"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Äijänpelto frisbeegolf

Radan kuvaus

18-väyläinen AAA1-tason kilparata, joka haastaa myös kokeneemmat heittäjät. Kovan frisbeegolfaajan ykköskohde Espoossa!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Äijäntie
  02660 Espoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Puskasoturit ry

 • Suunnittelija

  2019 Arttu Stoor,
  2021 Mikko Tanska ja Arttu Stoor

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Äijänpelto frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Äijänpelto #1

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 2: Äijänpelto #2

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 3: Äijänpelto #3

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 4: Äijänpelto #4

Pituus 193 metriä. Par 4

Väylä 5: Äijänpelto #5

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 6: Äijänpelto #6

Pituus 166 metriä. Par 4

Väylä 7: Äijänpelto #7

Pituus 280 metriä. Par 5

Väylä 8: Äijänpelto #8

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 9: Äijänpelto #9

Pituus 183 metriä. Par 4

Väylä 10: Äijänpelto #10

Pituus 191 metriä. Par 4

Väylä 11: Äijänpelto #11

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 12: Äijänpelto #12

Pituus 117 metriä. Par 3

Väylä 13: Äijänpelto #13

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 14: Äijänpelto #14

Pituus 284 metriä. Par 5

Väylä 15: Äijänpelto #15

Pituus 285 metriä. Par 5

Väylä 16: Äijänpelto #16

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 17: Äijänpelto #17

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä 18: Äijänpelto #18

Pituus 192 metriä. Par 4

19 arvostelua radalle “Äijänpelto frisbeegolf

  Erittäin vaativa rata, heittopituutta olisi hyvä löytyä yli 100m, jolla pitäisi siis osua vielä väylälle eikä sinne tänne. Aloittelija saa todennäköisesti hermoromahduksen tällä radalla + menettää kiekkonsa kuten käy monelle muullekin väylien laidoilla olevien nokkospuskien vuoksi, shortsit kannattaa siis unohtaa kotiin, tarvitset pitkiä housuja, jos ja kun kiekko ei laskeudu väylälle, masokistit on tietenkin asia erikseen, istuuhan ne jotkut muurahaispesissäkin.

  Äijänpelto Frisbeegolf

  2021 pelasin Junioreiden SM-kisat täällä. Rata oli silmälle todella mukavaa katsottavaa ja suurin osa väylistä oli myös mukavia heittää. Toki aika vaativasta radasta on kyse eli ihan aloittelijoille en ehkä suosittelisi juuri tätä. Märällä kelillä voi olla vähän mutaisaa ja liukasta. Oma arvio noin 3puoli/5.

  Erinomainen, haastava rata kauniissa luonnossa, kaukana autoteiden melusta. Viimeisimmät väyläuudistukset tekivät radasta mielestäni entistäkin haastavamman pitkine koivupilleineen. Heittopituutta pitää olla muutamalla väylällä yli sata metriä, että par-lukemissa on jotain järkeä — en suosittelisi aloittelijoille. Muutamassa vuodessa mutaisuus vähentynyt, mutta vieläkin siirtymillä tarvittaisiin kariketta, jotta pelaaminen sateen jälkeen olisi miellyttävämpää. OB-alueissa on järkeä, niillä ei ole tarvinnut tehdä tarpeetonta keinotekoista vaikeutta, vaan tarkoituksena on estää heittäminen pusikoista ja ojista, sekä suojella kävelyteitä. Potentiaalisesti pääkaupunkiseudun paras rata. 4/5.

  Tosi huono rata, ei kannata mennä. Sijaitsee todella kaukana kaikesta. Pelkkää mutaa ja pajukkoa. Kaikki väylät samankaltaisia ja aivan tasaisia ilman minkäänlaisia korkeuseroja. En mene varmasti koskaan uudestaan.

  Melko pitkä 18-väyläiseksi, kierros reilut neljä kilometriä. Teet, väyläkartat, opasteet ja korit hyvässä kunnossa. Väylät osin maastosta johtuen yksipuolisia, enimmäkseen suoraa niityn reunaa tai suoraa metsäväylää. Joukossa onneksi pari mutkaisempaa väylää. Moni väylä näyttää helpommalta kuin onkaan. Vaihtelevuutta ja korkeuseroja jäin kaipaamaan. Parasta on väylä #15, joka on 285-metrinen par 5, missä kori saarekkeessa.

  Väylien reunoja on perattu pajupuskista, kaadetut risut vielä makaavat maassa. Keväästä johtuen kumisaappaat on paras vaihtoehto jalkineiksi; on vettä, mutaa, kuraa ja savea.

  Tuli käytyä kokeilemassa kun sattuu olemaankin suhteellisen lähellä kotia. Hyvä rata, tälleen syksyllä aikamoinen mutakylpy paikoitellen mutta muuten en kyllä moitittavaa keksi. Vertailuna käynyt viimeisen puolitoistavuotta vain Varistonniityllä heittämässä useasti viikossa, kyllä oli henkisesti paljon helpompi rata heittää ja liikkua. Myös mukava kun voi ottaa vauhtia kakkosheittoihin ilman pelkoa että potkaisee tynkään varpaansa tai taittaa nilkat juurakkoon.

  Käsi ei riitä kaikille par kolmosille korille saakka pirkkoa yritämään, mutta par tulokset huomattavasti realistisempia kuin Varistossa pienen virheenkin jälkeen. Voi olla että ”kotirata” vaihtuu, vaikka Varistossa on tekniikkatreeniin jne…. paremmat mahdollisuudet ennen kierrokselle lähtöä. Katsoo miten muuttuu mielipide kun näin ekalle kierrokselle sattui suhteellisen tyyni keli.

  Tiedote!
  ti 17.9.2019 klo 16.00-24.00 alueella järjestetään suunnistuskisat!

  Eli ratojen poikki saattaa kulkea ihmisiä kartta kourassa. Eli olkaa tuona päivänä normaaliakin varovaisempia!
  Suunnistajia myös varoitetaan frisbeegolfradasta, jotta hekin osaisivat varoa tilannetta.

  Kiitos!

  Tasokas ja haastava rata! Rata edellyttää pitkiä heittoja useilla väylillä. Vanhat peltopohjaiset niityt taipuvat hienoiksi ja sujuvasti pelattaviksi väyliksi nurmipohjineen ja kohtuullisen väljästi kasvavine lehtipuineen.

  Aluksi on lämmittelyluonteisesti kaksi lyhyehköä väylää ikään kuin eri radalta, Äijänpelto alkaa varsinaisemmin ja vaativoituu väylästä 3 lukien. Näyttävimpiä ovat kenties väylät 5, 10, 12 ja 18. Kapeimpia väyliä ei ole ollenkaan, väylät ovat kohtuullisen levyisiä, osassa on paljonkin aukeaa.

  Nimensä mukaisesti Äijänpellon maasto on erittäinen tasainen, vain pisimmän 15 väylän (Par 5) lopussa kori sijaitsee pienellä mäellä. Tiheisiin pajupensaisiin toivottavasti tulee vielä parilla väylällä harvennusta lisäämään pelattavuutta ja jouduttamaan kierrosta.

  Jos pidät Hyvinkään Nummenmäestä, pidät tästäkin. Itsellä meni top 5- ratoihin samantien. Tarkkoja heittoja vaativa rata, mutta välissä on sopivassa suhteessa väyliä jossa saa heittää huolettomamminkin. +- tulosta silmällä pitäen vaikeusaste luokkaa Tali ja Nummenmäki, eli bogia ei tarvitse hävetä, mutta ei niitä joka väylältä sovi ottaa. Usein kannattaa tinkiä heiton pituudesta ja panostaa tarkkuuteen. Outit fiksusti linjattu, eli harvoin joutuu heittämään keskeltä pahinta pusikkoa.

  Muiten huima ja upea rata, mutta jos meet ulos väylältä ? kiekkoa sai ettiä monesta paikasta pitkän aikaa? spotteri auttaa tietysti.. olis kyl hyvä jos viel sais siistittyä vähän väylien ympäristöä? yhes väyläs oli varmaan 100 metriä noin 3 metristä pientä puuta, ainakin 20 metriä leveä alue? jos sinne erehtyy heittää ni se kiekko sit on melkein hukattu siin vaihees? mut tosiaa hienoja väyliä, sopivan erilaisia? ja vaikeita? korkeuseroja ei oo? Nokkosia on ihan pirusti?

  Täytyy myöntää, että NYT on hyvä rata!
  Kaikki natsaa, niin vaikeus kuin helppouskin.
  Itselle nuo pitkät väylät tuottivat ongelmia, koska niissäkin piti osata ”sijoittaa” kiekko oikealle paikalle.
  Hyvin tekninen rata ja välttämättä niillä isoilla liidätyskiekoilla ei tee mitään.
  Maasto oli kohtalaisen kulunut ja vain parilla väylällä etsittiin kiekkoja.
  Hyvin hoidettu ja ylipäätään loistava rata.
  5/5

  Ensimmäinen oikeasti kunnon rata Espoossa. Väyliltä löytyy runsaasti pituutta ja erityisesti par4-väylät on suunniteltu hyvin eli ainoastaan pituus ei tee parlukemaa, vaan avaus on oikeasti placement shot, jonka jälkeen vasta toisella heitolla voi yrittää korille. Pitkillä väylillä on mukavasti tilaa heittää.

  Korkeuseroja ei juuri ole. Miljöö on mukava: peltoa ja metsää eikä kaupungin hälyä ollenkaan. Puut pääosin koivuja ja maa ruohoa/vanhaa peltoa (vähän siis Tampereen Center fiilikset). Toistaiseksi puskat melko tiheitä, mutta kun maasto kuluu, niin roughikin on tarpeeksi reilua ja tarpeeksi rankaisevaa.

  Arvosteltu 14.7.2019 yksin heitetyn kierroksen perusteella. Gmaps löysi paikalla moitteetta ja aamupäivällä tilaa oli vielä parkkiksella reilusti, kierroksen loputtua parkkialue oli tienvieruksia myöten jo täynnä eli heittäjiä piisaa! Väylät olivat hienosti suunniteltuja ja siirtymiset pääsääntöisesti hyvin merkittyjä. Alle 100m pääsääntöisesti draivaavalle väylät olivat toki hieman pitkiä, joten pirkkopaikat olivat vähissä. Toisaalta par 4 väylät tarjoaa tarkalle heittäjälle pirkkoa lyhyemmälläkin heittopituudella. Ratakartat erittäin informatiiviset mikä helpotti ensimmäistä kertaa väyliä pelaavaa. Teepadit olivat parhaat mitä tähän mennessä tullut koettua, niistä iso plussa. Paljon puhuttaneet mörrit eivät omalla kierroksella koituneet ongelmaksi, varmaan ”isommilla linjoilla” saa kiekkoa hakea vähän kauempaa pusikoista 😉 Väylien kasvillisuus ja nurtsit oli hyvin hoidettu. Hyvin pärjäsi kierroksen ilman spotteria näillä heittopituuksilla.

  Tänään 1.7.19 kun kävin niin väylät oli oikein siistit ja järkevällä pelillä en käynyt kertaakaan nokkosissa mitä toki löytyy alueelta ihan käsittämättömän paljon. Tuntuvat olevan vielä pirullisen voimakkaitakin. Hienoja väyliä ja teknisiäkin vielä. Upea rata jo tässä vaiheessa.
  Nauratti oikein miten mörri suorastaan pelotti tällä radalla. Ob ja mandot ei tunnu enään missään.

  Tänään tuli korkattua äijänpelto.
  Rata osottautui erittäin mielenkiintoiseksi ja hyvin suunnitelluksi kokonaisuudeksi, joka palkitsi väylällä pysyviä heittäjiä ja rankaisi kovalla kädellä väylän ulkopuolelle suuntautuvia heittoja. Radalla on siis hyvä varautua etsimään epäonnistuneiden heittojen kiekkoja todella tiheästä pöpeliköstä, etenkin jos mukana ei ole toista pelaajaa spottaamassa alastulevaa heittoa.

  Radan rakennus- ja raivaustyöt olivat vielä työn alla, mutta muuten rata on pelattavassa kunnossa loistavine tee-paikkoineen ja koreineen. Radalta puuttui vielä tässä vaiheessa penkkejä, joilla edellä olevien heittäjien odottelu olisi ollut mukavampaa.

  Rataa on ilmeisesti mainostettu jossakin mediassa, sillä väylille oli löytänyt tiensä myös todella moni lajia aloitteva porukka, joilla tuntui olevan etiketti hukassa kuinka toimia, kun jonoa kertyy selän taakse paikoin jopa useamman ryhmän verran.
  Radalle arvosanaksi tämän päivän kunnolla 4/5, ajan ja radan kuluessa arvosana tulee nousemaan ylöspäin taatusti.

  Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle, mikä on tosin pieni. Opaskartta löytyy pienen kävelymatkan päästä heti ensimmäisen heittopaikan vierestä. Rata on hyvin suunniteltu kokonaisuus ja väylät ovat erittäin monipuolisia ja haastavia. Pitkillä väylillä pärjää hyvin, kun tähtää opasteissa oleviin sweet-spotteihin ja heittojen spottaaminen nopeuttaa pelaamista huomattavasti. Siirtymillä olevat opasteet olivat todella hyvät.

  Ainoa selkeä puute radalla oli roskakorien puuttuminen. Jo tässä vaiheessa heittopaikkojen ympärille oli heitetty paljon roskia, pulloja ja tölkkejä. Oletettavasti roskikset ovat tulossa. 🙂

  Kokonaisuutena äärimäisen hieno puistometsärata. Nyt 4/5, lähivuosina varmasti 5/5.

  Vuoden päästä varmasti mukavampi pelata. Nyt heinikkoa niin pirusti, että huti mennyttä kiekkoa on turha lähteä edes etsimään. Punkkeja ja nokkosta riittää. Teepädit olivat loistavat.

  Tästä tulee vielä hieno ja hyvä rata. Kunhan roughit kuluu! Vain korkeuserot puuttuvat, muutoin mainio rata.

  Radan nykytilanteelle menovinkkejä avajaisviikonlopun perusteella:
  – Varaudu pitkään kierrosaikaan. Radalla on jo reilun puoleisesti heittäjiä ja väylien ulkopuolella on aika runsaasti aluskasvillisuutta. Väylät ovat kapeita.
  – Voit toki helpottaa tilannetta: Ota mukaan kaveri! (Mutta älä enempää kuin kolme, jos heitätte yhdessä ryhmässä.) Spotatkaa toistenne heitot. On huomattavasti ripeämpää talsia tiiltä jonkin matkaa edemmäs, katsoa minne kaverin kiekko meni ja näyttää hänelle missä kiekko on, sitten voitte vaihtaa paikkoja ja heittää yläfemmat hienon heiton kunniaksi. Vaihtoehtona on heittää draivi (tai lähäri, tms.) sokkona vyötärön korkuiseen heinikkoon ja sen jälkeen ihmetellä missä ihmeessä se kiekko oikein on.
  – Vaikka on kesä, vedä pitkät housut jalkaan tai varaudu puremaan hammasta. Radan alueella on aika pirusti nokkosia.
  – Mene ensimmäisellä kerralla kiertämään rata leppoisalla mielellä. Nauti uudella radalla seikkailusta & kesäpäivästä, tuloksesta liiemmin välittämättä.

Vastaa