suuret puut. OB-alueet: Sorapintainen parkkialue korin takana ja väylän oikealla puolella olevan pensasaidan takana oleva alue (tie). Muista: Väylä Opiston pihamaalla: ole huomaavainen alueen muuta käyttöä kohtaan.

Vastaa