"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Parolannummen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Parolannummen frisbeegolfrata koostuu pääsääntöisesti lyhyehköistä väylistä, jotka vaativat tarkkuutta.

Lue lisää

Rata on sekoitus metsä- ja puistorataa. Alkupuolisko kulkee pitkälti ahtaissa ränneissä, joissa virheet kostautuvat ja tulostaa tulee, jollei pysy väylällä.

Rata on kaikille avoin, mutta sillä on otettava huomioon varusmiehet, jotka ovat alueen pääsääntöisiä käyttäjiä.

Pysäköinti tapahtuu urheilukentän parkkipaikalla. Radan ensimmäinen väylä on kentän toisella puolellla. Opastaulu sijaitsee parkkipaikan reunalla.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Parolannummentie 335
  13700 Hattula


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Parolannummen frisbeegolfrata

Väylä 1

Pituus 82 metriä. Par 3

Jyrkästi oikealle kaartava väylä. Kori sijaitsee hieman tiitä ylempänä rinteessä. Väylän alussa puiden muodostama matalahko portti. Varo 2. väylän pelaajia!

Väylä 2

Pituus 66 metriä. Par 3

Avoin väylä jyrkkään ylämäkeen. Pitkäksi venähtänyt heitto päätyy herkästi sankkaan pusikkoon. Varo 3. väylän tiillä olevia pelaajia!

Väylä 3

Pituus 82 metriä. Par 3

Roimaan alamäkeen pelattava lähes suora väylä. Väylän vasemmalla puolella on paremmat jatkopaikat. Varo 1. väylän pelaajia!

Väylä 4

Pituus 106 metriä. Par 3

Ehdottomasti radan haastavin väylä. N. 35 metrin kohdalla loivasti oikealle kaartuva väylä jatkuu loppu matkan suorana loivaan ylämäkeen. Todella ahdas ränni, jolla tulee herkästi otettua suurempaa lukemaa tuloskorttiin.

Väylä 5

Pituus 76 metriä. Par 3

Loivasti vasemmalle kaartuvalla väylä ei ole tilalla pilattu. Tarkka heitto vie birkkupaikalle.

Väylä 6

Pituus 65 metriä. Par 3

Vaihteeksi tarjolla lyhyttä annukkaa oikeakätiselle rystyheittäjälle.

Väylä 7

Pituus 72 metriä. Par 3

Toinen annukkaväylä putkeen. Voi heittää loivana suorinta linjaa pitkin tai kaartaa vielä suuremmin kauempaa.

Väylä 8

Pituus 93 metriä. Par 3

Tällä hysseväylällä on reilusti tilaa oikealla puolella. Haastetta tuo väylän alussa erittäin matalalla roikkuvat oksat. Tämän väylän myötä puusto vähenee ja siirrytään radan puisto-osioon.

Väylä 9

Pituus 167 metriä. Par 4

Radan pisimmällä väylällä on tarjolla monta etenemisreittiä. Väylän alkupäässä on puu saareke, jonka voi kiertää kummalta puolelta tahansa, mikäli mielii sweetspottiin. Lähestyminen tapahtuu todennäköisesti kämmenheitolla. Korin edustaa ja oikeaa puolta suojaavat puut.

Väylä 10

Pituus 56 metriä. Par 3

Lyhyt vasemmalle kaartava väylä. Kori sijaitsee hieman tiitä alempana. Pakkokakkonen.

Väylä 11

Pituus 73 metriä. Par 3

Forehysse tai rystyannukka vie birkkupaikalle tällä oikealle viettävällä väylällä. Korkeus suunnassa ei taaskaan ole liiemmin tilaa.

Väylä 12

Pituus 100 metriä. Par 3

12 väylän koetus päättyy viivasuoraan heittoon.

7 arvostelua radalle “Parolannummen frisbeegolfrata

  Mukava lyhyehkö puisto/metsärata joka kuitenkin hieman ahdas. Sopii oikein hyvin aloittelijoille väylien lyhyyden ja anteeksiannon vuoksi. Kokeneemmille enemmän tarkkuus kuin pituusheitto rata. Opasteet selkeät ja korit hyvät. Kuitenkin erityisesti kauniina iltana tulee radan kapasiteetti nopeasti vastaan ja syntyy odottelua ja ruuhkaa.

  Varmaan nopeimmin pelattava rata ja taitaa myös olla ainut näin tasainen/pienillä korkeuseroilla varustettu rata Hämeenlinnan läheisyydessä (pois lukien Aulanko, mutta voiko sitä oikeasti edes radaksi kustua?). Ehkä suosikki ratani Hämeenlinnan hiihtomaan ohella.

  Hyvä rata, jossa sopiva vaikeusaste myös vähemmän heittäneelle. Vaihtelevat väylät vaativat hyvää kiekon kontrollia, toisaalta parilla väylällä pääsee myös heittämään pitkälle. Paras 12 väyläinen joka on tullut pelattua. Teepaikat kivilaatoilla, joten siinä on parantamisen varaa.

  Hyvä, tarkkuutta vaativa rata. Lähes kaikilla väylillä pitää heittää tarkasti, hallitsematon kääntö tai feidi vie puihin ja pusikkoon. Kesäaikaan väylät ovat luultavasti vieläkin haastavampia kun puissa on lehdet, kapeat rännit saattavat alkaa silloin jo ahdistaa. Rata ei kuitenkaan ole pelkkää ahdasta kujaa, muutamalla väylällä on tilaa ihan hyvinkin. Osalla väylistä tee-paikka liian lähellä muita väyliä, kuten esittelyssäkin mainittu, vaatii varovaisuutta.

  Pienenä vinkkinä vielä se, että jos ajoittaa heittämisen esimerkiksi armeijan palvelukseenastumispäivää seuraavalle sunnuntaille puolen päivän tienoille, saattaa väylän 8 joutua jättämään väliin turvallisuussyistä, kyseinen väylä on silloin täynnä autoja.

  Mukavan erilainen (helpompi ja lähestyttävämpi) seudun muihin ratoihin verrattuna. Väylä #1 on hieman outo, kakkosen avaus saattaa osua kolmosen tiille ja nelonen on vähän turhan hankala PAR3, mutta rata vaan paranee edetessään. Loppupuolelta löytyy puistoisempaa väylää ja kokeneemmille niitä ”helppoja birkkuja”. Laatoitetut tiipaikat ovat jo kokeneet kovia, useimmissa etummaiset laatat täysin irrallaan. Nämä pitäisi kyllä saada korjattua, mutta onneksi monella väylällä ei suurempia vauhdinottoja tarvita. Ja tosiaan, tämä on jostain syystä yksi ruuhkaisimmista radoista Pk-seudun ja Tampereen ulkopuolella.

  Sopivan haastava rata. Sopii hyvin aloittelijalle kuin enemmän harrastaneelle. Tiilaatoitukset osin huonossa kunnossa, huoltotöille olisi tilausta. Kuten yllä jo todettu, niin siirtymät osin niin lyhyet, että edellisen väylän avaukset voivat osua, seuraavalle tiille. Näköyhteys on kuitenkin sellainen, että heittäjän on helppo odottaa, että väylä on varmasti vapaa. Joukossa yksi par4-väylä, joka erottui selkeästi muista väylistä. Maasto on helppokulkuista. Kannattaa käydä bongaamassa pois.

Vastaa