"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mäntsälän frisbeegolfpuisto (Mäntsälä DiscGolfPark)

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Suureen hiekkakuoppaan ja sitä ympäröivään metsään rakennettu Mäntsälän frisbeegolfpuisto on monipuolinen ratakokonaisuus. Rataa ollaan päivittämässä 2020, mistä johtuen väyläopasteet ja muutkin opastukset ovat puutteellisia. Ajankohtaiset ratakartat on päivitetty Metrixiin, Udisciin ja rataa ylläpitävän seuran nettisivuille www.mantsalanfg.com

Lue lisää

Tällä hetkellä (7/2020) radalla on pelattavissa 18-väyläinen Pro-layout ja 12-väyläinen Mini-Mäny -layout. Myöhemmin kesällä 2020 on tulossa uusia väyliä, jotka muodostavat yhdessä Pro- ja Mini-layoutien kanssa kaksi Mörri-layoutia.

Pro-layoutissa väylät ovat pääsääntöisesti  pitkähköjä, mutta vaihtelevat avoimesta ahtaaseen ja korkeuserojakin löytyy mukavasti.

Mini-Mäny on tarkoitettu aloittelijoille, mutta se tarjoaa myös mukavasti tekniikkaharjoitusta kokeneemmallekin pelaajalle.

Rataa ylläpitää Mäntsälän Frisbeegolf ry: http://www.mantsalanfg.com/

Radalla pelataan viikkokisoja keskiviikkoisin klo 18.00 alkaen pääsääntöisesti toukokuun alusta syyskuun alkuun. Muut kisat ovat mahdollisia ja niistä tiedotetaan seuran kanavissa.

Ajankohtaista

19.08.2011
10 väylää pelattavissa
Radalla ollut pieniä käynnistys ongelmia maankäyttölupien kanssa ja muiden papeiden, mutta nyt on talkoot pidetty 8-9 päivä syyskuuta , ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kallolantie 1
  04600 Mäntsälä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Marko Suvanto

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho (2012), Marko Suvanto

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Mini-Mäny

Väylä 1: Mini-Mäny 1

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 2: Mini-Mäny 3

Pituus 72 metriä. Par 2

Suora väylä, oikealla metsää, vasemmalla OB tie. Heitetään Pro-layoutin väylän 3 etutiiltä.

Väylä 4: Mini-Mäny 4

Pituus 90 metriä. Par 3

Kori on etuoikealla näkyvien isojen koivujen keskellä pienellä hiekkaharjanteella. Väylän takana oleva tie on OB.

Väylä 5: Mini-Mäny 5

Pituus 126 metriä. Par 4

Väylä 6: Mini-Mäny 6

Pituus 63 metriä. Par 3

Saariväylä. Pelialuetta oleva saari rajattu tikuin. Saaren ulkopuoli on hazard-aluetta. Mikäli kiekko päätyy hazard-alueelle, jatketaan kiekon sijainnista rangaistuksen kera

Väylä 7: Mini-Mäny 7

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 8: Mini-Mäny 8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9: Mini-Mäny 9

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 10: Mini-Mäny 10

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 11: Mini-Mäny 11

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 12: Mini-Mäny 12

Pituus 120 metriä. Par 4

Pro-Mäny

Väylä 1: Kesport Mäntsälä

Pituus 136 metriä. Par 3

Väylä 2: Kivapiha

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 3: Elintarvikemyymälä Maja

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 4: Panimo Kiiski

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 5: X-Print

Pituus 119 metriä. Par 3

Väylä 6: Myrskylän Säästöpankki

Pituus 252 metriä. Par 4

Väylä 7: Re/Max Eximas

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 8: Ykkösmyynti

Pituus 149 metriä. Par 4

Väylä 9: Ruustinnan Kammari

Pituus 218 metriä. Par 4

Väylä 10: Benders

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 11: TNM Consulting

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 12: JJ Piharakennus

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 13: Sälinkään Sementtivalimo

Pituus 178 metriä. Par 4

Väylä 14: Maanrakennus J & J Lilja

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 15: Kotipizza Mäntsälä

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 199 metriä. Par 4

Väylä 17

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 18: Attido

Pituus 228 metriä. Par 4

17 arvostelua radalle “Mäntsälän frisbeegolfpuisto (Mäntsälä DiscGolfPark)

  Tänään käyneenä ja aikaisemmat arvostelut luettua ei tiedetty mitä odottaa. Yllätys oli positiivinen vaikka isoa kättä ei ole niin nautittiin radasta. Seuraava väylä löyty hyvin johtuen vissiin edellisen päivän kisoista. Jos tätä vertaa Ykslammin rataan niin ainakin nyt syksyllä tämä oli mukavampi paikka kaikin puolin.

  Rata joka jakaa mielipiteitä. Ratasuunnittelu muuten hyvä mutta suurimmassa osassa väylistä spotteri on enemmän kuin tarpeen. Väyläopasteet huonot; pari kertaa olen käynyt heittämässä ja jos ei tarkalleen muista väylän jokaista kulmaa niin kiekko saattaa olla aivan väärässä paikassa. Radan ylläpito on varmasti vaikeaa mutta kunto ei ole kovin hyvä (ylimääräisiä kasveja kasvaa ympäri väyliä jne.) Muutamia jippoja radalta löytyy jotka pienentävät tulosta. Pusikkoon kun joutuu niin harvemmin minkäännäköistä linjaa jatkaa eteenpäin, joten yleensä putterilla pitch out väylälle. Greenit ovat suurimmalla osalla väylistä nopeita ja vaikeita, koska rinnettä on paljon korin takana tai sivuilla. Ei kovin aloittelijaystävällinen. Kokonaisuutena oikein hyvä rata. Vaatii monipuolisuutta ja kovaa kättä. Testaa myös hermoja🙏🏻

  Yli 90 suomen rataa käyneenä tämä meni kirkkaaseen kärkeen, sinne kasan pohjalle nimittäin ja en usko hetkeen tulevan haastajaa. Opastenuolia voisi harkita tai edes korien pohjalla oleviin läpysköihin nuoli osoittamaan seuraavaa koria jos ei rataa tuntevaa olisi mukana joutuisi monen väylän jälkeen katsomaan kartasta mihin päin lähteä suunnistamaan.

  Suurinosa väylistä myös heitetään täysin sokkona jonnekin pusikon tai kumpareen taakse ja jos heitto karkaa vähääkään väylän ulkopuolelle, niin kiekkoa saa etsiä kauan erittäin tiheästä pusikosta.

  Kaksi hyvää asiaa keksin radalta, väylän 12 metsikön läpi raivattu(?) pieni rako mistä näkee onko kori vapaa ja väylän 18 penkki oli erittäin upea, muuten ei kehuja rata saa. Jos voisi antaa nolla tähteä, niin sen myös antaisin.

  Kävin syksyllä 2017 jo toisen kerran. Monipuolinen ja ruuhkaton rata, jossa on haasteita tarjolla. Mehtäränniä, kurveja suuntaan jos toiseen, sekä mahdottomam pitkä kuutonen ja sen kaverin haluan nähdä, joka laitaa neljällä heitolla koriin.

  Hyvä rata. Hiekkakuoppaa ja metsää sopivassa suhteessa. Pitkistä heitoista on hyötyä avoimemmilla väylillä ja tarkkuus palkitsee metsäisemmillä. Hieman häiritsi että pisimmillä väylillä korit olivat näkymättömissä ja hieman piti arpoa missä tarkalleen olivat. Kyllä tänne toistamiseen tulisi.

  Hyvä ja perus hieno rata. Melko selvät linjat ja vain oikeasti huonoilla heitoilla joutuu Ob:lle tai syvälle mörriin. Olin pelaamassa radalla tyttöystäväni kanssa, niin rataa tuntemattomalle oli todella vaikea pelata väyliä, kun vähintään puolilla väylistä et nähnyt koria teepaikata. Monesti avauspaikan sweetspotti pidemmilläkin väylillä oli kulman takana sokeassa kulmassa. Muuten ihan monipuolinen rata ja mukavaa hiekkamaastoa. Oli kengät kierroksen jälkeen ihan täynnä hienoa hiekkaa.

  Hieno rata kaikkinensa, kerrankin sai heittää kovaa ilman pelkoa puuosumasta. Rata kaipaisi kuitenkin hieman siistimistä ja opasteet voisi laittaa myös parempaan kuosiin. Radalla sai käyttää koko heittovalikoimaa ja muutenkin kierroksesta jäi positiivinen fiilis.

  Lisäksi kiitos kahdelle nuorelle heittäjälle, jotka ottivat mukaan ryhmään heittämään ja opastivat kierroksen läpi. 🙂

  Melko hyvä ja osittain haastava rata. Osa väylistä pitkiä ja monta ”liukasta” greeniä. Ensimmäisellä kerralla kannattaa olla opas mukana tai kävellä ne väylät läpi, joilla koria ei näy. Spotterin käyttö myös suositeltavaa. Kiekkojen löytyminen voi olla haastavaa kesäkaudella.

  Melko mukava rata. Väylät pääosin mukavia, joskin aloittelijalle hankalia johtuen väyliä ympäröivästä todella tiheästä metsästä/pusikosta, joten väylillä on hyvä pysyä. Opasteita puuttui sieltä täältä, muutamassa kohdassa ei heti auennut missä seuraava väylä on, korien pohjien lätkistä oli pääosin nuolet kuluneet pois, ja kun itse lätkät eivät olleet edes tolpasta katsottuna seuraavan väylän suunnassa, ei niiden sijaintikaan auttanut.

  Tässä on hyödynnetty vanhaa sorakuoppaa parhaalla mahdollisella tavalla. Väylissä vahtelevuutta, vaikka muutama megakättä vaativa pitkä väylä onkin mielestäni jotenkin yksitoikkoinen. Kokonaisuutena kuitenkin mukava rata. Parkkipaikka hieman pieni ja viereisen tien varelle ei saanut pysäköidä.

  Voisi olla ihan hemmetin hyvä rata mutta muutamalla radalla on vaan niin tiheetä metsää väylän molemmin puolin että peli-ilo on mennyt jo puolenvälin tienoilla. Suht monella väylällä koria ei nää tiiltä ja sitten kun sinne heittää sokkona ja kiekko ei sattumalta osu väylälle niin sitten sitä etitään ja pitkään! Meillä meni neljään mieheen yhteen kierrokseen varmaan kaks ja puol tuntii josta kiekkoja etittiin varmaan kolme varttia. En tuu uudestaan ennen kun siellä on joku käyny raivaussahalla huitomassa.

  Mahdollisuus heitellä kiekkoa Mäntsälässä avautui lähellä käydyn suunnistuskilpailun ohessa. Rata oli helppo löytää ja tilaa parkkipaikalla oli runsaasti, vaikka tienvieriparkki ei ollutkaan koolla pilattu. Ensimmäiselle heittopaikalle pääsi lähes astumalla autosta ulos.

  Puitteet kierrokselle olivat kuumat – sanoisinko helteiset, minkä ansioista mietiskelinkin radalle sopivaa uutta nimeä tai lempinimeä suu kuivana ja huulet halkeamispisteessä: Death Valley Mäntsälä Disc Golf Park, Hornankattila… tms. Kiitos puolentoista litran vesipullon, selvisimme nippa nappa radalta, vaikka keskeytyskin kävi mielessä!

  Rata on tyypillistä hiekkakuoppamaastoa. Kun on pusikkoa, se on todella, todella tiheää. Ei kannata heitellä kiekkoa pusikkoon! Maaperä on enimmäkseen hiekkaista ja soraista, yhdessä kohtaa kiekkoni pölähti hiekkarinteeseen ja peittyi hiekalla! Pitää olla tarkkana. Hellesäällä hiekkamaa hohkaa kuumuutta, liekö antaa nostetta kiekolle. Ei ihme, että ei ollut tunkua radalle (ympäristössä oli lämpö +32, radalla varmaan enempi!

  Muutama väylä oli aika pitkä, mutta ei se mitään! Ensimmäiselle pitkälle väylälle heittopaikka oli sen verran korkealla, että oli mahdollisuus päästä nauttimaan pitkälle liitävästä vaakaan heitetystä kiekosta – no, toisin kävi ja kiekko karkasi liian ylös ja muita teknisiä ongelmia, mutta kun se maasto oli niin avaraa, niin se ei haitannut lainkaan!

  Tällä kertaa ei kyllä mieleen jäänyt paljon muuta kuin hiekka, sora, kuumuus ja jano. Ja se väylä loppupuolella, jossa oli välillä vesieste. Poika sanoi, että siinä on hyvä pestä kasvonsa – se virkistää. Toisin kävi 🙂 Ei valeltu vettä naamalle… ei.

  Heittopaikalta toiselle opasteet olivat hieman kuluneet paikoitellen, mutta opastustaulusta otettu kuva auttoi suunnistuksessa todella paljon. Joten jos ensimmäistä kertaa lähtee kiertämään tätä rataa, niin opaskartasta otettu kuva on hyvä ajatus.

  Suuri ja mahtava hiekkakuoppa pienillä metsiköillä varustettuna jossa on isolle kädelle käyttöä. Monet väylät on haastavia pituuden puolesta vaikkakin yleensä melko avoimia. Kutosella saattaa itku päästä jos ei draivi kanna paria kymmentä metriä enempää. Erittäin hyvä rata hienojen puitteiden ansiosta.

Vastaa