Wysocki Konopiště Openin kärkeen ja rataennätys uusiksi

12.5.2017 18:42

Disc Golf World Tourin toinen osakilpailu, Konopiště Open, sai tänään alkunsa Tšekin Benešovissa. Ensimmäiset kilpailijat lähtivät radalle kello 8.00 paikallista aikaa ja viimeiset kello 14.00. Sään puolesta keli ei ollut yhtä hyvä kuin harjoittelukierroksilla, vähäistä tihkua ja kostea maa, mutta pienillä kiekon kuivaamisilla pelaajat selvisivät läpi kierroksen ja aurinkokin pilkahteli.

Naisissa Eveliina Salonen otti upeasti kärkisijan haltuunsa neljän heiton erolla seuraavana olevaan Vanessa Van Dykeniin. Eveliinan kierrostulos tasan 67, eli radan par -lukeman verran. Henna Blomroos majailee kolmantena, viiden heiton päässä Salosesta tuloksella 72 (+5).

Muut suomalaisnaiset, Jenni Eskelinen ja Anne Kettunen jakavat sijan kuusi ja Niina Turtiainen on ensimmäisen kierroksen päätteeksi jaetulla sijalla yhdeksän.

Eveliina Salonen ja Henna Blomroos harjoittelukierroksella torstaina. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Wysockin jäätävä ensimmäinen kierros

Viime vuonna Paul McBeth teki uuden kierrosennätyksen (-13) Franz Ferdinand -radalle viimeisellä kierroksellaan. Tänään Richard ”Ricky” Wysocki laittoi tuon kierrosennätyksen uusiksi pelaamalla suorastaan jäätävän 52 (-15) -kierroksen. Wysockilla on täten ensimmäisen päivän jälkeen neljän heiton johto, kuten Salosellakin.

Wysocki aloitti erittäin vahvasti pelaamalla ensimmäiset kahdeksan väylää kahdeksan alle, ennen kuin otti edes ensimmäisen par -lukeman tuloskorttiinsa. Bogie vapaa, täydellisyyttä hipova kierros, vaikkakin Ricky itse näytti olevan useaan heittoonsa hyvinkin pettynyt.

Birdie numero 12. Video: Disc Golf World Tourin Instagram -tili

Kärkimiehen takana tunkua – Rokkanen jaetulla toisella sijalla

Parhaimman ensimmäisen kierroksen heittänyt suomalaismies oli akaalainen Luukas Rokkanen hienolla kierrostuloksella 56 (-11). Toisen sijan hänen kanssaan jakaa viime vuoden voittaja Simon Lizotte, nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth, sekä Nathan ”Nate” Sexton. Rokkanen sijoittui DGWT:n ensimmäisessä osakilpailussa, Aussie Openissa, sijalle 8.

Päivän toiseksi paras suomalaismies oli Raimo Sokka, joka on jaetulla kuudennella sijalla tuloksella 58 (-9). Juhani Vainio ja Teemu Nissinen vaanivat heti perässä tuloksella 59 (-8).

Vuoden 2016 Konopiště Open -voittaja Simon Lizotte. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Kilpailu jatkuu huomenna toisella kierroksella

Kilpailu jatkuu huomenna lauantaina toisella kierroksella. Miesten  liveseuranta löytyy täältä. Naisten livetuloksia voi seurata täältä. DGWT:n Instagram -tililtä löytyy paljon väyläkohtaisia videoita, sekä muuta materiaalia. Tarkat statistiikat voit käydä kurkkimassa Disc Golf World Tourin kotisivuilta.

Seppo Pajun birdie väylällä 13. Video: DGWT:n Instagram -tili.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.