"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nousiainen DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Elokuussa 2013 Nousiaisiin avattu 6-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Elokuussa 2013 Nousiaisiin avattu 6-väyläinen frisbeegolfrata.

Nousiaisiin Henrikin koulun lähiliikunta-alueelle kesän aikana valmistunut frisbeegolfrata on toivottu lisäys kunnan liikunnan monipuoliseen tarjontaan ulkotiloissa. Rataa huoltaa Nousiaisten kunta. Rata on lyhyt ja monipuolinen kokonaisuus, jossa lajin harrastajat ja kokeilijat pääsevät harjoittelemaan ja testaamaan taitojaan.

Radan ihanne tulos eli PAR on 18 heittoa ja väylien pituudet vaihtelevat 30 metristä yli 70 metriseen kukkulaväylään.

Tarkemmat väyläkuvaukset löydät väylätiedoista. Radalla toivotaan pelaajilta huomiota väyläopasteiden turvallisuus huomioihin. Huomioitavaa on esimerkiksi koulun alueella ja lähiliikuntapaikalla liikkuvat henkilöt.

Ajankohtaista

19.08.2014
Nousiaisten markkinamestaruus 2014
Markkinamestaruuskisoihin oli tänä vuonna ilmoittautunut viisitoista kilpailijaa. Järjestäjän iloksi paikalle ilmaantui 20 pelaajaa ja ... Lue lisää

13.08.2014
Markkinamestaruuskilpailut lauantaina 16.8
Markkinamestaruuskilpailut kisataan tulevana lauantaina Nousiaisten DiscGolfParkilla klo.12 alkaen . Rata käytössä harjoitteluun ennen ... Lue lisää

19.08.2013
Markkinamestaruus kisoja väritti vaihteleva sää
Viime viikonloppuna radalla oli avajaiskilpailut ja mikäs sen hienompaa kuin heti kisata tuoreen radan markkinamestaruuksista. Säätä ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Moisiontie 16
  21270 Nousiainen


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Anssi Lyytikäinen - anssi.lyytikainen(at)nousiainen.fi

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Nousiainen DiscGolfPark

Väylä 1: Rauta Ykkönen

Pituus 37 metriä. Par 3

Ahdas väylä, jonka oikeaa sivua koko matkan reunustaa tenniskentän korkea rauta-aita. Radan keskellä tasaisin välimatkoin kaksi massiivista rautaista valotolppaa ja vasemmalla kohtuu korkea rinnevalli jossa mukavasti kiekkoa nielevää korkeaa kasvillisuutta. Rauhallinen hieman oikealle kaartava rystyheitto tai korkea aidan yli pelattu hysse tuo toivottua "birdie" mahdollisuutta radan ensimmäiselle väylälle.

Väylä 2: Rauta kakkonen

Pituus 48 metriä. Par 3

Lyhyt mutta haastava väylä, jonka lopputulos määräytyy useimmiten aloitusheitolla. Aloitusheitto suoritetaan kahden puun muodostamasta aukosta, jolloin suoralla heitolla pääsee puttietäisyydelle korista. Liian oikealle kaartava heitto osuu tenniskentän korkeaan reunusaitaan joka dominoi edelleen väylän oikeaa reunaa ja liian vasemmalle kääntyvä heitto päätyy ojaan tai pellolle.

Väylä 3: Kukkula

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylistä pisin testaa myös pelaajan heittotarkkuutta ylämäkeen, koska kori on sijoitettu pienelle kukkulalle pesäpallo kentän laitaan saa pelaaja harjoitusta puttaamisesta ylempänä maastossa olevaan koriin. Huom! Älä pelaa väylää jos radan hiekkakentällä on koulun tunti toimintaa.

Väylä 4: Tuulinen Kukkula

Pituus 62 metriä. Par 3

Kukkulan päältä tiiataan hiekkakentän ylitse, josta päästään ruohikolle puttietäisyydelle korista. Heittoon kannattaa laittaa ripaus voimaa muuten kiekon liito ei varmasti riitä ruoholle asti tiukassa tuulessa, joka on melkein aina läsnä tällä aukealla väylällä. Huom! Älä pelaa väylää jos radan hiekkakentällä on koulun tunti toimintaa.

Väylä 5: Iso Puu

Pituus 45 metriä. Par 3

"No Look" - väylä vuorossa. Väylän dominoiva este on puu, jonka takana kori on. Heitettäessä pelaajalla ei ole näkyvää kiintopistettä korille, tarkka heittorata kiertäen puun oikealta puolelta synnyttää helposti "birdien"-alkua ja hymyä pelaajan suupieleen. Vasemmalta puolelta kiertäminen on aina riski tien toimiessa väylän OB:nä.

Väylä 6: Kolmen portin rinne

Pituus 46 metriä. Par 3

Radan kaunein väylä, pitkä suora väylä. Kolme kappaletta puu pareja haastaa heiton linjaa mahdollisimman suoraksi pelaajan yrittäessä tulosta alle kolmen heiton tällä väylällä.

Yksi arvostelu radalle “Nousiainen DiscGolfPark

Vastaa