"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Herttuan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Herttuan kuntoutuskeskuksen alkukesästä 2013 valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata. 1. Heittopaikka sijaitsee hotellin takapihalla (Autotallin sekä hotellirakennuksen välistä mäki ylös ja kohti pururatoja) Radalla ei käyttömaksua. Hotellin kahviossa kiekkoja vuokrattavissa sekä ostettavissa frisbeegolftuotteita. Hotellilta löytyy myös kahvila ja ravintolapalvelut sekä lähin WC sijaitsee hotellin aulan läheisyydessä. Yläpihalla sijaitseva parkkipaikka varattu Kelohonkaisen vierasmajan asukkaille. Joten autot kehotetaan pysäköimään merkityille parkkipaikoille tai hotellin autotalliin.

Lue lisää

Herttuan kuntoutuskeskuksen maastoon alkukesästä 2013 valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata. Hotelli Herttua on rakennuttanut radan ja rataa sekä väyliä kehitetään aktiivisten paikallisten harrastajien toimesta. Hotelli Herttuan kahviossa myynnissä sekä vuokrattavissa kiekkoja. Ratamaksua radalla ei ole.

Väylät pääsääntöisesti kapeita metsäväyliä. Kolmella ensimmäisellä väylällä on hieman vettäkin pelotteena.

Ajankohtaista

02.08.2013
Viikkokisat
8.8. alkaen viikkokisat joka torstai klo 18.00 Herttuan frisbeegolfradalla! Osanottomaksu 3€ ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan ... Lue lisää

29.05.2013
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Veneenniementie 64
  58200 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Ville Peltoniemi / Herttuan Kuntoutuskeskus

 • Suunnittelija

  Ville Peltoniemi, Mika Hinkkanen, Juho Nykänen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Herttuan frisbeegolfrata

Väylä 1

Pituus 71 metriä. Par 3

Varmin tapa pelata par on avata suora lähestymisheitto "vasenta kaistaa"montun yli vastapenkan polulle, josta suhteellisen vapaa lähestyminen korille. Toinen vaihtoehto etenkin oikeakätiselle heittäjälle on heittää oikealta hysse, jolla saattaa päästä jo avauksellakin ketjuja kilistelemään.. Mutta väylä on hyvin kapea ja jos puuhun kopsahtaa, niiin saattaa parinkin pelastaminen olla työntakana..

Väylä 2: Läävälammen kierto

Pituus 78 metriä. Par 3

Radan vaarallisin väylä. Varmin tapa pelata avata matalalla heitolla lähelle kapean kujan päässä häämöttävää lenkkipolkua. Josta esteetön lähestyminen korille. Toisaalta vähän napakampi avaus oikealla loppufeidillä saattaa jälleen aiheuttaa ketjujejn kilinää. Mutta.. Vasemmalla vaanii Läävälampi, joka vain odottaa, että kiekostasi loppuu vauhti liian aikaisin ja se saa nielaista kiekkosi liejuiseen pohjaansa..

Väylä 3

Pituus 60 metriä. Par 3

Lyhyt mandolla varustettu väylä. Mahdollisuuksia ketjujen kilistelyyn jälleen tarjolla. Takana kuitenkin vaanii järvi, jonne rinteeseen sijoitetulle korille pyrkivät kiekot monesti haluaisivat lähteä uimaan.

Väylä 4

Pituus 79 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä. Kori vastarinteen päällä. Lenkkipolun mutkassa mando, joka kierrettävä vasemmalta.

Väylä 5

Pituus 94 metriä. Par 3

Heittolinja polun suuntaisesti kori jemmatuna kuusien suojaan oikealle alas. Parin pelastaa avaamalla polulle tai hieman polun vasemalle puolelle, josta yleensä jää esteetön lähestyminen korille. Oikealle kuusien ja risujen taakse ei kannatta jäädä jemmaan.

Väylä 6

Pituus 94 metriä. Par 3

Heittoväylällä on hyvin avointa, mutta väylältä ei kannata pois heittää tai olet soramontun pohjalla tai niin sakeassa pusikossa, että tarvitset viidakkoveitsen päästäksesi ulos. Varmimmin par onnistuu avaamalla varma avauksen väylälle. Lähestyminen voi vaikka tyssätä seinämään, jonka päällä kori seisoo.. Ja sitten vain putti korkeuksiin sisään. Toki voi avata suoraan korillekin jolloin voikin laittaa sen pirkkoputin sisään..

Väylä 7

Pituus 102 metriä. Par 3

Radan pisin väylä. Vaatii suoran matalan avauksen. Kori jemmattu hieman koivujen taakse. Vasemmalle ei väylältä kannata eksyä tai joudut miettimään, miten kierrät sankan kuusikon. Pururadasta oikealle OB-aluetta.

Väylä 8

Pituus 69 metriä. Par 3

Heitto mandosta läpi, kaarto vasuriin ja ketjut kilisemään. Mutta kuten olet jo aiemmilllakin väylillä tottunut.. Väylä on kapea.. Ja pusikko tiheää.. Hotelliin johtava tie sekä 5. väylän heittopaikan hiekka-alue sekä sieltä 4.väylänkorin suuntään lähtevä tienpätkä OB-aluetta. Drop Zone MAndojen välissä

Väylä 9

Pituus 66 metriä. Par 3

Suora väylä. Kapean alun jälkeen etenkin oikealta löytyy tilaa. Vasemmalla vaanii sota-aikainen Salpalinja, joka paikoin sen verran syvä, että pystyy tekemään jatkoheitosta hieman haasteellisen.. Hotellille johtava tie ja sen oikeanpuoleinen alue OB-aluetta.

4 arvostelua radalle “Herttuan frisbeegolfrata

  Radasta ei ole ajantasaista ratakarttaa edes paikanpäällä. Puoleen väliin mennään kartan avulla ja sitten arvotaan loppu. Väyläopasteista puuttuu väylien mitat… Osalta väylistä on opastelaputkin lähteneet. Sopisi ihan hyvin aloittelijoiden/ensikertalaisten radaksi, jos opasteet olisivat kunnossa. Alueella olisi potentiaalia huomattavasti parempaankin rataan. Tiipaikkojen kestopäällystys on kohta tarpeen, maa rupeaa olemaan aika pahasti montulla joillakin tiipaikoilla.

Vastaa