"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kettulanvuori, Petäjävesi

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kettulanvuoren frisbeegolfrata Petäjävedellä sijaitsee urheilukentän sekä Kettulanvuoren maastossa latupohjalla. Metsäinen ja mukavasti korkeuseroja omaava maasto tarjoaa heittäjille sopivasti haasteita.

Lue lisää

Rata päivitetty ja väyliä on 20 ja radan par 64.

Petäjäveden frisbeegolfrata on 20-väyläinen. Rata kiertää Kettulanvuoren 2,5 km latupohjaa pitkin. Heittoalustat on tekonurmea. Korit ovat päivitetty Prodigy T1 koreihin.

Rata sijaitsee Petäjäveden keskustan lähellä Kettulanvuoren ulkoilualueen ympäristössä.

Latupohja on myös lenkkeilijöiden/kuntoilijoiden käytössä. Frisbeegolfaajien tulee luonnollisesti huomioida muut alueella liikkuvat ihmiset. Petäjävedellä laji on uusi, joten ulkoilijat eivät välttämättä tiedä ja osaa varoa lentäviä kiekkoja.

Radan kokonaispituus: 1893 m

Radan Par: 64

Väylät ovat kohtuullisen mittaisia ja sopivat eritysesti aloittelijoille, mutta toki tämä kapeiden väylien rata haastaa kokeneitakin harrastajia. Väylien pituudet ovat 37-215 m.

Autojen pysäköinti on Urheilutie 3 parkkipaikalla (HUOM! Koulujen aukioloaikaan lämpötolppapaikat on varattu koulun henkilökunnalle) ja Siilotien päässä.

Radan rakentaja ja ylläpitäjä: Petäjäveden kunta ja FGP – FrisbeeGolf Petäjävesi ry (FGP)

Lisätietoja radasta ja frisbeegolfista Petäjävedellä seuran sivuilla.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilutie 3
  41900 Petäjävesi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  FGP - Frisbeegolf Petäjävesi ry

 • Suunnittelija

  FGP - FrisbeeGolf Petäjävesi ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata päivitetty 20 väyläiseksi. Rata tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kettulanvuori 20, Petäjävesi

Väylä 1: FGP-01

Pituus 120 metriä. Par 3

Juoksuradan oikea puoli (nurmi ja hiekkakenttä) sekä vasemmalla väylän suuntaisesti kulkeva kevyenliikenteenväylä OB. Huomioithan kentän muut käyttäjät, äläkä heitä mikäli väylällä on ihmisiä. HUOM! LAPSIA SAATTAA LIIKKUA METSÄSSÄ!

Väylä 2: FGP-02

Pituus 37 metriä. Par 3

Jyrkkä ylämäki. Väylän oikealla oleva taimikko yksityisen maita.

Väylä 3: FGP-03

Pituus 65 metriä. Par 3

Kori betonin päällä. Mahdollisuus pelata vasemmalta tai oikealta. Ohi mennyt putti saattaa mennä todella pitkälle. Huomioithan autojen kääntöpaikalla mahdollisesti liikkuvat ihmiset.

Väylä 4: FGP-04

Pituus 56 metriä. Par 3

Heittopaikka mäen rinteessä maston takana. Väylällä mando, joka kierretttävä vasemmalta. OB vasemmalla mandon jälkeen. Ylämäki, jossa kori näkymättömissä. Varothan oikealla puolella olevaa rinnettä. Korkea sammaleinen reuna, vaarallinen pudotus. Jos kiekko menee rinteeseen, kannattaa hakea alakautta kiekot väylän 8 kohdalta.

Väylä 5: FGP-05

Pituus 78 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä väylä, pudotusta 15 metriä. Mahdollisuus pelata vasemmalta ja oikealta. Varmistu ennen avausheittoasi, ettei korin lähettyvillä ole pelaajia.

Väylä 6: FGP-06

Pituus 54 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä. Kori hieman oikealla puolella mäen päällä.

Väylä 7: FGP-07

Pituus 85 metriä. Par 3

Kori nyppylän päällä koivikossa. Mahdollisuus pelata vasemmalta tai oikealta.

Väylä 8: FGP-08

Pituus 143 metriä. Par 4

Radan kolmanneksi pisin väylä. Koria ennen OB metsäsaareke, heiton mennessä OB:lle jatketaan oletetusta ulosmenopaikasta rangaistusheiton kera.

Väylä 9: FGP-09

Pituus 215 metriä. Par 4

Radan pisin väylä, ensin vasemmalle ja sitten oikealle. Huomio mahdolliset lenkkeilijät mutkan takana sekä väylän 10 pelaajat oikealla puolella.

Väylä 10: FGP-10

Pituus 204 metriä. Par 5

Hieman oikealle kääntyvä pitkä väylä. Kori vasemmalla puolella nyppylän päällä. Korin takana OB.

Väylä 11: FGP-11

Pituus 107 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä. Oikea puoli tiheähköä yksityisen metsää. OB-alue väylän vasemmalla puolella ja korin takana. Kiekon lentäessä OB-alueelle, pelaamista jatketaan kiekon ulosmenopaikasta ja tulokseen lisätään yksi rangaistusheitto. Varmista ennen avausheittoasi, että väylä on vapaa.

Väylä 12: FGP-12

Pituus 82 metriä. Par 3

Ässämäinen kapeahko väylä, kori väylän vasemmassa reunassa.

Väylä 13: FGP-13

Pituus 80 metriä. Par 3

Suora väylä hiukan ylämäkeen, mukavasti puita, mutta väylä löytyy. OBt takanaolevalla tiellä ja vasemmalla väylän 11 OB toimii tämän väylän OBna.

Väylä 14: FGP-14

Pituus 108 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartuva väylä. Kori mutkan takana  vasemmalla metsässä pienen nyppylän päällä. Hyvä avaus palkitsee mahdollisesti birdiellä. Varothan lenkkeilijöitä ja muita liikkujia.

Väylä 15: FGP-15

Pituus 62 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen heitettävä suora ja kapea väylä. Kori kallion päällä.

Väylä 16: FGP-16

Pituus 59 metriä. Par 3

Mando kierrettävä lyhtypylvään vasemmalta puolelta. Heiton mennessä mandon väärältä puolelta, heitä samasta paikasta uusi heitto ja lisää tulokseen yksi rangaistusheitto.

Väylä 17: FGP-17

Pituus 79 metriä. Par 3

Suora ylämäkeen heitettävä väylä. Kori vasemmalla kallion päällä.

Väylä 18: FGP-18

Pituus 61 metriä. Par 3

Triplamando portti ja Hazard alue väylällä saaren ulkopuolella. Heiton  mennessä portin ohi jatkoheitto DZ:lta ja lisää  tulokseen yksi rangaistus. Heiton mennessä hazard alueelle seuraa (1) rangaistusheitto ja peliä jatketaan kiekolta. Jos saaresta heitto  menee hazardille, niin kiekolta jatketaan rangaistuksen kera. Safety heittoa portin eteen paheksutaan varsinkin paikallisten keskuudessa, joten miksipä et yrittäisi suoraan korille ;)

Väylä 19: FGP-19

Pituus 103 metriä. Par 3

Hiukan oikealle kaartuva väylä. Kori oikealla metsässä.

Väylä 20: FGP-20

Pituus 94 metriä. Par 3

Mando kierrettävä vasemmalta puolelta. Heiton mennessä mandon väärältä puolelta, heitä samasta paikasta uusi heitto ja lisää tulokseen (1) rangaistusheitto. Lisäksi tie (ajorata) väylän vasemmalla puolella OB-aluetta, josta jatketaan ulosmenokohdasta rangaistuksen kera.

8 arvostelua radalle “Kettulanvuori, Petäjävesi

  Rata pelattu 23.6.2020, aloittelijan ajatuksia:

  Ohikulkumatkalla tuli tsekattua Petäjäveden ylpeys frisbeegolfin suhteen. Ja noh, jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin ei tuolla nyt aivan määräänsä enempää kannata ylpeillä.

  Rata alkoi hienolla ykkösväylällä urheilukentän vieressä, mutta ne kolme seuraavaa.. Voi pojat! Kakkosta en aluksi meinannut edes löytää huonojen opasteiden takia, ja väylä itsessään oli melkein pystysuora seinämä ylös. Kolmonen oli muuten vain hassu heitto, ja sinänsä vaarallinen koska autoja olisi voinut ajaa milloin tahansa. Nelosen opastettakin etsiessä meni hetki.

  Onneksi näiden kolmen hirveyden jälkeen rata parani, toki kuten aiemmin mainittua, vähän turhan paljon mukailtiin kuntorataa. Ehkä oma suosikkiväylä numero 5, missä sai valita kahden reitin väliltä alamäkiheitossa.

  Nuo kolme alkupään väylää jätti kuitenkin sen verran pahan mielen, että ei tälle radalle voi arvosanaa 3/5 parempaa antaa. Ei ole tarvetta tulla uudestaan.

  PS: Itikkamyrkky on täällä kova sana.

  Hauska ja kiva rata, jossa voi monipuolisesti käyttää eri kiekkoja. Radalla ei ole ratakarttaa, mutta kännykän kartan kanssa pärjäsi hyvin. Joissakin väylissä siirtymät pitkiä, mutta se ei niinkään haitannut. Kokonaisuudessaan kiva paikka👍

  Karttalinkki vie suoraan pelipaikalle ja puttikori näkyy kentän päädyssä. Ratakarttaa en paikalta löytänyt, mutta ensimmäinen väylä lähtee kentän laidalta, ja kännykän kartan avulla pärjäsi hienosti. Väylät ovat monipuolisia ja haastavia. Heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Tiit ovat kunnossa ja korit hyvää laatua. Jonkin verran väylien välillä on siirtymistä, mutta toisaalta rata on mukailee kuntorataa, joten suurin osa siirtymistä on helppokulkuista. Triplamandosaari oli hienosti toteutettu. Ratana käymisen arvoinen paikka. vahva 3½/5.

  Ehkä suurin pettymys ikinä tämä rata. Ratakartta minkä google antaa on väärä. Todella huonot opasteet ja sitäkin surkeemmin suunniteltu rata koska siirtymiä on jos jonkin pituista. Todella mielenkiintoset väylät mutta lopetin kesken koska meni hermo huonoihin opasteisiin ja siirtymiin. Vähän vois koittaa panostaa näihin ratojen tekemiseen. Ei täällä jykylän nurkissa oli mitään hyviä maksuttomia ratoja. Ottakaa mallia turun nurkista jossa ei maksullisia ratoja olekaan ja ratoja riittää.

  Hauska rata jossa saa/joutuu käyttämään monipuolisesti kaikenlaisia heittoja. Ehkä yhtenä erikoisimmista väylistä mainittakoon väylä nro: 3. Lyhyt rata joka tulee silti lähes joka kerta aliarvioitua. Pro-tip: Tällä radalla pikku antsa auttaa.

  Yleisilmeeltään kelvollinen rata, tosin turhan ”pururatamainen”. Muutama aika hauskasti tehty erikoisempi väylä. Usealla väylällä avauksen karatessa päätyy aikamoiseen metsikköön, joten upsi tulee tutuksi ellei pysy väylällä.

Vastaa