Tali Open on taputeltu, EO-viikko jo kovassa vauhdissa – President’s Cup tänään!

Sunnuntaina 16.7. ratkaistiin Tali Open 2011 lopulliset sijoitukset. Suuri osa pelaajista matkusti heti sunnuntaina yöksi Nokian lähistöön, jossa maanantaina aamupäivällä alkoi European Open -viikko kisaradan auettua harjoittelua varten.

Podiumilla Talissa kolme amerikkalaista. Mikä on palkintokorokkeen kokoonpano European Openissa?

Talin kolmas kierros epävakaisessa säässä

Tali Openin viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina alkaen kello 7:00. Ensin lähtivät liikkeelle avoimen häntäpää (sijasta 57 alaspäin), sitten muut sarjat järjestyksessä juniorit, senior grandmasters, grandmasters, masters, naiset ja lopuksi avoimen 56 parasta.

Aamusta alkaen koko kolmannen kierroksen ajan sää oli epävakainen ja vettä tulikin aika ajoin. Kun kärkipooli oli lähdössä puoli kahdentoista aikaan, tuli vettä hetkellisesti rajustikin. Ruuhkautumisen takia väylän 6 buncr hazard -sääntö oli muutettu normaaliksi OB-käytännöksi. Tuttuun radan tyyliin griinisaarelle kiekon oli kuitenkin jäätävä.

Kolmannen kierroksen kovin tulos oli jälleen loistava 51 heittoa (-9) ja siitä vastasi jälleen Paul McBeth – johto vankistui entisestään. Heikompia kierroksia pelasivat esimerkiksi jaetulta kärkisijalta lähtenyt hallitseva maailmanmestari Eric McCabe (62) ja viidentenä ollut Ville Piippo (63).

Kärkisijat pysyivät edelleen pääosin tähtilipun väreissä. Avoimen finaalien 24 pelaajasta 12 oli kuitenkin Suomesta, 10 Yhdysvalloista ja lisäksi vielä yksi saksalainen ja yksi ranskalainen. Esimerkiksi ruotsalasia ei siis finaaleissa nähty.

Finaaliin yltäneet suomalaiset olivat Ville Piippo, Jalle Stoor, Miko Fyhr, Seppo Paju, Pasi Koivu, Toni Asikainen, Nils Iso-Markku, Teemu Niemi, Leo Piironen, Dick Lampinen, Kalle Savonen ja Juho Rantalaiho.

Muiden sarjojen finaaleihin pääsi neljä parasta. Naisissa jenkkikolmikko johti alusta loppuun, joten finaaliin mahtui seuraksi vain Anne Matilainen. Muissa sarjoissa finaalit olivat Suomi-painotteiset, Mastersien Otfried Derschmidtiä (AUT) lukuun ottamatta.

9-väyläiset finaalit hienossa säässä

Iltapäivällä aloitetut finaalit pelattiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Yleisöäkin valui iltapäiväksi paikalle oikein mukavasti. Kärkipooli finaaleissa oli Paul McBeth, Cale Leiviska, Nikko Locastro ja Nate Doss.

Parhaat tulokset finaalissa heittivät kuitenkin miehet kauempaa kärjen takaa. Hyvän lauantain, mutta heikommat (63) kolmoskierrokset pelanneet Will Schusterick ja Ville Piippo piristyivät finaalissa ja heittivät tuloksen 23 (-6). Myös Dave Feldberg ylsi samaan, mutta hänellä myös kolmoskierros oli tasokasta peliä heikon lauantain jälkeen.

Loppujen lopuksi amerikkalaisten keskinäinen järjestys podiumin osalta oli Paul McBeth, Cale Leiviska, Nikko Locastro. Paul McBeth varmisteli voiton käytännössä jo toisen ja kolmannen kierroksen huipputuloksillaan. Leiviskan tasaisen hyvä peli riitti toiseen sijaan ja Locastro nousi kolmanneksi vahvalla kolmoskierroksella.

Upealla finaalilla Ville Piippo nousi lopulta Talin parhaaksi eurooppalaiseksi pelaajaksi. Ville itsekin oli silmin nähden tyytyväinen finaalikierrokseen. Kolmatta kierrosta Ville kertoi jännittäneensä paljon ja se kenties näkyi tuloksessa. Tulevaa President’s Cupiakaan Piippo ei arvellut jännittävänsä niin paljoa.

Kuitenkin kolme tasokasta kierrosta neljästä antavat luvan odottaa näyttävää peliä myös President’s Cupissa ja koko European Openissa, josta löytyy kämmenheittäjällekin erittäin sopivaa väylää.

Piipon lätty löysi mukiin Talin finaaleissa. Löytääkö Nokialla?

Muutoin suomalaisittain riittää arvuuteltavaa menestyksestä European Openissa. Juho Rantalaihon, Jesse Heinosen ja Seppo Pajun peli oli enemmän tai vähemmän sekaisin, eikä kukaan tästä kolmikosta pystynyt kuin yhteen tasoiseensa kierrokseen. Toisaalta Jalle Stoor ja Pasi Koivu heittänevät tälläkin viikolla mukavasti.

Muissa sarjoissa junioreita lukuun ottamatta voittajat olivat kohtalaisen selvillä jo ennen finaaleja. Junnuissa Markus Pohjolainen pelasi erittäin fiksua ja seiftiä peliä johtoasemassa, mikä lopulta myös riitti voittoon. Naisissa Valarie Jenkins oli ylivoimainen, kuin myös seniorisarjoissa Kari Vesala, Marko Timonen ja Markku Tohni.

Top 6 -leaderboardit kaikista sarjoista ovat täällä, lopulliset kokonaistulokset löytyvät tästä linkistä.

President’s Cup ja European Open

Kuten jo sanottua, EO on Nokian keskusurheilupuistossa harjoitusten muodossa jo pyörähtänyt käyntiin. Todellinen toiminta alkaa tänään keskiviikkona President’s Cup -joukkuepelillä Team Usa vs. Team Europe. Euroopan tiimiin on valittu suomalasista Ville Piippo, Seppo Paju ja Anne Matilainen.

President’s Cup isketään käyntiin keskiviikkona iltapäivällä kello 15:00. President’s Cup, kuten koko European Open on yleisölle avoin ja ilmainen. President’s Cup erityisesti on mahtava mahdollisuus nähdä maailman tämän hetken kovimmat pelaajat sekä naisissa että miehissä kerralla tositoimissa.

Team USA: Kapteeni David Greenwell

  MPO David Feldberg (OR)
  MPO Nikko Locastro (MO)
  MPO Paul McBeth (CA)
  MPO Nate Doss (CA)
  MPO Will Schusterick (TN)
  FPO Valarie Jenkins (CA)
  FPO Paige Pierce (TX)
  Captain’s Choice Paul Ulibarri (AZ)

Team Europe: Kapteeni Hans Tegebäck

  MPO Markus Källström (SWE)
  MPO Karl-Johan Nybo (DK)
  MPO Ville Piippo (FIN)
  MPO Simon Lizotte (GER)
  MPO Seppo Paju (FIN)
  FPO Camilla Jernberg (SWE)
  FPO Anne Matilainen (FIN)
  Captain’s Choice Jesper Lundmark (SWE)

FGR.fi kesätoimitus tarjoaa seuraavan kerran raporttia juuri President’s Cupista. Myös itse European Open -kisasta on tarjolla juttua, onnistumiset ja pettymykset listataan kaikilta kisapäiviltä.


Yksi kommentti juttuun “Tali Open on taputeltu, EO-viikko jo kovassa vauhdissa – President’s Cup tänään!”

 1. Ville Says:

  Pakko sen verran mainostaa tietmättömille, että tuolta siis kisat suorana netin välityksellä :)
  http://www.livestream.com/discgolfplanet

Jätä kommentti juttuun