"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Urheilupuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Paavo Nurmi -stadionin rata sijaitsee Turun ytimessä. Rata on päivitetty uuteen uskoon kaudelle 2012, ja nyt rata soveltuu hyvin lajiin tutustmiseen ja koululiikuntaan. Alueella liikkuu myös paljon muita käyttäjiä, joten varmista aina, että väylä on vapaa.

Lue lisää

Urheilupuiston rata soveltuu ensikosketukseksi lajin pariin, mutta ensimmäisen väylän lampi voi kiekon viedessään viedä myös peli-ilon, joten hyvä vaihtoehto on aloittaa ensimmäisellä kerralla kakkosväylältä. Ykkösväylä on mittaluokassaan varmasti Suomen hienoimpia väyliä. Samoin 8-väylän lampi saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia.

Urheilupuistossa pelatessa on tärkeää muistaa, että alueella on paljon muita liikkujia. Koska frisbeegolfrata kulkee julkisilla alueillta, heittäjän tehtävänä on varmistaa, että väylällä ei ole muita ihmisiä ja heittäminen on turvallista.

Ajankohtaista

18.05.2010
Urheilupuiston turvallisuus
Turun Sanomissa oli tänään – aiheesta – mielipidekirjoitus Urheilupuiston frisbeegolfradasta. Kirjoittajan lasten viereen ... Lue lisää

26.03.2010
Tapahtumia
Urheilupuistossa pelaamista harkitessa, kannattaa selvittä ensin, onko siellä jokin tapahtuma. Pahimmillaan urheilupuisto on niin ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Paavo Nurmen puistotie 11
  20810 Turku


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2003

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Juho Rantalaiho

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Megastore Länsikeskus
  Viilarinkatu 10 20320 TURKU puh. 02-4120100

  Megastore Hansa
  Eerikinkatu 15 20100 TURKU puh. 02-2335222

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Urheilupuisto, Turku

Väylä 1

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä toivottaa pelaajan tervetulleeksi tarjoamalla lammenylityksen. Lammenylityksen lisäksi tulee osua matalaan aukkoon, jonka takana kori näkyy.

Väylä 2

Pituus 50 metriä. Par 3

Kori sijaitsee puiden suojaamassa paikassa jyrkässä rinteessä. Oikeakätisen kämmenheitto lienee paras tapa päästä turvallisesti perille.

Väylä 3

Pituus 51 metriä. Par 3

Hysseä taivaalle puustossa olevan aukon läpi ja lopulta kohti koria. Tarkista, että väylä on vapaa, ennen kuin heität!

Väylä 4

Pituus 42 metriä. Par 4

Suoraa heittämällä pääsee helpolle putille, mutta lisää loppuu pieni feidi vasuriin ja voit nostella pörön. Oikealla oleva rinne on kovin rolli altis, kannattaa välttää.

Väylä 5

Pituus 39 metriä. Par 3

Välissä kulkee kulkuväylä, joten varmista AINA ennen heittoasi, ettei ulkopuolisia ole väylällä! Tiukasti oikealle kaartava heitto tarpeen, jos mielii saada helpon kakkosen. Kori hieman kinkkisessä paikassa rinteessä.

Väylä 6

Pituus 61 metriä. Par 3

Hysseväylä, kuulemma. Saa olla aika korkea.

Väylä 7

Pituus 77 metriä. Par 3

Antsaa pusikkoa kohti ja sormet ristiin, ehkä osuu sopivaan rakoon ja pääsee jopa puttaamaan ilman naamalla roikkuvia risuja.

Väylä 8

Pituus 49 metriä. Par 3

Ace-time! Lätäkkö välissä ja kori kallioiden välissä syvänteessä. Korille pääsee suoralla heitolla ja hysselläkin.

Väylä 9

Pituus 46 metriä. Par 3

Viimeistä viedään. Vaihteeksi antsaa tai forea, jos olet oikea kätinen. Kori hieman puun suojassa ja linjan saa mitoittaa aika tarkasti, jos haluaa kakkosen tuloskorttiin. Suu hymyssä jokirantaan laivalle, tai sitten rivakasti uudelle kierrokselle.

2 arvostelua radalle “Urheilupuisto

  Kuljettajana Turussa ja yötä kaverilla. Koska lapsi oli mukana, päätettiin kiertää tämä rata pariin kertaan. Rata on tyypillinen puistorata niin hyvine kuin huonoine puolineen. Keskeinen sijainti mutta aamusta ei ollut muita heittelijöitä. Muuta puistonkäyttäjää oli senkin edestä. Lastenkärryille ei ehkä optimaalisin rata. Suosittelen jos ei ole aikaa tai resursseja lähteä heittämään Turun suuria ratoja. Tämän vuoksi ei pelkästään Turkuun kannata lähteä.

Vastaa