Pro Tour Jyväskylä – Paju jatkoi siitä mihin syksyllä jäi

8.5.2017 10:20

Suomalainen Powergrip Pro Tour starttasi Jyväskylästä Keljonkankaan hieman kisaan muokatulta 18 -väyläiseltä radalta. Kaksipäiväinen kilpailu käytiin 6.-7.5.17 ja se keräsi kokoon Suomen parhaimmiston ensimmäisen kerran tänä keväänä.

Nimien puolesta hieman yllättäväkin ensimmäinen kierros nosti esiin uusia kasvoja tuttujen naamojen rinnalle. Ville Koutonen oli tuulisen ensimmäisen kierroksen päätteeksi 1. sijalla tuloksella 53 (-8), kun toisena majaili myöhemmin kisan keskeyttänyt Juho Väisänen tuloksella 54 (-7).

Toinen kierros heitettiin kuitenkin samana päivänä ja asetelmat hieman muuttuivat kelin tyyntyessä. Koutonen sai seurakseen ensimmäiselle sijalle Seppo Pajun, jonka huiman 52 heiton (-9) kierroksen kruunasi hole in one väylällä numero kuusi.

Seppo Paju, hole in one 6.5.17 Jyväskylä Keljonkangas väylä 6. Video: Prodigy Disc Europe

Väylä numero kuusi tarjoili jo ensimmäisellä kierroksella yhden epäonnistuneen lähestymisen avoimen sarjan Rauli Savelalle. Avoimessa kisannut Juhani Vainio sen sijaan laittoi kiekon ensimmäisellä heitolla korin pohjalle väylällä numero 16. Tämä tapahtui toisella kierroksella, kuten myös Pajun onnistuminen.

Lauantain päätteeksi Koutosen ja Pajun perässä, neljän heiton päässä, olivat Miika Voutilainen ja Teemu Nissinen.

Kolmas kierros – ratkaisun paikka

Pajun huima heittovire jatkui odotetusti myös sunnuntain puolella. Kierrostulos 54 (-7) ja yhteistulos 163 (-20) riitti reiluun voittoon Jyväskylässä. Toiselle sijalle kiri lopulta Suomen toinen huippunimi, nimittäin Nissinen, jonka lopputulema oli 168 (-15).

Kolmannella sijalla olikin sitten ruuhkaa ja sen joutui jakamaan jopa viisi pelaajaa keskenään. Henri Perälä, Mikael Räsänen, Jalle Stoor, Joonatan Häme ja Voutilainen heittivät kaikki tulokseksi 170 heittoa (-13).

Vanessa Van Dyken naisten avoimen luokan voittoon

Ainoana ulkomaalaisena Pro Tourilla pelannut, yhdysvaltalainen Vanessa Van Dyken, otti ykkössijan haltuun jo heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Kierroslukema 64 (+3) antoi Suomessa asuvalle Vanessalle kolmen heiton turvan toiselle kierrokselle Anne Kettusen ollessa toisena.

Van Dyken ja Paju ovat kiertäneet kisoja yhdessä. Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Toisen kierroksen päätteeksi Vanessalla oli taas kolmen heiton ero seuraavana tulevaan, mutta Henna Blomroos otti toisen sijan haltuunsa. Hannele Määttä kipusi kolmanneksi Kettusen tipahtaessa neljänneksi.

Kolmas kierros ei enää kärkikolmikon sijoituksia muuttanut, vaikka Henna tasoissa Vanessan kanssa kävikin. Vanessan lopputulos 199 heittoa (+16), Hennan tulos 201 heittoa (+18) ja Hannelen tulos 207 heittoa (+24).

Seniorisarjojen palkintopalleille tuttuja nimiä

Yli 40-vuotiaiden avoin sarja ei juuri tarjonnut yllätyksiä. Marko Hämäläinen kiri lauantain toisen kierroksen aikana ykkössijan itselleen, eikä päästänyt sitä enää käsistään. Hämäläisen lopputulos kolmen kierroksen jälkeen oli 175 (-8).

Eaglen väylälle 14 heittäneen Sami Väisäsen lopputulema oli 178 (-5), jolla irtosi luokassa toinen sija. Kolmanneksi sarjassa heitti niin Marko Rauha, kuin Ville Piippokin tuloksella 179 (-4).

Yli 40-vuotiaiden naisten kärjestä käytiin kuuma taisto kahden naisen kesken. Riina Kotamäki voitti Kristiina Sylmanin kahden heiton erolla ja kolmanneksi sijoittuivat Riitta Savolainen ja Susanna Lindqvist.

Tiukka kamppailu käytiin myös yli 50-vuotiaiden avoimessa sarjassa, kun kärkikolmikko mahtui kuuden heiton sisään. Janne Sandholm selvisi voittajaksi, toiseksi sijoittui Heikki Savolainen ja kolmanneksi Jari Niskanen.

Selkeimmät erot nähtiin vasta yli 60-vuotiaiden avoimessa luokassa. Esko Juha Jokinen purjehti voittoon selkeällä kahdeksan heiton erolla Markku Tohniin. Tohni otti toisen sijan vielä selkeämmällä 15 heiton erolla haltuunsa kolmanneksi sijoittuneeseen Jouko Rosenqvistiin.

Ensimmäisen Powergrip Pro Tourin Kilpailun järjesti Jyväskylän Liitokiekkoilijat ry (JyLi ry). Seuraava osakilpailu käydään 1.-2.7. Tammisaaressa Västerbyn radalla.

Jyväskylän osailpailun tulokset nähtävissä kokonaisuudessaan Suomen frisbeegolfliiton verkkosivuilla.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.