"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Uimahallinpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata on Suomen ensimmäinen 18 väyläinen puistorata. Maalikoreilla varustettu 18 väyläinen rata otettiin käyttöön 1990-luvun alussa ja etuysin historia ulottuu 80-luvun alkuun asti. Kauhajoen Virkun välittömässä läheisyydessä sijaitseva puistorata. Rata on uusittu kesällä 2017 ja on 18-väyläinen.

Lue lisää

Rata on pääosin hienoa, hyvin hoidettua puistoaluetta. Miinuksena muiden käyttäjien, lähinnä Beach-volley- ja jalkapallon pelaajien/katsojien aiheuttama haitta (joita varottava). Myös joki imee mukavasti kiekkoja, mutta sehän kuuluu lajin luonteeseen 😉

Viimeiset kuusi väylää hiemen erillään toisellapuolella jokea Kotitalouskoulun (valkoinen rakennus) puistossa.

Kulkuvälineet kannattaa jättää Uimahallin pihaan tai vaihtoehtoisesti ajaa osoitteeseen topeeka 25, jossa sijaitsee tii 1.

Viikkokisat Tiistaisin kello 18.00 (parittomilla viikoilla)

 

Ajankohtaista

23.09.2010
Viikkokisat
Syksyllä sunnuntaisin klo 15 (osallistumismaksu 2 Eur jos haluaa pelata rahapalkinnosta, ilmaiseksikin saa tulla kisaamaan!).

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilutie 3
  61800 Kauhajoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Sufunratamestari

 • Suunnittelija

  Sufunratamestarit/ JN

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Elmo Sport Kauhajoki
  Puistotie 50 61800 KAUHAJOKI puh. 0400911272

Paikallissää

Potential disruption due to wind from 12PM EEST SUN until 5PM EEST SUN

Issued:
19. elokuuta 2017 klo 15:51 (GMT)
Expires:
Puolipilvistä
Lauantai 08/19 10%
Puolipilvistä
Osittain pilvistä. Alin lämpötila 12ºC.
Puolipilvistä
Huomenna 08/20 10%
Puolipilvistä
Osittain pilvistä. Ylin lämpötila 18ºC. Tuuli SSW, nopeus 25−40 km/h.

Väyläkuvaukset

Uimahallinpuisto, Kauhajoki

Väylä S: Saari

Pituus 52 metriä. Par 3

Saari väylä johon osuttava avauksella, muuten peli jatkuu DZ:tä rangaistuksen kera. Tii sijaitsee pesäpallokentän vallin päällä väylien 11 ja 12 siirtymien välissä. Saari väylä heitetään väylän 18 jälkeen. helppo birdie mutta samalla kierrostuloksen pilaaja.

Väylä 1: Aukea

Pituus 101 metriä. Par 3

Kori ei näy tiille, mutta se sijaitsee suoraan edessä olevasta isosta puskasta 3 metriä eteenpäin. Joki takana on OB-aluetta. Sekä koriskentän asfaltti.

Väylä 2: Kuusiaita

Pituus 80 metriä. Par 3

Yllättävän ahdas väylä, jossa vaaditaan suora heitto edessä n. 70 metriä olevan männyn oikealta puolelta. Avausta vaikeuttaa yhä isommiksi kasvaneet pensaat 15m päässä tiiltä.

Väylä 3: Niemen kärki

Pituus 89 metriä. Par 3

Pieneen alamäkeen heitettävä väylä, jossa korin takana ja vasemmalla puolella vaanii joki. Kori sijaitsee keskellä niemen kärkeä. Myös oikealla puuaidalla rajattu alue on OB aluetta.

Väylä 4: Puisto

Pituus 88 metriä. Par 3

Kaksi väylävaihtoehtoa. Kiinteään rataan kuuluu suora väylä joka heitetään maata myöden pieneen vastarinteessä seisovaan koriin. Kisavaihtoehto heitetään joen päällä n. 80 metriä I-väylän koriin.

Väylä 5: Vaaniva joki

Pituus A=125m ja B=147m metriä. Par 3

Oikealle kaartuva pitkä heitto puiden välistä kohti koria. Kori sijaitsee tiiltä katsottuna niemen kärjen oikeassa laidassa. Joki oikealla ja takana on OB. Vasemmalla puolella vaanii metsä, jossa kesällä suuria nokkospuskia. Älä heitä sinne. Pieni lampi vasemma joka on OB. Heittopaikka vaihtoehtoina A ja B.

Väylä 6: Pakko kakkonen

Pituus 69 metriä. Par 3

Suora heitto puiden välistä kohti koria. Helppo birdie. Kuolleen miehen puuta kannattaa varoa! Puu herännyt henkiin. Korin takana oleva pieni lampi on OB. Varo tiheää metsää oikealla.

Väylä 7: Vasurille varma

Pituus 83 metriä. Par 3

Loiva annukka metsän ja valotolpan välistä. Vasurien suosikki väylä. Lampi on OB.

Väylä 8: Pururata

Pituus 92 metriä. Par 3

Radan uusin väylä. Lievään ylämäkeen heitettävä suora väylä. Kori sijaitsee isojen kuusten loppupäässä. Kapea ja haastava väylä. Vaatii tarkan avauksen mikäli birdie  kiinnostaa.

Väylä 9: Sussoonkuja

Pituus 78 metriä. Par 3

Helppo vasemmalle kaartuva väylä ohi kuusiaudanpään. Varo asfalttia joka on OB. Avaus saa mennä tien oikealle puolelle, mutta sieltä birdien saaminen vaikeaa. Kori sijaitsee koivujen keskellä mutta hole in one mahdollinen. Hellppo birdie. Älä heitä ensimmäiseen kuuseen vasemmalla. Varo muita ulkoilijoita, pelaajia, autoja jne..

Väylä 10: Beach

Pituus 83 metriä. Par 3

Suora väylä mäntyjen väliin heitettynä. Beacvolleykentät oikealla ja kävelytie vasemmalla ja kaikki sen takana OB-aluetta. Huomioi Beach-Wolley pelaajat.

Väylä 11: Verkkoaita

Pituus 115 metriä. Par 3

Avausheitto tulee heittää verkkoaidan vasemmalle puolelle, muuten peli jatkuu aidan takaa nurmikkoon upotetuilta betonilaatoilta (DZ) kolmannella heitolla. Tästä eteenpäin aita toimii OB-rajana normaalein OB-säännöin. Haastava väylä. Pirkot todella harvassa. Kori siirretty pesäpallokentän puoleiseen valliin. Pesäpallokentän punainen hiekkatekonurmi on OB.

Väylä 12: Pallopajut

Pituus 82 metriä. Par 3

Suora ja matala heitto on valttia tällä väylällä. (Tällä radalla on ratamestarin määräämä 2-metrin sääntö yhä voimassa kaikilla rei´llä). Kori sijaitsee pallopajupensaiden oikealla puolella 4. ja 5. pensaan välissä. Huom. pensaat kasvaneet valtavasti. Vinkkinä liikaa vasemmalle mennyt avaus mahdollistaa ehkä birdien. Urheilukentän valkoinen aita toimii OB-rajana. huom asfalti on myös OB.

Väylä 13: Pallopajut osa 2

Pituus 78 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartuva heitto korille. Kori ei näy tiille mutta hiukan kun kävelee vasemmalle tiiltä niin eroittaa korin keltaisen tikkarin. Älä heitä oikealla vaaniviin pallopajuihin. Niin helppo mutta niin vaikea.

Väylä 14: Hole in One

Pituus 45 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta haastava väylä. Tiin edessä olevat koivut muodostavat portin. Avaus osuttava porttiin, muuten uusi avaus ja rangaistus. Kori seisoo rinteessä olevien pallopajupensaiden takana. Rinne korin takana viettää urheilukentälle, joka on OB-aluetta. Valkoinen aita on OB raja. Todella helppo birdie, ehkä radan helpoin HOLE IN ONE väylä.

Väylä 15: Vaikea

Pituus 113 metriä. Par 3

Radan vaativin väylä, kori ei näy tiille mutta näkyy kun kävelee tiiltä n.20m eteenpäin ja katsoo oikealle. Vasemmalla kulkee koko matkan korille OB-viiva, varo sitä. Avauksen merkitys korostuu kuinka pääsee jatkamaan. Vaatii kaameeta annukkaa puiden yli mikäli meinaa birdiestä haaveilla. Vasureiden toive väylä. Ns. varma bogey.

Väylä 16: Porttikongi

Pituus 68 metriä. Par 3

Radan yksi uusimmista väylistä. Tiin edessä portti, mistä mentävä keskeltä. DZ sijaitsee portin vasemmassa laidassa. Todella kapea linja mistä voi jopa holarin heittää. Asfaltti ja vasemmalla olevan parkkipaikan sora on OB.

Väylä 17: Kuja

Pituus 84 metriä. Par 3

Suora kapea väylä. Liikaa oikealle menevä avaus osuu koivuihin, ja liikaa vasemmalle lentävä on pallopajuissa. Korin edessä molemmin puolin seisovat 3 tai 4 kuusta vaikeuttavat lähestymistä korille suoraan. helppo birdie.

Väylä 18: Pilliväylä

Pituus 110 metriä. Par 3

Radan yksi mukavimmista väylistä. Kori ei näy tiille mutta hiukan oikealle kaartava SUORA väylä. Väylän molemmin puolin todella tiheää metsää., älä heitä sinne. Avaus osuttava millin tarkasti luukulle josta korille on avointa mutta hiukan ylämäkeä. Birdiet harvassa.

Väylä 19: Ruttojuuret

Pituus 108 metriä. Par 3

Haastava loivasti oikealle kaartava väylä. Vasemmalla tiheä metsikkö oikealla joki joka OB-aluetta. Tälläkin väylälläjoki nielee kiekkoja. Onneksi kiekkokauppa lähellä.

Väylä 20: Niemi

Pituus 115 metriä. Par 3

Tiukasti oikealle kaartava väylä jossa avausheitto on ratkaisevassa roolissa. Oikealla tiheä rämeikkö jonka takana joki joka on OB-aluetta. Ns luukulla puita jotka vaikeuttavat huomattavasti avausta. helppo bogey

Väylä 21: Paratiisi

Pituus 63 metriä. Par 3

Tämä on kokeneemmille heittäjille ns. pakko-kakkosen väylä. Lievästi oikealle kaartuva helppo väylä. Oikealla vaanii tiheä puusto. Samoin joki oikealla= OB. Varo korin kohdalla puiden alla olevaa aukkoa, skippi menee todella helposti jokeen.

Väylä 22: Omenapuut

Pituus 71 metriä. Par 3

Kori omenapuiden keskellä. Oikealle kiertävä tai suora matala heitto vaihtoehtoina. Joki OB-aluetta. Haasteellinen väylä, heittovaihtoehtoja monia avaukselle.

Väylä 23: Soppis

Pituus 58 metriä. Par 3

Haasteellinen kapea, lopussa jyrkästi vasemmalle kaartava käytävä-väylä. Avauksella vähimmäisvaatimus olisi päästä ensimmäisten puiden ohi hieman avarammalle lähestymisalueelle. Oikealla tihää "metsikköä". Joki OB-aluetta.

Yksi arvostelu radalle “Uimahallinpuisto

  Erittäin mukava puistorata, joka tarjoaa monta aloittelijoillekin sopivaa väylää. Väylät ovat tarpeeksi monipuolisia, eikä radalla tule tylsää. Korit ja tiit eivät ole aivan tätä päivää, mutta kyseessä onkin Suomen ensimmäinen täysimittainen rata. Kävellä saa paljon. Puistossa saattaa olla muitakin ihmisiä, joten täytyy olla varovainen.

Vastaa