FGR täytti vuoden

sunnuntaina 3. huhtikuuta 2011

Frisbeegolfradat.fi -sivusto täytti kuluneella viikolla vuoden. 1.4.2010 julkaistu ”frisbeegolfin uusi aika” näki nousujohteisen vilkkaan vuoden suomalaisessa frisbeegolfissa. Frisbeegolfratojen ympärille on kehittymässä seuratoimintaa, joka edesauttaa lajin kasvamista ja kehittymistä. Frisbeegolf on tällä hetkellä murrosvaiheessa, missä oudosta pelistä on tulossa jokamiehen ja naisen tunnustama laji. Frisbeegolfratojen määrä nousi yli neljälläkymmenellä kokonaismäärän noustessa lähelle kahtasataa.

FGR:n ensimmäinen vuosi oli kävijämäärältään vilkas

FGR:n kävijämäärä ensimmäisenä vuotena kova: yli 168 000 käyntiä ja peräti 1,2 miljoonaa sivulatausta. Keskimääräinen päiväkävijämäärä oli yli 460 kävijää. Kesän vilkkaimpina aikoina FGR ylitti tuhannen kävijän rajan useasti. Mielenkiintoista on myös huomata, että keskimääräinen kävijä käytti aikaa sivustolla peräti viisi minuuttia. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto täytti sen kehittäjiensä odotukset: FGR:ää kulutettiin kuluneella kaudella yli 14 000 tunnin edestä. Matala Bounce Rate kertoo mielenkiintoisesta sisällöstä ja hyvä uusien kävijöiden suhde taas uusista käyttäjistä: frisbeegolffareista. Oheisesta kaaviosta selviää myös kauden suurimmat piikit käyttäjissä. Mm. yhteistyö Lausteen SM-kisojen kanssa toi paljon liikennettä sivustolle. Huomionarvoista on myös Hattulan frisbeegolfradan avajaiset, joiden tiedotus onnistui ja juttuja pääsi TV:n paikallisuutisiin saakka. Loppuvuodesta kävijäaktiivisuutta nosti Juhon ja Jessen blogien liittäminen sivustolle.

FGR:n ensimmäinen vuosi oli käyttäjämääriltään vilkas.

Missä FGR:n kävijät asuvat?

Oheinen kuva kertoo, missä FGR:n käyttäjät asuvat. Tämä noudattelee hyvin paljon olemassaolevien ratojen sijaintia. Suurin kävijäkunta löytyy odotetusti Uudeltamaalta, Länsi-Suomesta ja Hämeestä. Myös Keski-Suomesta on kattavavasti käyttäjiä. Pohjois-Suomi (Oulua lukuunottamatta) ei ole vielä löytänyt frisbeegolfia ja FGR:ää. Tulevaisuudessa tämä kartta täyttynee yhä kattavammin pallukoista.

Frisbeegolfbuumi tulee, oletko valmis?

Jo muutaman vuoden ajan ollaan ainakin frisbeegolfpiireissä puhuttu frisbeegolfbuumista. Laji on kyllä kasvanut nopeasti ja uusia heittäjiä on ilmaantunut viikkokisoihin, foorumeille ja lajin pariin. On kuitenkin ollut liian aikaista puhua frisbeegolfbuumista, se alkaa nyt. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kausi 2011 tulee olemaan ”se” kausi, jolloin frisbeegolf räjähtää Suomessa. Tähän saakka lajin kasvusta on vastanneet lajiaktiivit ja muutamat seurat. Tämä on ollut sitä arvokasta pioneerityötä, jota jokainen pieni laji tarvitsee. Frisbeegolf ei jää pieneksi lajiksi: se tulee koskettamaan kymmeniätuhansia ihmisiä tulevana kesänä.

Frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava laji

Haluatko olla mukana frisbeegolfin kasvattamisessa? Mitä sinun pitää tehdä? Koetko, että frisbeegolf on mahtava laji ja ajanviete, mitä jokaisen tulisi kokeilla? Toimi näin:

  • Vie tuttavasi / kaverisi pelaamaan frisbeegolfia
  • Tee aloite kunnassasi/kaupungissasi uudesta frisbeegolfradasta – se on erittäin edullinen liikuntapaikkavaihtoehto
  • Osallistu frisbeegolfkisoihin
  • Liity paikalliseen frisbeegolfseuraan tai perusta sellainen
  • Kierrä ulkopaikkakuntien ratoja – se on erinomaista kotiseutumatkailua
  • Tue kotimaisia frisbeegolfyrittäjiä
  • Jaa linkkejä mielenkiintoisista frisbeegolfvideoista/ilmiöistä/sivustoista sosiaalisessa mediassa.
  • Kerro kaikille, että frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava laji: tulet kokemaan sen.

Frisbeekesä on ovella, Kiekot on valittu, heittokengät odottavat eteisessä. Kausi voi alkaa.

-Jussi

 

 

FGR otti paikkansa

tiistaina 28. joulukuuta 2010

Vuosi 2010 alkaa olemaan loppumaisillaan ja frisbeegolfin harrastajat ovat kääntäneet katseensa jo tulevaan kevääseen. Edessä on 3-4 kuukauden ”kaamos”. Tässä vaiheessa on hyvä katsoa taaksepäin ja käydä läpi, mitä käteen on jäänyt.

Frisbeegolfradat.fi avattiin 1.4.2010 ja se saavutti heti ensimmäisinä viikkoina runsaasti kävijöitä. Sivuston julkaisusta heräsi myös runsaasti keskusteluja, niin puolesta kuin vastaan.

Idea koko sivustosta syntyi kesällä 2009 ja sivustoa suunniteltiin puolen vuoden ajan. Tässä vaiheessa fgr.fi on 50% valmis ratainformaation suhteen ja vielä pitkän matkan päässä lopullisesta visiostamme. Yhteisöllisyys jäi aikataulujen puitteissa tuonnemmaksi ja mietimme parhaillaan, millä aikataululla se sinne toteutetaan. Yhteisöllisyydellä tarkoitamme käyttäjien omia fgr-profiileja, joissa voi listata pelaamiaan ratoja, suosikkiratoja, jne. Yhteistyö DiscGolfScores:in kanssa toi hyvän mausteen fgr:lle ja suosittelen tutustumaan sivustoon.

Kesän aikana sivustolla vieraili keskimäärin 800 kävijää päivässä ja sivunlatauksia tähän päivään mennessä on tehty reilusti yli miljoona. Huomionarvoista oli myös se, että keskimääräinen kävijä vietti aikaansa fgr.fi:ssä 5:12 minuuttia. Tämä osoittaa sen, että sivustoa käytetään paljon ja sieltä haetaan tietoa radoista ja luetaan blogikirjoituksia.

Blogikirjoituksista on tullut kuin varkain yksi luetuin osa-alue. Kiitos tästä Karille, Jannelle, Juholle, Mikolle ja muille bloggaajillemme. Blogit ovat mielenkiintoisia ja käsittelevät frisbeegolfia monin eri näkökulmin.

Kaiken kaikkiaan fgr.fi löysi paikkansa ja on jo nyt saanut paljon palautetta ja ratailmiantoja. Palautteen perusteella uskallan sanoa, että oikealla tiellä ollaan.

Frisbeegolf hurjassa nousussa

Frisbeegolf on ollut kovassa nosteessa jo muutaman vuoden ajan. 2010 laji sai jälleen paljon uusia harrastajia. Arvioni mukaan Suomessa on tällä hetkellä noin 20 000 frisbeegolfin harrastajaa. Harrastajaksi lasken henkilön, joka kesällä käy pelaamassa säännöllisesti. Harrastajamäärä kasvaa tuhansilla joka vuosi ja 2010 kasvu on ollut tähän mennessä kiivainta.

Syitä kasvuun ei tarvitse kauaa miettiä. Laji on erittäin helppo aloittaa, se soveltuu kouluikäisestä eläkeläiseen, ei vaadi kalliita kenttämaksuja, eikä lajiin suunnitellut välineet maksa paljoa. Lisäksi frisbeegolf on erittäin hauskaa ja koukuttavaa. Tässä sinulle tehtävä ensikesälle: vie kaverisi tai perheesi kokeilemaan frisbeegolfia lähiradalle.

Toinen merkittävä syy lajin harrastajamäärän kasvulle on uusien frisbeegolfratojen perustaminen. Frisbeegolfradan perustaminen on varsin edullinen investointi kaupungille tai kunnalle ja siihen ei mene kuin muutama viikko aikaa, kun sopiva maa-alue on löydetty.

Rataverkosto kasvoi yli 40:llä radalla

Otsikko kertoo kaiken: Suomeen syntyi tänä vuonna enemmän ratoja kuin niitä oli ensimmäisen 20 vuoden aikana. Pitkälle on päästy siitä, kun harvalukuinen frisbeejengi vaelteli Meilahden kallioilla 1980- ja 90-luvuilla. Oheinen kuva kertoo frisbeegolfratojen määrän kehityksestä Suomessa. Merkittävimpänä käännekohtana pidän 2005 pidettyjä Frisbeegolfin EM-kisoja, jotka televisioitiin YLE:llä. Ensilähetys keräsi hienosti (yli 200 000 katsojaa) ja kooste lähetettiin vielä loppuvuodesta erään keskeytetyn mäkihyppykilpailun tilalla: tämä uusinta keräsi häkellyttävät 335 000 silmäparia YLE:n mittausten mukaan!

Vuodesta 2005 eteenpäin rataverkosto on kasvanut todella vinhasti ja vuonna 2009 frisbeegolfratojen määrä ohitti golf-kenttien määrän. On kuitenkin hyvä todeta, että Suomen kaikki noin 200 rataa eivät vastaa palvelutasoltaan golfkenttiä, ja osa listatuista radoista ovat pieniä lajiin tutustumispaikkoja. Fgr:n rataluokitukset auttavat hyvin ratojen määrittelemisessä ja niitä kannattaa seurata, kun suunnittelee uusien ratojen kiertämistä. Kannattaa myös lukea ratojen kommentteja ja arviointeja.

Fgr.fi on perustettu juuri frisbeegolfratojen listaukseen ja ratainformaation keräämiseen ja jakamiseen. Ratojen tietojen ylläpito on fgr:ssä ratamestareiden huomassa. He tekevät vapaaehtoisesti erittäin tärkeätä työtä, mihin kenelläkään yksittäisellä taholla ei ole mahdollisuutta. Siksi haluankin kiittää näitä kaikkia ratamestareita ja toivon, että voimme jatkossakin lukea ajankohtaisia uutisia ja juttuja radoilta ympäri Suomea.

Erittäin rauhaisaa Joulunaikaa ja menestyksekästä Uutta Vuotta!

Kesäkuulumisia

perjantaina 16. heinäkuuta 2010

Suomi hikoilee helleaallon kourissa ja ratojen suunnittelu sen kuin jatkuu. Viime kerran jälkeen on tapahtunut paljon: tässä pieni läpileikkaus tapahtuneista.

Hattulan onnistuneiden avajaisten jälkeen seuraavana viikonloppuna oli varattu kaksi päivää Holiday Club Pyhäniemen kohteelle. Saatiin sinne pikkunäppärä ja erittäin kaunis 9-väyläinen, jonka kiertäminen vastaa patikkaretkeä luonnonkauniilla kannaksella. Suosittelen, mikäli osuu kesäreissulla kohdalle. Pyhäniemen jälkeen meidät (Juho Rantalaihon kanssa) oltiin kutsuttu pitämään Uudenkaupungin koululaisille frisbeegolfpäivää. Aurinkoisesta päivästä jäi mieleen viimeisen klinikan 9-vuotias pikkupoika, joka oli reippaasti tullut yksin paikalle lehti-ilmoituksen houkuttelemana. Hänellä oli mukanaan yksi kiekko (”Iskän Aero”), jota hän heitti uskomattoman puhtaasti 40-50 metriä. Uuteenkaupunkiin saatiin muten uusi opastejärjestelmä ja radan käyttö on piristynyt tänän kesänä huomattavasti.

Frisbeegolfia ainutlaatuisella sisävesikannaksella Pyhäniemessä.

Seuraavaksi oli vuorossa kesän kohokohta: Japan Open. Tätä kisaa odottaa aina kaksi vuotta, ja silti tälläkin kerralla järjestäjät ylittivät kaikki odotukset. Ratasuunnittelijan näkökulmasta tämä rata on aivan erilainen, pelataanhan avoimella golfkentällä. Frisbeegolfin pitää olla ”teknisempää” ja väylien kapeampia. Toki olihan paikka henkeäsalpaava, vai mitä?

Jesse upeissa Japan Open -maisemissa. Kuvaa ei olla käsitelty mitenkään.

Japanista ja aikaerosta toivuttua oli paluu ”arkeen”. Projekteja oli aikataulutettu 1-2 viikkoon. Tätä enempää ei pysty järkevästi tekemään, sillä välillä pitää olla toimistolla piirtämässä karttoja ja hoitamassa juoksevia asioita. Tein siinä muutaman klinikan kävin tiukkoja matseja Heinosen Jessen kanssa vihiojan legendaarisissa viikkokisoissa.  Juuri ennen Japanin matkaa, minuun otti yhteyttä Rantasipi Edenin johtaja: olin ehdottanut hänelle jo muutama vuosi sitten pientä frisbeegolfrataa joutilaana olevalle alueelle hotellin edustalla. Nyt aika oli kypsä ja sovimme, että tehdään suunnitelma ja rakennetaan rata Juhannus-viikolla. Eli aikaa oli neljä päivää… ihan tälläista aikataulua en ole koskaan toteuttanut, mutta nyt sekin tuli tehtyä. Kiitos hyvän rakennusporukan, rata saatiin valmiiksi juuri ennen kuin hotellin Juhannusvieraat saapuivat. Rata oli suksee ja siellä käy päivittäin pelaajia myös lähialueelta.

Rantasipi Edenin etupihalla on 6-väyläinen DiscGolfPark.

Eden, check. Aika siirtyä eteenpäin. Meillä on kesän aikana seuran puitteissa tehty hakemus täysimittaisen frisbeegolfradan perustamisesta Tampereelle. Tämä on enemmän kuin tarpeellinen lisä Pirkanmaalle. Olemme asiasta keskutelleet kaupungin kanssa ja kaikki edellytykset tällaisen saamiselle ovat olemassa. Paikkakin on löytynyt, joten edessä on hakumenettely ja siinä saattaa kestää. Tästä lisää erillisessä kirjoituksessa. Olen joka tapauksessa innoissani, koska alue on erittäin potentiaalinen, luultavasti paras Suomessa näkemistäni.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksella Inarissa. Huomaa etelänmiehen pakollinen lisävaruste.

Frisbeegolfradat ovat keskittyneet Etelä-Suomeen, sinne missä suurimmat ihmismassat asuvat. Pikkuhiljaa myös Pohjois-Suomi Lappia myöden on kiinnostunut lajista ja täytyy sanoa, että pohjoisen ihmiset ovat oikeastaan vielä innostuneempia lajista juuri nyt. Siispä seuraavaksi pikku raportti Lapista. Viimeviikolla lähdin ajamaan kohti Inaria, missä Saamelaisalueen koulutuskeskukseen nousee Maailman pohjoisin frisbeegolfrata elokuussa. He ovat erittäin innoissaan tästä projektista. Jostain kautta, Ivalon harrastajat olivat kuulleet tulostani ja ottivat yhteyttä: Heillä on kiikarissa 18-väyläinen kilparata Ivalon moottorikelkkastasionin maastoon. Käytiin samalla ratasuunnitelma läpi ja sinne on mahdollisesti tulossa pitkä (yli 2300 m) kilparata lappilaisten iloksi. Mahtavaa.

Jylhää maisemaa Ivalossa. Nähdäänkö tässä tulevaisuudessa pitkä alamäkiväylä?

Takaisintulomatkalla kävin Pudasjärvellä, missä Rajamaanrannan lähiliikuntapaikka vielä odottaa rataansa. Olin myö luvannut poiketa Rovaniemen pohjoispuolella, Patokoskella katsomassa sinne nousevaa 9-väyläistä rataaa. Pieni alue ja melko metsäistä, mutta puuhamiehet ovat todella aktiivisia ja ottaneet asioista selvää, joten uskon, että Patokoskelaiset ja Rovaniemeläiset saavat hyvän radan pelattavakseen. Käy katsomassa kuvagalleriaa nousevasta radasta.

2300 kilometriä, 4 päivää, sadoittain poroja, tuhansittain hyttysiä, ja kaikki sen arvoista. Tässä lopuksi Inarilaista maisemaa illalla klo 23:12. Aurinko laskee siellä seuraavan kerran viikon päästä!

Henkeäsalpaava näkymä Koulutuskeskuksen lintutornista illalla klo 23:12.

Avajaisten aikaa

sunnuntaina 23. toukokuuta 2010

Touko- ja kesäkuu on uusien ratojen avajaisten aikaa. Tänä keväänä avataan ehkä enemmän ratoja kuin koskaan aikaisemmin. FGR:n sivuilla kerromme lisää osasta näistä tapahtumista. Ensiviikolla on vuorossa Hattula DiscGolfPark. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen uusi rata, koska Hattula sijaitsee aivan Hämeenlinnan kupeessa ja sillä alueella ei ole vielä frisbeegolfrataa. Hattulan rata on 12-väyläinen ja tarjoaa haastetta aloittelijasta kilpapelaajiin.

Majesteettinen Hattulan yhdeksäs väylä. Pituutta 173 metriä, joista viimeiset kolmekymmentä jyrkkään ylämäkeen.

Hattulan radan avajaiset ovat torstaina 27.5. klo 12:00. Paikalle saapuu kunnanjohtaja ja päivä jatkuu koululaisten kanssa klo 16:sta saakka. Harrastajille ja kaikille halukkaille järjestetään avoin kilpailu klo 17. Saavu siis paikalle ja tule kokeilemaan uusi rata. Kilpailu ei maksa mitään. Kokoontuminen radan parkkialueen viereisellä kisatoimistolla klo 16:45. Kisassa pelataan porrastetuilla lähdöillä, joten kerää neljän hengen ryhmä, ja tule paikalle! Kilpailuun mahtuu 80 ensimmäistä pelaajaa.

HUOM! Radalla tehdään kunnostustöitä ja korit tuodaan vasta avajaispäivänä paikoilleen. Mikäli haluat olla ensimmäisten pelaajien joukossa, joka radan pääsee pelaamaan, tule paikalle torstaina klo 16:45!

Hattulan ykkösväylä on 70-metrinen ylämäki-ränni. Korit tuodaan paikoilleen avajaispäivänä.

Ajo-ohje radalle: Hattulan frisbeegolfradalle pääset seuraavasti: nouse HKI-TRE moottoritieltä ”Hattula-Parola” -rampista ylös Hattulantielle ja käänny Hattulaan. Jatka rautatien yli ja käänny Merventielle vasempaan. Aja Merventietä Ihalemmentielle. Käänny vasempaan  ja alita moottoritie. Aja Ihalemmentietä rautatien yli ja käänny tiukasti oikealle Lehijärvenrantatielle. Aja tätä tietä noin 500 metriä ja rata on oikealla puolellasi. Tässä vielä kartta alueesta.

Tervetuloa Hattulaan!

Ratasuunnittelua, osa 2

sunnuntaina 25. huhtikuuta 2010

Jaaha, viikko takana ja on aika katsoa, mitä on tullut tehtyä.

Ratasuunnittelu jakautuu kahteen osaan: Maastotyö ja toimistotyö. Tässä kuvassa toimistotyö, jota tehdään yleensä auringonlaskun jälkeen.

Unelmia ja toimistohommia
Ratasuunnittelijan työviikko alkaa toimistohommilla. Pyhitän maanantait aina toimistolle – viikonlopun aikana tulleet mailit puretaan silloin. On tää frisbeetouhu siinä mielessä aika vekkulia, että lajiniilo ei katso koskaan aikaa koska soittaa tai mailaa toiselle lajiniilolle, vaan yhteydenpito on 24/7. Olisi vaikea kuvitella, että normaaliduunissa soiteltaisiin sunnuntaina ja pyydettäisiin päästä liikkeeseen valitsemaan tavaroita. Mutta onneksi en ole normaaliduunissa, sillä tämä on maailman paras työ. Epätavallinen, mutta erittäin palkitseva. Epätavalliset ihmiset ajautuvat epätavallisiin töihin ja saavat aikaan epätavallisia asioita. Kuten seuraavassa ratasuunnittelijan viikkoraportissa käy ilmi…

Kankaanpäässä tykitetään täysiä

Etuysi päättyy eläimelliseen par 3:seen. Se, joka pistää tän yhdellä perille, ilmoittautukoon.

Petäyksen projektin esittely asiakkaalle. He kokoontuvat loppuviikosta ja palaavat asiaan. Hyvä. ”Seuraava.” Tämän viikon main case oli Kankaanpään Viidentienristeykseen suunniteltava 18-väyläinen pro-tason rata. Aikaa oli varattu 2 päivää, joka olisi ollut huomattavasti vaativampi ilman paikallisen (super) innokkaan harrastajan, joka auttoi suunnittelussa. Kiitos Tapani. Pohjatyöksi olimme käyneet suunnittelun tavoitteet läpi, sekä meillä oli hyvä maasto minne oli hahmoteltuna radan kulkua. Keskiviikko ja torstai sujui maastossa Niinisalon varuskunnan antaessa taustatukea haupitsien jylhillä soinnuilla. Saimme aikaan vaativan ja mielenkiintoisen par 59:n. Kokonaispituutta radalla on 2145 metriä. Frisbeegolf on mukavaa ulkonaolemista ja siinä sivussa tulee liikuttua. Ratasuunnittelu on myös mukavaa ulkonaolemista ja siinä sivussa käveltiin Tapanin kanssa noina kahtena päivänä noin 20 kilometriä ja heitettiin reippaat sata draivia.

Paikallinen seura Tomoottajat lähtivät jo seuraavana päivänä siistimään väyliä ja kun kavereita muutaman päivän seurasi, niin uskon, että Kankaanpäässä on etuysi pystyssä ennätysvauhtia. Julkaisemme radan kokonaisuudessaan myöhemmin täällä fgr:ssä.

Hämeenkyrön helmi

Kuva manipuloitu. Samoin puisto, jota on valmisteltu tulevaa frisbeegolfrataa varten. Tässä kuva kolmosväylän griinistä (par 4, noin 175 m).

Mulla on ollut tarkoitus käydä katsomassa Hämeenkyröön nousevaa rataa (kunhan vain kerkiän). Tämä sopi hyvin aikatauluun ja sovin paikallisen aktiivin (Antti Lindahl) kanssa, että käydään katsomassa Pappilanmetsän layout siihen Kankaanpään kylkeen. Pakko myöntää, että Kankaanpään puolimaraton painoi siinä vaiheessa, mutta piristyin nähdessäni radan: Piskuinen Hämeenkyrö kätkee sisäänsä pienen ja kauniin puiston, aivan kuin luotu frisbeegolfille. Paljon erilaisia puita, vesiesteitä, pieniä kumpuja… Ja mikä parasta puistoyksikkö on tajunnut lajin luonteen ja vaatimukset ja on laajentanut puistoaan vain frisbeegolfia varten. Näille uusille osille he ovat tasoittaneet maat ja istuttaneet nurmen. Mahtavaa. Käveltiin 9-väyläinen layout läpi ja annoin muutavia vinkkejä Antille. Uskon, että radasta tulee pelaamisen väärti.

Jaaha, perjantaina takas toimistolla. Meillä on seuran kanssa ollut pienenä sivuprojektina Vihnun uudistaminen, ja sitä varten teimme viikolla kunnostussuunnitelman, jota lähdettiin yhdessä puistoyksikön kanssa pällistelemään. Perussettiä. Taitaa talkoot siirtyä viikolle 18. Jesse-naurua.

Pirkanmaan kierros päättyy Sastamalaan

Hopun puisto 24.4.2010. Kesäkuussa kuvassa näkyy ysiväylän kori (ja pelaajia).

Kävin pitämässä frisbeegolfin alkeiskurssin Ellivuoressa viime syksynä. Silloin hotellin omistajan kanssa puhuttiin, että he haluaisivat muuttaa rataa monipuolisemmaksi. Tälle löytyi sopiva aika lauantaille. Siinä samassa sovin katselmuksen Sastamalan (entinen Vammala) projektiin. Eli lauantaina olisi kaksi projektia, jees. Aloitetaan Hopun puistosta, Sastamalasta. Sinne oli tehty alustava suunnitelma, joka käytiin Paikallisen aktiivin (Jouni Kotilahti) kanssa läpi. Paikka on periaatteessa keskustassa, urheilupuistossa järven rannalla. Eli sijainti on mainio. Osa väylistä pitää miettiä vielä uudestaa turvallisuussyistä. Lähtökohtaisesti sinne saa mukavan aloittelijanradan, missä on muutama oikein hieno väylä. Rata tullaan pystyttämään kesän alkuun mennessä ja paikallisesti sinne ollaan suunnittelemassa avajaisia ja koululaispäivää.

Ellin kukkula. Ellivuoren layoutin uudistaminen oli vuorossa lauantaina.

Ellivuoreen iltapäiväksi. Nopea lounas ja maastoon. Ellivuoren rata on kerännyt yhä enemmän pelaajia ja nyt sitä halutaan uudistaa. Paikkahan on mainio, hoidettu metsäinen puisto makeilla maisemilla. Layoutin uusiminen saatiin kolmessa tunnissa, koska olin käynyt siellä aikaisemmin. Olin tyytyväinen, kun lähdin ajamaan kohti Tamperetta. Ja mikä parasta, paikalle saapui yksi viime syksyn alkeiskurssilaisista. Hän on innostunut lajista ja on ottanut Ratamestarin hommat haltuun niin Ellivuoressa kuin Hoikassakin. Näin saamme aina näiden ratojen  ajankohtaiset tiedot fgr:ään kaikkien nähtäväksi.

Kuka väittää ettei frisbeegolf ole ”the next big thing”?
Viikko sisälsi viisi eri rataprojektia, joista kaksi on nyt avattu Tulevia ratoja -osioon. Ensiviikkoon buukattu kolme ja sitä seuraavaan yksi. Olemme Innovalla määritelleet mission: ”Frisbeegolfrata Suomen jokaiseen kuntaan.” Seison tämän takana ja teen tätä duunia niin kauan, että saavutamme missiomme. Alle puolessa välissä ollaan…