"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Julkujärvi Disc Golf Park

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

UPDATE: Julkujärven alati muuttuvalla ja päivittyvällä radalla on nykyään 26 väylää. Ylöjärven Julkujärveltä löytyy vanhan hiekkakuopan alueelle rakennettu haastava 22-väyläinen rata. Maastonsa ansiosta rata on saanut myös liikanimen "Kuulaakso". Alue on osittain metsittynyttä ja pohjana käytännössä joka puolella on melko pehmeää hiekkaa.

Lue lisää

Haastavien ja monipuolisten väyliensä ansioista rata on luokiteltu pro-radaksi ja se onkin monien Pirkanmaan alueen pro-pelaajien treenipaikka-of-choice.

Loppuosaa lyhyemmän etuosansa ansiosta rataa kannattaa myös aloittelijoiden käydä ehdottomasti testaamassa. Muuhun Tampereen ja lähialueiden tarjontaan nähden Kuulaakso on huomattavasti monipuolisempi, mutta myöskin haastavampi ja kuluttavampi rata. Radalta löytyy monenlaisia esteitä vaihtelevan puuston, monenlaisten puskien ja muun aluskasvillisuuden ja korkeuserojen muodossa.

Väyläpituudet vaihtelevat lyhyimmästä reilusta 50-metrisestä yli 240-metriseen par 5 -väylään. Tällä radalla ei ole suinkaan haitaksi osata monipuolisesti eri heittotekniikoita ja juuri tästä syystä moni pitääkin tätä rataa lähialueen puistoratoja hyödyllisempänä taitotason kehittymisen kannalta. Alueella ei ole kovin paljoa muita liikkujia koira-aitausta ja ajoittaisia motorcross-ajajia lukuunottamatta. Koska pelkille väylillekkin kertyy yhteispituutta yli 2,9 kilometriä ja alue on muutenkin laaja, kannattaa kierrokselle varata riittävästi juotavaa mukaan, hiekkakuopassa janoisena kulkeminen kun alkaa helposti muistuttaa aavikolla vaeltamista.

Etenkin niiden, jotka kiertävät koko radan, eikä pelkästään etupuolikasta kannattaa harkita parin energiapatukan bägiin pakkaamista ettei paukut lopu kesken takapuolikkaan pitkillä väylillä. Muistathan kuitenkin aina tuoda kaikki roskat pois radalta, koska roskiksia ei alueella ole. Julkujärvellä on pidetty mm. Joukkuegolfin SM-kilpailut vuonna 2007 ja vapaamuotoisemmat vuosittaiset Kuulaakson avoimet syksyisin.

Ajankohtaista

04.05.2013
Kuvia ja videopätkä Kuulaakso Openista
Tunnelmaa ennen kisan alkua: Henri Perälä avaa kärkiryhmässä ykkösväylällä: Södeström puttaamassa vitosella: Luoma avaa väylän numero ... Lue lisää

29.04.2013
Talkoot
Ratatalkoot perjantaina 3.5. klo 16 Julkujärven frisbeegolf radalla. Kaikki ovat tervetulleita talkoilemaan. Muistakaa varoa ... Lue lisää

29.04.2013
Rata suljettu kisojen ajaksi
Rata suljettu 4.-5.5. Kuulaakso Openin ja Sekaparien SM-kilpailun takia. Molemmat kilpailut ovat katsojille avoimia sekä maksuttomia ja ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Huurretie
  33470 Ylöjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  26

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sami Yli-Pihlaja

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa (2007 versio)

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Elo
  Elotie 1 33470 YLÖJÄRVI puh. 010-2393950

Paikallissää

Selkeää
Perjantai 05/26 10%
Selkeää
Enimmäkseen selkeää. Alin lämpötila 5ºC.
Mahdollisesti sadetta
Huomenna 05/27 40%
Mahdollisesti sadetta
Sadekuuroja. Ylin lämpötila 10ºC. Tuuli S, nopeus 10−15 km/h. Sateen mahd: 40%.

Väyläkuvaukset

Julkujärvi DiscGolfPark, Ylöjärvi

Väylä 1

Pituus 68 metriä. Par 3

Lyhyt mutta kapea acerunner-henkinen aloitusväylä, jolta on mukava napata kakkonen kierroksen aluksi.

Väylä 2

Pituus 109 metriä. Par 3

Hiekkatiensuuntainen pitkähkö suora Blindhole-kujaväylä, joka taittuu lopussa oikealle mäntyjen suojaamaan taskuun. Väylän molemmat puolet hyvin tiheän matalahkon puuston peitossa. 109m, par 3.

Väylä 3

Pituus 65 metriä. Par 3

Lyhyt mutta kapea par 3, jossa keskellä väylää olevat esteet tulisi pystyä kiertämään joko oikealta tai vasemmalta. Varo ettet heitä pitkäksi. Nykyään tii hieman taaempana kuin alkuperäisellä väylällä.

Väylä 4

Pituus 77 metriä. Par 3

Melko tiukasti vasemmalle kääntyvä blindhole, jonka kori löytyy tiheän pusikon takaa keskeltä hiekkarantamaista hiekkaa.

Väylä 5

Pituus 143 metriä. Par 4

Pitkä ja tiukka suora väylä, jossa paras tulos saadaan usein aikaan oikeakätisen korkealla S-heitolla. Etenkin väylän vasenta reunaa rajaavaa metsikköä tulee varoa, sillä sinne joutuminen tietää melko varmasti lisäheittoja.

Väylä 6

Pituus 71 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta erittäin haastava suora kujaväylä pitkin jyrkästi oikealle viettävää rinnettä. Myös suoraan korin takana jyrkkä alamäki. Huonolla kontrollilla voi tällä väylällä tehdä todella isoa tulosta.

Väylä 7

Pituus 120 metriä. Par 3

Tii vanhan 7 takana pituus n.110-130m Kori on korkealla vasemmalla mäen päällä.

Väylä 8

Pituus 60 metriä. Par 3

Tii voimalinjan kohdalla. Kori kummun päällä. RHBH hysse on varmin ratkaisu.

Väylä 9

Pituus 109 metriä. Par 3

Erittäin tekninen ja tyylikäs 109 metrinen par 3 alamäkeen kuusiportin läpi ja lopussa jyrkästi vasemmalle viettävää väylää pitkin korille. Tiheikköä löytyy molemmilta puolilla väylää ja korin takana oleva koira-aitaus on OB.

Väylä 10

Pituus 80 metriä. Par 3

Tiukasti oikealle kääntyvä lyhyehkö par 3, jonka oikealla puolella kulkevan aidan oikea puoli on OB. Puolivälissä väylää esteenä voimalinjama.

Väylä 11

Pituus 119 metriä. Par 3

119 metrinen lopussa oikealle puiden muodostamaan taskuun kääntyvä blindhole, joka on pääosin loppua ja alun vasemman puolen koivikkoa lukuunottamatta melko avoin. Koiratarha takaoikealla OB.

Väylä 12

Pituus 76 metriä. Par 3

Luotisuora ja alusta tiukka par 3-väylä, jonka takana kulkeva autotie on OB.

Väylä 13

Pituus 237 metriä. Par 4

Erittäin pitkä ja haastava par 4, jolla kannattaa pysyä väylällä ja miettiä tarkkaan mihin kiekkonsa haluaa sijoittaa. Kori häämöttää kaukana koivujen katveessa.

Väylä 14

Pituus 105 metriä. Par 3

Haastava ja visuaalisesti erittäin tyylikäs suora par 3, jonka kori on pienen kukkulan päällä, mäntyjen suojaaman kujan päässä. Etenkin väylän vasemman puolen tiheikköä kannattaa varoa.

Väylä 15

Pituus 132 metriä. Par 3

Todellinen taitopelaajan väylä, jossa pitää tietää mihin saakka jaksaa kiekkonsa heittää ja etsiä sen mukaan oma sweet spottinsa. Väylä alkaa alamäkeen ja loppuu ylämäkeen, kakkonen tältä väylältä on kova juttu.

Väylä 16

Pituus 241 metriä. Par 5

Mielipiteitä jakava väylä - toiset rakastavat toiset, toiset vihaavat. Alkaa tiukkaa tunnelia pitkin, kääntyy oikealle ja lopussa nousee oikealle mäntyjen suojaamalle kukkulalle, erittäin monipuolinen väylä

Väylä 17

Pituus 130 metriä. Par 3

Erittäin hieno alamäkiväylä männikön suojasta yli tyhjän kentän ja korin edestalla olevien matalat heitot karsivien puiden puskien. Tätä väylää on ilo avata.

Väylä 18

Pituus 70 metriä. Par 3

N. 70m Saari väylä jossa heitto pitää saada narujen väliin. Epäonnistunut heitto jatketaan drop zone kohdasta joka on merkitty puun oksilla.

Väylä 19

Pituus 80 metriä. Par 3

Avataan betonilaatalta par 3 n.80m Avoin väylä ja kori vasemmalla lähellä tien reunaa.

Väylä 20

Pituus 191 metriä. Par 4

Avauksella saa pistää täydet peliin, koska matkaa on korille 191 metriä ja alkupätkällä ei esteitä juurikaan ole. Vasemmalla kulkeva tie on OB-aluetta. Hieno korinpaikka kukkulan päällä puskien ja puiden suojassa.

Väylä 21

Pituus 142 metriä. Par 3

Erittäin tyylikäs oikealle kääntyvä alamäkiväylä, jossa kontrolli ratkaisee.

Väylä 22

Pituus 175 metriä. Par 4

Avaus on kapeata metsäränniä jonka jälkeen aukeata. Kori on saarekkeessa puiden keskellä.

Väylä 23

Pituus 140 metriä. Par 3

Kori sijaitsee pienellä kukkulalla puiden ympäröimänä.

Väylä 24

Pituus 112 metriä. Par 3

Hieno väylä, joka kääntyy metsikön suuntaisesti oikealle ja väylä on pääosin avoin. Oikealla puolella kulkeva tie on OB-aluetta.

12 arvostelua radalle “Julkujärvi Disc Golf Park

  Hyvä että kuulaaksoa päivitetään hiukan. On pitkään ollut jo aika samassa muodossa. Opasteet puuttuvat, joka ensikertalaiselle on iso miinus. Varsinkin pidemmillä sokkoväylillä. Rataa on tosin hankala pitää kovin hyvässä kunnossa kaikenlaisten terroristien vuoksi. Rataa on kuitenkin kierretty ahkerasti sen monipuolisuuden ja tuskaisen haastavuuden vuoksi. Alue on hieno ja sopii hyvin frisbeegolfradan pohjaksi. Täällä on aina kiva käydä heittämässä.

  Väyläopasteiden puute on pitkä miinus. Yksikään radalla vastaantulleista porukoista ei tiennyt missä kori tai seuraava väylä on. Alue ja maasto on täydellinen frisbeegolfille ja sinne saisi myös hienoja pitkiä siivutusväyliä jos vain haluaisi. Tällä hetkellä alue tuntuu kuitenkin todella sekavalta opasteiden puuttuessa. Tuntuu vähän että menee hieno maasto hukkaan tällä hetkellä.

  Kiva rata muuten, mutta mielenkiinto meni, kun väylien avauspaikkoja sai etsiä. Ei mitään apuja saanut alussa olleesta väyläopasteesta, koska ne eivät kuulemma olleet ajan tasalla. En suosittele, ennen kuin kunnolliset väyläopasteet tulevat (ettei tarvitse arpoa, mihin päin täytyy avata)

  Ratakartta on aika hyvin ajan tasalla. Väyläopaste on jäänyt vanhaksi. Ainoa mikä ei pidä paikaansa ratakartassa on 22 väylä. Eli kori on nykyään pidemmällä.

  Opasteet saataa joskus tulla. En uskalla luvata toki sata varmaksi enkä sanoa, että koska. Tällähetkellä ei kuitenkan siksi,koska rata saataa vielä muuttua joten siksi opasteita on turha tehdä vielä jos rataa mennään vielä muuttamaan.

Vastaa