"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hiekkasärkät

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hiekkasärkät DiscGolfPark tarjoaa yhden Suomen parhaista frisbeegolf-elämyksistä upean luonnon ja palveluiden keskellä. Radalla on edullinen green fee, joka maksetaan keilahallilla. Keilahallilta voit myös vuokrata ja ostaa välineitä tai vaikkapa tilata opastetun tutustumisen. HUOM! RATA ON MAKSULLINEN!

Lue lisää

Hiekkasärkät DiscGolfPark tarjoaa yhden Suomen parhaista frisbeegolf-elämyksistä upean luonnon ja palveluiden keskellä. Radalla on edullinen green fee, joka maksetaan keilahallilla. Keilahallin Proshopista voit myös vuokrata ja ostaa välineitä tai vaikkapa tilata opastetun tutustumisen. Myös klubitalopalvelut löytyvät keilahallista.

Rata uudistettiin täysin alkukesästä 2013.

Kierrosmaksu on 2€. Saatavilla myös kausikortti ja päiväkortti. Lisätietoja Sunbowlingin verkkosivuilta.

Ajankohtaista

12.07.2012
Tulokset Dyyni Open 8.7.2012
Dyyni Open on jälleen pelattu ja mestaruus sekä muut ansiot jaettu jokaiselle peliesitysten tai arpaonnen mukaan. Mestaruus matkasi ... Lue lisää

21.06.2012
Dyyni Open 8.7.2012
Viime vuonna hyvän menestyksen ja hyvää palautetta saanut Dyyni Open tulee taas! Kisa ei ole niitä kaikkein ryppyotsaisimpia maailmassa ... Lue lisää

09.07.2011
Tulokset Dyyni Open 9.7.2011
Dyyni Openin tuloksia satelee… (ja tais sadella vähä muutenki..) Finaalikierros heitettiin siis nollilta. Finaali (9 väylää) ja ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Jukupolku 3
  85100 Kalajoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2001

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Innova TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Innova TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Juha Lehtikangas

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Hiekkasärkät, Kalajoki

Väylä 1: Simon kierre

Pituus 81 metriä. Par 3

Kunnianosoitus Simo Saarelle joka ainakin keilaradalla tunnettiin räväkästä ja suoraviivaisesta pelistä. Tälle väylälle ei ihan simona tarvitse vetää, kevyt hyzer ja ketjut laulaa. Takana kilpailussa vaanii OB tie. am.tee 60m.

Väylä 2: Juku

Pituus 134 metriä. Par 3

Maankuulun JukuPark:n vieressä kulkeva par3. Avauksella tilaa ja lähestymisessä kaksi aukkoa tarjoavat hyvät mahdollisuudet par:n.

Väylä 3: Kuutti

Pituus 67 metriä. Par 3

Niin helppo par3 että hylkeenpoikanenkin tekee par:n. Näiltä rannoilta entisaikoihin lähdettiin toiveikkaina hylkeenpyyntiin...ja palattiin pettyneinä takaisin. Kuten joskus frisbeegolffissakin. Kalajoen matkailun tunnus ja maskotti on hylje.

Väylä 4: Sand

Pituus 221 metriä. Par 4

Hiekkaaaa ja sitä riittää. Saa liidättää. Tuulelle herkkä väylä ja ei yllättäisi että tuulen viemää kiekkoa haetaan Jukuparkista anteeksipyyntöjen kera. am.tee 166m.

Väylä 5: Herrainportti

Pituus 139 metriä. Par 3

"Hietikoilla retkeili aluksi vain herrasväki, joka piti leiripaikkanaan Herrainpakkoja. Herrasväkeä seurasi vähitellen myös tavallinen kansa." Avauksen kanssa tarkkana ettei herrat naura.

Väylä 6: Herrankukkaro

Pituus 127 metriä. Par 3

Siellä se kori pakan päällä odottelee kuin herrankukkarossa. Hyvällä avauksella voi keskittyä särkkien luontoon kauneimmillaan. Muuten onkin sitten muuta touhuttavaa. am.tee 90m.

Väylä 7: Sweden

Pituus 98 metriä. Par 3

Kannattaa säästellä sillä ruotsiin on matkaa vain 107 km.

Väylä 8: Riviera

Pituus 108 metriä. Par 3

"Perillä avautuu eteemme silmän kantama puhdasta, valkeaa hiekkaa, niin puhdasta, että valkoisimmallakin puvulla voimme siihen istua pelkäämättä sen rypeytyvän. – Ja mitä sitten teemme Kalajoen Rivieralla?" Ylämäkeen pelattava joka koettelee...ainakin pohkeita.

Väylä 9: Kalla

Pituus 49 metriä. Par 3

Ei niin helppo kuin näyttää. Mieltä voi piristää kuitenkin avauksen jälkeen luomalla katseensa etuvasemmalle jossa hyvällä säällä näkyy 17 km päässä Maakalla. "1720 luvulla Ruotsin kuningas antoi saarelle itsemäärämisoikeudet, joita vieläkin saarella noudatetaan. Saarelta löytyy myös suomen pienin pappila, kalamuseo ja kalastajakylä."

Väylä 10: KyynelHyzer

Pituus 53 metriä. Par 3

Tippa tulee silmään kun kiekko ei ole siellä minne "pommihyzer" sen piti viedä. Näillä hietikoillakin vieraillutta Ilmari Kiantoa mukaillen "Voi sitä heilaa, joka herransa jättää, Voi sitä kiekkoa, joka miehensä pettää "

Väylä 11: Hilma

Pituus 233 metriä. Par 4

Korin paikalla sijaitsi aikoinaan maankuulu Hilma-hotelli. "Olkoon kaunis tai ruma ilma, Hilpeä aina on hiekkarannan Hilma, Laulellen, veisaten ruuat hän laittaa, Ja täällä jos missään: ruoka maittaa!" (Kianto) Nyt on paras laittaa kaikki taakse ja laulaa kiekko ihan ernosti liitämään, tilaa on. Am-tee 146m.

Väylä 12: Lemmenlaakso

Pituus 68 metriä. Par 3

Radan luojan Juhan kiero ylämäki dogleg joka ihastuttaa tai vihastuttaa. "Lemmenlaakson kukkivien tuomipuiden notkelma loi myös kauniin ja hyvälle tuoksuvan paratiisin juuri syttyneelle rakkaudelle."

Väylä 13: Dyynisti

Pituus 79 metriä. Par 3

Tällä väylällä on syytä ottaa alamäkeen ihan dyynisti kuten viereisessä Hotelli Dyynissäkin ottaa maakunnan nuoriso.

Väylä 14: Hirtetyn oksan väylä

Pituus 105 metriä. Par 3

Jo suunnitteluvaiheessa nimensä vakiinnuttanut väylä on yksi hiennoimmista FG:n parissa. Vaativa ylämäki ja hirtetyn oksa herättävät tunteita.

Väylä 15: Plassi

Pituus 43 metriä. Par 3

Plassi – Kalajoen vanha kaupunki. Plassilla vierailija voi sukeltaa vanhan Kalajoen keskukseen markkinatoreineen, jokirantoineen ja puutaloidylleineen. Tällä kertaa on kuitenkin syytä sukeltaa huomattavasti alempana olevalle korille. Järki käteen sillä OB tie voi yllättää.

Väylä 16: Santaholma

Pituus 82 metriä. Par 3

Santaholman saha (1903-1996) oli yksi suurimmista työllistäjistä Kalajoella. Tällä väylällä ei kuitenkaan tukkeja sahata vaan kevyt anhyzer hoitaa homman kotiin hienossa mäntymetsässä.

Väylä 17: Jussi

Pituus 81 metriä. Par 3

Ylikulkusillalta heitettävä leppoisa väylä muistuttaa Jussi Kurikkalasta joka näillä poluilla aikoinaan loi sen kivenkovan kunnon jolla voitettiin mm. kaksi maailmanmestaruutta hiihdossa. Nuoremmalle polvelle ehkä mieleen vilahtaa muistot "jussista" eli kuuluisista Kalajoen juhannusjuhlista jolloin lähinnä "voitettiin" kova päänsärky. Tällä väylällä sitä ei saa.

Väylä 18: Sandy

Pituus 86 metriä. Par 3

On aika päättää matka Sandy Kelt:n kulmille. Päänvaivaa tuo heittopaikan viereiset puut mutta sitäkin tuskaa voi lievittää Sandyn terassilla.

5 arvostelua radalle “Hiekkasärkät

  Helatorstaina pääsin ensimmäistä kertaa Hiekkasärkille testaamaan tämän radan. Viiden hengen porukalla kierrettiin ja todettiin rata hauskaksi ja monipuoliseksi tekeleeksi. Hiekkaa sai kopistella kengistä ihan urakalla radan keskivaiheella. Loppukierroksen metsäväylät olivat mukava piriste alun rannikkomaisemille. Monipuolinen ja mukava rata.

  Mukavan monipuolinen rata. Mukaan on saatu hyvinkin erilaisia väyliä ja kaikkea löytyy: tarkkuutta, voimaa, heiton pituutta yms. vaaditaan. Lyhyet väylät näytti ratakartalla paljon helpommilta mitä olivat, niihinkin oli hauskasti löydetty vaihtelua. Mereltä tuleva ajoittain kovakin tuuli vaikutti pelaamiseen. Tykkäsin ja suosittelen.

  Rata varmasti ollut tosi jees. Nyt 2&3 väylät jukuparkin alla, eli pois peleistä. Samoin rata 16 aivan eri kuin kuvassa, ilmeisesti paikalle nousseen talon vuoksi.

  Lisäksi tosiaan roskan määrä näin upeassa kohteessa ihmetyttää. Mutta sama on todettu monella radalla. Fribaporukoissa on mukana kyllä melkoisia ääliöitä tässä mielessä.

  Kuitenkin rata ansaitsee rampanakin hyvät tähdet. Merituulen kannattamana sai nelosella heittoon n. 150 m pituutta, ja esim. alamäki ja ylämäkeen heitettävät radat olivat hauskoja. Ihan hyvä kokemus ja ratamaksua ei peritty koska rata ei kokonaisuudessaan käytössä ole.

Vastaa