"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nivalan frisbeegolfrata PRO

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Aiemmin Kalliosaaren ratana tunnettu Nivalan rata kasvoi vuonna 2017 AA1-luokan mittoihin.

Lue lisää

Nivalaan keväällä/alkukesästä 2013 auennut 9-väyläinen puistorata, joka toukokusssa 2014 uudistui 18-väyläiseksi ja 2017 väylien mitat kasvoivat täyttämään AA1-luokan kriteerit.

Rata sijaitsee Pirttirannalla ns. Ankkalammen ympäristössä.

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Kalliosaarentie
  85500 Nivala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila

 • Suunnittelija

  Nivalan Frisbeegolf (NFG)

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata osana Kalliosaaren Frisbeekeskusta: - kaksi paikkainen pituus- ja tarkkuusheitto range aina 200m asti - heittoverkko - lähipeli- ja puttaus treenialue (3 koria) - Lämmittelyyn 9-väyläinen AM rata

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Nivalan frisbeegolfrata PRO

Ratakartta

Väylä 1: Nivala #1

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 2: Nivala #2

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 3: Nivala #3

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 4: Nivala #4

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 5: Nivala #5

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 6: Nivala #6

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 7: Nivala #7

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 8: Nivala #8

Pituus 169 metriä. Par 4

Väylä 9: Nivala #9

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 10: Nivala #10

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 11: Nivala #11

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 12: Nivala #12

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 13: Nivala #13

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 14: Nivala #14

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 15: Nivala #15

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 16: Nivala #16

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 17: Nivala #17

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 18: Nivala #18

Pituus 182 metriä. Par 4

2 arvostelua radalle “Nivalan frisbeegolfrata PRO

  Nivalan kaupungissa Nivalan frisbeegolfrata PRO. Radalla pituutta 18-väylää, 1839m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5300m. Pelattu 3.8.2023.

  Nivalan pro-rata ei juurikaan korkeuseroja sisältänyt, joten sellaisesta puolittaisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Kierros olisi ollut paljon kevyempi, mutta yhden kiekon pitkä etsiminen heinikosta toi ylimääräisiä askelia melkomoisen määrän. Rata sisälsi laajan kattauksen erilaisia nurmialustoja peltoa ja puistoa ja mahtui mukaan yksi ihan perinteinen metsäväyläkin kolmosella. Avointa heittotilaa oli paljon mikä itseään miellyttää aina isosti. Puistoalueilla nurmi ajettu lyhyeksi. Maisemat olivat hienot aakeilla nurmialueilla veden siintäessä taustalla.

  Korinpaikkoja mietitty mukavasti mm. väylillä 4, 9, 14, ja 18. Tällaiset näpertelyt tuovat aina lisämielenkiintoa heittämiseen. Radan alkuväylillä erityisesti useampi mando ja syystä. Rata kulki hyvin ahtaalla alueella asutuksen rajaamana, mutta hyvällä suunnittelulla väylät olivat pääosin turvallisia heittää eikä isoa riskiä osua talojen pihoihin tai toisen väylän pelaajiin ollut. 6-väylä nätti koivukuja, mutta 10-väylä pisti vielä kauniimmaksi, aika kaponen kuja, mutta itteäs syyttää saat, jos tarkasti et heittää osaa! 8-väylän korin tuntumaan oli rakenneltu hieno pikkiriikkinen vesiputous.18-väylä oli komea radan lopetus mandoportillaan ja korotetulla korillaan. Siirtymät ihan kohtuulliset, ainoastaan 13 – 14 hieman pidempi.

  Radan rakenteista pidetty hyvää huolta. Ratakartta, korit nuolineen, heittopaikat ja heittopaikkaopasteet hyvässä iskussa! Next tee -kylttejä oli jokunen, enemmälti ei välttämätöntä ollutkaan korinuolien ansiosta. Roskiskin löytyi lähdöstä. Pikkusiltoja matkan varrella myös oli. Rata kuuluu Kalliosaaren frisbeegolfkeskukseen ja lähtöpaikan tuntumassa hienoja frisbeegolfia tukevia palveluita. Löytyi pitkääkin pidempi kenttä, josta ei pituus kesken lopu vaikka olisi kuinka kova käsi viskomaan kauaslentoisimpia draivereita. Lisäksi kolme kerrosta korkea (3×3 koria) puttipyramidi ja merkinnät pyramidin edustalle metrin välein aika pitkälle eteenpäin, jotta tietää mistä pituudelta puttausta harjoittelee, hienoakin hienompi harkkapaikka puttaamiseen. Harkkakoreja ja heittoverkkokin löytyi. Nivalan keskustan palvelut 1,5km päässä, itse kävin aamukahvilla Kahvila-Konditoria Häggmanilla mille lämmin suositteluni.

  Mutta ei… odotin tältä radalta paljon, paljon enemmän, mutta pari isompaa juttua ja muutama pienempi romutti fiiliksen aika totaalisesti. 7-väylä oli kovasti nätti lievään alamäkeen, mutta… avausheittoa tehtäessä en osannut yhtään hahmottaa, että millaista viidakkoa keskellä väylää tulisi olemaan! Etsin omaa kiekkoani satumaiset 30min ennenkuin löytyi, kun olin jo lopettamassa ja kiekko oli kuitenkin laskeutunut sillai kivasti ihan keskelle väylää, keskelle! Reilu 30m heittopaikalta korille päin alkaa iso heinämonsterialue missä heinä on paljon pidempää mitä voisi ensisilmäykseltä tosiaan odottaa. Aivan liian pitkää, todellakin! 8-väylä piti skipata kokonaan, kun tällaiselle amatöörille kiekon molskahtaminen lampeen olisi ollut todennäköisin vaihtoehto. Kun vaihtoehtoista heittopaikkaakaan ei oltu raaskittu laittaa sopivaan paikkaan, niin pisti lähinnä ärsyttämään moinen väylä.

  Muitakin vikoja oli. Satuin pelaamaan radan juuri sellaiseen aikaan, kun pellot olivat pitkälti ajamatta ja heinä turhan pitkää, huonoimmat peltoväylät ylläpidon puutteiden takia olivat 7, 17 ja 18 missä saa tarkkana kiekkonsa kanssa todellakin olla. Peltoväylillä oli vaikeasti hahmotettavissa olevia ”sala”ojia joiden leveys ei kovin kummoinen ollut, mutta niin vain niihin piskuisiin ojiin ja niitä peittäviin heiniin sai kahdesta kiekon tippumaan, onneksi löytyi. 12 ja 13-väylät yhdestä mandosta huolimatta aivan liian lähekkäin. 9-väylän heittolinja ja 15-väylän heittopaikka mandosta huolimatta liian lähekkäin. Vaikka väylät oli hyvällä suunnittelulla saatukin mahtumaan suht turvallisesti alueelle, niin hieman hajanainen fiilis radan pelaamisesta silti tuli. Väylistä 1-5 menivät samalla puolen tietä, sitten Kalliosaarentien ylitys ja väylät 6-18.

  Väylät pääosin itsessään kivoja, hyvin suunnitteltuja. Paljon avointa heittotilaa puistossa/pellolla. Maisemat kauniit koko radan alueella mitä osaa aina itse arvostaa. MUTTA! Muutaman peltoväylän heinämonsterit veivät pelifiiliksen ikävästi pohjamutiin, kaiken ”kruununa” ikävässä mielessä 7-väylän 30min kestänyt kiekon etsintä keskeltä väylää! 8-väylän vesiseikkailunkin jätin suosiolla välistä mikä sapettaa aina. Sääli, valtavan iso sääli. Nivalan pro-rata oli juuri sellainen rata mitä arvostan ja paremmalla ylläpidolla ja pienillä muutoksilla helposti ainakin kaksi tai jopa kolme pykälää korkeampi arviointi mahdollista.

  2/5

Vastaa