"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Rata valmistuu…

30.8.2010 16:42

No niin, aikaa on taas kulunut jonkin aikaa ja välillä on tapahtunut edistystä.

Tavaran saapumista odotellessa ollaan käyty kaivamassa korien paikkoja, ja vähän raivaamassa metsää. Viime viikolla hommattiin myös 12 litran ämpärit, joihin valetaan koriputkeen tuleva mötikkä, jotta pysyy turpeessa korit jämerästi kiinni. Radalla on muutamaa korin paikkaa muutettu parilla metrillä johonkin suuntaan, koska alla onkin ollut kalliota. Tokihan voisi poralla vetää kiinni, tai vaikka hitsata johonkin kehikkoon, mutta tavalliseen maapohjaan on mukavampi laittaa korit, kun pysyvät sitten ainakin kunnolla paikoillaan.

Eilen sunnuntaina serkkupoika soitteli, ja käytiin pyöräkuormaajalla tekemässä kaikkiin 18-väylään tiipaikan pohjat. 1h 45min ja homma oli paketissa. On se hienoa, kun on ammattitaitoinen kuski, joka pääsee konella mihin haluaa ja hallitsee homman kyselemättä. Samalla lähti muutama puu edestä juurineen. Etenkin (suunniteltu) kolmosväylä alkaa nyt näyttämään aika ihanalta. Pitää vielä miettiä tarkemmin radan aloituspaikka niin, että pelaajilla olisi jotenkin luontevaa kävellä rataa ympäri. Toki parkkitilakin vaikuttaa, mutta sitä on kyllä riittämiin.

Tällä viikolla käydään vielä pyöräkoneella tekemässä loppusilaus tiipaikoille, eli hienosäätöä ja sitten hiekat päälle. Inarin kunta ja sukulaismies ovat hommanneet pari lavallista soraa/hiekkaa paikan päälle, joten helpottaa asioita huomattavasti. Se on kivaa kun suhteet on kunnossa. Mikäli näyttää, että hiekka tarvitsee vielä tärylätkällä vetää tiiviiksi, niin mehän käydään vuokraamassa sellainen.

Sitten uutta ideaa… Paikka, johon rata nousee on siis talvikelkkarata. Alue on täysin valaistu, joten on mahdollista, että talvikäyttöön saisi tehtyä ehkäpä 6-väyläsen radan, tai ehkä isommankin. Kelkoilla saa kaikki väylät tasoitettua miten haluaa ja lisäksi käytettävissä on lanoja yms. Ehkäpä tuossa olisi turisteille ja harrastajille vähän extremekiekkoilua metristen hankien vierellä… Pimeys ei talvella siis ole enää este. Alueella voi ajaa kilpaa kelkoilla ilman valoja, joten kiekkoilukin toimisi, mikäli kantti kestää.

-RM Matti Kukkola


2 kommenttia:

ivalo | 08:37 06.09.2010

Ivalon frisbeegolfrata sijaitsee Ivalossa, kyllä:)

Aantsa | 15:12 05.09.2010

Tarinaa piti lukea ihmettä mielessä, että missähän päin tämmöinen projekti on? Avainsanoista Ivalon bongasin, joten liekkö siellä?
Jäikö mulla vaan jotain huomaamatta :D
Mutta hienoa että homma etenee ja projekti valmistuu!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *