Pohjoista voimaa Pro-tourin avauksessa Oulussa

Kolmen kärki Oulusta ja kisan nelonenkin Ylivieskasta. Siinä avoimen sarjan kärki kotimaisen Pro-tourin avausosakilpailusta Oulun Hiirosen radalta. Sarjapisteitä ja yksittäiskilpailun rahapalkintoja tavoitteli menneenä viikonloppuna Oulussa yhteensä 55 heittäjää kolmessa eri sarjassa.

Kesä käväisi Oulussakin

Vallitseva lahkeen ja hihan pituus kertoi kesän saapuneen Ouluunkin

Hiirosen rata oli kuivunut paikallisten mukaan viikossa todella paljon. Mutaa ja väliaikaisia vesilammikoita oli vielä paikoin runsaasti, mutta muutoin radalla vihersi jo mukavasti. Aurinko paistoi Oulussakin jo siihen malliin, että T-paitarusketuksia saadaan taas ihailla kisaan osallistuneiden heittäjien käsivarsilla.

Kohtalaisessa tuulessa lauantaina käyty ensimmäinen kisapäivä oli paikallisten näytöstä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jokaista sarjaa johti oululaisheittäjä. Toki osanottokin ulkopaikkakunnilta kisaan oli vaisuhkoa. Liekö syynä siten Oulun kaukainen sijainti, mutta viime vuoden Pro-tourin, Discmania Cash Money Tourin, Lausteen avausosakilpailun kaltaista pelaajaryntäystä ei tänä keväänä nähty.

Toisella kierroksella eroja alkoi syntyä jo kärkipäässä ja suurin jännitys ehti jo laueta. Avoimessa voittajaehdokkaita lähti viimeiseen päivään oikeastaan kaksi – Mikko Ylätalo kärjessä takanaan Juho Parviainen. Seniorit-40 -sarjassakin kärkikolmikko oli jo jättänyt kolme muuta taakseen. Neljän hengen seniorit-50 -sarjassa jännitettävää oli vielä hieman 3. ja 4. sijan välillä.

Avoimessa sarjassa oululaiset lähtivät tylsähkösti neloisjohdossa lepäämään yön yli ja odottamaan sunnuntain päätöskierrosta. Ulkopaikkakuntalaisista Mikko Laihonen, Juho Vähätalo, Miko Fyhr ja Jaani Länsiö kärkkyivät kympin sakissa viimeisen päivän nousumahdollisuuksia.

Ylätalo sinetöi takaysillä selvän voiton

Viileä Ylätalo piti kilpatoverit takana ja t-paitarusketuksen poissa

Mikko Ylätalo pelasi takaa-ajajansa Juho Parviaisen kanssa etuysin finaalissa tasatulokseen, mutta ratkaisi viimeistään takaysin neljän birdien putken myötä ja voiton itselleen. Lopulta eroa kertyi 5 heittoa, joten selvästä voitosta voidaan puhua. Parviainen ja Lasse Keränen täydensivät oululaisten kolmoisvoiton.

Seniorit-40 -sarjassa nähtiin sentään sudden death -ratkaisu toisesta sijaista, jonka kuitenkin heti ensimmäisellä väylällä ratkaisi edukseen Pasi Laukkanen. Sarjan voitti Jari Niskanen – teemaan sopivasti Oulusta. Yli 50-vuotiaiden voiton vei Seppo Hänninen, joka yllättäen olikin Oulun ulkopuolelta – 30km päästä, Limingasta.

Tourilla kaksi kisapaikkakuntaa vaihtunut

Pro-tour pelataan samalla periaatteella kuin viime vuonna. Kilpailuiden omien palkintojen lisäksi sarjan parhaat palkitaan jälleen siten, että kolmen parhaan osakilpailun sarjapisteet huomioidaan. Turun ja Heinolan osakilpailut korvautuvat tänä vuonna jo käydyllä Oulun kisalla sekä kahden viikon kuluttua käytävällä Jämin osakilpailulla.

Jämillä on Tomoottajien toimesta paiskittu töitä ja rata on saatu pelikuntoon. Rata tulee myös osittain jäämään Jämille, ja on jo nyt kerännyt kehuja. Maastokuvaan piirrettyä ratakarttaa voi katsella täällä. Jämin kisa on houkuttanut ilmoittautuneiden joukkoon kovia nimiä: Jalle Stoor, Kalle Savonen, Antti Heikkilä, Markus Pohjolainen, Pasi Koivu ja monta muuta.

Kesätoimituksen seuraava juttu koskeekin Jämin kilpailua. Menneen Oulun kilpailun kuvasatoa voi vielä vajaan kuukauden katsella täällä. Lopulliset tulokset tarjoaa kisakone.

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Jätä kommentti juttuun