"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nummelanharjun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Harjun rata on täysimittainen 18-väyläinen frisbeegolfrata. Harjun radalla väylät vaihtelevät ykkösväylän 30 metrisestä puttausväylästä väylien kuusi ja kymmenen vajaat 200 metriä pitkiin haasteisiin.

Lue lisää

Harjumaasto tarjoaa mahdollisuuden kohtuullisiin korkeuseroihin ja harjulla onkin saatu mukavan monipuolisia väyliä aikaiseksi. Harjun maasto on pääosin hiekkapohjainen, joten siinä on puolensa. Hiekkaharju imee vettä mainiosti ja rankemmankin sateen jälkeen rata on nopeasti kuiva. Toisaalta kuivana aikana hiekkaa on helposti hieman kengässä.

Nummelanharjun maasto on myös lenkkeilymaastoa ja radan keskeltä menee pururata jota jonkinverran lenkkeilijät ja talvella hiihtäjät käyttävät. Heitä tulee luonnollisestikin varoa vaikka yhteiselo on paljolti hyvää.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kehätie/Asemantie
  3100 Vihti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ari Penttala

 • Suunnittelija

  Jani Nevantausta

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Nummelanharjun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Nummelanharju #1

Pituus 28 metriä. Par 2

Radan ensimmäinen väylä on helpon tuntuinen, mutta ei kuitenkaan niin helppo par 2. Korin takana, edessä ja oikealla jyrkkä pudotus monttuun. Korin edessä aita, johon kiekko on yllättävän helppoa saada osumaan.

Väylä 2: Nummelanharju #2

Pituus 81 metriä. Par 3

Oikeakätiselle suora rystypuolen heitto kohti korin vieressä olevaa isoa kiveä. Vasureille pitkä rystyannukka tai perusforeheitto. Tilaa väylällä myös upsiheitolle.

Väylä 3: Nummelanharju #3

Pituus 111 metriä. Par 3

Tiiauspaikalta ei koria näy ja väylällä on runsaasti puita, johon kiekko on helppo saada osumaan. Mielenkiintoinen väylä, johon ei oikein patenttiheittoja ole. Oikeakätisten heitoista on tullut todistettu korkeaa forea, isoa annukkaa ja oikealle kaartuvaa korkeaa heittoa, joka liidon loppuvaiheessa feidaa vasemmalle. Kori sijaitsee  puiden lomassa taskussa.

Väylä 4: Nummelanharju #4

Pituus 114 metriä. Par 3

Nummelanharjun ikonin puuränni on viime vuosina kokenut kovia. Nykyään tarjolla on antoisa väylä, joka kapenee kohti koria.

Väylä 5: Nummelanharju #5

Pituus 180 metriä. Par 4

Ensimmäiset 76 metriä suoraan, sitten vajaat 40 metriä oikealle kääntyvää kapeata puuväylää, jonka jälkeen käännös vasempaan aukion myötäisesti. N. 60 metrin päässä korista mando väylän vasemmassa reunassa, mando kierrettävä oikealta puolelta. Droppari löytyy keskeltä väylää.

Väylä 6: Nummelanharju #6

Pituus 165 metriä. Par 4

Mutkitteleva kaksi reittiä tarjoava väylä. Täydellinen avaus heitetään joko montun pohjalle n. 40 metriä korista, tai vasemmalle kääntyvään mutkaan, josta matkaa on vielä 70 metriä korille. Kolmoseen vaatii kaksi hyvää heittoa.

Väylä 7: Nummelanharju #7

Pituus 86 metriä. Par 3

86 metriä eteenpäin ja kymmenen metriä alaspäin. Periaattessa helppo kakkonen, mutta jyrkkä pudotus aiheuttaa ongelmaa. Tiin takana puita ja seuraavan tiipaikan suoja-aita, joihin kiekko usein pysähtyy.

Väylä 8: Nummelanharju #8

Pituus 79 metriä. Par 3

Suora loivaan alamäkeen heitettävä väylä. Tähän voi tarjota myös pommihyzeriä. Korin takana loiva pudotus harjun pohjalle, joten pitkäksi ei kannata heittää.

Väylä 9: Nummelanharju #9

Pituus 74 metriä. Par 3

Kori on puukujan päässä useita metrejä heittopaikkaa korkeammalla. Avauksen saaminen korille vaatii hyvän heiton puukujaa pitkin tai isokätisemmät heittävät annukkaa puiden yli.

Väylä 10: Nummelanharju #10

Pituus 188 metriä. Par 4

Nummelanharjun virallinen liidätysväylä. Reilu lähes 20m korkeusero ja alhaalla odottava kivikasa vaikeuttavat avauksen saamista optimipaikalle. Kivikasa on OB, josta mennään kasan vieressä olevalle dropzonelle. Kivikasassa kiekkoa etsiessä pitää olla varovainen, kivet eivät ole paikallaan mitenkään stabiilisti.

Väylä 11: Nummelanharju #11

Pituus 65 metriä. Par 3

Rinteen myötäinen väylä, jossa kori on aidan reunustamalla tasanteella. Lyhyt, mutta varsin erilainen väylä ei ole ihan helppo kakkonen.

Väylä 12: Nummelanharju #12

Pituus 83 metriä. Par 3

Helpohkon näköinen väylä, jossa avaus pitää käytännössä osua kapeahkoon rakoon. Liian pitkä suora heitto löytyy kivikasasta, korin takana taas on pieni pudotus ja paljon puita. Pakkokakkonen, joka taipuu helposti vitoseksi. Kivikasaan päätyneet heittäjät jatkavat lisäheiton kera kivikasan vieressä olevalta dropzonelta.

Väylä 13: Nummelanharju #13

Pituus 94 metriä. Par 3

Avaus heitetään leveään puukujaan, jonka jälkeen väylä kääntyy jyrkästi vasemmalle. Kori rinteeseen rakennetulla tasanteella. Tältä väylältä saadaan aika monipuolisia tuloksia. Väylän vasemmassa reunassa mando, joka on kierrettävä oikean kautta. Droppari löytyy keskeltä väylää, mandopuun tasalta.

Väylä 14: Nummelanharju #14

Pituus 132 metriä. Par 4

U:n muotoinen väylä, jossa mando väylän alussa. 60 metrinen heitto mutkaan, josta 70-metrinen lähestymisheitto kummun päällä olevalle korille antaa mahdollisuuden kolmoseen. Vasurin väylä.

Väylä 15: Nummelanharju #15

Pituus 34 metriä. Par 2

Lyhyt alamäkiväylä jossa korille saapumista vaikeuttaa korin oikealla puolella oleva aita. Selkeä holariväylä.

Väylä 16: Nummelanharju #16

Pituus 107 metriä. Par 4

Avaus heitetään jyrkkään ylämäkeen. Kori on pienellä nyppylällä harjun laidalla, joten pitkäksi mennyt lähestyminen löytyy pahimmillaan kaukaa alarinteestä.

Väylä 17: Nummelanharju #17

Pituus 98 metriä. Par 3

Avaus heitetään suoraan pitkin sähkölinjaa ja lopussa heiton tulisi kaartua voimakkaasti vasemmalle. Vaihtoehtoisesti voi yrittää upsia yli tiipaikan ja korin välissä olevan puuston.

Väylä 18: Nummelanharju #18

Pituus 88 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartuva väylä. Oikeakätisille foreheittäjille mukava perusfore. Backhandille haastavampi pitkä annukka. Haastetta tuottavat alun melko kapea väylä ja lähempänä koria olevat puut, joihin kiekko on helppo saada osumaan. Tällekin väylälle saadaan avauksesta riippuen monipuolisia tuloksia.

25 arvostelua radalle “Nummelanharjun frisbeegolfrata

  Heitetty 28.7.2023 Jo aamusella 9:30 oli hyvä määrä heittäjiä paikalla. Monipuolisuudessaan oikein mukava rata. Kartan kanssa pärjää aika hyvin ja yksin heittäessä ohitse päästettiin reilusti. Tämä rata ei anna ensikertalaiselle mahdollisuutta ihannetulokseen, mutta seuraava kerta on jo helpompi ja pääsee tavoittelemaan parannusta. Kuivaa mäntykangasta harjulla ja hiekkakuopalla, joten lenkkareilla pärjää. Paras parkkipaikka on tien 25 varressa grilliä vastapäätä.

  Rata on hienosti kumpuilevan harjumaaston männikössä. Pääosin hiekkapohjaisissa väylissä on mukavasti korkeuseroja.

  Oivaksi haasteeksi löytyy useampia pitkiä väyliä, vaikkei yksikään Par nelonen ole pisimmästä päästä. Kaksi miniväylääkin (1 ja 15) on otettu mukaan.

  Takaysillä osa väylistä on huolestuttavan pienellä alueella toisiinsa nähden, toivottavasti aluetta olisi ja layouttia voisi kehittää heittolinjoiltaan turvallisemmaksi.

  Erityisesti heittoalustat odottaisivat kovasti uusimista – ja tiiopasteet.

  Nummelanharjun hiekkalaatikolle mahtuu kyllä useampi Tuskasoturi leikkimään, mutta kaikille ei välttämättä riitä ämpäreitä ja lapioita loppuun saakka. Fiilisten vaihtelua väylien välillä voisi verrata jopa diagnosoituun sairauteen ja tunnelmat rundin jälkeen ovatkin varsin kaksijakoiset. Lääkkeeksi voisi tarjoilla lisää treeniä tai kylmästi vain sitä tosiasiaa, ettei rata kaikilta osin ole Tuskasoturin mieleen.

  Yleisilme on ehkä aavistuksen jos käyttäisin sanaa kulunut eli varmasti kenttä on kovassa käytössä ja se ehkäpä myös näkyy turhankin paljon. Menenkö uudestaan? Ehkä mutten välttämättä ensi viikolla. Kuntoilun kannalta mukava rata kiertää kun painaa juoksuhiekka nilkoissa rinnettä ylös ja alas niin ei tarvitse paljon kuntopyörää illalla polkea. Tuskasoturille on tarjolla heittopituuksien osalta myös onnistumisen mahdollisuuksia, mutta mikään birkkuautomaatti ei tämä rata Soturille ole. Lue lisää https://tuskasoturit.com/2022/04/22/nummelanharju/

  Kovasti kummastuttaa miten tällä radalla on näinkin korkeat arvostelut. Oma arvostelu 2/5, yksi piste siitä että joka väylältä löytyi kori (nekin osittain huonokuntoisia) ja toinen siitä että joka väylältä löytyi heittopaikka (myöskin osittain ala-arvoisia).
  Radat kiemurtelevat aivan ristiin rastiin, siirtymiä ei ole millään lailla merkattu. Vähän väliä sai olla peloissaan josko tulee kiekkoa jostain niskaan tai vastaavasti heittää toisten päälle, tiennyt milloinkaan mistä pusikosta hyppää eteen joku toista väylää pelaava. Väyläopasteet mallia luokattomat (osassa luki jopa väylän numero ja pituus!).
  Moni väylä itsessään oikein miellyttäviä mutta kokonaisuudessa ei kyllä löydy kehuttavaa.
  Tulipahan kokeiltua, uudestaan ei tarvitse kyllä poiketa.
  Lähialueelta esim. Laakspohjan sekä Sammatin radat aivan eri tasolla jos haluaa miellyttävän frisbeegolfkokemuksen.

  Erinomainen rata, väylät aivan maan huippua. Ehdottomasti kokeilun arvoinen. Yksi omista suosikeista. Rata kiertelee Nummelanharjun mäntymetsiä. Monipuolisia ratoja; pientä neppausta ja pitkää liidätystä. Vaihtelua tuo myös kiitettävät korkeuserot. Itse väylät enimmäkseen hyvin hoidettuja, sopivan leveitä/kapeita. On mutkaa ja suoraa heittoa. Muutamat mutkat sekä väylällä ja väylien varrella kasvavat puut tuovat mukavaa lisähaastetta. Jos puuhun onnistuu osumaan, voi kiekko löytyä hyvinkin hankalasta paikasta. Aluskasvillisuutta ei ole liiaksi, joten metsään joutuneet kiekot yleensä löytyvät melko helposti.

  Noin kolmen kilometrin rata paikoitellen hieman halkala kulkea, mutta kun rata tulee tutuksi, parhaat siirtymät löytyvät kyllä. Portaat heikossa kunnossa, teet samoin jo parhaat päivänsä nähneitä, mutta silti täysin heittokuntoisia. Korit hyvät. Kesällä maan kuivuttua hiekkaa saattaa muutamalla väylällä mennä tossuihin ja pölyä saa hieroskella silmistä.

  ”extreme” reissu…Opasteet kehnot, portaat hengenvaaralliset (kuten edellä mainittiin). Ja voiskohan enempää saada väyliä menemään siksakkia? Epäilen. Onkohan kukaan muu onnistunut heittämään kolme eri väylää samaan koriin?. Tulipahan käytyä

  Kävin eilen pojan pojan kanssa radalla ja ensiksi täytyy antaa pitkä miinus huonokuntoisista – jopa hengen vaarallisista portaista. Toiseksi, radat menee ristiin rastiin ja niitä halkovat vielä pyöräreitit ja lukuisat juoksijat. Taukopaikat olivat siivottomassa kunnossa ja muutenkin kaikesta näkyy, ettei kunta ole satsannut tähän hienoon lajiin ainakaan pariin kolmeen vuoteen. Minusta koko rata pitäisi sulkea, suunnitella uudelleen ja jyrkänteille laittaa turvalliset portaat. Tähän maastoon saa hienon ja haastavan FB radan – toivottavasti kuntapäättäjät käyvät itse toteamassa paikan päällä puutteet ja korjaavat ne.

  Koska kartta ei oltu katsottu, tuli lopussa sekaannus siitä, mihin koriin pitää pelata. Edelleen ihmettelen, miksi radalla 10 oli kaksi koria, yksi oikealla OB:n vieressä, toinen vasemmalla lähellä radan 11 koria. Jotenkin tuntuu siltä, että radan ylläpito on jäänyt liian pienen porukan harteille. Jos edes jokaisessa korissa olisi numero ja suuntanuoli seuraavalle heittopaikalle! Mutta pelaaminen oli hauskaa kaikesta huolimatta.

  Tuli vihdoin käytyä myös täällä pojan kanssa ja oli lyhyttä ja pitkää väylää. Niin ne opasteet oli iso miinus mutta meillä kävi tuuri kun löytyi huippu opas mukaan joka jaksoi meidän kanssa kiertää ja opastaa. Iso kiitos vielä. Ja toivottavasti se uusi valkoinen kiekko palautuu.

  Alueena hieno ja maasto on hyvä. Väylät pääosin mielenkiintoisia ja haastavia muutamia hasardiväyliä lukuunottamatta. Kuitenkin miinusta täytyy antaa. Väylät voisi olla paremmin merkitty jotta tietää mihin suuntaa pyrkii heittämään. Korit usein hyvin lähekkäin aiheuttaen sekaannusta. Kieķkoja saa spottaimla ettei tulisi tai heitettyä vahingossa kenenkään niskaan.

  Omalle tasolle vaikea rata hienossa maastossa, hienoja väyliä ja varmasti mukavaa pelattavaa kun taidot vielä pikkuisen kehittyy. Nyt meni muutamassa paikassa ison tuloksen tekemiseksi. Miinusta ajoittain todella hasardista ratasuunnittelusta, useissa paikoissa sataa kiekkoja edelliseltä / seuraavalta väylältä niskaan sekä lisämausteen hommaan tuovat ratoja ristiinrastiin ajavat maastopyärilijät sekä koiranulkoiluttajat.

  Jonkin verran puustoa ja reilusti korkeuseroja. Kunto kasvaa täällä pelatessa. Opasteet melko olemattomat, mutta tiit löytyivät siitä huolimatta (printtikartta auttoi parissa kohtaa). Risteävät väylät huono juttu, parista kohtaa ei näkyvyyttä toiselle väylälle jolloin muut pelaajat mahdollisella ”ampuma-alueella”. Muutoin oikein hyviä väyliä ja mukavan haasteellisia heittoja. Hyvä rata.

  Rata hienossa 5/5 maastossa, hiekkapohjaista maastoa, suhteellisen helppokultuista. Väylät monipuolisia, mutta ei mitään vaikeita, tosin haastetta ensikertalaisella voi tuottaa seuraavan väylän löytyminen. A1 radalta olisin odottanut enemmän haastetta.

  Väylien risteäminen toistensa kanssa teki kokemuksesta ristiriitaisen ja ajoittain jopa vaarallisen. Suhteellisen ruuhkattoman päivän aikana tuli monta tilannetta jotka olisi voinut välttää erilaisella layoutilla. Seuraavalle heittopaikalle siirtyessä ei pitäisi väistää aikaisemman tiin heittoja. Väylät itsessään ovat todella hienoja ja hyvin suuniteltu heittää, poikkeuksena väylä 10. joka osoittautui todella haastavaksi. Tuulinen päivä ja liian alivakaa kiekko niin kohta olet kuolemantuottamuksesta syytettynä käräjäoikeudessa. Nämä asiat huomioon ottaen rata on kuitenkin hyvä, mutta olkaa tarkkoja heittojenne kanssa.

  Hieno rata hyvässä maastossa. Tarjoaa monipuolisia ja haastavia väyliä, joista pari on varustettu aika reippaalla korkeuserolla – ei omaan makuun. Kuitenkin hieno kokonaisuus joka kannattaa lähteä kauempaakin katsomaan.

  Ihan mielenkiintoinen tapaus, muutama todella erikoinen väylä. Miinusta huonoista opasteista ja sekavasta väyläsijoittelusta.
  Lisäksi useammalla väylällä saa varoa ettei tuli kiekkoja niskaan.

  Mikä tästä radasta tekee niin monen suosikin? Mielestäni ei todellakaan mitenkään eritynen rata. Parasta radassa on, että runsaiden sateiden jälkeenkin se on hyvin pelattavassa kunossa, koska harjun hiekkapohja imee hyvin ylimääräisen veden. Muutama hieno väylä radalta löytyy, mutta se ei pelasta radan kokonaisuutta. Etelä-Suomesta löytyy monta paljon parempaa rataa.

  Hieno ja erittäin mielenkiintoinen rata! Haastavuutta löytyy ja korkeuseroja huomattavassa määrin. Kannattaa ehdottomasti tsekata ohikulkumatkalla tai tehdä tietoinen retkipäivä kohteeseen. Varaa kierrokselle aikaa, koska väyliä on 18 ja nousuja ja laskuja runsaasti.

  Suomen kirkkainta parhaimmistoa. Koko rata hiekkakuoppaa, joten kiekkoja ei kummoisesti tarvitse etsiä. Väylät vaihtelevia ja enimmäkseen hyviä. Paljon korkeuseroja, en välttämättä suosittele lastenrattaille tai pyörätuoleille.

  Tämä rata jos joku kannattaa kauempaakin lähteä testaamaan. Korkeuseroja riittää ja nyt kun 10 väylä ja muut uudistukset on valmiit niin radasta tulee entistä antoisampi pelata! Tervetuloa etelään ja yhteen suomen haastavimmista ja parhaista radoista Top10!

Vastaa