"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sexton tasoitti johdon – Nissinen nousi jo lähelle kympin joukkoa

9.10.2015 17:31

United States Disc Golf Championship jatkui torstaina. Vuosi vuodelta vaikeammaksi muokatulla Winthropin radalla tilanteet vaihtelivat tuttuun tyyliin ja lopulta kärkisijaa jakavat nyt yhdessä Nathanit Doss ja Sexton. Teemu Nissinen jatkaa hyvistä asetelmista jaetulta 11. sijalta

Nathanit napit vastakkain

Kilpailua avauskierroksen jälkeen johtaneen Nathan Dossin draivi oli ajoittain hieman hukassa, eikä hän löytänyt birdiepaikoille avauspäivän tahtiin. Toisaalta muutamalla väylällä parannustakin tuli joten tulos pysyi vielä hyvätasoisena: 62 (-5).

Nathan Sexton lähti jahtaamaan Dossia kolmen heiton päästä ja tilanteiden vaihdeltua kierroksen aikana edestakaisin, päätyi hän lopulta tasatulokseen Dossin kanssa, pelattuaan kolme heittoa Dossia paremmin: 59 (-8).

Nathan Sexton (oik.) miettii seuraavaa heittoaan caddiensa kanssa. Kuva: Spin18 Oy/USDGC

Nathan Sexton (oik.) miettii seuraavaa heittoaan caddiensa kanssa. Kuva: Spin18 Oy/USDGC

Sexton keräsi 11 birdietä, upotti kaikki putit kymmenestä metristä ja sitä lähempää sekä naulasi vielä kolme puttia hieman pidemmältäkin etäisyydeltä. Kuten arvata saattaa, Sexton oli tyytyväinen ja totesikin The Insider Shown haastattelussa, että ”miten olisi, jos jatkaisi vielä pari päivää samaa tahtia?”

Uusia tuttavuuksia

Yksi mielenkiintoisista asioista USDGC:ssä on se, että pelkästään huipputason pelaajia sisältävästä turnauksesta pomppaa tasaisin väliäajoin ainakin suurelle suomalaisyleisölle kenties hieman tuntemattomampia pelaajia.

Kärkiryhmään nouseekin kolmannelle kierrokselle kaksi tällaista pelaajaa. Kolmantena, toisella kierroksella upean 59 (-8) pelannut Alex Geisinger on nyt viiden heiton päässä kärkikaksikosta. Geisingerin vahvuuksiin luetaan erittäin pitkä draivi.

Jaetulta neljänneltä sijalta paremman kakkoskierroksen turvin kärkiryhmään nousee vielä Zach Melton. Melton pelasi toisella kierroksella 60 (-7) fiksun, omiin vahvuuksiinsa nojaavan pelin ja hyvän putin siivittämänä. Matkaa kärkeen Meltonilla on kuusi heittoa.

Zach Melton (kesk.) on tämän näköinen partasuu. Kuva: Spin18 Oy/USDGC.

Eurooppalaisille kenties vielä hieman tuntemattomampi Melton on kotimaassaan kiertänyt jo kaksi vuotta erittäin ahkerasti turnauksia.

Vähemmän esittelyjä kaipaavan Paul McBethin unelma paitsi USDGC-voitosta, mutta myös historiallisesta kaikkien kauden aikana pelattavien majorien voitosta elää vielä hänen ollessa kuuden heiton heiton päässä kärjessä jaetulla neljännellä sijalla kakkosryhmässä.

Nissinen jatkoi vahvasti ja paransi hieman

Teemu Nissinen on pitänyt molemmilla kierroksilla bogien määrän vähäisenä ja napsinut tasaisesti birdieitä. Toisella kierroksella hän paransi omaa tulostaan pari pykälää ja tulokseksi kirjattiin 62 (-5).

Yhteistuloksesta 126 (-8) matkaa kärkeen on kahdeksan heittoa, mutta kolmanteen sijaan vaivaiset kolme! Nissisellä on siis loistosauma nousta vielä kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi USDGC:ssä ohi Jussi Meresmaan 4. sijan. Vielä ei kuitenkaan sovi nuolaista, sillä huipputiukaksi viritetyllä radalla ehtii kahden kierroksen aikana tapahtua paljon.

Seppo Pajukin nipisti heiton verran avauspäivänsä 65:stä ja pelasi nyt 64 (-3). 129 heittoa (-5) oikeuttaa kokonaistuloksissa tällä hetkellä jaettuun 20. sijaan.

Positiivissävytteistä suomalaispäivää tahdittivat omilla parannuksillaan vielä Arttu Sikanen, Juho Parviainen, Juho Rantalaiho ja Ilari Tuoma.

Arttu Sikanen pääsi avauspäivän par-kierroksensa jälkeen pakkasen puolelle pelattuaan nyt 64 (-3) ja löytyy nyt sijalta jaettu 25. Parviainen pelasi myös 64, jolla parannusta omaan tulokseen tuli peräti kahdeksan heittoa ja nousuakin 20 pykälää sijalle jaettu 42.

Juho Rantalaiholla on sujunut radan yhdeksän ensimmäistä väylää hyvin, kunnes takaysin vaikeudet ovat koittaneet. Parannusta tuli kuitenkin Rantalaihon tulokseen ja toisen kierroksen 68 (+1) nosti Rantalaihoa kahdeksan sijaa, nyt sijalle jaettu 50.

Huimin parannus lähtiin USDGC:n ensikertalaiselta Ilari Tuomalta. Aivan joukon hänniltä liikkeelle lähtenyt Tuoma paransi peräti kaksikymmentä heittoa. Vaikka Tuoman avauskierroksen tulos olikin surullinen, näin huima parannus toi pientä nousuakin sijalle 71.

Muista suomalaisista Pasi Koivu löytyy sijalta 56., Lassi Hakulinen sijalta 62. ja Nils Iso-Markku sijalta 73.

Livelähetysten pariin tänään!

SpinTV:n livelähetys alkaa Suomen aikaa illalla kello 20:45. Kärkiryhmä lähtee pelaamaan kello 21:00. Tuloksia voi seurata reaaliajassa tulossivulta.


0 kommenttia:

Jätä kommentti