"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paimio DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Paimio DiscGolfPark sijaitsee Alvar Aallon tien varrella, kauniisti hoidetussa puistossa. Radalle ominaista on nuorehko puusto, sekä radan keskellä kulkeva oja. Väylät ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia.

Lue lisää

Rata jakaa pysäköintialueen Paimio MultiGolfParkin kanssa, joten samalla voi käydä pelaamassa myös 6-väyläisen multigolfradan.

Huom! Vähäniituntie 3, radan tuntumassa on kehitysvammaisten asumisyksikkö Koskela, joka on 12 asukkaan koti. Yksikkö on heidän kotinsa ja piha-alue heidän pihansa. Piha ja pysäköintialue eivät ole yleisessä käytössä. Frisbeegolfin harrastajien tulee pysäköidä autonsa tien toisella puolella olevalle pysäköintialueelle ja välttää Koskelan pihalla käymistä!

Koska rata kulkee osittain myös melko läheltä asutuksia olisi toivottavaa etteivät arräpäät lentelisi voimakkaasti ja että muutenkin kaikki käyttäytyvät lajille sopivalla tavalla, läheisen asutuksen huomioonottaen.

Paimion rata on loistava paikka kokeilla lajia ensimmäistä kertaa. Maaston muodot ja kaunis puisto tarjoavat riittävästi haasteita, mutta pahimmat ryteiköt onnistuu välttämään suhteellisen helposti. Rata tarjoaa haasteita myös enemmän pelanneille.

Auton saa parkkiin aivan ykkösväylän läheisyyteen, kunhan radalla ei ole ruuhkaa. Radalta löytyy myös pelaamista helpottava kattava DiscGolfPark-opastejärjestelmä.

Radasta ylläpidosta vastaa pääosin Paimion kaupunki, mutta paikalliset 7k-aktiivit järjestävät toimintaa radalla. Mm. viikkokisat kesäsunnuntaisin. Seuraa ilmoittelua 7k:n sivuilla: http://www.7k.fi

 

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Vähäniituntie
  21540 Paimio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Sami Olander

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Paimio DiscGolfPark, Paimio

Väylä 1: Paimio DGP #1

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylällä ei ole juurikaan esteitä ja se vaikuttaa helpolta, kunnes kiekko kaartuu vasemmalla puolella olevaan ojaan. Ojan pystyy välttämään suhteellisen helposti pelaamalla safetyä, mutta ahneus korille heittämisestä voi aiheuttaa ongelmia.

Väylä 2: Paimio DGP #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Edelleen esteet ovat vähissä, mutta oja vaanii vasemmalla. Kori on sijoitettu pieneen notkelmaan, jonka rinne viettää vasemmalle. Etenkin oikeakätisten rystyheittojen feidit vievät kiekot taas helposti ojaan ja sen läheiseen ryteikköön.

Väylä 3: Paimio DGP #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylällä on kaksi heittopaikkaa. Kauemmalta heittopaikalta tulee onnistua heittämään pienen kosteikon yli. Lähempi heittopaikka sijaitsee kosteikon toisella puolella. Kori on lähellä jyrkkää rinnettä, joka vie jälleen ojan pohjalle. Tällä kertaa kiekon hukkumisvaaran lisäksi ongelmia aiheuttavat myös rinteeseen tiheästi kasvaneet puut vasemmalla puolella. Oikealla puolella kulkee myös tie jota kannattaa varoa autojen takia jos keikko lähtee lapasesta.

Väylä 4: Paimio DGP #4

Pituus 99 metriä. Par 3

Tiille joudutaan kiertämään kevyen liikenteen väylän kautta. Loivaan alamäkeen heitettävä väylä on ensimmäinen radan puisto-osuudella. Loiva rinne viettää kohti ojaa, joten puita väistellessä tulee myös varoa liian pitkälle, tai liian paljon vasemmalle, heittämistä. Oikealla puolella sijaitsee myös asutusta joten myös varovaisuus sen osalta on huomioitava.

Väylä 5: Paimio DGP #5

Pituus 72 metriä. Par 3

Kapeaa tunnelia pitkin pelattava väylä ei anna armoa, vasemmalla oja, oikealla tiheä mannikkö. Väylällä pysyminen kannattaa. Heitto suoraan tunnelia pitkin korille maistuu makealta.

Väylä 6: Paimio DGP #6

Pituus 64 metriä. Par 3

Molemmin puolin väylää kasvaa nuoria puita, mutta ne jättävät väliinsä leveästi tilaa. Mahdotonta ei puihin ole osua, mutta vaikeaa. Lienee radan helpoin väylä.

Väylä 7: Paimio DGP #7

Pituus 180 metriä. Par 4

Radan pisin ja ainoa par 4-väylä heitetään alkuun loivaan alamäkeen, joka samalla viettää vasemmalle. Loiva anhyzer vie suoraan sweetspotiin, mutta feidi voi koitua kohtalokkaaksi. Toisaalta liian jyrkkä annukka johtaa myös ongelmiin. Sweetspotista tie korille jatkuu loivasti ylämäkeen puita väistellen. Kori sijaitsee männikön edustalla, ja rinne viettää tässäkin korista pois päin. Hyvä väylä pommittaa kiekkoja.

Väylä 8: Paimio DGP #8

Pituus 73 metriä. Par 3

Alamäkiväylät jatkuvat, mutta tällä väylällä tulee olla erityisen tarkkana. Tie korille viettää loivasti oikealle tiheän männikön läpi. Pitkäksi venähtäneillä heitoilla vaarana myös korin takana oleva kevyen liikenteen väylä ja oja.

Väylä 9: Paimio DGP #9

Pituus 52 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä ei ole niin helppo kuin voisi luulla. Väylää on vaikea pelata varman päälle runsaan puuston vuoksi, aukkoihin täytyy osua.

6 arvostelua radalle “Paimio DiscGolfPark

  Ihan kiva puistorata metsäratojen vaihteluksi. Suurimmat paineet toi oja, joka myötäilee melkein jokaista väylää. Korit sijaitsevat muutamalla väylällä ojan välittömässä läheisyydessä ja ehkä siksi ei uskaltanut aina heittää ”kunnolla” ja siksi valitsinkin halvimmat kiekot. 😀

  Siirtymät väylältä toiselle ovat mukavan lyhyitä, tosin tämä saattaa tuottaa ongelmaa, koska jos väylillä on useampi heittäjä samaan aikaan, koska muutamilla väylillä on mahdollista huonolla heitolla päätyä edelliselle korille/heittopaikalle. Ruohikko saisi olla lyhyempi, heittopaikoissa parannettavaa (edelleen reikiä) ja väylien 7 ja 9 kartat vaikuttavat olevan edelleen poissa.

  Mukava Puistorata suht pienellä alueella. Miinusta heittopaikoista joissa voi paikoitellen loukata jalkansakkin niissä olevissa kuopissa. Parilta väylältä kartat hävitetty. Keskellä aluetta kulkevasta paikoitellen isosta ojasta voi joutua kiekkoja kaiveleen. Heittopaikat kuntoon ja ruohikko lyhyeksi niin todella kiva 9 väyläinen.

  Harvoin jaksan kirjoitella ratakommentteja, mutta nyt oli sen verran positiivinen yllätys, että ansaitsee kommentin. Ysiväyläiseksi ”neppiradaksi” kärkipään kokemuksia, väylät ei ihan putterineppailuja (paitsi muutama) ja tulee mukavan puistomainen fiilis radasta. Hyvä treeniradaksi ja ei-niin-vakaville kiesseille. Muutama heittopaikka vähän kehnompi ja väylällä on ihan hyvä pysyä jos ei halua kiekkoja kadottaa. 3.5/5.

Vastaa