"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Maunun koulu

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Ruskossa Talkootien varrella sijaitsevan Maunun koulun takana sijaitsee 9-väyläinen aloittelijaystävällinen rata. Väylien pituudet vaihtelevat 30-100 metriin. Radan takana kiemurtelee pieni joki, joka lisää hiukan jännitystä muuten varsin helppoon rataan. Koreina upeat Discatcherit. Varsinaisten pelikorien lisäksi koulun seinustalla on yksi kori puttausharjoittelua varten.

Lue lisää

Maunun koulun taakse ollaan onnistuttu suunnittelemaan pienelle alueelle suhteellisen monipuolinen frisbeegolfrata. Väylät ovat pääosin lyhyitä, mutta luonnon esteitä hyväksi käyttäen väylistä on saatu sopivan haastavia, ainakin aloittelevalle tai satunnaiselle frisbeegolfaajalle. Monet väylistä suorastaan houkuttelevat kokeilemaan perinteisistä heitoista poikkeavia ratkaisuja.

Valitettavasti radan ylläpito vain ontuu pahemman kerran. Koulun varsinaisella piha-alueella sijaitsevat väylät 1 ja 9 ovat yleensä hyvässä kunnossa, mutta koulun takamaastoon sijoitetut muut väylät rehottavat pahimmillaan vyötärönkorkuista heinää. Spotteri on siis aivan välttämätön, mikäli haluaa poistua radalta yhtä monta kiekkoa kassissaan kuin radalle tultaessa.

Ajankohtaista

12.07.2020
Ruskon radalla muutoksia
Ruskon Maunun koulun rata muuttuu kuusiväyläiseksi multigolf-radaksi. Hyväksytyn suunnitelman mukainen layout sijaitsee urheilukentän ... Lue lisää

03.05.2013
Videoesittely Ruskon uudesta ratalayoutista
MultiNukeProductions-nimellä vaikuttavat nuoret frisbeegolfin harrastajat ovat tehneet ahkerasti videoesittelyjä Turun alueen radoista. ... Lue lisää

09.06.2012
Ruskon rataa muokattu uuteen uskoon – päivitys tietoihin!
Turun alueen radoista ehkäpä vähiten suosittu Maunun koulun rata Ruskolla on kokenut hieman muutoksia. Uusia ratamerkintöjä on ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Talkootie 3
  21290 Rusko


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kari Toivonen

 • Suunnittelija

  Tommi Avola & Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Budget Sport Raisio
  Itäniityntie 11 21280 RAISIO puh. 010-5380920

  Intersport Mylly
  Myllynkatu 14 21280 RAISIO puh. 02-3324060

  Sportia World Raisio
  Myllynkatu 21280 RAISIO puh. 0400-702746

Väyläkuvaukset

Maunun koulu, Rusko

Väylä 1

Pituus 100 metriä. Par 3

Radan pisin väylä alkaa parkkipaikan nurkalta ja kaartuu loivasti oikealle. Väylällä kasvaa nuoria puita, joita kannattaa välttää. Alusta on siistiä nurmikkoa. Oikealla esteenä on koulurakennus, vasemmalla olevaa pyörätietä kannattaa välttää.

Väylä 2

Pituus 75 metriä. Par 3

Suora väylä heitetään tasamaalla männikön keskelle tehtyyn taskuun. Pieni suuntavirhe voi aiheuttaa ongelmia, joten vaihtoehtona on myös pelata varman päälle aukon eteen ja havitella helppoa paria.

Väylä 3

Pituus 45 metriä. Par 2

Lyhyt, mutta monia vaihtoehtoja tarjoava väylä, jonka keskellä on tiheä männikkö. Männikön keskellä on kapea kulkuaukko, josta taitava heittäjä voi yrittää läpiheittoa. Varteenotettava vaihtoehto on myös heittää upsilla männnikön yli.

Väylä 4

Pituus 30 metriä. Par 2

Radan lyhin väylä pelataan keskellä nuoria mäntyjä. Reitti korille on reunustettu joka suunnalta sojottavilla männynoksilla. Pakko olisi ottaa kakkonen, mutta se voi osoittautua yllättävän vaikeaksi. Tässäkin vaihtoehtoja korille pääsemiseksi on useita.

Väylä 5

Pituus 55 metriä. Par 2

Väylä alkaa aivan läheisen tontin nurkalta, puiden keskeltä ja pelataan samaan koriin, kuin väylä nro 3. Kunhan kiekon saa tästä taskusta ulos ei muita esteitä ole, mutta vasemmalla puolella virtaava oja saattaa viedä kiekon mukanaan. Edelleen vaihtoehtoisia heittoja on tarjolla useita.

Väylä 6

Pituus 80 metriä. Par 3

Oja virtaa edelleen vasemmalla ja väylä pelataan muutaman metrin korkuisen kummun päälle. Väylää hankaloittamassa on juuri ennen kumpua sijaitseva metallinen varastokontti. Korkeaksi karkaavat heitot löytyvät (jos löytyvät) ojasta. Puttaamisessakin on vielä oma jännityksensä viettävien rinteiden lomassa.

Väylä 7

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä pelataan urheilukentän laitaa pitkin, ja kori löytyy kummun takaa. Kumpu tulee kiertää oikealta hyzer-heitolla, mutta pitää varmistaa, ettei seuraavalla tiillä ole ketään.

Väylä 8

Pituus 40 metriä. Par 2

Väylä pelataan samaan koriin, kuin väylä nro 6. Väylä vaikuttaa helpolta erityisesti lyhyytensä vuoksi, mutta kummun päällä sijaitseva kori vaikeuttaa lähipeliä yllättävän paljon. Lisäksi radalla tuulee aina jonkin verran, joten korkeat heitot päätyvät helposti viereisen jalkapallokentän puolelle.

Väylä 9

Pituus 90 metriä. Par 3

Suoraan heitettävä väylä alkaa urheilukentän vierestä. Joitain puita väylältä löytyy, mutta vaikeuksiin joutuu ainoastaan, jos eksyy täysin väylältä oikealle. Silloin saattaa joutua tiheään männikköön.

5 arvostelua radalle “Maunun koulu

  Ratakartta ei pitänyt paikkansa. Vähän piti arpoa heittopaikkaa ja -suuntaa. Ehkäpä väylät joku päivä löytävät paikkansa. Hiekkatekonurmi sai täällä uuden muodon. Oli hyvä aloitusrata päivän bongaukselle.

Vastaa