"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Keinukallion frisbeegolfrata "Keinari", "Keinis", "Sherwood" http://www.facebook.com/fgclubkeinukallio ........................................................................................... 17.7.2019 Tästä päivästä lähtien on Keinukallion radalla pelattavissa ainoastaan viikkokisoissakin pelattava rataversio. Tämä tarkoittaa siis uuden puolen valmiina olevat 12 väylää + vanhan radan väylät 4,5,12,16,17 ja 18. Siirtymät väylältä toiselle on merkitty tämän mukaan ja muilta väyliltä korit poistetaan. Tämä on myös rata jolla mennään, kunnes saadaan loputkin uuden radan väylistä käyttöön. Ajankohtaista -alla vielä tarkemmin kuvausta väylänumeroinnista. Viikkokisat tiistaisin klo 18:00.

Lue lisää

TAUSTATIETOA

Kesällä 2007 perustettu rata sijaitsee vanhassa laskettelurinteen ympäristössä, josta johtuen osalla väylistä huimia korkeuseroja.

Loppuvuodesta 2010 radalle perustettiin uusi seura Frisbeegolf Club Keinukallio. Lisää tietoja seurasta seuran facebook-sivuilta.

Seuran aloittaessa radalla oli 9 väylää jotka olivat päässeet kasvamaan jo pahasti umpeen. Aktiivisella talkootoiminnalla kunnostettiin vanhat väylät pelikuntoon, mutta jo pian alettiin haaveilla laajemmasta uudistuksesta. Osa vanhoista suosikkiväylistä jäi käyttöön ja uusia suunniteltiin, ensin 12-13 väylän laajennuksella ja lopulta kesän 2013 aikana täydet 18 väylää näki päivänvalon.

Nykyään Keinukallio on yksi Etelä-Suomen ratojen helmistä. Väylät ovat erittäin monipuolisia ja haastavia ja testaavat pelaajan taitotason kaikki osa-alueet. Joillain saattaa olla vanhoja huonoja muistoja useamman vuoden takaa, mutta Keinukallio vuosimallia 2014-> on täysin eri kaliiberin rata uusittuine tiipaikkoineen ja väyläopasteineen.

Keinukallion radalla ei ole talviylläpitoa.

***

SEURAN JÄSENYYS

Frisbeegolf Club Keinukallio ry:n (FGCK ry) jäsenmaksu vuodelle 2019 on 25€ aikuiselle. FGCK-juniorijäsenyys on lisätty SuomiSporttiin huokeaan hintaan 15€.

Kesäisin on perinteisesti järjestetty muutamia ainoastaan jäsenille avoimia tapahtumia, jotka ovat olleet hyvin suosittuja.

Seuran jäsenelle viikkokisamaksu on 2 € (ei-jäsenille 3 €).

Seuraan liittyminen ei katso taitotason perään. Meitä on moneksi ja tärkeintä on pitää hauskaa yhdessä sekä nauttia tästä hienosta harrastuksesta 🙂

JÄSENMAKSULLA TUET KEINUKALLION RADAN YLLÄPITOA, TOIMINTAA JA SEN KEHITTÄMISTÄ – RATAA SIIS YLLÄPIDETÄÄN VAPAAEHTOISVOIMIN!

Mikäli haluat kysyä seuraan liittymisestä, muista asioista tai käytännöistä, laita sähköpostia osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

Jäseneksi ilmoittautuminen:

SFL:n jäsenseurojen seurajäsenyyksien myynti tapahtuu Suomisportissa. Pääset ostamaan jäsenyyden seuraavan linkin kautta: https://www.suomisport.fi/.

Sivusto kysyy sähköpostiosoitetta tai puhelinumeroa, jonka kautta saat kertakirjautumiskoodin.

Muokkaa tietoja- osuudesta voit täyttää tarvittavat tiedot itsestäsi, jonka jälkeen valitse sivuston yläpalkista liity jäseneksi seuraan- linkki. Seuran nimi on Frisbeegolf Club Keinukallio Ry. Valitse tämä ja pääset seuraavaksi maksusivulle. Maksutapahtuman jälkeen olet virallisesti seuran jäsen!

Seura saa tiedot jäsenistään SuomiSport-sivuston kautta automaattisesti.

Seuran tiedottamisessa käytetään melko paljon facebook-sivustoa. Jäsenet pitävät myös keskenään yhteyttä Facebookin Messenger-sovelluksen välityksellä. Tätä kautta voit laittaa vapaasti viestiä ja pyytää esimerkiksi peliseuraa yms. Mikäli haluat saada kutsun seuran Facebook-jäsensivulle, lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

– Etu ja sukunimi

– Kerro, että haluaisit saada kutsun Facebookin jäsensivulle

– Voit vielä mainita olevasi uusi jäsen (hankkinut jäsenyytesi SuomiSportin kautta)

– Kirjoita aihe-kenttään sanat jäsenyys ja oma etu ja sukunimesi.

 

Edellä mainitun viestin lähettäminen ei siis ole pakollista, mutta sähköpostin lähettäminen helpottaa uusien jäsenien ”bongaamisen” vanhojen joukosta.

 

Hieman lisätietoa frisbeegolfliiton sivuilta:

Maksuturvan sopimusalustan valmistumisen myötä SFL:n jäsenseurojen seurajäsenyyksien myynti on alkanut Suomisportissa. Sopimusalusta valmistui 21.3.2018, jolloin seuroihin toimitettiin myös ohjeet sopimusprosessin läpikäymistä varten. Tällä hetkellä puolet jäsenseuroista on avannut jäsenyysmyynnit Suomisport-järjestelmässä.

Jäsenyysmyyntien käynnistämisen siirtymävaihe on käynnissä 31.5.2018 saakka. Siirtymävaiheen aikana liiton alaisiin kilpailuihin osallistumisen edellytys on voimassaoleva SFL-kilpailulisenssi. 1.6.2018 alkaen pelaajalla on oltava lisenssin ohella hankittuna myös edustusseuransa jäsenyys Suomisportissa.

“Yhdistyksen on lain mukaan pidettävä jäsenistään luetteloa. Suomisport toimii liiton uutena jäsenrekisterinä, ja sinne merkittyjen liiton jäsenten määrä ilmoitetaan myös esimerkiksi valtionavustuksia haettaessa. Tämä on yksi syy, miksi jäsenistö on erittäin tärkeää saada järjestelmän piiriin.”

Tällä hetkellä järjestelmässä on mahdollisuus liiton osuuden sisältävien edustusjäsenyyksien, SFL- lisenssien sekä Sporttiturva-vakuutusten ostoon.

Kilpailulisenssit 2019

Kilpailulisenssin voi hankkia vain Suomen frisbeegolfliiton jäsen. Suomalaiselle pelaajalle kilpailulisenssi vaaditaan kaikkiin SFL:n alaisiin kilpailuihin ja PDGA-jäsenyys sisältyy kilpailulisenssin hintaan. PDGA-jäsenyyden ostaminen suoraan PDGA:lta ei vaikuta lisenssin hintaan. Kaikissa SFL:n kilpailuissa on voimassa liiton ottama vahinkovakuutus.

Kilpailulisenssin hinta on:

 • 50 eur aikuinen
 • 25 eur juniori (vuonna 2001 tai sen jälkeen syntyneet)

(Lähde: https://frisbeegolfliitto.fi/)

 

 

Ajankohtaista

17.07.2019

Vanhojen väylien nyt poistuessa käytöstä on kierto seuraava: Aloitus pellolta normaalilta ykkösväylältä, ja siitä opasteita seuraten ... Lue lisää

16.06.2019

Nyt se on auki! Eli tästä hetkestä eteenpäin Keinukallion radalla voi pelata Tyyni-layoutia. Tähän kuuluu myös siis 12 uuden radan ... Lue lisää

11.06.2019

Keinukallion rata on varattu Tyyni kisan tapahtumien ja pelaajien käyttöön Juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6.-29.6.2019. Rata on ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Keinukalliontie 47
  04250 Kerava


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Petri Koivunen

 • Suunnittelija

  FGCK

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Kausien 2019-20 aikana Keinukallion rata kokee perinpohjaisen muutoksen Alkukaudesta 2019 käytössä on vanha layout, sama joka on FGR:ssä. Samaan aikaan valmistellaan uuden radan väyliä niin että tavoitteena on että puolet uudesta radasta saadaan käyttöön juhannuksen jälkeen Tyyni-kilpailussa. Mahdollisimman nopeasti tämän jälkeen on tarkoitus viimeistellä uuden radan loput väylät, niin että uusi rata olisi kokonaan käytettävissä kauden 2019 lopulla. Viimeistään kuitenkin 2020 alussa. Radalla on kuitenkin koko ajan 18 väylää käytettävissä. Pyrimme tiedottamaan kaikista muutoksista tämän kauden aikana sekä täällä että omilla somekanavillamme. ........................................................................................ Viikko- ja erilliskisojen aikataulut löytyvät jatkossa seuran facebook-sivuilta. Viikkokisojen pelipäivä on tiistai (klo 18:00)!

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kerava
  Kauppakaari 10 04200 KERAVA puh. 09-2745180

Väyläkuvaukset

Keinukallio, Kerava

Väylä 1: "klonkku"

Pituus 246 metriä. Par 4

Nöyryyttä ja taktista peliä kouluttava unelmien murskaaja, joka koostuu kahdesta OB-tikutetusta alueesta. Täällä on helppo koristella tuloskorttiansa jännillä numeroilla.

Väylä 2

Pituus 299 metriä. Par 5

Peltotrilogian toinen osa, jossa viskotaan shikaani vasemmalle. Tätä seuraa suora heitto kohti pellon päädyn vasemman reunan metsäaukkoa. Kori löytyy jonkin matkan päästä metsän siimeksestä. Ojien oikealla puolella lymyää OB:ta, kuten myös shikaanin jälkeisen suoran päässä. (HUOM! Väylä eroaa hieman ratakarttaan piirretystä, mutta alkupätkä pysynyt muuttumattomana. Ei muutosta edellisvuoteen 2017)

Väylä 3

Pituus 182 metriä. Par 3

Pitkähkö pitkulainen OB-tikutettu väylä, jonka keskellä olevan pöheikön voi kiertää myös oikealta puolelta, jos tarkkuus ei riitä minitunnelointiin.

Väylä 4

Pituus 128 metriä. Par 4

”Mastodontti” kohottaa taas sykettä, kyllä tämä liikunnasta käy. Ensin pitäisi päästä kallion päälle, sitten lähestyä korille joka on toisen kallion päällä. Birkkupaikoille pääsy kysyy jo kovaa kättä.

Väylä 5

Pituus 83 metriä. Par 3

Oikealle kaartuva väylä. Tähtää puulle puettujen huomioliivien avulla, kori löytyy sieltä päin.

Väylä 6

Pituus 51 metriä. Par 3

”Holarihoukutin” jossa kori on korotettu. Ahneet saattavat joutua kauas tielle ja feidaajat  puskaan. Juureen heitto ja helppo kakkonen vaikeampaa kuin luulisi. BlissuKatanat kannattaa jättää bägiin... Väylän takana kävelytie, jonka vuoksi suositellaan spotterin käyttöa tai erityistä varovaisuutta avausheitoissa! 

Väylä 7

Pituus 113 metriä. Par 3

Vaikea par 3 (3,5) jossa alkuun vaaditaan pitkä suora heitto joka ei saisi pahemmin feidailla. Kori on jonkin verran väylää ylempänä ja muutaman havupuun suojelema. Täälläkään ei birkkuja jaeta liukuhihnalta.

Väylä 8

Pituus 152 metriä. Par 4

Jälleen pitkä ja vaikea väylä jossa metsän välttely on edelleen valttia. Ensin pitkähkö, mutta hieman oikealle ohjaava suoran pätkä, jonka päässä odottaa jyrkästi vasemmalle kaartuva alamäki. Kori sijaitsee alarinteessä pienellä tasanteella. (HUOM! Ratakartassa näkyvä mando poistettu!)  

Väylä 9

Pituus 130 metriä. Par 4

Hiekkatien yli heitettävä, suora par 4-väylä, joka tekee lopussa jyrkän käännöksen oikealle metsään. Birkkupaikalle pääsemistä vaikeuttavat  jonossa "seisovien" OB-tikkujen vasen puoli (out), väylän oikealla puolella rehottava metsä sekä väylän keskustaa kaunistavat männyt ja koivut.     (HUOM! Tiipaikka ja kori hieman edempänä ratakarttaan nähden. Kävele hiekkatien suuntaisesti eteenpäin vanhan 9-väylän tiipaikalta ja näet nykyisen tiin. Ei muutosta edellisvuoteen 2017) 

Väylä 10

Pituus 96 metriä. Par 3

Mikä menee alas, sen täytyy tulla ylös – eikun miten se meni. Hyvä heitto pääsee linnuntietä suoraan korille laakson yli. Huonoille heitoille löytyy montaa eri variaatiota joista ei aina ilman kiroilua selviä.

Väylä 11

Pituus 87 metriä. Par 3

Kaunis alamäkiväylä liidätellään alhaalla olevan kallion päälle. Kiekkojen kannattaa vältellä jalankulkijoita niin tuloskin kiittää. Tämä on "saariväylä". Outtiin jääneet avaukset jatkavat drop zonelta!

Väylä 12

Pituus 77 metriä. Par 3

Suora väylä jonka maa viettää oikealle, mikä saattaa saada kiekot pyörimään pitkällekin sinne suuntaan. Oikealla oleva tie on OB.  Väylä 11 risteää tämän väylän kanssa yläpuolelta, jota kannattaa varoa puista mahdollisesti kimpoilevia kiekkoja.

Väylä 13

Pituus 227 metriä. Par 4

Pitkä väylä, jonka koria ei näy tiille, eikä luultavasti vielä avauksen jälkeenkään. Kori on tiiltä katsottuna edessä näkyvän suuren kummun takana, vasemmalla puolella. Kyseisen kummun etuvasemmalla näkyvä suuri kuusi on mando, kierrettävä vasemmalta puolelta. Väylän birkuttajat luokitellaan virallisesti koviksi jätkiksi. Varo 14. väylän pelaajia!

Väylä 14

Pituus 136 metriä. Par 3

Kukkulan päältä pieneen alamäkeen tykitettävä nautiskeluväylä. Täällä on aina pieni vasta-/ristituuli joka saa liian alivakaat kiekot lentämään piiiiitkälle liian oikealle.

Väylä 15

Pituus 63 metriä. Par 3

Mukava metsäpilli masokisteille! Hyttysiä, OB-keppejä, oja, mando ja paljon puita.  Nyt pitäisi osata heittää suora. Ainoa mikä täältä puuttuu on sivuttaiskaltevuus josta kiekot voisivat vieriä esim. raviradalle. Koitamme järjestää asian lähivuosina.

Väylä 16

Pituus 131 metriä. Par 4

Ylämäkeen viskattava vasemmalle kaartuva väylä. Alkuväylän molemmilla puolilla vaanii ilkeitä metsiköitä. Kori erillisellä ”terassilla” teeboxin tasosta erittäin paljon korkeammalla.

Väylä 17

Pituus 169 metriä. Par 4

Yksi keinarin huippuväylistä. (pun intented) Tämän voi myös hyssettää reippaasti oikean kautta jos temppuvalikoimasta ei satu löytymään laserinsuoraa holariyritelmää. Muistakaa varoa siviilejä joita saattaa kävellä ulkoilureiteillä.

Väylä 18

Pituus 75 metriä. Par 3

Super-G. Suora heitto TODELLA jyrkkään alamäkeen, kiekko pitäisi saada jäämään korikummulle. Keskellä väylää tuplamando, jonka missaaja joutuu viskomaan uudelleen tiiltä rankun kera. Koria ympäröivä oja ja tie ovat normaalia OB:ta, eli jatko siitä mistä meni yli.

27 arvostelua radalle “Keinukallio

  Keinukalliosta ennakkoon saadut tiedot lisäsivät odotuksia radan suhteen. Ensimmäisen pelatun kierroksen jälkeen jäi radasta kuitenkin hieman ristiriitaiset tunteet. Muutaman mielestäni loistavan väylän (3, 7 ja 15) lisäksi radalta löytyi joitakin yleisarvosanaa laskevia väyliä, joilla kiekoistaan oli mahdollisuus ihan liian helppoa päästä eroon vaikkapa pienellä puuosumalla. Lisäksi sateinen kesäkuu paljasti koruttomasti radan muta-savisen pohjan monella väylällä. Kuitenkin lopulta plussalle jäävä pelikokemus ja suurimmat pisteet radan vahtelevuudesta ja korkeuseroista.

  Kiva rata, vain kakkosväylän löytyminen tuotti hankaluuksia, kun se ei enää olekaan kartan näyttämässä paikassa, vaan heittopaikka on nyt ykköskorin välitömässä läheisyydessä ja kori sijaitsee kukkulan, jolla kolmosväylän heittopaikka on, takana.

  Väylä #2
  Pituus 227 metriä. Par 4.

  Kartta päivittynee.

  Hyvä, monipuolinen rata, hienot maisematkin vielä. Väylä 4 on liian puustoinen, pitkälti tuurista kiinni tuleeko birdie vai koliseeko puuhun bogien arvoisesti, muuten väylät (muistaakseni) kaikki hyvin suunniteltuja. Isot korkeuserot lisää radan vaihtelevuutta.

  Varsin monipuolinen ja haastavakin 18-väylän rata. Korkeuseroja melko mukavasti. Uusi 227m kakkosväylä mukava lisä layoutiin. Ysiväylälle tarvittaisiin ehdottomasti opasteet edelliseltä korilta! Tämä rata ei kuitenkaan kuulu suosikkeihini kahdesta syystä: Sateella tai sateen jälkeen rinteet on liukkaita ja mutaisia ja – ennenkaikkea – radalla on liian helppoa hukata kiekkoja. Yksin en tätä rataa lähtisi kiertämään, koska spottaajaa tarvittaisiin useammallakin väylällä. Esim. 7- ja 9-väylillä kaartuvien kiekkojen laskeutumiskohdat voivat jäädä näkymättömiin. Lisäksi radalta löytyy joitain pöheikköjä, joista kiekon saa takaisin pelkällä tuurilla. Ainakin kahdesti saman kierroksen aikana oli oma kiekko hukassa ja puihinkin näkyi muilla jäävän kiekkoja. No, ainahan vikaa löytyy heittäjistäkin, mutta rata, jossa joutuu luopumaan kiekoistaan, ei suuremmin houkuta. EHDOTTOMASTI kaveri mukaan tälle radalle – yksin ei kannata!

  Ensimmäinen kierros keinukalliolla meni suhteellisen vaihtelevilla fiiliksillä. Vaikka ennakkoon lueskelin väyläopasteiden ja next-tee -kylttien olevan kunnossa oli väylien löytäminen välillä vaikeaa vaikka ratakartta oli apuna. Uutta kakkostiitä ei löytynyt joten heitettiin vanhalta, ysin tee löytyi 10min harhailun jälkeen, loput löytyikin suht kivuttomasti. Rata itsessään mukavan haastava, nelos väylä ehkä turhankin vaikea. Väylät kapeita ja ulkopuolella tiheää pöpelikköä monella väylällä. Rata ei päässyt lemppareiden joukkoon muttei huonoimpienkaan. Pelaan varmasti joskus uudestaan.

  Mahtava rata jossa on pystynyt pelaamaan säästä huolimatta aina.
  Kunnostus pelaa, heittopaikat ja korit kunnossa.
  Väylätkin on suunniteltu mahtavasti, jotkut väylät ovat niitä vaikeimpia toiset taas helpompia. Eli toisin sanoen monipuolinen rata.
  On mukavaa ylpeänä sanoa, että TÄMÄ on kotiratani.

  Monipuolinen, mäkinen, loistava rata. Taistelee tiukasti paikasta omasta kotiradasta. Vähän enemmän matkaa kuin muille alueen radoille, mutta paras rata niistä. Väylät ovat kapeita ja haastavia. Väylillä kannattaa pysyä jos haluaa tehdä tulosta. Kiekkoja hukkuu heloposti. Suosittelen käyttämään spotteria.

  Opasteet on ikävästi rikottu/ hävitetty joten parin väylän löytyminen oli vähän arpomista,muutama väylä risteää ikävästi joten tarkkana saa olla. Metsäväylät on ( siis mitkä väylät) turhan puisia,eli välillä ei tunnu olevan minkäänlaista väylää vaan kiekot paiskataan sellaiseen sokkeloon että huh huh. Alamäkiväylät on jees ja korkeuseroja muutenkin käytetty hyväksi, välillä ehkä vähän liikaakin. Jos tykkää ahtaista metsäväylistä ja korkeuseroista tämä on oikea paikka sulle.

  Ensimmäisestä kierroksestä jäi todella hyvä maku, mutta parin käynnin jälkeen tunnelma vähän latistui. Teepaikat ja korit ok ja suurin osa väylistä hyviä. Kiekkojen hukkaaminen helppoa jos ei pysy väylillä ja kostealla säällä pari hazardia paikkaa. Ei voi suositella aloittelijoille.

  The keinari elää muutoksia rajusti ja tällä hetkellä siis kukkulalla oleva väylä 6 on ollut poistettuna jo tovin ja korvaavana on saariväylä 9 ja 10 välissä oleva pikkuneppi. Väyliä on pidennetty ja mm. 3, alamäki 7 (par4) voi pelata myös par kolme (kaksi koria). 11 ja 16 myöskin pidempänä kuin ennen. Rataa yritetään lukita sellaiseen tilaan, että seura voisi keskittyä olennaiseen eikä aina ikuista muutosta. Kun saamme kaupungin kanssa asiat lukkoon niin rata ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja tulossa on uusia väyliä sekä osa vanhoista jää unholaan.

  Päivitetty arvostelu. Kahden vuoden takaista en saanut poistettua.

  Keinukallion rata on pilalla. Suosittelen kiertämään kaukaa, ellet sitten ole joku turbokäsi tai pasikoivu. Uudet pitkät väylät on ihan syvältä ja asettaa heittävät epäreilusti erilaiseen asemaan. Väylien pituus ei ole ongelma, eikä ne tavattoman ärsyttävät OB:tkin joka puolella koko ajan, vaan ongelma on se, että ellei ykkösväylällä pysty heittämään yli 60m heittoa joen jälkeen korille, joutuu kiertämään ison kapean lenkin – OB:ta yltympäri – ja antamaan tasoitusta vähintään 3 heittoa kovakätiselle heittäjälle vain siksi, että sillä sattuu olemaan pidemmät heitot. Täysin ajattelematon ja surkea layout! Petyin pahasti, kun oli pilattu jo ennestään vaativa Keinukallion rata. Kakkosväylä oli kanssa käytännössä mahdoton heittää, joten luovutin ja jätin radan kiertämättä. Varmasti hyviäkin väyliä edelleen on, mutta jos Keinukallio haluaa heittäjät eriarvoiseen asemaan ja eroon harrastelijoista niin onneksi olkoon, olette siinä onnistuneet. Pitäkää tunkkinne!!!

  Onneksi on muita heittopaikkoja.

  Vaihteleva rata. Hieman tulee Mukkula mieleen, on avoimella niityllä heitettäviä, tiukastikin kepitettyjä pitkiä ja vähän pidempiä väyliä, sekä paikoin isoillakin korkeuseroilla varustettuja tarkkoja ja tarkempia metsäväyliä.

  Perusasiat suunnilleen kunnossa, tiit pääosin hyviä, muutama vanha ja kulunut, liian pieni tiimatto löytyy. Korit hyviä. Uudet väyläkartat tehty vähän hätäisesti, kartat niitattu ilman OB- yms. -selitteitä vanhojen päälle, pitävät toki paikkansa. Seiskan kartan oli tosin joku hävittänyt johonkin, onneksi siinä on aika selvää mihin suuntaan heittää, ja näkeehän sen koko radan kartasta. Koko radan karttaa tosin en löytänyt mistään, onneksi oli nettiversio. Siirtymien opasteen pääosin kunnossa, muutamalla pidemmällä voisi olla enempi opasteita, ettei tarvitse luottaa siihen että valitsi oikean polun.

  Väylät tosiaan mukavan vaihtelevia. Alussa pitkät kepitetyt väylät ottavat heti luulot pois, sen jälkeen pääsee metsään ja kallioille kiipeilemään ylös ja alas, kunnes välillä taas pääsee liidättämään avoimelle niitylle ennen lopun tarkempien metsäväyliä. Kakkosväylälle voisi siirtää mandoa eteenpäin ja hakata metsään aukon, että näkee sinne niityn vasemmalle kaartuvaan mutkaan, helpottaisi edellisen ryhmän toiminnan seuraamista. Kakkosväyläkin on muuten komea ja hieno väylä. Muutamalla väylällä on vähän sitä omgelmaa, että heitetään jonkun mutkan taakse tai kummun yli niin ettei kunnolla näe onke edellisest alta pois, mutta se täytyy vain sitten käydä tarkistamassa. Joillakin väylillä pitää tietenkin olla tarkkana muiden alueen käyttäjien kanssa.

  Kokonaisuutena siis mielenkiintoinen ja vaihteleva rata. Eikä tarvitse olla turbokäsi alun pitkillekään väylille, ykkönen nyt on aika vaikea, mutta kyllä ne neljällä-viidellä onnistuneella heitolla suorittaa, paino sanalla ”onnistuneelle”. T. nimim. ”+8 ykköseltä”.

  Siinäpä kerroitkin työlistaa joka on meillä edessä. Hommia tehdään sitä mukaan kuin vapaaehtoiset muulta elämältä ehtii. Rata on ok pelattavassa kunnossa mutta ei todellakaan mikään timantti. Hiotaan sitä jatkuvasti ja parannellaan paikkoja. FGCK

  Sai kerralla paikan mun suosikkiratojen joukossa. Todella monipuolinen sopivan haastava metsärata, jossa oli välillä myös mukavan avoimia väyliä. Ehdoton suosikkini oli väylä 13, jossa sai heittää pitkälle, jos mielii pirkkopaikoille. Opasteet eivät olleet aivan ajan tasalla ja monelta väylältä löytyi vielä vanhan layoutin mukainen opaste. Ratakarttaa on siis hyödyllistä pitää mukana. Alueelta löytyi kolme treenikoria, joihin voi treenata myös kohtuullisen pitkää lähäriä. Korkeuseroja ja esteitä oli käytetty todella hyvin hyödyksi. Yhtään turhaa ob:ta tai mandoa ei löytynyt. Aloittelijoiden ei kannata keinariin lähteä, mutta muuten radalle voi tulla pidemmänkin matkan päästä.

  4/5

  11 väylän tiillä voisi olla maininta risteävästä 12 väylästä, jota en ensikertaa Keinukalliossa heittävänä tajunnut, viskasin vielä puuhun, josta kimmahti ali kulkevan ryhmän niskaan. Pahoitteluni siitä. Tiiltä näkyy kyllä lävelytie ja onhan risteävä rata kartassa, mutta jäi huomioimatta.

  Rata on muuttunut todella paljon viime kerrasta. Ehkä jopa edukseen. alun 3 väylää ottavat helposti luulot pois liian itsevarmoilta heittäjiltä. Hyvä rata ja erittäin mukavasti korkeuseroja.

  Mukavan monipuolinen rata josta löytyy avoimia väyliä, puurännejä, korkeuseroja, ob saarekkeita lyhyitä ja pitkiä väyliä. Rata ei ole aloittelijaystävällinen, joten ei välttämättä kannata tulla jos ei osu puuränneihin ja heitto ei kanna yli 60-70m. Myös hieman kokeneempien heittäjien kannattaa varautua suuriinkin + merkkisiin tuloksiin. Radalla on aika paljon ob:ta joten heittoiloa ei kannata menettää vaikka jollain väylällä tulisikin heitettyä lukemia kuten +5. Ensimmäistä kertaa heittäessäni väylää numero 1 heitin 2 kertaa ob seen ja tulos väylältä oli +5. Ensimmäiset kolme väylää on pitkiä avoimia, jossa otetaan luulot pois, jonka jälkeen siirrytään monipuolisille metsäväylille. Loppupuoliskolla on muutama avoin- ja muutama metsäväylä ja suuria korkeuseroja. Radan kruunaa jyrkkään alamäkeen heitettävä 70m pitkä tarkkuus väylä, jossa kori on ojan takana ob-saarekkeella.

  Halusin uhmata ”aloittelija”-suosituksia ja kävin kokeilemassa. Ekana parkkipaikalla vastaan tuli joku puutarhuri ja ilmoitti, että 1. väylän keskellä asustaa kyykäärme. No ei näkynyt, mutta kyllä siinä varpahillaan joutui olemaan.

  Kakkosväylä otti luulot pois kyllä totaalisesti. Pääsin heittämään sinne 9 vai 10 väylälle saakka, missä väylä risteää jousiampujien kanssa. No kiekko lensi johonkin Talvivaaran öljypoistoputki-ojaan, joten päätin luovuttaa kiekon sinne (vedessä oli jotain oljyä tai petroolia, eikä siihen holleille päässyt oikein plutaamatta). No juuri, kun olin saanut kerättyä itseni seuraavan väyläm saareketta varten, niin alkoi kaatosade, joten kotimatka alkoi etuajassa.

  Hieman ristiriitaiset tunteet mestasta, tosin ei se paikan vika ole, jos aloitteleva pelaaja ei pärjää olosuhteille.

Vastaa