Koivu jälleen pro tourin voittoon

12.8.2014 16:58

Kankaanpään loistokuntoinen metsärata toimi jälleen kotimaisen pro tourin ratkaisevan päätösosakilpailun näyttämönä. NBDG Pro Tourin vei nimiinsä lopulta tuttu nimi – Pasi Koivu on voittanut tourin nyt kolme kertaa neljästä. Tällä viikolla katseet kääntyvät Yhdysvaltain Portlandiin, jossa käydään MM-kilpailut.

Kankaanpäässä Koivu murhaavan tasainen ja tasokas

Pro tour järjestettiin tänä vuonna samoilla radoilla kuin edellisenäkin vuonna. Hallitsevalla tourin voittajalla Teemu Nissisellä kausi on ollut tynkä maanpuolustustuksellisten velvollisuuksien myötä ja näin ollen tänä vuonna tourille saatiin varmuudella uusi voittaja. Tässä tapauksessa uusvanha.

Ennen Kankaanpään osakilpailua tour oli käytännössä kahden kauppa. Seppo Pajulle olisi riittäny voitto – Pasi Koivun kohdalla tilanne oli se, että voiton lisäksi Paju saisi sijoittua maksimissaan kolmanneksi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei vielä lopullista ratkaisua nähty – ei kisan eikä tourin suhteen. Tapani Aulu iski Kankaanpään par 62 -radalla rataennätyksen uusiksi. 52 (-10) paransi Easter Openissa Henrik Johansenin heittämää rataennätystä kolmella. Pasi Koivu asettui heiton päähän Aulun perään ja Leo Piironen oli kolmas heiton päässä Koivusta.

Seppo Pajun 56 (-6) ei vielä missään nimessä ollut liian kaukana edes kärkipaikan saavuttamisesta kahden seuraavan kierroksen aikana.

Koivu sivuaa rataennätystä

Toisella kierroksella kärkimies Tapani Aulu hieman hyytyi ja pelasi muutaman väylän huonosti. Aulu päätyi tulokseen 58 (-4). Pasi Koivu sen sijaan jatkoi loistavaa työskentelyä ja sivusi Aulun ensimmäisen kierroksen rataennätystä ja nousi kärkeen. Leo Piironen otti Aulun kiinni ja he jakoivat toista sijaa viiden heiton pääsäs Koivusta, joten Koivun voitto alkoi näyttää todennäköiseltä.

Kärkiryhmään nousi vielä hienoa kauttaan jatkava Janne Hirsimäki loistokierroksella 54 (-8). Seppo Pajun heikko kierros 60 (-2) pudotti hänet jo 11 heiton päähän Koivusta ja 6 heiton päähän tourin voittoon vaadittavasta kakkossijasta.

Kankaanpään voittajat vahvoja myös tourin kokonaispisteissä

Kolmannella kierroksella Paju kyllä pisti parastaan ja pelasi kierroksen tulokseen 54 (-8). Toiseksi sillä ei kuitenkaan noustu, joten Pajun kannalta tourin voitto olisi vaatinut Pasi Koivun putoamista kärjestä.

Pasi Koivulle kolmas pro tourin ykköspytty palkintohyllylle

Koivu kuitenkin piti tyylikkäästi johtoasemansa loppuun asti ja voitti tämän myötä sekä viimeisen osakilpailun, että koko tämän kauden tourin. Pro tourin voitto oli Koivulle jo kolmas. Vain kerran voitto on tourin historiassa lipsahtanut toiseen osoitteeseen.

Kankaanpäässä Leo Piironen pudotti rataennätystä sivuavalla 52:lla Tapani Aulun kannoiltaan – Piironen toinen, Aulu kolmas. Kokonaiskilpailun kannalta tämä tarkoitti sitä, että Seppo Paju oli pro tourin avoimen sarjan toinen ja Leo Piiroselle meni tourin kolmas sija.

Lähes tulkoon kaikissa muissakin sarjoissa viimeisen osakilpailun voittaja vei nimiinsä myös koko Tourin. Senioreissa voitot menivät Ville Piipolle. 50-vuotiaiden paras oli Ville Kotamäki. 60-vuotiaiden kunkku oli Markku Tohni. Naissenioreista Kotamäen perheeseen toisen tour-voiton nappasi Riina Kotamäki.

Ainoastaan naisissa Kankaanpään voittaja ei vienyt koko touria nimiinsä. Jaetulle toiselle sijalle Kankaanpäässä sijoittunut Hannele Määttä voitti kokonaiskilpailun.