"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kalastajakylän frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Toukokuussa 2011 Savonlinnan kaupunki pisti Kalastajakylän puiston hyötykäyttöön ja kehitteli alueelle frisbeegolfradan. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille ja harrastajillakin riittää haastetta.

Lue lisää

Paikallisilla on mahdolisuus tutustua lajiin lainaamalla kiekkoja kirjastosta kirjastokortilla. Laina-aika on yksi viikko.

Ratakartan ja tuloskortin voi käydä hakemassa osoitteesta http://www.savonlinna.fi/asukas/liikunta_ja_ulkoilu/frisbeegolf.

Tervetuloa pelaamaan!

Ajankohtaista

17.05.2013
Aholahdessa uuden radan avajaiset 25.5.2013
Kisasta lisää tietoa http://frisbeeliitto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=21&p=47236 Aurinkoinen sää on vauhdittanut uuden radan ... Lue lisää

02.05.2012
Muutosta radalle
Kaupungilta ilmoitettiin että ensimmäiseen väylään tulee pian muutoksia. Tiitä siirretään taaemmaksi ja kori tulee tenniskentän ... Lue lisää

09.04.2012
Vielä on kesään matkaa
Tässä jo muutamana viikkona tullut itse kokeiltua miten se kiekko lentää pakkaskeleillä, mutta näyttäisi vielä olevan aikaa ennenkuin ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Onkimiehentie
  57600 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Arto Nupponen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Kalastajakylän frisbeegolfrata, Savonlinna

Väylä 1

Pituus 102 metriä. Par 3

Radan pisin väylä. Koria ei nää suoraan heittopaikalta ja korin suunnalta voi tulla kävelijöitä joten spotterin käyttö olisi suotavaa. Hyvin sijoitettu vasemmalle kaartava heitto vie sinut koria kohti. Varo kuitenkin heittämästä liian vasemmalla tai joudut ojan taakse OB:lle. Pitkälle heittävät voivat myös osua korin oikealla puolella sijaitsevan tenniskentän aitaukseen joka on myös OB.

Väylä 2

Pituus 81 metriä. Par 3

Tenniskentän vierestä jatketaa oikealla. Helpompi väylä vasureilla sillä tilaa on lähinnä vasemmalla puolen. Suoraankin voi yrittää mutta puut pysäyttävät nopeasti liian korkeat heitot.

Väylä 3

Pituus 69 metriä. Par 3

Heittopaikan ja korin välissä puustoa ja pensaita. Oikealta puolen on pitkä matka kiertää ja vasemmaltakin melko tarkkaa. Keskeltä on nyt kaatunut yksi puu pois joka helpottaa suoraan heittämistä.

Väylä 4

Pituus 72 metriä. Par 3

Jälleen ollaan tenniskentän vieressä ja lähdetään tällä kertaa järveä kohti. Heittolinjaa voi lähteä hakemaan koivujen oikealta puolen tai ali. Mitä teetkin elä heitä liian pitkälle.

Väylä 5

Pituus 59 metriä. Par 2

Tuplamandolla varustettu koivukuja. Koivujen oksat myös estävät korkeammat heitot. Suoraa tarkkaa heittoa tarvitaan. Mandoista ohi menneistä heitoista tulee rangaistus heitto ja seuraava heitto lähtee mandopuiden välistä.

Väylä 6

Pituus 72 metriä. Par 3

Kori pilkottaa edessä puskien takana koivujen juurella. Vasemmalla on hyvin tilaa. Varo heittämästä liian pitkiä heittoja koska takana (noin 100m) on leikkipuisto ja parkkipaikat. Pensaslinjat leikkipuiston ja lentopallokentän ympärillä rajaavat OB:t.

Väylä 7

Pituus 71 metriä. Par 3

Tie ja sen vasen puoli on merkitty OB:ksi joten varminta on lähteä menemään kentänpuolelta.

Väylä 8

Pituus 61 metriä. Par 3

Vasemman reunan pensaikko rajaa OB:n. Loiva kaari vasemmalle vie suoraan korille.

Väylä 9

Pituus 48 metriä. Par 2

Vaatimuksena tarkka lähestyminen kolmen puskan keskelle. Sinänsä helppo heitto mutta jos osut puskan taakse voi par jäädä haaveeksi.

Väylä 10

Pituus 115 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Kalastajakylän frisbeegolfrata

  Kävin keväällä pelailemassa ko. radalla. Omat fiilikset:
  *Ikinä ei ole millään radalla pelottanut yhtä paljoa, väylät tehty erittäin lähekkäin toisiaan eikä heittojen hallinnassa todellakaan auta järveltä puhaltava tuuli. Silloisella käynnillä heittäjät koostuivat aloittelijoista, joilla ei kiekko muutenkaan pysynyt hallinnassa. Tällä radalla pitää pysyä valppaana
  *Tiipaikat olivat aivan hirveät, parin betonilaatan pitunen jonka jälkeen tulee poikkipuu johon hyvällä tuurilla taitat nilkkasi. Poikkipuun jälkeen tulee vielä yhdet laatat (en ymmärtänyt pointtia). Ainoa lohtu on se, ettei väylille heittäessä juurikaan vauhtia tarvitse.
  *Par 2 väylät… En tule ikinä näitä ymmärtämään. Miksi?

  Maisemat ovat järvelle, joten silmä tykkää. Parilla väylällä oli ihan hyvä idea. Muuten rata oli surkeimmasta päästä millä olen käynyt.

  Ilmiselvästi aloittelijoille suunniteltu rata. Kokeneemmille tarjolla birkku- ja holarijahtia. Suurin osa väylistä tylsää hyssen heittelyä, jollei sitten halua ”haastaa” itseään koittamaan jotain muutakin.

  Kauniit maisemat ovat bonusta ja uimaankin pääsee, mikä on helteellä erittäin kiva juttu.

  Tiit pieniä, mutta eipä radalla suurempiakaan juuri tarvitse.

  Rata, joka pitäisi rakentaa uudestaan:
  * Väylät liian lähellä toisiaan. Ruuhkaisella radalla näimme useamman vaaratilanteen.
  * Alueella paljon lapsia , perheitä ja muita liikkujia – ihmettelen ettei ole osunut vielä pahemmin.
  * Draiverikielto olisi paikallaan, sillä midareilla ja puttereilla pärjäsi aivan hyvin.

  * Maisemat olivat hienot.
  * Par-lukemat korjattu kuntoon.

  Tuli kuitenkin käytyä, mutta ratana oli aikamoinen hasardi.

Vastaa