"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Keurusselän Liikuntapuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata sijaitsee Liikuntapuisto Keurusselän mäkisissä maisemissa, Keski-Suomessa. Rata soveltuu hyvin sekä aloittelijoille että lajia pitempään harrastaneille.

Lue lisää

Korkeuserojen ansiosta radalta löytyy sekä helppoja että haastavia väyliä. Monelta väylältä löytyy vaihtoehtoisia heittolinjoja niin rysty- kuin kämmenpelaajalle. Muutamalla väylällä kovasta kädestä on hyötyä.

Radan ihannetulos on 32. Väylien pituudet vaihtelevat 60 ja 136 metrin välillä. Radalla on joskus ollut ratakartta jokaisella väylällä, nykyisin opasteita on jäljellä muutama. Syksyn 2009 aikana muutamalla väylällä rehottaneita vesakoita raivattiin.

Alueella pururadat risteävät monella väylällä heittolinjan kanssa. Alueella ei kuitenkaan kesäaikaan liiku paljon ihmisiä. Talvella pururadat ovat latuja.

Väylällä 9 on korin läheisyydessä laavu, missä monesti makkarasauhut nousee tulipaikasta. Spottaajien käyttäminen ja ihmisten varoittaminen on suotavaa.

Ensimmäisen väylän välittömässä läheisyydessä on runsaasti parkkipaikkoja.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Keurusseläntie 134
  42700 Keuruu


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Kivituhka

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Keurusselän Liikuntapuisto

Väylä 1

Pituus 80 metriä. Par 3

Suora väylä loivaan alamäkeen. Tilaa sekä rysty- että kämmenheitolle. Kori sijaitsee koristepensaiden välissä. Liian pitkä tai liikaa korin vasemmalle puolelle suuntautuva heitto aiheuttaa puttauksen ylämäkeen.

Väylä 2

Pituus 76 metriä. Par 3

Haastava alamäki väylä. Kori sijaitsee pururadan reunalla. Avauksen voi heittää anhyzerina, suora heitto kämmenellä puiden välistä tai upsi heitto mäntyjen yli suoraan korille. Heiton mennessä metsään puita on riittävästi tuomassa haastetta lähestymiselle/putille.

Väylä 3

Pituus 114 metriä. Par 5

Pitkä alamäki väylä, jossa löytyy tilaa sekä kämmen- että rystyheitolle. Väylän puolessa välissä puita, joiden jälkeen avointa maastoa. Korin ympärillä laaja aukea alue. Mahdollisuus jopa eagleen.

Väylä 4

Pituus 88 metriä. Par 4

Haastava metsäinen väylä ylämäkeen. Suoralla heitolla suuri mahdollisuus osua väylällä sijaitseviin puihin. Heitto vasemmalta pururadan kautta ja lähestyminen korille helpohko. Kori sijaitsee harjanteen reunalla, joten epäonnella puttiralli mahdollinen. Birdie mahdollinen.

Väylä 5

Pituus 70 metriä. Par 3

Kori metsäsaarekkeen keskellä, johon hyvä lähestymismahdollisuus sekä oikealta että vasemmalta. Saarekkeen puut kasvavat harvassa, joten yleensä on helppo löytää vapaa puttaus väylä.

Väylä 6

Pituus 61 metriä. Par 3

Lyhyehkö avoin ylämäki väylä. Kori sijaitsee pensasaidan takana mäenpäällä. Hyvä birdie mahdolllisuus.

Väylä 7

Pituus 70 metriä. Par 3

Kori sijaitsee puiden keskellä pienessä metsäsaarekkeessa. Paras lähestymistapa on hyzer oikean kautta pururadan päältä korin lähelle. Puttaukselle löytää yleensä avoin väylä. Hyvä birdie mahdollisuus.

Väylä 8

Pituus 136 metriä. Par 5

Pitkä, avoin ja reiluun ylämäkeen heitettävä väylä. Kori sijaitsee lyhtypylvään vieressä mäen päällä. Avauksen voit heittää melkein mihin vaan väylällä ja aina on avoin linja korille. Mahdollisuus birdieen tai pitkällä avausheitolla jopa eagleen.

Väylä 9

Pituus 60 metriä. Par 3

Lyhyt metsän läpi menevä väylä. Hyzer heitolle on pieni rako oikealla olevan kiipeilyseinän yläpuolelta. Suora heitto metsän läpi laavun takana olevalle korille vaatii jonkun verran tuuria, mutta birdie on mahdollinen. Väylää pelattaessa kannattaa tarkistaa onko laavulla ihmisiä ja spottaajien käyttö ihmisten läsnäollessa suotavaa.

6 arvostelua radalle “Keurusselän Liikuntapuisto

  Periaatteessa tosi hyvä rata, mutta ensikertalaiselle hyvin vaikea hahmottaa missä ja mihin väylät menee, koska merkintä on erittäin huonoa. Lähtöpisteillä taulu, jossa on koko alueen kartta, josta tiiraamalla näkee ehkä jollain tavalla, mutta sinne pitäisi ehdottomasti laittaa kunkin väylän oma, erillinen kartta. Next tee kyltitkin olisivat paikallaan parissa kohdassa.

  Nurmikkoa, korkeusvaihtelua ja muutama puukin. Väyläkarttoihin voi ottaa mallia Multian puolelta. Pelaamista hidastaa väyläkarttojen uupuminen koska täytyy kävellä rataa löytääkseen korin, sitten palattava heittopaikalle, jonka aikana perästä tuleva saattaa olla jo heittämässä. Hieno rata.

  Periaatteessa ihan hyvä rata. Korit ok. Ratakartta vähän vaikea hahmottaa, värit olisivat poikaa. Täällä oleva kartta ei ole sama kuin radalla, kolmosessa pari mandoa joilla kierretään se kuvassa viivan alapuolelle jäävä metsä, ja ysin par on tussattu numeroon 2 (kaikissa kartoissa radalla, eli ei välttämättä jäynä, joskin ihan naurettava par lukema siihen väylään). Väylien omia karttoja ei ole, vaan joka väylällä (yhdeltä taisi puuttua) koko radan kartta. Muutamalla väylällä piti käydä katsomassa missä kori on, esim. väylä 3 jossa vielä pari mandoa joita ei kartassa ole. Tiit pienet, mutta muuten ok, useammalla väylällä vaan osoittaa johonkin ihan muualle kuin korille, tai ainakaan minä en heittänyt siihen suuntaan mihin tii osoitti. Opasteita väylien välillä ei näkynyt, kartan avulla piti suunnistaa. Opasteet olisivat hyvät siinäkin mielessä, että samalla alueella mm. ampumahiihtorata ammuntapaikkoineen ja jousiampujien paikkoja, joten olisi hyvä opastaa ihmiset kulkemaan oikeita reittejä.

  Väylien sijoittelu ja par-lukemat ovat sitten ne iso ja pieni miinus. Useammalla väylällä oli tii ihan edellisen korin vieressä, alle kymmenen metrin päässä takana, sivulla, tai jopa edessä (!). Ja nuo par-luvut, ne nyt periaatteessa ovat vain kosmetiikkaa, mutta onhan se vähän hassua, että samalla radalla on 88-metrinen par 4 ja 60-metrinen par 2, tuohon par 2:een vielä hankalampi reitti korille. Ja onhan siellä pari par vitostakin, ei nekään ehkä ihan samoilla kriteereillä toteudu kuin muut väylät.

  Mutta. Ihan hieno paikka, muutamia hienoja väyliä, ja kokonaisuutena oikein hyvin heitettävä rata, jos ei satu olemaan ruuhkaa ja tarvitse varoa toisia heittäjiä tiillä tai korilla, tai sitten aseiden kanssa alueella liikkuvia. Ja korkeuseroja on.

  Oli todella huono kokemus käydä tuolla radalla. Kaikki tiit osoitti minne sattuu ja seuraava tii oli melkein jokaisella väylällä edellisen korin 10m ringissä. Paarmoja ja hyttysiä oli ihan sairaasti. Jos jonkin sortin masokisti on niin radalle vaan. Par lukemat muutamalla väylällä ihan jäätävät. Oli elämäni kaks helpointa nosto eaglea. Ei todellakaan jatkoon!

Vastaa