"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kettulanvuori, Petäjävesi

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kettulanvuoren frisbeegolfrata Petäjävedellä sijaitsee urheilukentän sekä Kettulanvuoren maastossa latupohjalla. Metsäinen ja mukavasti korkeuseroja omaava maasto tarjoaa heittäjille sopivasti haasteita.

Lue lisää

Rata päivitetty ja väyliä on 20 ja radan par 64.

Petäjäveden frisbeegolfrata on 20-väyläinen. Rata kiertää Kettulanvuoren 2,5 km latupohjaa pitkin. Heittoalustat on tekonurmea. Korit ovat päivitetty Prodigy T1 koreihin.

Rata sijaitsee Petäjäveden keskustan lähellä Kettulanvuoren ulkoilualueen ympäristössä.

Latupohja on myös lenkkeilijöiden/kuntoilijoiden käytössä. Frisbeegolfaajien tulee luonnollisesti huomioida muut alueella liikkuvat ihmiset. Petäjävedellä laji on uusi, joten ulkoilijat eivät välttämättä tiedä ja osaa varoa lentäviä kiekkoja.

Radan kokonaispituus: 1757 m

Radan Par: 64

Väylät ovat kohtuullisen mittaisia ja sopivat eritysesti aloittelijoille, mutta toki tämä kapeiden väylien rata haastaa kokeneitakin harrastajia. Väylien pituudet ovat 37-202 m.

Autojen pysäköinti on Urheilutie 3 parkkipaikalla (HUOM! Koulujen aukioloaikaan lämpötolppapaikat on varattu koulun henkilökunnalle) ja Siilotien päässä.

Radan rakentaja ja ylläpitäjä: Petäjäveden kunta ja FGP – FrisbeeGolf Petäjävesi ry (FGP)

Lisätietoja radasta ja frisbeegolfista Petäjävedellä seuran sivuilla.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilutie 3
  41900 Petäjävesi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  FGP - Frisbeegolf Petäjävesi ry

 • Suunnittelija

  FGP - FrisbeeGolf Petäjävesi ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata päivitetty 20 väyläiseksi. Rata tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kettulanvuori 20, Petäjävesi

Väylä 1: FGP-01

Pituus 103 metriä. Par 3

Hiekkakenttä sekä vasemmalla väylän suuntaisesti kulkeva kevyenliikenteenväylä OB. Huomioithan kentän muut käyttäjät, äläkä heitä mikäli väylällä on ihmisiä. HUOM! LAPSIA SAATTAA LIIKKUA METSÄSSÄ!

Väylä 2: FGP-02

Pituus 37 metriä. Par 3

Jyrkkä ylämäki. Väylän oikealla oleva taimikko yksityisen maita.

Väylä 3: FGP-03

Pituus 69 metriä. Par 3

Kori betonin päällä. Mahdollisuus pelata vasemmalta ja oikealta. Ohi mennyt putti saattaa mennä todella pitkälle. Huomioithan autojen kääntöpaikalla mahdollisesti liikkuvat ihmiset.

Väylä 4: FGP-04

Pituus 70 metriä. Par 3

Heittopaikka mäen rinteessä maston takana. Ylämäki, jossa kori näkymättömissä. Varothan oikealla puolella olevaa rinnettä. Korkea sammaleinen reuna, vaarallinen pudotus. Jos kiekko menee rinteeseen, kannattaa hakea alakautta kiekot väylän 8 kohdalta.

Väylä 5: FGP-05

Pituus 78 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä väylä, pudotusta 15 metriä. Mahdollisuus pelata vasemmalta ja oikealta. Varmistu ennen avausheittoasi, ettei korin lähettyvillä ole pelaajia.

Väylä 6: FGP-06

Pituus 44 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä. Kori hieman oikealla puolella mäen päällä.

Väylä 7: FGP-07

Pituus 78 metriä. Par 3

Mahdollisuus pelata vasemmalta tai oikealta.

Väylä 8: FGP-08

Pituus 141 metriä. Par 4

Radan toiseksi pisin väylä. Väylältä sivuun menneet avaukset joutuvat tiheään metsään. Kori sijaitsee mutkan takana metsässä. Ennen koria OB saari metsäsaarekkeessa.

Väylä 9: FGP-09

Pituus 145 metriä. Par 4

Ässämäinen väylä joka myös radan pisin 145m. Par 4 väylä, varmistathan ettei väylällä liiku ketään ennen heittoasi. Väylällä hiukan korotettu kori.

Väylä 10: FGP-10

Pituus 78m metriä. Par 3

Hieman oikealle kääntyvä väylä. Kori vasemmalla puolella nyppylän päällä. Avauksen päätyessä OB:lle, jatketaan DZ:lta ja tulokseen lisätään yksi heitto.

Väylä 11: FGP-11

Pituus 90m metriä. Par 3

OB-alue korin takana suojaamassa väylää 12. Kiekon lentäessä OB-alueelle pelaamista jatketaan kiekon oletetusta uloslentopaikasta. Virheistä lisätään tulokseen yksi rangaistusheitto. Tarkasta ennen heittoasi, ettei väylän takana ole liikettä.

Väylä 12: FGP-12

Pituus 104 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä. Oikea puoli tiheähköä yksityisen metsää. OB-alue väylän vasemmalla puolella suojaamassa väylää 14. Kiekon lentäessä OB-alueelle, pelaamista jatketaan kiekon oletetusta uloslentopaikasta. Virheistä lisätään tulokseen yksi rangaistusheitto. Varmista ennen avausheittoasi, että väylä on vapaa.

Väylä 13: FGP-13

Pituus 65 metriä. Par 3

Suorahko, hiukan ässämäinen väylä. Molemmilla puolilla tiheää metsää ja risukkoa.

Väylä 14: FGP-14

Pituus 90 metriä. Par 3

Suora väylä harvahkossa metsässä pieneen ylämäkeen. Väylällä pituutta 90 metriä ja putti korotettuun koriin antaa lisähaastetta.

Väylä 15: FGP-15

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä kaartaa oikealle ja kori metsässä mäen päällä.

Väylä 16: FGP-16

Pituus 45m metriä. Par 3

Mando kierrettävä lyhtypylvään vasemmalta puolelta. Heiton mennessä mandon väärältä puolelta, heitä samasta paikasta uusi heitto ja lisää tulokseen yksi rangaistusheitto.

Väylä 17: FGP-17

Pituus 80 metriä. Par 3

Suora ylämäkeen heitettävä väylä. Kori vasemmalla kallion päällä.

Väylä 18: FGP-18

Pituus 60 metriä. Par 3

Mandot muodostavat portin. Heiton mennessä portin ohi, heitä samasta paikasta uusi heitto ja lisää tulokseen yksi rangaistusheitto. Safety heittoa portin eteen paheksutaan varsinkin paikallisten keskuudessa, joten miksipä et yrittäisi suoraan korille ;)

Väylä 19: FGP-19

Pituus 110 metriä. Par 3

Suorahko väylä, kori oikealla metsässä.

Väylä 20: FGP-20

Pituus 95 metriä. Par 3

Mando kierrettävä vasemmalta puolelta. Heiton mennessä mandon väärältä puolelta, heitä samasta paikasta uusi heitto. Lisäksi tie väylän vasemmalla puolella OB-aluetta. Virheistä lisätään tulokseen yksi rangaistusheitto.

6 arvostelua radalle “Kettulanvuori, Petäjävesi

  Yleisilmeeltään kelvollinen rata, tosin turhan ”pururatamainen”. Muutama aika hauskasti tehty erikoisempi väylä. Usealla väylällä avauksen karatessa päätyy aikamoiseen metsikköön, joten upsi tulee tutuksi ellei pysy väylällä.

  Hauska rata jossa saa/joutuu käyttämään monipuolisesti kaikenlaisia heittoja. Ehkä yhtenä erikoisimmista väylistä mainittakoon väylä nro: 3. Lyhyt rata joka tulee silti lähes joka kerta aliarvioitua. Pro-tip: Tällä radalla pikku antsa auttaa.

  Ehkä suurin pettymys ikinä tämä rata. Ratakartta minkä google antaa on väärä. Todella huonot opasteet ja sitäkin surkeemmin suunniteltu rata koska siirtymiä on jos jonkin pituista. Todella mielenkiintoset väylät mutta lopetin kesken koska meni hermo huonoihin opasteisiin ja siirtymiin. Vähän vois koittaa panostaa näihin ratojen tekemiseen. Ei täällä jykylän nurkissa oli mitään hyviä maksuttomia ratoja. Ottakaa mallia turun nurkista jossa ei maksullisia ratoja olekaan ja ratoja riittää.

  Karttalinkki vie suoraan pelipaikalle ja puttikori näkyy kentän päädyssä. Ratakarttaa en paikalta löytänyt, mutta ensimmäinen väylä lähtee kentän laidalta, ja kännykän kartan avulla pärjäsi hienosti. Väylät ovat monipuolisia ja haastavia. Heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Tiit ovat kunnossa ja korit hyvää laatua. Jonkin verran väylien välillä on siirtymistä, mutta toisaalta rata on mukailee kuntorataa, joten suurin osa siirtymistä on helppokulkuista. Triplamandosaari oli hienosti toteutettu. Ratana käymisen arvoinen paikka. vahva 3½/5.

Vastaa