"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Oittaan ulkoilualue

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Täysin uudistettu monipuolinen ja aloittelijaystävällinen 12-väyläinen frisbeegolfrata Oittaan ulkoilualueen yhteydessä. Rata sijaitsee Oittaantien päässä ulkoilupolkujen ja voimailupaikan lähistöllä.

Ensimmäiset kuusi väylää ovat puistomaisessa ympäristössä. Toiset kuusi sijaitsevat mäkisessä metsämaastossa.Lue lisää

Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä 150m pitkä range.

Ajankohtaista

17.06.2014
Väylä #9 väliaikaisesti pois käytöstä
PÄIVITYS: Väylä on taas pelattavissa. Välttäkää väylällä kulkua ja pelaamista. Keskeltä väylää on havaittu metsäkanalinnun pesä (pyy?) ... Lue lisää

10.06.2014
Oittaalla tapahtuu
Oittaan frisbeegolfradan uudistus 12-väyläiseksi on valmistumassa! Uusi rata on nyt viimeistä silausta vailla valmis. Yhdeksän uutta ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Oittaantie
  2740 Espoo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Puskasoturit

 • Suunnittelija

  Puskasoturit / Antti Huhtala, Toni Koski

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä yli 150 metriä pitkä range.

  Metsäpuoliskolta löytyy grillikatos, sekä taukopaikkoja.
  Noin 500m päästä ykkösväylästä löytyy Oittaan kahvila palveluineen.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport megastore Sello
  Leppävaarankatu 3-9 02600 ESPOO puh. 09-75188500

  Budget Sport Espoo
  Kuitinmäentie 27 02240 ESPOO puh. 010-5380900

  Megastore Suomenoja
  Isoniitynkuja 2 02270 ESPOO puh. 09-8874150

Väyläkuvaukset

Oittaan ulkoilualue, Espoo

Väylä 1: Oittaa #1

Pituus 48 metriä. Par 3

Ensimmäisen väylän aloituspaikka löytyy kuntolaitteiden takaa nurmialueen reunasta.

Suora väylä jonka keskellä on puu jonka voi kiertää oikealta tai vasemmalta, holaria hakiessa moni on siihen kapsahtanut.

Siirtyminen väylälle 2 tapahtuu korilta oikealle. Seuraten polkua vasemmalle ulkoilupolulle. Älä kulje seuraavalle väylälle 3. väylän kautta!

Väylä 2: Oittaa #2

Pituus 66 metriä. Par 3

Suora puistoväylä joka kulkee puiden muodostaman portin läpi. Vasemmalla on mando joka tulee kiertää oikealta puolelta (merkitty nuolella). Suora heitto avauksessa ja kiekon pitäisi olla puttietäisyydellä.

Jos kiekko kiertää mandon vasemmalta puolelta jatka heittämistä Drop Zonelta ja merkitse tuloskorttiin yksi rangaistusheitto (+1).

Huomioi jalankulkijat edessä kulkevalla tiellä ja varmistu heiton turvallisuudesta ennen heittoa!

Väylä 3: Oittaa #3

Pituus 71 metriä. Par 3

Oikealle kaartava puistoväylä jossa muutama isompi puu väylällä ja oikealla tiheämpi metsä. Suora avaus kohti mäntyä tarjoaa hyvät edellytykset helpolle lähestymiselle.

Huomioi ratsastajat väylän vasemmalle puolelle kulkevalla polulla ja varmistu heiton turvallisuudesta ennen heittoa.

Väylä 4: Oittaa #4

Pituus 129 metriä. Par 4

Hieman pidempi pellon reunaa kulkeva väylä jossa pääsee kokeilemaan avauksen tarkkuutta ja pituutta. Väylän molempia reunoja koristaa OB-alueet jotka on hyvä huomioida ennen heittoa. Mikäli avausheitto karkaa ulos väylältä, jatketaan peliä karttaan merkityltä Drop Zonelta.

Huomioi heitossasi väylän 5 korilla olevat pelaajat.

Väylä 5: Oittaa #5

Pituus 76 metriä. Par 3

Suora väylä hieman alamäkeen viettäen. Suoralla lähestymisheitolla kiekko on jo putattavissa koriin.

Väylän 4 rajaava oja on OB-alueen raja myös tälle väylälle.

Ennen kuin heität, varmista sekä oikealta, että vasemmalta, ettei väylän poikki kulkevalle hevospolulle ole saapumassa hevosia! Jos ryhmässä on useampia jäseniä, on yhden hyvä tarkkailla polun tilannetta ennen heittoja. Hevosilla on etuajo-oikeus, eli frisbeegolffaaja odottaa kunnes hevonen ratsastajineen on poistunut vaaravyöhykkeeltä.

Väylä 6: Oittaa #6

Pituus 79 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartava väylä jossa väylää reunustavat tiheät ja kuivat kuuset. Tällä väylällä on hyvä kiinnittää avauksessa huomiota tarkkuuteen pituuden sijaan, jotta pääsee jatkamaan väylältä kohti koria.

Ennen heittoa tulee varmistua ettei hevosia ole tulossa polkua pitkin. Hevosilla on etuajo-oikeus, eli frisbeegolffaaja odottaa kunnes hevonen ratsastajineen on poistunut vaaravyöhykkeeltä.

Väylä 7: Oittaa #7

Pituus 76 metriä. Par 3

Metsään tehty puiden reunustama kuja. Alkupuolelta suoraa n. 40m ja puolivälin jälkeen hieman oikealle taittava väylä. Avaus edessä näkyvän kallion päälle tarjoaa hyvät mahdollisuudet jatkaa putterilla kohti koria.

Vasemmalla kulkeva tie rajaa OB-alueen.

Väylä 8: Oittaa #8

Pituus 52 metriä. Par 3

Tien yli, ylämäkeen hieman vasemmalle kaartava väylä. Avaus puiden muodostamasta portista korkeana tarjoaa helpomman mahdollisuuden päästä seuraavalla lähestymisellä jo korin tuntumaan.

Väylä menee ulkoilureitin yli, joten varmistu ennen heittoa ettei mutkan takaa ole tulossa pyöräilijöitä tai muita ulkoilijoita.

Väylä 9: Oittaa #9

Pituus 62 metriä. Par 3

Oikealle kaartava metsäväylä jota reunustavat molemmilla puolilla tiheät kasvustot. Avaus edessä näkyvän kallion päälle tarjoaa näkymän korille ja mahdollisuuden tarkkaan lähestymiseen. Väylän alkupäässä on vasemmassa reunassa jyrkänne.

Vasemmalla oleva tie rajaa OB-alueen.

Taukoa voi pitää myös tiin vierestä löytyvällä näköalapaikalla, tai väylän pelattua läheisellä grillikatoksella.

Väylä 10: Oittaa #10

Pituus 60 metriä. Par 3

Alamäkeen oikealla kaartava väylä jossa pääsee kokeilemaan hieman kiekonkäsittelytaitoja. Tällä väylällä maltti on valttia ja avausta kannattaa hakea mahdollisimman keskelle väylää.

Huomaa risteävät väylät ja käytä paluureittinä korilta oikealle lähtevää polkua, älä väylää!

Heitä vasta kun se on turvallista ja viereistä väylää pelaava ryhmä ei ole vaaravyöhykkeellä.

Väylä 11: Oittaa #11

Pituus 31 metriä. Par 2

Tässä on elämäsi mahdollisuus heittää hole-in-one, lyhyt suora väylä jossa ahneus saattaa kostautua puuosuman muodossa. Tässä riittää putteri, mutta varo ettei kiekko karkaa korista yli ja kallion taakse.

Huomaa risteävät väylä ja heitä vasta kun se on turvallista!

Väylä 12: Oittaa #12

Pituus 65 metriä. Par 3

Hieman oikealle alamäkeen kaartava metsäväylä. Avaus tien yli metsään kohti taempaa kuusta on resepti par-tulokseen. Varo kuitenkin vasemmalla olevaa mandoa ja pyri suoraan heittoon. Jos kiekko liitää pitkäksi on syytä varoittaa väylän 7 pelaajia fore-huudolla.

Vasemmalla on mando-puu joka tulee kiertää oikealta puolelta. Jos kiekko kiertää mandon väärältä puolelta jatka heittämistä Drop Zonelta ja lisää tulokseen yksi rangaistusheitto.

Huomioi ulkoilupolku ja sillä liikkuvat ihmiset.

5 arvostelua radalle “Oittaan ulkoilualue

  Hienoa että Espoo on vihdoin herännyt ja aloittanut uuden radan rakennuksen! Vanha kun oli aika vaarallinen muille ulkoilualueen käyttäjille. Ensimmäiset 6 reikää mukavat puistossa mutta siitä eteenpäin ovat vielä hieman vaiheessa. Paljon kaadettuja puita mitä ei vielä viime viikolla ollut siivottu pois väylien sivuilta. Ja varoituksen sanana: Puiset heittoalustat todella vaarallisia ja liukkaita sateella. 4 väylälle olikin jo saatu matto heittoalustan päälle joka olikin hyväpitoinen.

  Hieno yhdistelmä puisto- ja metsärataa ja todella hienossa kunnossa. Ylläpitäjä on nähnyt todella vaivaa asian eteen – kiitos!
  Vielä muutama puu metsäväyliltä pois, niin hipoo lähes täydellisyyttä.
  Väylät eivät vaadi välttämättä kovin isoa kättä mutta tarkkuutta senkin edestä. Kelpoiset heittoalustat, erinomaiset väyläkartat ja next tee -opasteet. Lisäksi löytyy riittävästi roskiksia ja penkkejä.
  Sitä isoa kättä pääsee rasittamaan toden teolla erikseen upealla drivenurmella, joka on varustettu etäisyyskyltein ja heti vieressä on kolme harjoituskoria.
  Oikein mukava frisbeepaikka kokonaisuutena, joka suorastaan odottaa laajentamista 18-väyläiseksi.
  Tähän paikkaan kannattaa tulla hieman kauempaakin.

  Muutama ensimmäinen väylä oli mielenkiintoista maastoa, avoimentuntuista lehtimetsää ja peltoaukeaa, mutta sen jälkeen kaikki muuttui ahtaaksi ja melko ahdistavaksi metsäradaksi. Mielestäni näitä ”tukkoväyliä” oli liikaa ja olisin kaivannut radalle enemmän yllätyksiä. Alussa en tahtonut löytää ensimmäisiä väyliä, mutta metsissä opasteet seuraaville tiille oli merkitty hyvin!

  Pidin metsäväyliä melko haastavina, mikä oikeastaan on ihan hyvä asia. Ensimmäistä kertaa heittävää en tälle radalle veisi – paitsi niille ensimmäisille väylille. Kierros meni tuloksen osalta kivasti ja drivenurmi harjoituskoreineen oli plussaa. Kokonaisuutena kuitenkin vähän petyin rataan, enkä näkisi tarvetta lähteä kovin kaukaa Oittaalle ajelemaan, koska samankaltaisia metsäväyliä löytyy lähempääkin.

  Oli ihan mukavaa tuossa syksyllä käydä, ainoa ”ongelma” oli se, että olen vasuri, joten melkein kaikki väylät oli helppoja. Tosin ei kait pitäis valittaa, kun kerrankin vasenkätisyydestä on hyötyä… eli jos olet vasuri ja heität rystyllä hyvin, kannattaa tarkistaa rata.

Vastaa