Wysocki horjahti, mutta nousi lopulta voittajaksi

24.7.2016 09:27

Disc Golf World Tourin neljäs osakilpailu, European Masters Major -turnaus saatiin päätökseen Tukholmassa lauantaina. Loppuratkaisu oli jännittävä, vaihteleva ja yleisön reaktioista päätellen toivottu.

McBeth kuroo heti eron umpeen

Finaaliin johtoasemasta lähtenyt Ricky Wysocki sai huomata Paul McBethin uskomattoman kirikyvyn heti kierroksen alussa. Jo viiden väylän jälkeen McBeth oli kuronut neljän heiton eron umpeen.

Kierroksen keskivaiheilla hätäisimmät yleisössä alkoivat jo huokailla McBethin tulevan jälleen takaa ohitse, kun johtoasema siirtyi 7. väylällä jo McBethille. Wysocki taisteli kuitenkin itsensä takaisin tasoihin 12. väylällä.

Eagle McMahon sekä Paul Ulibarri olivat hetkittäin myös iskuetäisyydellä kärjestä. McMahon jopa käväisi johdossa kierroksen alkupuolella, mutta lopulta ratkaisu käytiin viimeisellä griinillä McBethin ja Wysockin välillä, jälleen kerran.

Tällä kertaa oli McBethin vuoro tehdä siirtonsa ensin. Birdieputti pieneen ylämäkeen ringin ulkopuolelta olisi onnistuessaan pitänyt McBethin vähintään jaetussa ykköstilassa kiinni. Putteri ei kuitenkaan löytänyt kuin reunimmaisen ketjurivin ja Wysocki pääsi puttaamaan voitosta.

Wysockin putti oli vain noin kuuden metrin mittainen, eikä missään vaiheessa ollut epäselvää, etteikö maailman tämän hetken paras puttaaja olisi tätäkin puttia naulannut. Kiekko keskelle koria ja vapautuneet tunteikkaat tuuletukset voiton kunniaksi räjäyttivät yleisön suosionosoituksiin.

Paul McBeth tiesi 18. väylällä putattuaan ohi, että Ricky Wysocki vie voiton. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Wysockin lopputulos oli 24 alle ihannetuloksen. 8. väylän jälkeen finaalipäivänä Wysocki oli vasta tuloksessa -16, mutta huikea loppu takasi voiton yhden heiton turvin ennen McBethiä. Wysockin tulos finaalissa oli 56 (-7) ja McBethin upea, muttei tällä kertaa riittävä 53 (-10).

Eagle McMahon pelasi Paul Ulibarrin kanssa katkaisupelin kolmannen sijan pokaalista ja World Tour -pisteistä. McMahon selätti Ulibarrin toisella lisäväylällä ja juhli hienoa kolmatta sijaa ensimmäisessä kilpailussaan kotimaansa USA:n ulkopuolella.

Suomalaisille lisää USDGC-paikkoja

Suomen mestari Leo Piironen oli paras suomalainen pysyttyään yhdeksännellä sijalla finaalin jälkeenkin. Piirosella USDGC-paikka oli jo taskussa, kuten myös 12. sijoittuneella Lassi Hakulisella. Piirosen yhteistulos oli 13 alle ihannetuloksen, Hakulisella 8 alle.

Suomen mestari Leo Piironen oli myös European Mastersin paras suomalainen. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Markku Nirkkonen teki kierroksellaan 58 (-5) nousun 35. sijalta jaetulle 14. sijalle ja nappasi ensimmäiset jaossa olleet USDGC-paikat yhdessä Raimo Sokan kanssa, joka päätyi samalle sijalle yhteistuloksella -5.

Heiton parivaljakon takana, niin ikään finaalissa hienon 58 (-5) pelannut vasta 16-vuotias Erik Aalto nappasi myös itselleen kisapaikan lajin arvostetuimpaan kilpailuun.