Paul McBeth selvään voittoon La Mirada Openissa

13.3.2016 16:49

Disc Golf World Tourin historian ensimmäisen osakilpailun La Mirada Openin finaali päästiin pelaamaan jälleen normaalissa lämpimässä ja aurinkoisessa eteläisen Kalifornian säässä. Takaa-ajajien ero johdossa finaaliin lähteneeseen Paul McBethiin ei parhaimmillaankaan kaventunut kolmea heittoa pienemmäksi.

Paikallista väriä palkintopallilla

Jos oli Paul McBethin finaalikierroksen alku hieman vaisu, niin sitä se oli myös lähimmillä takaa-ajajilla. Ero ei missään vaiheessa kuroutunut kolmea heittoa pienemmäksi, vaikka McBeth paikkapaikoin bogin kirjauttikin.

Lopulta McBeth tyylitteli voittoon hyvätasoisella 57:lla (-6) ja nosti käden pystyyn voiton merkiksi kuuden heiton erolla seuraaviin.

Jaetulle toiselle sijalle nousi La Miradan paikallinen suuruus Bobby Musick kierroksellaan 55 (-8). Ricky Wysocki (57, -6) teki käytännössä kierroksen ainoan puttivirheensä viimeisellä väylällä, kun avoin putti yli 10 metristä jäi alarautaan. Tämä tarkoitti tasatilannetta toisella sijalla.

Musick ja Wysocki pelasivat vielä äkkikuolemaperiaatteella Suomessa lasipuhallettujen palkintopystien jakojärjestyksestä. Muzickin par väylältä 17 riitti kakkospystin voittamiseen, rahapalkinto herrojen kesken kuitenkin jaetaan.

McBethistä oli mahtava saada voittaa lähellä kotimaisemiaan ja perhettään. Voiton varmistaminen takaysillä oli lopulta helppoa, sillä takaysillä peli oli kulkenut hyvin. Muutamat bogit eivät mestarin mukaan häirinneet tekemistä, sillä niitä yksinkertaisesti välillä tulee.

Yhden kilpailuluokan turnaukseen ainoana naisena osallistunut Catrina Allen löysi jälleen puttipelinsä paremmin finaalipäivänä ja lopulta laittoi ison kasan miespelaajia nippuun olemalla 45. 118 pelaajan joukosta. Finaalin tulos oli 61 (-2).

Catrina Allen pelasi miespelaajien seassa kaksi hienoa kierrosta ja sijoittui sijalle 45. © DGWT / The Flight Record

Seppo Paju nousi jälleen parhaaksi suomalaiseksi

Seppo Pajun tekemistä leimasi jälleen heikko ensimmäinen kierros ja sen jälkeen parantuneet otteet. Lopulta viimeisen päivän hieno 57 (-6) toi nousun 19. sijalle.

Teemu Nissinen oli toiseksi paras suomalainen kaksi sijaa ja kaksi heittoa Pajun takana sijalla 21. Pasi Koivun paras turnausvire oli ensimmäisen päivän jälkeen kateissa ja lopulliseksi sijoitukseksi muodostui 33.

Ville Lapinmäen loppusijoitus oli 78.

Disc Golf World Tour matkustaa seuraavaksi Tsekkiin, jossa pelataan loistavalla radalla Konopiste Open 5.-7.5.2016. Edellisen vuoden perusteella kilpailussa voidaan odottaa aivan kärkipään suomalaismenestystäkin.