"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Urheiluopisto, Vierumäki

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vierumäen 9-väyläinen frisbeegolfrata (593m - par 29) on perustettu vuonna 1995 ja sen ylläpidosta vastaa Suomen Urheiluopisto. Rataprofiili on varsin helppo ja pisin väylä pituudeltaan 81m, joten rata sopii hyvin aloittelijoille. Rata on vapaassa käytössä ilman erillismaksua, mutta halutessaan sen voi varata myös yksityiskäyttöön.

Lue lisää

Vierumäen 9-väyläinen frisbeegolfrata (593m – par 29) on perustettu vuonna 1995 ja sen ylläpidosta vastaa Suomen Urheiluopisto. Rataprofiili on varsin helppo ja pisin väylä pituudeltaan 81m, joten rata sopii hyvin aloittelijoille. Rata sijaitsee Suomen Urheiluopiston alueella, jonka aluekartan ja ajo-ohjeet löydät täältä:

Ajo-ohjeet

Aluekartta

Rata on vapaassa käytössä ilman erillismaksua, mutta halutessaan sen voi varata myös yksityiskäyttöön. Radalla liikkuu aika ajoin ohjattuja liikuntaryhmiä, jolloin pelimahdollisuuksista kannattaa keskustella erikseen ryhmän vetäjän kanssa. Tietoa radan varaustilanteesta saat urheiluhallin info-tiskiltä (opiston kartta nro 15). Urheiluhallilta voit vuokrata myös frisbeen + ratakartan 2€ maksua vastaan. Lähin kioski + kahvila uimahallin aulassa aivan urheiluhallin vieressä.

Lähistöllä liikkuu paljon lapsia sekä muita liikuntaryhmiä, joten pelaajilta toivotaan tarkkaavaisuutta varsinkin avausheitoissa mahdollisten vaaratilanteiden välttämiseksi.

Ajankohtaista

26.03.2010
Terveisiä Vierumäen radalta
Alla näkymiä Vierumäen frisbeegolf-radalta maaliskuun lopulta, lisää kuvia tulossa kevään aikana. Radan kunnostus entistä ehompaan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheiluopistontie 373
  19120 Heinola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1995

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Pasi Kurkilahti

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Urheiluopisto, Vierumäki

Väylä 1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylän vasen reuna avointa aluetta (urheilukentän pääty). Tiiauspaikan oikealla puolella jonkin verran puita, joiden välistä menevän pyörätien kautta kuitenkin mahdollisuus heittää vasemmalle kaartava avausheitto suoraan korille.

Väylä 2

Pituus 64 metriä. Par 3

Lähtö jäähallin nurkalta, josta kapean asfalttitien suuntaisesti (loivasti tien yli) suora linja beach volley -kentän etupuolella sijaitsevalle korille. Puita väylän molemmin puolin + valotolppa, johon heitetty varmaan tuhatkunta avausheittoa...

Väylä 3

Pituus 73 metriä. Par 4

Vasemmalla sekä suoraan edessä runsaasti puita, mutta väylän oikealla reunalla olevan kapean asfalttitien kautta mahdollisuus heittää vasemmalle kaartuva avausheitto suoraan korille, joka sijaitsee pienen mäennyppylän päällä. Väylän poikki kulkee myös asfalttipintainen pyörätie (talvella hiihtolatu), joten tarkkaavaisuutta ennen avausheittoa.

Väylä 4

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylän molemmilla reunoilla puita, mutta keskellä muutaman metrin levyinen vapaa linja suoraan kohti koria. Ei korkeuseroja, joten helppo nakki.

Väylä 5

Pituus 48 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä, joka kaartuu loivasti vasemmalle. Heti korin takana kohtalaisen syvä suppa, joten hillitse voimiasi ettei avausheitto mene pitkäksi ja rullaa suoraan supan pohjalle.

Väylä 6

Pituus 50 metriä. Par 3

Kori mäen päällä. Mäen edessä (sen juurella) ja vasemmalla puolella puita, mutta oikealta reunalta vapaa linja (vasemmalle kaartaen) kohti koria. Korista katsottuna oikealla tenniskentät syvässä supassa, joten varo ettei avausheitto kaarra sinne.

Väylä 7

Pituus 65 metriä. Par 3

Suora linja korille, väylän keskellä heti tiiauspaikan jälkeen suppa. Puita kohtalaisesti ja kori pienen aukean keskellä. Korin takana n. 15m päässä lasten leikkikenttä ja oikealla puolella n. 20m päässä autojen pysäköintialue.

Väylä 8

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä muutettu kesällä 2009! Ennen heitto suuntautui kohti urheiluhallia (iso kuplahalli), nykyinen väylä lähtee entisen väylän vasemmalla puolella sijaitsevan tenniskenttähäkin vasemmalta puolelta. Väylän oikealla reunalla siis aidattu tenniskenttäalue, joten varo ettei avausheitto kaarru sinne. Väylän vasen reuna metsää, mutta edessä suora linja korille kahden ison puun lomasta.

Väylä 9

Pituus 70 metriä. Par 4

Oikealla puolella iso kuplahalli, vasemmalla puolella aidattu tenniskenttäalue. Kori suoraan edessä pienen aukean keskellä, mutta edessä puita sikin sokin. Avausmahdollisuus lievästi vasenta reunaa kapean aukon kautta tai reilusti oikealta, lopuksi jyrkästi vasemmalle kaartuvalla tuuriheitolla puiden välistä suoraan korille.

2 arvostelua radalle “Urheiluopisto, Vierumäki

  Täältä tuntuu lähtevän jatkuvasti väyliä menemään eri syiden takia. Ykkösväylää ei ole ollut olemassa enää pariin vuoteen ja nyt joidenkin väylien tilalla on flow park. Harmi sinänsä, täällä oli hauska käydä nauramassa aivan hatusta vedetyille par-luvuille.

  Kaikenlaista urheilua on Vierumäellä tarjolla hienoissa puitteissa, mutta frisbeegolfrata on jätetty täysin heitteille. Korit ovat itse tehtyjä (yhdellä löyhällä ketjurivillä) ja yksi niistä oli väännetty ihan mutkalle. Rata mahdollistaa lähinnä kevyen lajiin tutustumisen. Radasta saa enemmän irti, kun keksii itse omia tiipaikkoja eri koreihin.

Vastaa