Discmania Cash Money Tour – Lauste, päivä 1

Nyt se on käynnissä!

Tänään lauantaina 21.5. aamulla se alkoi. Neljä osakilpailua, loistavat palkinnot parhaille. Ensimmäinen osakilpailu Turun Lausteen radalla. Discmania Cash Money Tourin ensimmäisen osakilpailun TD Juho Rantalaiho otti pelaajat vastaan seuraavalla tervehdyksellä: ”Tervetuloa Suomen Turkuun! Täällä paistaa aurinko!” Kisaan lähdettiin loistavissa ja odottavissa tunnelmissa.

TD Juho Rantalaihon johtamasta pelaajakokouksesta tärähti käyntiin Discmania Cash Money Tour

Yllätyksiä ensimmäisellä kierroksella

Ensimmäinen kierros pelattiin vielä kohtalaisen tyynessä aurinkoisessa säässä. Hienoisiksi yllätyksiksi ensimmäisellä kierroksella voi laskea ainakin Seppo Pajun tahmean startin, Leo Piirosen heikohkon kierroksen sekä myös Jalle Stoorin johtopaikkaan oikeuttaneen tuloksen, 66 (-4). Lausteen haastavuudesta kertoo se, että par-tuloksen alitti vain neljä heittäjää.

Neljän kärki ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Stoor, Kalle Savonen, Teemu Nissinen, Dick Lampinen. Jesse Heinonen ja Seppo Paju löytyivät jaetulta sijalta 9 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Naisissa kärkeen heitti odotetustikin hallitseva SM Anne Matilainen.

Toinen kierros tuo vaikean tuulen – Paju ja Koivu huikeita

Jo ensimmäisen kierroksen loppupuolella tuuli alkoi puhallella ennustaen kovempia puuskia iltapäivän kierrokselle. Kovasta tuulesta saatiinkin kova haaste etenkin Lausteen pitkille ja aukeille, mutta tiukasti OB:lla rajatuille väylille. Trendi oli se, että tulostaan parantaneet nousivat urakalla tuloksissa – toisaalta pieni heikennyskään ei tuonut järkyttävän kovaa vauhtia alas tulosluettelossa.

Kärkeen nousivat jaetulta yhdeksänneltä sijalta Pasi Koivu ja Seppo Paju. Parhaasta kakkoskierroksesta vastasi Koivu 66:llaan (-4), Paju väijyy kahden heiton päässä heitettyään 68 (-2). Kukaan muu heidän lisäkseen ei radan ihannetulosta alittanut, se kertonee riittävästi puuskatuulen vaikutuksesta. Kärkeen saatiin toisella kierroksella jo eroja aikaiseksi, sillä viidennen sijan ja kärjen väliin mahtuu jo 7 heittoa.

Finaalipaikassa kahden kierroksen jälkeen ovat kiinni kärkikaksikon lisäksi Nissinen, Lampinen ja Savonen. Heidän takanaan finaalipaikkaa kärkkyvät mm. Jesse Heinonen, Miko Fyhr ja toisella kierroksella peliään parantamaan pystynyt Markus Pohjolainen. Esimerkiksi vielä sijalta 14 finaalipaikkaan on matkaa vain neljä heittoa.

Naisissa Anne Matilainen jatkoi selkeässä komennossa ykköspaikalla. Viimeisen finaalipaikan ja kuudennen sijan ero naisissa on kahden kierroksen jälkeen yksi heitto, joten panosta naisissakin vielä rittää.

Paju hyvillä mielin iltapäivän päätteeksi

Avoimen kakkonen Seppo Paju vastaili kysymyksiin hyväntuulisena paremmin kulkeneen toisen kierroksen jälkeen.
-”Joo, nyt kulki paremmin, 68. Ei ihan ollut toisen kierroksen paras, Pasi Koivu pelasi 66. Hyvällä mielellä voi lähteä huomiseen, olen kuitenkin nyt toisena.”
Seppo kertoi myös ensimmäisen kierroksen ongelmana olleen huono startti.
-”No se kierros alkoi tosi huonosti, tuli vähän bogia ja tuplabogia”.
Hankalasta alusta voidaan todellakin puhua – Seppo pelasi aamulla 12 ensimmäistä väylää tulokseen +5, loput 9 tulokseen -3.

Sunnuntaina kolmas kierros ja finaalit

Sunnuntaiaamun kolmas kierros määrittää siis finaaliinpääsijät. Seurattavaa riittää pitkälle iltapäivään asti, kun kummankin sarjan viisi parasta vääntävät vielä 9-väyläiset finaalit. Pasi Koivu ja Seppo Paju heittivät nousujohteisesti lauantaina, mutta sunnuntai ja nukuttu yö välissä tasoittanee jälleen asetelmia huomiselle. Kärkiheittäjät haluavat jokaisen mahdollisen päänahan kilpailusta, sillä tuloksen vaikutushan ei jää yhteen kilpailuun. Siispä vielä kerran: huomenna huipentuu Discmania Cash Money Tourin 1. osakilpailu Turun Lausteen radalla.

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan täällä.

FGR.fi -kesätoimitus lisää kuvia kisapäiviltä jälkeenpäin, kun aikaa sille on enemmän. Toistaiseksi itse kisaan osallistuminen on vienyt päähuomion allekirjoittaneeltakin. Sunnuntain aamupäivän kierroksen jälkeen fokuksen voi siirtää raportteihin, jollei sitten huikeaa nousua 7 heiton takaa finaalipaikkaan tapahdu…

Teksti: Markku Nirkkonen

Avainsanat: , , , , , , , , ,


Jätä kommentti juttuun