"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lemmensillanpuisto

Radan kuvaus

Aloittelijaystävällinen puistorata lähellä kaupungin keskustaa. Väylät 1 - 7 + harjoituskori sijaitsevat Lemmensillanpuistossa ja väylät 8 - 12 Esa Pakarisen puistossa, Joutenlahden rannassa. Rajakatu kulkee väylien välissä.

Lue lisää

Aloittelija ystävällinen puistorata lähellä kaupungin keskustaa, silti rauhallisella paikalla.

Valtatie 5:tä on matkaa frisbeeradalle n. 1,5 km ja valtatie 23:ta matkaa n. 800

Disc Golf Varkaus ry:n löydät facebookista.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Lemmensillantie
  78200 Varkaus


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Disc Golf Varkaus ry

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Lemmensillanpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Lemmensillanpuisto #1

Pituus 104 metriä. Par 3

Suora pitkä väylä. Heittopaikan edessä noin 15 metrin päässä pihlaja ja valotolppa joihin osuminen vaatii jo tarkkuutta. Pihlajien jälkeen luonnonnurmikenttä n. 70 m pitkä ja nousu kummulle jonka päällä kori. Kummun edessä kummallakin puolella pensaita. Heittopaikan vasemmalla puolella kulkeva tie on OB. Ennen heittoa muista tarkistaa kävelytie, kukaan ei halua kiekosta osumia!

Väylä 2: Lemmensillanpuisto #2

Pituus 72 metriä. Par 3

Heittopaikka kummun päällä. Koria suojelee 40m päässä raastava ruusupensaikko ja heti tämän jälkeen 3 kpl kuusia oikealla puolella ja vasenta reunaa suojelee puurivistö, jonka juurella kori.

Väylä 3: Lemmensillanpuisto #3

Pituus 88 metriä. Par 3

Kori on kummun takana suunnilleen väylän 2 heittopaikan takana, ei näy heittopaikalta. Puita edessä koko matkalla. Koria suojelee kolme massiivista puuta pyöreähköllä oksistollaan.

Väylä 4: Lemmensillanpuisto #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee kävelytien vieressä. Edessä vas. kummun päällä on heittopaikkaan nähden poikittaisia puupensaita ja oikealla 3 korin pyöreähköt puut. Kauempana on puita ja niiden takana on kori. Aloituspaikalta katsottuna rinteessä oleva puskalinja osoittaa korille päin.

Väylä 5: Lemmensillanpuisto #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Vasemmalla on parkkipaikka ja korin takana koivuja rivissä junanradan suuntaisesti. Heittopaikalta n. 65 metrin päässä on mäntyjä rivissä ja niiden takana on kori. Parkkipaikka sekä korin takana kulkeva oja on OB.

Väylä 6: Lemmensillanpuisto #6

Pituus 79 metriä. Par 3

Kapea ja matala väylä. Oikealla puolella kepein merkitty mando linja, lyhtypylvään jälkeinen koivu tulee kiertää vasemmalta. Jos menee väärältä puolen mandoa on drop zone merkitty kepillä, heitto kepin ja puun välistä. Väylän vasen reuna merkitty OB kepein. Kori mandon jälkeen oikealla.

Väylä 7: Lemmensillanpuisto #7

Pituus 111 metriä. Par 3

Kapea ja puinen väylä. Vasemmalla oja, jonka reunamat puustoa ja pensaikkoa. Kori kolmen poppelin takana, korin takana pensaikkoa. Heittopaikalta korille kulkee polku. OB raja merkitty valkoisilla kepeillä.

Väylä 8: Lemmensillanpuisto #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Oikealla järvi, ja muutamia matalia puita. Heitto puiden välistä ja puskan ylitse. Väylän puolessa välissä vasemmalla koivuja, oikealla männikköä. Kori rinteessä, koivujen varjossa. Heittopaikalta vasemmalla kulkeva Rajakatu ja korin takana kulkeva Laiturikatu on OB.

Väylä 9: Lemmensillanpuisto #9

Pituus 87 metriä. Par 3

Heittopaikalta vasemmalla koivuja, oikealla tuija-pensaita joiden keskellä 12. väylän kori. Kori kuusikon takana, korin oikealla puolella avointa nurmikenttää. Oikealla järvi, jonne kiekot saattavat karata ja vasemmalla Laiturikatu, joka myös OB

Väylä 10: Lemmensillanpuisto #10

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 11: Lemmensillanpuisto #11

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 12: Lemmensillanpuisto #12

Pituus 67 metriä. Par 3

Tämä rata kulkee rannan suuntaisesti, kori tuija-pensaiden keskellä. Oikealla puolella muutamia koivuja, sekä kiekkoja imevä lyhtypylväs. Koko vasen alue järveä, jonne on lukemattomia kiekkoja mennyt palaamatta.

15 arvostelua radalle “Lemmensillanpuisto

  Kaunis ja viihtyisä paikka pelata. Sopivan pitkä rata ja sopivat väylät.
  Siistissä kunnossa oleva rata.
  Vesistö tuo radalle viihtyisyyttä, mutta välillä saa olla tarkkana minne heittää.
  Kauniina päivänä oli paljon pelaajia ja muita ulkoilijoita.

  Varkauden keskustan lähellä Lemmensillanpuiston frisbeegolfrata, 12-väylää (väylät 1-7 Lemmensillanpuistossa ja väylät 8-12 vieressä Esa Pakarisen puistossa), 971m, B2-luokitus.

  Oikein mukava puistorata. Alun infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, väyläopasteet ja korit upeassa kunnossa. Löytökiekoille laatikko. Rata sijaitsee kokonaan kahdessa eri puistossa, joten korkeuseroja ei juurikaan ole, ulkoilusta kävi siis kierros. Maisemat kauniit näin talvellakin ja kesällä se puoli senkuin paranee. Puistoradoillekin tyypilliseen tapaan puita oli saatu suorastaan kiusallisen ärsyttäviin paikkoihin, tekniikka jos olisikin kunnossa ollut… Sori lähialueen asukkaat, minun kiekko se oli mikä pylväisiin ja puihin kopisi vähän väliä…

  Suosikkiväylää vaikea nimetä, kun aika tasalaatuisia ja ehkä hieman yllätyksettömiäkin väylät olivat. Ehkä Esa Pakarisen puiston eka väylä nro 8 oli se suosikki, ainakin haastavuutta riitti puiden, pensaiden ja veden takia. Vedestä en yleensä radoilla tykkää, mutta täällä se ei haitannut. Toki aivan epäonnistuneella heitolla olisi vesi tai jää kutsunut. Potentiaalisin mahdollisuus 7-väylällä missä oma kiekko pysähtyi peliväylän ja ojan väliseen harvaan pensaikkoon. Suosittua puistoaluetta, joten tarkkana saa muiden käyttäjien kanssa olla. Tarkkana pitää olla myös mihin koriin heittonsa heittää, kun eri väylien korit ovat hyvin lähekkäin. Kun ei tutkinut karttaa tarpeeksi tarkkaan, niin 9-väylän korin ollessa piilossa puiden takana, niin heitin suoraan 11-väylän korille, kunnes sitten tajusin erheeni.

  Hieman siis yllätyksetöntä oli, mutta muutoin vaikea keksiä mitään kritisoitavaa. Noh… löytyihän sieltä toki sokkoväyliä, muttei onneksi montaa eikä kovin pahoissa paikoissa. Mukava oli pelata. Sopivan haasteellinen ja kaunis rata, kannattaa ehdottomasti poiketa!

  4/5

  Nätti puistorata, jonka jälkimmäisellä puoliskolla pääsee ihailemaan järvimaisemaa. Pätevä rata aloittelijoille, jota voisi vielä kohdentaa paremmin tälle ryhmälle sokkoväylät poistamalla/niitä muuttamalla. Etenkin kun kokeneille pelaajille on nykyään tarjolla Vattuvuori.

  Olipas kiva puistorata, etenkin väylien 1-7 osalta. Puisto oli todella siistissä kunnossa ja huolitellun näköinen. Väylät on suunniteltu hienosti alun osalta ja korit on sijoiteltu hienosti puiden katveeseen. Vedestä ei ollut pelotetta kummallakaan puolella puisto. Oli vaikea havaita yllä mainittuja ongelmia. Rata sopii hyvin aloitelijoille ja enemmän heittäneille yhtälailla. Rata sopii hyvin myös taukopaikaksi reissun päällä (kuten minulla). Muut alueen käyttäjät pitää tietenkin huomioida, kun heittää ns. takaväylillä. Suosittelen käymään. 🙂

  Radalle päivittyi ratakartta sekä väyläopasteet (Discgolfpark) nyt syksyn -16 aikana. Myös muuten rataa on siistitty siitä mitä se on ollut. Jatkossa mysö nurmi leikataan radalla useammin Varkauden kaupungin toimesta. Tervetuloa testaamaaan. DGV ry/Aku

  Mielestäni erittäin mukava puistorata. Väylillä on mukavasti vaihtelua ja pituuttakin vähän enemmän kuin puistoista usein löytyvillä neppailuradoilla. Väyläopasteet on tuhottu, mutta ratakartta löytyy alusta ja fgr.fi auttaa myös.

  Kunnossapidetty mukava ja monipuolinen puistorata. Muutama väylä veden läheisyydessä, mutta ylityksiä ei ole. Väylät 8-12 löytyvät yleisestä puistosta, joten muita puistossa kulkijoita pitää varoa.

  Varkauden rata on parempi hieman kokeneemmille pelaajille. Tarjolla on ojaa, järveä ja näkemäesteisiä pusikoita. Ulkoilureitit menevät läheltä ja kanssakulkijat on huomioitava. 27.5.2016 opasteet olivat rikki tai irtolappuina maassa.

Vastaa