"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ruissalon Frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Haminassa, Ruissalon urheilukeskuksessa sijaitseva, 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Haminaan toukokuussa 2010 perustettu ja 2012 laajennettu 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Rata sijaitsee Ruissalon urheilukeskuksessa. Rata alkaa  jäähallin parkkipaikalta, jonka viereen se myös päättyy. Väylien pituudet vaihtelevat 48 – 155 metrin välillä. Parkkipaikalta löytyy ratakartta ja siirtymäväleille on tulossa valkoiset opastenuolet.

Osa väylistä sijaitsee urheilukeskuksen hoidetuilla puistomaisilla nurmialueilla ja osa taas viereisen hiihtomaan ja Myllyvuoren korkeuseroja tarjoavassa metsäisessä ja kallioisessa maastossa.

Urheilukeskuksen alueella ja pururadoilla on ajoittain runsaastikin muita ulkoilijoita, joita varottava.

Ajankohtaista

01.07.2012
Ensimmäiset kilpailut Haminan radalla
Ruissalon Metsäroiskaisut SU 8.7.2012 Aikataulu: Ilmoittautuminen klo 10.15 – 10.45 Pelaajakokous klo 10.50 Ensimmäinen kierros ... Lue lisää

07.12.2011
Haminan rata laajenee 18-väyläiseksi
Kaksi kesää käytössä ollut Haminan Ruissalon urheilukeskuksen rata laajenee 18-väyläiseksi.  Menneenä kesänä pelaajia oli väylillä ... Lue lisää

07.05.2010
Haminan rata lähes valmis
Ruissalon urheilukeskukseen valmistuva frisbeegolfrata alkaa olla lähes valmis. Enää puuttuvat väyläopasteiden sisältö ja ratakartta. ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kiekkokuja 1
  49410 Hamina


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Haminan Frisbeegolf ry / Mika Koskimies

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Ruissalon Frisbeegolfpuisto, Hamina

Väylä 1: Ruissalo #1

Pituus 77 metriä. Par 3

Nurmiväylä jäähallin parkkipaikan vierestä ojan yli suoraan korille. Väylän oikealla puolella oja ja viljelty pelto, joka on kiellettyä aluetta. OB-raja merkitty valkoisilla tikuilla.

Väylä 2: Ruissalo #2

Pituus 97 metriä. Par 3

Suora nurmiväylä, korin takana pensaita. Väylän oikealla puolella sekä korin takana ajotiet, joten ennen heittoa katsottava ettei autoja ole tulossa. Tiet ovat myös OB-aluetta.

Väylä 3: Ruissalo #3

Pituus 48 metriä. Par 3

Metsäväylä pyörätien vierestä hiukan yläviistoon. Väylän loppupäässä keskellä väylää puu. Onnistuneella heitolla hyvät holarisaumat. Pyörätie OB-aluetta.

Väylä 4: Ruissalo #4

Pituus 55 metriä. Par 3

Hiihtomaan kalliolla oleva, oikealle kaartuva väylä, kallion laen yli. Kori on näkymättömissä laen takana olevassa supassa. Väylän laidoilla puita, korin takana tiheikköä.

Väylä 5: Ruissalo #5

Pituus 87 metriä. Par 3

Hiihtomaan mäen päällä oleva suora väylä. Puiden reunustamaa kujaa, heiton on oltava suora. Oikealle tai pitkäksi menneet lähestymisheitot saa noutaa alempaa rinteestä.

Väylä 6: Ruissalo #6

Pituus 95 metriä. Par 3

Hiihtomaan rinteen juurelta lähtevä suora väylä. Avauksen on syytä onnistua, sillä vasemmalla puolella on tiheä koivikko, keskellä edessä on suurehko kuusi ja nouseva rinne tuo haastetta väylän oikeassa laidassa.

Väylä 7: Ruissalo #7

Pituus 72 metriä. Par 3

Lievästi laskeva S-muotoinen väylä. Holariväyliä kolmosen lisäksi. Mahdolliset ulkoilijat huomioitava.

Väylä 8: Ruissalo #8

Pituus 85 metriä. Par 3

Alkuosasta suora, lopussa hiukan vasemmalla kääntyvä alaspäin laskeva metsäväylä.

Väylä 9: Ruissalo #9

Pituus 92 metriä. Par 3

Puiden rajaama metsäväylä. Matalan kalliokummun yli, L -muotoinen, mutka oikealle. Väylän oikeassa laidassa oleva mando kierrettävä vasemmalta.

Väylä 10: Ruissalo #10

Pituus 80 metriä. Par 3

Vanhaa latupohjaa vasemmalle lopussa tiukasti kaartaen ylös Myllyvuoren korkeimmalle huipulle.

Väylä 11: Ruissalo #11

Pituus 103 metriä. Par 3

Latupohjaa alas Myllyvuoren huipulta. Loiva S-muoto. Kori oikealla puolella uraa. Mahdolliset ulkoilijat huomioitava.

Väylä 12: Ruissalo #12

Pituus 78 metriä. Par 3

Vanhaa latupohjaa jyrkästi ylös nouseva suora väylä.

Väylä 13: Ruissalo #13

Pituus 98 metriä. Par 3

Vanhaa latupohjaa käyttävä lievästi laskeva väylä. Puolessa välissä 90 asteen mutka vasemmalle. Väylän vasemmassa laidassa oleva mando kierrettävä oikealta. Mahdolliset ulkoilijat huomioitava.

Väylä 14: Ruissalo #14

Pituus 67 metriä. Par 3

Loivasti nouseva ja loivasti vasemmalle kaartuva metsäväylä.

Väylä 15: Ruissalo #15

Pituus 155 metriä. Par 4

Pitkä, loivasti vasemmalle kaartuva väylä. Lähtee latusillan korkeimmalta kohdalta, n. 100m kohdalla mando, joka kierrettävä oikealta. Oikealla puolella pelto, joka on OB-aluetta. OB-raja merkitty valkoisin tikuin. Mikäli mando ohitetaan väärältä puolelta, jatketaan peliä drop zonelta.

Väylä 16: Ruissalo #16

Pituus 121 metriä. Par 4

Suora, loppuosastaan kapea väylä.

Väylä 17: Ruissalo #17

Pituus 62 metriä. Par 3

Alkuosastaan suora ja laskeva, lopussa vasemmalle kaartuva väylä. Kori metsän siimeksessä.

Väylä 18: Ruissalo #18

Pituus 103 metriä. Par 3

Jäähallin yläpihalta kapeasta aukosta puiden välistä alas pellolle, korin takana oja. Oja + pelto OB-aluetta, raja merkitty valkoisin tikuin. Lisäksi vasemmalla puolella oleva parkkialue OB-aluetta.

8 arvostelua radalle “Ruissalon Frisbeegolfpuisto

  Alkufiilis oli jo kyseenalainen rataa kohtaan, sillä Haminan radan ylläpito käsittääkseni on lakkautettu? Epäilys asiasta oli oikeassa, osa tee-matoista oli reikäsiä ja erittäin epätasaisia. Väylien heitto-opasteet puuttui osalta heitto paikoista, sekä väylien kunto oli luokaton ajoittain. Väylät oli lyhyitä ja sopivat treeniväyliksi. Osa väylistä heitetään täysin sokkona, koreista ei aina ole tietoakaan heittopaikalla ja koreissa ei ole esim. Lippuja. Aikeita lyhyitä birdie väyliä on tarjolla muutama. Kalliolla on myös birdie väyliä ja kyseenalainen par4 väylä eaglelle. Yhdellä väylällä avauksen jälkeen lähestyminen heitetään sokkona metsään, jossa kapea kävelypolku. Alueita ei ole raivattu juuri ollenkaan, ja tästä voikin johtua lyhyet väylät. Radan voi heittää pari kertaa läpi harjoitus mielellä, mutta vaativalle heittäjälle tässä ei ole haastetta. Roskiksia ja turkiksia oli matkalla. Kokonaisuutena 1puol /5

  Radasta ei jäänyt järin hyvä fiilis, mikä johtuu osaksi opastuksen puutteesta. Väyläopasteet olivat tiiltä otettuja valokuvia, joiden informaatioarvo oli melko pieni, mutta toisaalta monella väylällä korin näkikin tiiltä. Väylät olivat alkupäästä todella lyhyitä, eivätkä tarjonneet mitään ihmeellistä. Loppua kohden väylät monipuolistuivat, mutta suora 121-metrinen par 4 sai kyseenalaistamaan radan nykyaikaisuuden. Ihan mukava treenirata, joka tarjosi sopivasti haastetta, mutta kauempaa tullessa ei varmaankaan ensisijainen valinta, jos vaihtoehtoja on.

  Oivallinen ratakokonaisuus, mutta vaatii hieman harrastuneisuutta.
  Aloittelevalle jantterille pitkät puuntäyteiset väylät saattavat aiheuttaa harmaan karvoituksen.
  Ratakokonaisuus sisältää vaihtelua, eikä varmasti tylsistytä vaativampaakaan lätynviskojaa. Väylätyypit ja välimatkat vaihtelevat mukavasti.

  Huomioita:
  – Metsäväyliltä löytyy laidasta laitaan hyljättyjä ohrapirtelötölkkejä ja muuta ryöttää. Myös kuuluisa haminalainen karhu on monesti näissä metsissä tavattu, mutta onneksi se on aina juotu pois :))
  – Paikallinen nuoriso lienee valinnut väylien opasteet frustraatiodensa purkukohteiksi. Harmillista, kun näin yksissä tuumin yleistä omaisuutta häväistään.

  + Paikallisen seuran heittelijät ovat erittäin mukavaa sakkia.

  Arvosanani kokonaisuudelle:
  ”Huh!” ja ”Puuh!”

  Hyvä rata! Reilusti vaihtelua laidasta laitaan. On oikealle menevää väylää, vasemmalle menevää, jyrkkää nousua, reilua laskua ja muita haasteita matkan varrella. Kokonaisuutena erittäin hyvä kokemus käydä täällä. Ehkä kaakonkulman paras rata tällä hetkellä?

  Mukava ja sopivan haastava rata. Viidennellätoista väylällä oli vaikea löytää koria ennen kuin oli jo hyvin lähellä, sisempää reittiä ei paria paremmaksi ainakaan pääse. Vitosväylällä tii piiretty kallioon ja kulunut ajan saatossa pois. Nämä epäkohdat poislukien hyvin merkitty ja mukava heittää.

Vastaa