"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Keinukallion frisbeegolfrata, "Keinari", "Keinis", "Sherwood". Kauden 2019 aikana kokonaan uudistettu layout.

Lue lisää

Radan viimeisimmät kuulumiset ja uutiset löydät FG Club Keinukallion facebook-ryhmästä.

TAUSTATIETOA

Kesällä 2007 perustettu rata sijaitsi alunperin vanhan laskettelurinteen ympäristössä, josta johtuen osalla väylistä oli huimia korkeuseroja.

Loppuvuodesta 2010 radalle perustettiin uusi seura Frisbeegolf Club Keinukallio. Lisää tietoja seurasta seuran facebook-sivuilta.

Seuran aloittaessa radalla oli 9 väylää jotka olivat päässeet kasvamaan jo pahasti umpeen. Aktiivisella talkootoiminnalla kunnostettiin vanhat väylät pelikuntoon, mutta jo pian alettiin haaveilla laajemmasta uudistuksesta. Osa vanhoista suosikkiväylistä jäi käyttöön ja uusia suunniteltiin, ensin 12-13 väylän laajennuksella ja lopulta kesän 2013 aikana täydet 18 väylää näki päivänvalon.

Kaudella 2019 rata koki täyden uudistumisen, eikä alkuperäiset klassikkoväylät ole valitettavasti enää pelattavissa.

Keinukallion radalla ei ole talviylläpitoa.

***

SEURAN JÄSENYYS

Frisbeegolf Club Keinukallio ry:n (FGCK ry) jäsenmaksu vuodelle 2020 on 25€ aikuiselle. FGCK-juniorijäsenyys on lisätty SuomiSporttiin huokeaan hintaan 15€.

Kesäisin on perinteisesti järjestetty muutamia ainoastaan jäsenille avoimia tapahtumia, jotka ovat olleet hyvin suosittuja.

Seuran jäsenelle viikkokisamaksu on 2 € (ei-jäsenille 3 €).

Seuraan liittyminen ei katso taitotason perään. Meitä on moneksi ja tärkeintä on pitää hauskaa yhdessä sekä nauttia tästä hienosta harrastuksesta 🙂

JÄSENMAKSULLA TUET KEINUKALLION RADAN YLLÄPITOA, TOIMINTAA JA SEN KEHITTÄMISTÄ – RATAA SIIS YLLÄPIDETÄÄN VAPAAEHTOISVOIMIN!

Mikäli haluat kysyä seuraan liittymisestä, muista asioista tai käytännöistä, laita sähköpostia osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

Jäseneksi ilmoittautuminen:

SFL:n jäsenseurojen seurajäsenyyksien myynti tapahtuu Suomisportissa. Pääset ostamaan jäsenyyden seuraavan linkin kautta: https://www.suomisport.fi/.

Sivusto kysyy sähköpostiosoitetta tai puhelinumeroa, jonka kautta saat kertakirjautumiskoodin.

Muokkaa tietoja- osuudesta voit täyttää tarvittavat tiedot itsestäsi, jonka jälkeen valitse sivuston yläpalkista liity jäseneksi seuraan- linkki. Seuran nimi on Frisbeegolf Club Keinukallio Ry. Valitse tämä ja pääset seuraavaksi maksusivulle. Maksutapahtuman jälkeen olet virallisesti seuran jäsen!

Seura saa tiedot jäsenistään SuomiSport-sivuston kautta automaattisesti.

Seuran tiedottamisessa käytetään melko paljon facebook-sivustoa. Jäsenet pitävät myös keskenään yhteyttä Facebookin Messenger-sovelluksen välityksellä. Tätä kautta voit laittaa vapaasti viestiä ja pyytää esimerkiksi peliseuraa yms. Mikäli haluat saada kutsun seuran Facebook-jäsensivulle, lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

– Etu ja sukunimi

– Kerro, että haluaisit saada kutsun Facebookin jäsensivulle

– Voit vielä mainita olevasi uusi jäsen (hankkinut jäsenyytesi SuomiSportin kautta)

– Kirjoita aihe-kenttään sanat jäsenyys ja oma etu ja sukunimesi.

 

Edellä mainitun viestin lähettäminen ei siis ole pakollista, mutta sähköpostin lähettäminen helpottaa uusien jäsenien ”bongaamisen” vanhojen joukosta.

 

Hieman lisätietoa frisbeegolfliiton sivuilta:

Maksuturvan sopimusalustan valmistumisen myötä SFL:n jäsenseurojen seurajäsenyyksien myynti on alkanut Suomisportissa. Sopimusalusta valmistui 21.3.2018, jolloin seuroihin toimitettiin myös ohjeet sopimusprosessin läpikäymistä varten. Tällä hetkellä puolet jäsenseuroista on avannut jäsenyysmyynnit Suomisport-järjestelmässä.

Jäsenyysmyyntien käynnistämisen siirtymävaihe on käynnissä 31.5.2018 saakka. Siirtymävaiheen aikana liiton alaisiin kilpailuihin osallistumisen edellytys on voimassaoleva SFL-kilpailulisenssi. 1.6.2018 alkaen pelaajalla on oltava lisenssin ohella hankittuna myös edustusseuransa jäsenyys Suomisportissa.

“Yhdistyksen on lain mukaan pidettävä jäsenistään luetteloa. Suomisport toimii liiton uutena jäsenrekisterinä, ja sinne merkittyjen liiton jäsenten määrä ilmoitetaan myös esimerkiksi valtionavustuksia haettaessa. Tämä on yksi syy, miksi jäsenistö on erittäin tärkeää saada järjestelmän piiriin.”

Tällä hetkellä järjestelmässä on mahdollisuus liiton osuuden sisältävien edustusjäsenyyksien, SFL- lisenssien sekä Sporttiturva-vakuutusten ostoon.

Kilpailulisenssit 2019

Kilpailulisenssin voi hankkia vain Suomen frisbeegolfliiton jäsen. Suomalaiselle pelaajalle kilpailulisenssi vaaditaan kaikkiin SFL:n alaisiin kilpailuihin ja PDGA-jäsenyys sisältyy kilpailulisenssin hintaan. PDGA-jäsenyyden ostaminen suoraan PDGA:lta ei vaikuta lisenssin hintaan. Kaikissa SFL:n kilpailuissa on voimassa liiton ottama vahinkovakuutus.

Kilpailulisenssin hinta on:

 • 50 eur aikuinen
 • 25 eur juniori (vuonna 2001 tai sen jälkeen syntyneet)

(Lähde: https://frisbeegolfliitto.fi/)

 

 

Ajankohtaista

29.03.2020

Näinä aikoina on erityisen tärkeää muistaa kaikkien meidän terveyden vuoksi pelata pienissä ryhmissä ja pitää riittävää etäisyyttä ... Lue lisää

19.10.2019

Ratakartta on nyt vihdoin julkaistu. Kartassa ja väylien pituuksissa saatta vielä olla pikkuvirheitä, lopullinen versio julkaistaan ... Lue lisää

08.09.2019

Väyläkuvaukset päivitety. Metrimääriin saattaa tulla vielä pieniä päivityksiä, mutta muuten kuvaukset alkavat olla jo vähän sinne päin. ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Keinukalliontie 47
  04250 Kerava


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Petri Koivunen

 • Suunnittelija

  Seppo Paju

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Kauden 2019 aikana Keinukallion rata koki perinpohjaisen muutoksen. Loppukaudesta 2019 saatiin käyttöön kokonaan uusi layout, kaikki väylät sijaitsevat nyt parkkipaikasta katsoen Keravantien toisella puolella. Keinukallion huipun ja kuntoportaiden puolella ei siis ole enää väyliä. Uusi rata on täysin pelattavissa, mutta opasteita parannetaan vielä kauden 2020 alussa. Rata on nykysin entistäkin haastavampi, mutta helpompi vaihtoehtoinen layout on suunnitteilla. ........................................................................................ Viikko- ja erilliskisojen aikataulut löytyvät jatkossa seuran facebook-sivuilta. Viikkokisojen pelipäivä on tiistai (klo 18:00)!

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kerava
  Kauppakaari 10 04200 KERAVA puh. 09-2745180

Väyläkuvaukset

Keinukallio, Kerava

Väylä 1: Etupelto, osa 1

Pituus 246 metriä. Par 4

Pelottava peltoaloitus, OB-tikuilla molemilta puolilta koristeltu par 4. Midarilla tarkasti heitellen pääsee par tulokseen, mutta jos kiekkoa puristaa liikaa on mahdollisuus aloittaa kierros tosi isolla plussalla.

Väylä 2: Jyrkänne

Pituus 103 metriä. Par 3

Jyrkänteeltä alas ison kiven päällä olevaa koria kohti liidättäen. Poistuminen tiilta takavasemmalle polulle, ei suoraan jyrkänteeltä alas pää edellä.

Väylä 3: Fore

Pituus 117 metriä. Par 3

Sivuttaisrinteessä lievään alamäkeen oleva puiden reunustama par 3. Liian korkeat heitot pääsevät feidaamaan kauas, pahimmillaan väylälle 7 asti.

Väylä 4: Kelo

Pituus 65 metriä. Par 3

Lyhyt metsäpilli, helppo heittää pitkäksi jos avaus osuu ikkunaan. Kori on kummun takana suojassa, eikä sen yläpanta ihan näy tiille, mutta tiille näkyvä kelo on jo hyvin ringin sisällä. Radan lyhyin väylä.

Väylä 5: Etupelto, osa 2: Henkinen par 5

Pituus 224 metriä. Par 4

Takaisin pellolle. OB tikkuja tarjolla alussa oikealla (yhteinen väylän 1 kanssa), oikealla alhaalla oleva oja (väylän 18 suunnalla), sekä väylien 5 ja 17 välillä. Kori on jyrkän mäen päällä rinteessä, rollien riski on ilmeinen.

Väylä 6: Koivumetsä

Pituus 91 metriä. Par 3

Suora vajaa satametrinen, mutta puut suojaavat koria. Väylältä ulos lipsahtaminen palkitaan ikävällä mörrillä.

Väylä 7: Keskipelto, osa 1

Pituus 167 metriä. Par 3

Haastava par 3 alamäkeen. Alussa metsäpilliä, lopussa peltoaukea. Oikeassa reunassa OB, yhteinen väylän 8 kanssa. Lopussa OB taittuu korin taakse. Koripaikan takana asuinrakennus ja jousiammuntavaara, ei siis ole syytä mennä etsimään pahasti karanneita kiekkoja sieltä asti.

Väylä 8: Keskipelto, osa 2

Pituus 110 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen täysillä tehoilla. OB:t oikealla ja vasemmalla, mutta tilaa on reilusti.

Väylä 9: Helppo

Pituus 74 metriä. Par 3

Yksi radan helpoimmista väylistä. Heittolinjat löytyvät sekä vasemmalta että oikealta, kori on korotettuna kiven päällä.

Väylä 10: Laakso

Pituus 86 metriä. Par 3

Laakson yli heitettävä väylä tarjoaa inhottavan nopean korin ympäristön. Korille asti on helppo päästä, mutta hyvälle puttipaikalle on vaikea saada kiekkoa jäämään. Puttirallia tarjolla.

Väylä 11: Nelosputken käynnistys

Pituus 187 metriä. Par 4

Par 4 putken aloitaa 187 metrinen metsäväylä. Hyvää lämmitelyä seuraaville pidemmille väylille. Huomio hiukan erikoiselle siirtymälle väylien 13 ja 14 välistä.

Väylä 12: Takapelto, osa 1: Tunneli

Pituus 206 metriä. Par 4

Heti tiin edessä matala tunneli, josta kuitenkin pitäisi päästä mahdollisimman kauas pellolle. OB-oja oikealla koko matkan, tunnelissa on vasemmalla puolella tikutettu helpotusalue (suon silmäke). Jos kiekko joutuu helpotusalueelle, niin jatketaan ilman rankkua alueen ulkopuolelta, sieltä mistä kiekko meni alueelle. Väylän lopussa OB kaartuu korin taakse ollen lähimmillään noin 9m päässä korista.

Väylä 13: Takapelto, osa 2: Pitkä

Pituus 228 metriä. Par 4

Radan pisin väylä, samalla radan ainut mando. Mandopuu on noin 150m tiiltä, dropzone heti mandon vieressä. Varovaisuutta väylien 11-12 siirtymän kanssa!

Väylä 14: Takapelto, osa 3: Takaisin metsään

Pituus 135 metriä. Par 4

Par 4 putken päätös, reiluun ylämäkeen täysillä tehoilla.

Väylä 15: Välipala

Pituus 81 metriä. Par 3

Lyhyt vasemmalle kaartuva alamäkiväylä, korotettu kori kiven päällä.

Väylä 16: Pikkukuusi

Pituus 190 metriä. Par 4

Metsäinen par 4. Vasemmalla kuusimetsä, oikealla sekametsä, kumpaankaan ei kannata mennä. Vasemmalla myös hevosaitaus, jonka aidan tolpat ovat OB:n raja. Aitauksesta ei saa pelata.

Väylä 17: Paluu etupellolle

Pituus 123 metriä. Par 3

Alamäkeen peltoaukealle, väylän 7 lyhyempi versio. Vasemmalla hevosaitaus, jonka aidan tolpat ovat OB:n raja. Aitauksesta ei saa pelata. Oikealla väylän 5 kanssa yhteinen OB ja korin takaa löytyy OB-oja.

Väylä 18: Etupelto, osa 3: Metsäsaareke

Pituus 187 metriä. Par 4

Kierroksen päätös tutulla peltoväylällä. Koko oikea reuna OB-tikutettua, koko matkan vasemmalla reunalla hevosaitaus. Aidan tolpat ovat OB:n raja, aitauksesta ei saa pelata.

5 arvostelua radalle “Keinukallio

  Syyskuussa 2019 avattu uusi layout, jossa kaikki väylät ovat Keravantien pohjoispuolella on edistyneimpiäkin harrastajia taatusti haastava rata. Uusimuotoinen ”Keinari” on siis vasta hiljattain avattu ja paikallinen seura tulee ilmoituksensa mukaan tekemään vielä viimeistelytöitä lisäopasteiden yms. muodossa.

  Kuuden pisimmän väylän keskipituus on ennätyksellisesti yli 210 metriå! Väylien lyhimpäänkin kolmannekseen kuuluvien kuuden väylän keskipituus on selvästi yli 80 metriä eli niissäkään ei vaikkapa puuosumalla kannata jäädä avausheitolla kovin lähelle tiitä…

  Näyttävästi erottuvia väyliä ovat ainakin:
  – uusista 7 metsämäeltä kiinnostavan kapeahkoa väylää alamäkeen pellolle (ylivoimasesti pisin Par 3),
  – 12 ohuiden lehtipuiden välistä matalahkoa linjaa aukealle ja kauas yli peltokumpareen loivaan alamäkeen (Par 4),
  – 16 tiheän havu- ja harvemman lehtipuuston välissä kumpuilevasti kauas vasemmalle loivasti kaartaen (Par 4)
  – sekä vanhoista väylistä säilyneenä tyylikkäänä päätöksenä 18 vasemmalla pitkän suoran lehtipuurivistön ja oikealle OB-rajausten välissä metsäkumpare kiertäen yli peltoniityn (Par 4).

  Tässä uudessa layoutissa väylät on saatu selkeämmin omalle alueelleen ja heittoturvallisuus on kohonnut uudelle tasolle, kun ulkopuolisia pelialueella ulkoilevia ei enää juurikaan ole.

  Keinukallion uusi rata kuorruttaa ensiluokkaisesti Keski-uudenmaan alueen jo varsien messevää ratavalikoimaa!

  Nyt on sitten tosiaan haastava rata. Ei todellakaan mikään rento ”Sunnuntaineppailu” vaan mahd. vähän kamaa kantoon ja kunnolla energiaa mukaan. Eipä oikeastaan yhtäkään ”helppoa” par tulosta korttiin luvassa. Päällimmäisenä itselle jäi vahvasti sellainen kuva, että väylien kanssa on liioiteltu. Monesta väylästä saisi, jopa kaksi haastavaa väylää. Väylät on todella pitkiä ja maasto rankaisee rankalla kädellä epäonnistuneet heitot (en tiedä millaista painajaista kesällä luvassa metsän vihertäessä kun nytkin tuntui ahtaalta). Verrattuna esim. Taliin, Ford DGP tai Varistoon (jotka kaikki todella haastavia) on tämä mielestäni vähintään haastavuudeltaan kertaa kaksi. Vaatii pitkät ja tarkat suorat avaukset ja edistyneen foren, jos meinaa pärjätä ja saada järkevää tulosta. Toivottavasti hamassa tulevaisuudessa rataan lisätään helpompi leiska, mutta mikäli ei niin onneksi Suomessa on muitakin ratoja itseäni varten. Varmasti sopii kuitenkin etevämmille heittäjille, mutta muille en suosittele ainakaan ruuhkatunteina.

  Uusi layout erittäin hieno ja haastava. Opasteet luonnollisesti paranevat vielä ja varmasti pientä ”siivoamista” mutta se on odotettavaa näin tuoreella radalla. Ei tosin mitään ongelmia löytää väyliä jos jaksaa vähän vilkaista ratakarttaa välillä.

  Fyysisesti raskas rata. Useat, varsinkin par 4 väylät vaativat tarkkaa placement shottia, jotta pääsee birkkua hakemaan.

  Vanha Keinari oli yks inhokki radoista mutta uusi menee yhden heittokerran jälkeen jo suosikkiryhmään.

Vastaa