"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mustikkavuoren liikuntakeskus

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Ähtärin Mustikkavuorelle valmistui elokuussa 2010 10-väyläinen frisbeegolfrata. Rata on tehty pururatamaastoon ja tarjoaa jonkin verran korkeuseroja. Haastetta löytyy niin aloittelijalle kuin pitempäänkin heittäneelle.

Lue lisää

Ähtärin Mustikkavuorelle valmistui elokuussa 2010 10-väyläinen frisbeegolfrata, joka laajennettiin 2013 13-väyläiseksi. Radalle tultaessa parkkipaikka löytyy pesäpallokentän vierestä ja kentän vierestä rakennuksen takaa lähtee myös ensimmäinen väylä. Ratakartta löytyy ykköstiin vieressä olevalta ilmoitustaululta. Radalla ei ole tiialustoja, vaan moni väylä lähtee pururadalta. Ähtärin kaupunki on ollut radan tekijänä ja kaupunki myös ylläpitää rataa niittämällä väylien ympäristöjä.

Väylät vaihtelevat suht helpoista hieman vaativimpiin. Radan kaikki väylät ovat par 3, eli radan par on 39. Väyläpituudet vaihtelevat 57:stä metristä 111:een metriin ja radan väylien keskipituus on 78 metriä. OB-alueet on pyritty pitämään luonnollisina, joten OB:ta ovat ainoastaan tiet, pesäpallokenttä ja ampumarata.

Mustikkavuoren rata kiertää melkein koko ajan pururataa tai hiihtolatua. Tästä syystä on tärkeää ottaa huomioon myös alueen muut käyttäjät. Lähinnä alueella liikkuu sauvakävelijöitä ja lenkkeilijöitä. Muutamalla väylällä kori ei näy heittopaikalle, joten on hyvä tarkistaa, ettei korin lähistöllä ole liikennettä.

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

16.06.2011
Mustikkavuorella tapahtuu!
Maanantaina 20.6 ja tiistaina 21.6 klo 18.00 opastetaan aloittelijoita fribeegolfin pariin. Käydään läpi perusheitot ja sääntöjä ja ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Mustikkavuorentie
  63700 Ähtäri


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  13

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Heikki Saunanen

 • Suunnittelija

  Heikki Saunanen ja Ähtärin liikuntatoimi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kesport Ähtäri
  Hankolantie 2 63700 ÄHTÄRI puh. 06-5330208

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Mustikkavuoren liikuntakeskus, Ähtäri

Väylä 1

Pituus 111 metriä. Par 3

Kierros Mustikkavuorella alkaa suoralla ja tilavalla väylällä. Oikealla puolella pesäpallokenttä OB, vasemmalla puolella märkä oja ei OB:ta.

Väylä 2

Pituus 79 metriä. Par 3

Avoin väylä, jossa muutama metri korin takana vaanii pesäpallokenttä ja OB. HUOM! Kakkos- ja kolmosväylä risteää keskenään. Suositeltavaa olisi antaa kolmosväylällä olevien pelaajien pelata alta pois ennen kakkosväylän heittoja.

Väylä 3

Pituus 75 metriä. Par 3

Kolmosväylä heitetään ykkösväylän korin oikealla puolella olevaan koriin. Hallitulla hyssellä pääsee helpolla putille. Myös suora heitto mahdollinen, mutta silloin heitto lipsahtaa helposti pitkäksi. Radan helpoimpia väyliä.

Väylä 4

Pituus 71 metriä. Par 3

Ensimmäinen pururataväylä mukavaan ylämäkeen. Onnistunut heitto menee väylää pitkin melkein korin tasalle saakka ja kääntyy sitten jyrkästi kohti koria. Jos heitto karkaa kummalle puolelle tahansa väylältä, olet ongelmissa.

Väylä 5

Pituus 79 metriä. Par 3

Suora pururataa myötäilevä väylä. Suoralla heitolla helposti putilla. Jos heitto karkaa sivulle, metsä kutsuu.

Väylä 6

Pituus 86 metriä. Par 3

Rystyheittäjän s-heittoa kaivataan tai hallittua hysseflippiä. Useimmiten onnistunut heitto kääntyy ensin oikealle ja sen jälkeen vielä palaa vasemmalle, mutta myös tarkalla suoralla heitolla voi päästä putille. Puita vähän jokapuolella väylän ympärillä, joten kolisee helposti. HUOM! Tarkista, että pururadalta oikealta ei tule vastaantulijoita.

Väylä 7

Pituus 77 metriä. Par 3

Lähtee metsätaskusta aukealle ja kori aukean takana olevassa metsässä. Oikealla oleva ampurata-alue OB. Radan helpoimpia väyliä, pakkokakkonen.

Väylä 8

Pituus 72 metriä. Par 3

Lähtee aukealta ja heitetään metsätaskuun. Suoralla heitolla helppo kakkonen, jos kiekko karkaa oikealle olet ongelmissa.

Väylä 9

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä ei ole pitkä, mutta jyrkkä mutka vasemmalle väylän puolessa välissä aiheuttaa monelle vaikeuksia saada avausta korille.

Väylä 10

Pituus 68 metriä. Par 3

Suoraa 40m, kääntyy jyrkästi oikealle ja taas suoraa. Isoa annukkaa siis vaaditaan. Väylällä aika paljon tilaa, joten kakkosta kannattaa hakea. Mutkassa kuusi mando, kierrettävä vasemmalta.

2 arvostelua radalle “Mustikkavuoren liikuntakeskus

  Samaa mieltä Laurin kanssa, tosin en itse viitsinyt edes yrittää jatkaa väylän 2 jälkeen. Opasteet: Prodigy opasteet…eli mitkä opasteet? Yhden ainuttakaan opastetta en siellä nähnyt…jos edellä mainittuja puukeppejä ei lasketa. Heittopaikat: Maapohja. Todellakin maapohja, tai pikemminkin pohjaton maa, eli märkä ja upottava turve. Eipä tartte toisten mennä!

Vastaa