"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Uotilan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Raumalle Uotilan kaupunginosaan lokakuussa 2012 valmistunut 18-väyläinen metsärata pururadan ympäristöön.

Lue lisää

Rauman ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) 18-väyläinen rata on rakennettu Nikulanmäen pururadan maastoon. Parkkipaikka (pieni) löytyy Laaksotien varrelta, suurempi parkkipaikka Sippolankujalta, palloiluhallin parkkipaikka.

Pääosa radasta heitetään metsämaastossa, mutta myös muutama peltoväylä löytyy, jossa saa hieman kovempaakin heittää!

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Laaksotie
  26510 Rauma


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Rauman Frisbee ry

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Uotilan frisbeegolfrata

Väylä 1

Pituus 63 metriä. Par 3

Tiipaikka pieneltä parkkipaikalta ylös mäkeä ja oikealle, 20m päässä oikealle polku, josta löytyy 1. tii. Väylä on suora pilli. Kori sijaitsee hieman oikealla, kallionkielekkeellä.

Väylä 2

Pituus 154 metriä. Par 4

Ensin 65m suoraan, mutka oikealle, jonka jälkeen n. 20m mutka vasemmalle, kori n. 65m päässä.

Väylä 3

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt neppi, vaarana kiekon karkaaminen pitkälle alamäkeen vasemmalle.

Väylä 4

Pituus 50 metriä. Par 3

Puron yli heitettävä kapea ja lyhyt & jyrkkä alamäki. Kori normaalia matalammalla.

Väylä 5

Pituus 205 metriä. Par 4

Avoväylä, OB-alue vasemmalla, mutta tilaa on heittää leveällä linjalla. Korin ympärillä hieman tiukempi OB-raja (n. 10m takana ja sivuilla). Mikäli kiekko karkaa pellon puolelle, ennen koria on silta, josta pääsee noutamaan kiekkoja. HUOM: mikäli pellolla viljelystä, varothan tallomasta turhaan, jotta saadaan jatkossakin käyttää aluetta!

Väylä 6

Pituus 96 metriä. Par 3

Avoin OB:n ja metsän väliin jäävä kaistale, lievä kurvi oikealle.

Väylä 7

Pituus 65 metriä. Par 3

Kapean alun jälkeen kurvi oikealle, kori kallion päällä n. 30m suuaukolta.

Väylä 8

Pituus 100 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartava ja lopussa alamäkeen viettävä väylä. Korin edessä mäntyjä ja takana loiva kallio kalastelemassa pitkäksi meneviä kiekkoja. Alussa väylän oikealla puolella pakollinen kiertosuunta.

Väylä 9

Pituus 88 metriä. Par 3

Kapea ja suora metsäränni.

Väylä 10

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä heitetään alamäkeen metsästä aukeavalle pellolle. Pellolla tiukka käännös vasemmalle, kori pellon reunalla. OB-rajat väylän oikeassa reunassa. Huomioi edessä näkyvä seuraava tii!

Väylä 11

Pituus 141 metriä. Par 4

Tii pellon reunalla, josta väylä seuraa pellon reunaa ja kääntyy n. 100m jälkeen vasemmalle ylämäkeen. Väylän oikeassa reunassa OB-raja. Pellon jälkeen puiden oksat laskevat alaspäin, osaatko heittää matalana?

Väylä 12

Pituus 69 metriä. Par 3

Tiipaikka pururadalla. Kori ylämäessä hieman oikealla, männyn takana.

Väylä 13

Pituus 56 metriä. Par 3

Lyhyt alamäkeen heitettävä "pakkokakkonen".

Väylä 14

Pituus 117 metriä. Par 4

Pitkä ja avoin ylämäkiväylä, kallion laelta väylä kääntyy vasemmalle. Korin takana lyhyt, mutta jyrkkä pudotus.

Väylä 15

Pituus 93 metriä. Par 3

Suora väylä kulkee sähkölinjan alla. Kori linjan vasemmalla puolen puiden takana. Huomioi pakollinen kiertosuunta ja lenkkeilijät pururadalla!

Väylä 16

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylän alussa muutama puu häiritsemässä helppoa heittoa, puolivälin jälkeen lähes 90° käännös oikealle. Kori pururadan vieressä. Huomioi pakollinen kiertosuunta (ei oikaista pururataa pitkin!)

Väylä 17

Pituus 69 metriä. Par 3

Lyhyesti: Vasemmalle kaartuva ahdas väylä.

Väylä 18

Pituus 105 metriä. Par 3

Suora, reilu 100 metrinen väylä. Kori sijaitsee alamäessä joka viettää vasemmalle. Mukava päättää rata pirkkuun? Heitä suoraan. ;)

6 arvostelua radalle “Uotilan frisbeegolfrata

  Tämä rata pääsi yllättämään erittäin positiivisesti. Yksi Suomen parhaista metsäradoista, jolta löytyy muutama avoimempikin väylä. Hyvät tiit ja opasteet. Valtaosin tiukkaa ränniä, mutta jokusen kerran pääsee siivuttamaankin. Kannattaa piipahtaa.

  On hieno rata ja yksi suosikeistani mutta päivittäkää väyläkuvaukset oikeiksi.
  tietääkseni väylää 5 ympäröi OB alueet, 11 on pidennetty eli kori siirretty ja par 4 , 14 on pidempi eli kori siirretty ja par 4, 15 on pidennetty eli tii siirretty, 16 on pidennetty eli tii siirretty ja taisi olla kanssa par 4. en ole hetkeen ehtinyt käydä radalla eli voi olla tullut lisää muutoksia.

  Aikamoinen positiivinen yllätys. Opasteet (tai niiden puute) ja netistä löytyvä ratakartta ei antanut odottaa mitään ihan huipputason rataa, mutta sellainen sieltä metsän siimeksestä löytyi. Todella kivoja ja sopivan haastavia metsäratoja, jotka eivät toistaneet mitään samaa kaavaa. Mukaan oli mahdutettu myös oikein oivalliset puistomaiset avoimet väylät, joissa sai kiskoa ihan tosissaan.

  Todella hieno kokonaisuus, joka vaatisi oikeastaan vain paremmat opasteet ja tiit, jotta sille kehtaisi viisi tähteä antaa. Nyt netissä oli par’it väärin, eikä mitään ratakarttataulua paikan päältä löydy, niin ensikertalaisena piti vähän sovellella ja etsiä väyliä, muttei kuitenkaan turhautumiseen asti.

  4/5 ja rata bongattu. Hieno 18-väyläinen rata, minne kannattaa tulla kauempaakin. Rata on suunniteltu järkevästi se muodostuu siirtymineen ja opasteineen selkeän kokonaisuuden. Osalle tiimattoja on rakennettu kunnon heittolavetti ja kuulemma vähitellen niitä rakennetaan vielä lisää. Täytyy kehua erityisesti par4-väyliä – hienoja väyliä. Suosittelen!

  Ja kiitokset myös paikalliselle oppaalle (T.E.). Sai kuulla paljon rataan liittyvää tietoa ja suunnitelmia radan kehittämisestä. Tulipa sitä vahingossa yksi holarikin heitettyä (väylä 17). On siis erinomaisen hyvä rata 😉

Vastaa