Skellefteå Open 2017: Wysockille löytyi melkein pysäyttäjä

9.7.2017 17:50

Euro Pro Tourin kolmas osakilpailu, Skellefteå Open, käytiin Ruotsissa viikonloppuna. Kolmipäiväinen kilpailu keräsi mukaansa valtavasti Suomalaisia molempiin luokkiin pelaamaan. Maailmanluokan tähdistä mukana kilpailemassa oli Ricky Wysocki.

Ensimmäinen kierros pelattiin perjantaina. Suomalaisittain kilpailu alkoi erittäin lupaavasti, sillä Pasi Koivu ja Väinö Mäkelä pitivät ykkössijaa hallussaan päivän päätteeksi tuloksella 56 (-9).

Heiton päässä kolmannella sijalla majailivat ruotsalaiset Filip Stenmark ja Jesper Lundmark, sekä yhdysvaltalainen Ricky Wysocki.

Naisissa Hannele Määttä heitti perjantaina kärkipaikalle tuloksellaan 72 (+7). Heiton päähän Määtästä heittivät virolainen Kristin Tattar, sekä ruotsalainen Ragna Bygde Lewis.

Ricky Wysocki ja tuttu kämmenheitto. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Lauantain ”moving day” tarjosi liikehdintää

Toinen kisakierros käytiin tuttuun tapaan heti perään lauantaina. Mäkelä piti edelleen ensimmäistä sijaa hallussaan päivän päätteeksi, mutta hän sai seuraa Wysockista tämän heittäessä kierroksen 11 alle par tuloksen. Teemu Nissinen kiri kolmannelle sijalle ja Janne Hirsimäki neljännelle sijalle yhdessä Emil Dahlgrenin kanssa.

Naisissa Määttä sai seuraa ensimmäiselle sijalle Lewisistä lauantain kierroksen lopuksi. Kolmantena oli Tattar, mutta Jenni Eskelinen ja Vanessa Van Dyken hiillostivat vain heiton päässä hänestä.

Teemu Nissinen kiri tasaisesti. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Wysocki vei, Erik Aallolle paras kierrostulos

Niin siinä taas vaan kävi, että Wysockille ei löytynyt pysäyttäjää, vaikka lähellä se oli. Ricky voitti tuloksella 166 (-29). Nissinen nousi lopulta toiseksi yhteistuloksella 167 (-28), joten hän jäi vain heitolla Wysockille. Kolmanneksi heitti hienon kokonaisuuden viskonut Mäkelä. Väinön lopputulos 170 (-25).

Kolmipäiväisen kilpailun parhaimmasta kierroksesta vastasi Erik Aalto, joka finaalipäivänä paukutti erinomaisen 52 (-13) kierroksen ja nousi sen ansiosta sijalle viisi. Neljänneksi heitti Hirsimäki. Kaikkiaan avoimen sarjan top-10:n mahtui huikeat seitsemän suomalaista.

Väinö Mäkelältä hieno kokonaisuus. Kuva: Eino Ansio / EDGC2016

Määttä joutui taipumaan Lewisille

Naisten avoimessa sarjassa finaalikierros tarjosi vielä pari muuttujaa. Lewis heitti sunnuntaina koko kilpailun naisten parhaan kierrostuloksen 66 (+1) ja hän täten voitti naisten sarjan. Määttä sijoittui toiseksi jääden viiden heiton päähän ruotsalaisesta kilpasiskostaan. Kolmannelle sijalle heittivät Tattar ja Van Dyken.

Kaikki tulokset molemmista luokista PDGA:n sivuilla, sekä Disc Golf Metrix -palvelussa.  SO Disc Golfin Facebook -sivulla paljon kuvia ja videoita tapahtumasta.

Seuraava Euro Pro Tourin osakilpailu käydään vain viikon päästä Tallinnassa, Virossa. Kilpailu kantaa nimeä Estonian Open 2017.