Nyt jaetaan titteleitä!

Vuoden 2011 heinäkuu tullaan Suomessa muistamaan maailmanluokan frisbeegolfkilpailuista ja -vierailijoista. Tali Open Helsingissä lämmitti maailman ykkösnimet taistelemaan seuraavalla viikolla European Open -majorturnauksen kärkisijoista.

Elokuussa on suomalaisheittäjien vuoro tavoitella titteleitä. Kotimaassa ratkaistaan niin Suomen mestaruus, kuin kahden koko kesän kestäneen kilpailusarjankin voittajat. Vanhalla mantereella kisataan maailmanmestaruudesta ja siniristilippu on myös lätäkön takana edustettuna kahden suomiheittäjän voimin.

Vielä kerran European Open

Vaikka European Openin päättymisestä on jo yli kaksi viikkoa, kuvia ja muistelmia kilpailusta putkahtelee eetteriin lähes päivittäin. Tässä yksi sellainen lisää.

Voitto meni odotetustikin tähtilipun alle, David Feldberg voittajana ei sinänsä yllätä ketään. Kaksi kärkisijaa jaettiin maailmantilaston toiseksi ja kolmanneksi parhaille. Paul Ulibarri pelasi tasatahtiin Feldbergin kanssa aina viimeiselle väylälle asti. Siis 71 pelatun väylän jälkeen kärkikaksikko oli vielä tasoissa! Huikea lopetus päättyi Feldbergin hallittuun birdieen Nokialle rakennetun ”The Beast” -radan viimeisellä väylällä.

Jenkkiheittäjien takana huomionarvoiseen saavutukseen suomalaisittain ylsi taatusti tulevinakin vuosina Suomea menestyksekkäästi edustava superjunnu Seppo Paju. Kahdeksas sija major-turnauksessa ja lopputuloksissa Sepon perävaloja katseli mm. maailmantilaston ykkönen, Nikko Locastro.

Rutosti hienoja otoksia eri kuvaajilta tuosta masiivisesta ja upeasti Jussi Meresmaan johdolla järjestetystä spektaakkelista löytyy esimerkiksi EO:n facebook-yhteistöstä tai flickristä. European Openin blogi on pistänyt myös kisat nippuun.

Odotukset European Openin järjestämisestä jälleen tulevaisuudessa ovat ainakin allekirjoittaneella korkealla, eivätkä vähiten finaalipäivän hienon yleisömäärän vuoksi. Frisbeegolf alkaa nostaa todellakin päätään, siitä osoituksena yleisömäärän lisäksi esimerkiksi näkyvyys European Openin aikaan lauantai-illan Urheiluruudussa YLEllä.

Paju ja Vainio edustavat Suomea MM-kisoissa

Seppo Paju on varmasti yksi tulevia nimiä maailman parhaiden heittäjien joukossa. Omassa ikäluokassaanhan hän on sitä jo nyt, ollen viime vuoden maailmanmestari alle 16-vuotiaissa. Tänä vuonna Seppo otti askeleen avoimeen sarjaan, jossa hän tavoittelee hyviä sijoituksia maailmanmestaruuskisoissa. MM-kisoihin ottaa osaa suomalaisista myös Juhani Vainio.

Nähtäväksi jää, millaista menestystä Paju niittää jo tänä vuonna aikuisissa, tiistaina 9.8. käynnistyneissä mittelöissä Yhdysvaltain Santa Cruzissa. Ensimmäinen kierros oli sujunut Sepolla mukiinmenevästi. Tuloksia voi seurata PDGA:n sivuilla, Sepon omia ajatuksia Sepon blogissa. Livekuvaakin kisoista välittyy discgolfplanet.tv:n tarjoamana.

Discmania Cash Money Tour ratkeaa Heinolassa

Vuoden 2011 Pro-kiertue, uljailla rahapalkinnoilla höystetty Discmania Cash Money Tour saa päätöksensä Heinolan Tyly Kaupunki -Openissa 20.-21.8 Kippasuon radalla. Osakilpailuja on käyty tähän mennessä kolme. Sarjan voittaa pelaaja, jolla on parhaat pisteet kolmen parhaan osakilpailunsa sijoitusten perusteella.

Heinola on laadukkaasti koko kesän heittäneen Pasi Koivun kotikaupunki, ja tarjolla onkin erikoisuutena Pasi Koivu Challenge. Pasi Koivun mahdollisesti päihittäville heittäjille on luvassa risteilylahjakortteja. Pasi Koivu taistelee myös koko tourin voitosta ja itse asiassa voittamalla Heinolan osakilpailun hän myös varmistaisi voittonsa.

Tiukimmin voittotaistelussa ovat kiinni Pasi Koivun lisäksi Kalle Savonen ja Teemu Nissinen. Mikäli kuka tahansa heistä voittaa Heinolassa, on tourin voitto lähellä. Koivu on heittänyt jatkuvasti hyvin, Savosen kunto on edellisten kisojen perusteella ehkä hieman laskussa. Nissisen voitto Tammisaaressa povaa vahvaa jatkoa Heinolassakin.

Kärkikahinoihin viimeisessä osakilpailussa tuo oman mausteensa Seppo Paju, joka varmasti heittää kärkisijoista, mutta ei voi voittaa touria osallistuttuaan ennen Heinolaa vain Turun osakilpailuun.

Naisissa voitto on varmuudella kahden kauppa ennen viimeistä osakilpailua. Susanna Virtasen ja Laura Uusi-Rasin keskinäinen järjestys kilpailussa ratkaisee myös koko Discmania Cash Money Tourin naisten sarjan voiton.

Nissinen kipusi mukaan voittotaisteluun Tammisaaren osakilpailussa

5.-7.8. pelattu Tammisaaren Ekenäs Energi Open oli myös osa DCMT:tä. Teemu Nissinen hoiti avoimessa sarjassa voiton suvereenisti haltuunsa ja nappasi täydet 100 pistettä. Turun kilpailusta Nissisellä oli pohjalla 4. sija, joten Heinolassa hänellä riittää rutkasti voitettavaa.

Nissinen johti avointa sarjaa jokaisen kierroksen jälkeen. Nissisen takana sijoitukset vaihtelivat kierroksittain. Vahvan kisan heitti paikallinen Niklas Stenroos, joka päätyi kilpailun kakkoseksi. Tasaisesti suorittava Jalle Stoor kipusi vielä korokkeelle hyvällä viimeisellä kierroksella. Stenroosin kanssa joka kierroksella kärjen tuntumassa heittäneet Jere Rosenqvist ja Nils Iso-Markku jakoivat neljännen sijan.

Kilpailun tuloksia voi tarkastella tarkemmin täällä, Tobias Roosin mojova kuvapaketti löytyy flickristä.

Suomen mestaruus jakoon Oulussa

26.-28.8.2011 ratkaistaan tämän vuoden Suomen mestarit. Mestaruuksista pelataan avoimessa, naisissa, juniorit-16, juniorit-19, seniorit-40 sekä seniorit-50 -sarjoissa. Kisat järjestetään viime vuoden Finnish Openin rataa mukailevalla layoutilla Oulun Meri-Toppilassa.

Kilpailuun ottavat osaa tämän kauden kovimmat kotimaiset nimet, mestaruutta puolustaa kaksinkertainen SM Jesse Heinonen. Yksi uusvanha nimi SM-kisojen osallistujalistassa nähdään, kun Suomen parhaiten rankattu pelaaja, frisbeeammattilainen Jussi Meresmaa ottaa mittaa muiden heittäjien tasosta. Mikäli Jussin taakseen noissa kisoissa jättää, ei voi olla kaukana Suomen mestaruudesta.

Kilpailun kotisivuilta löytyy kattavat infot kisoista.

Frisbeepoint-tour päättyy Vampulaan

Amatöörit, junnut ja seniorit kilpailevat sarjamuotoisesti tänä vuonna Frisbeepoint-tourilla. Osakilpailuista on käyty nyt kolme ja voitto ratkaistaan samalla periaatteella kuin DCMT:llä. Kolmas osakilpailu pelattiin samassa yhteydessä Tammisaaren Cash Money Tourin kanssa, viimeinen ratkaiseva kisa heitetään 3.9. Vampulassa.

Tammisaaressa amatööreissä sijoille 1 ja 3 sijoittuneet Janne Hirsimäki ja Aleksi Ahtila ovat myös sarjan ykkönen ja kakkonen – tosin järjestyksessä Ahtila-Hirsimäki. Mikäli molemmat myös Vampulassa heittävät, ratkaistaan voitto mitä todennäköisemmin heidän kahden välillä.

Senioreissa sarjan kärjessä kolmen osakilpailun jälkeen ovat Markku Tohni ja Jouko Rosenqvist. Jouni Leskisen tai Petri Määräsen kärkkyessä takana, tilanne on tiukka. Leskinen ja Määränen kykenevät ottamaan varmasti korkeat sijoitukset viimeisestä kilpailusta, jos siihen osallistuvat. Senioreissa tilanne on siis hyvinkin paljon vielä auki.

Junioreissa Lassi Hakulinen on jo ennen viimeistä kisaa varmistanut voiton sijoituttuaan kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa näyttävästi sijoille 1, 2 ja 1.

Sarjojen tilanteet voi tarkistaa kisakoneessa, kuin myös Tammisaaren Frisbeepoint-tour osakilpailun tulokset.

FGR.fi kesätoimitus tarjoaa vielä elokuussakin mahdollisuuksien mukaan raportteja kilpailuista, varmuudella ainakin Heinolan DCMT-osakilpailusta sekä SM-kisoista Oulusta.


Jätä kommentti juttuun