Nybo piti pintansa Tšekin ensimmäisessä EuroTour -osakilpailussa

10.5.2015 18:26

Auringonpaiste palasi Konopiště Openiin finaalipäivänä sunnuntaina. Pieni tuulenvire toi muuttujia radalle, mutta parhaat eivät luonnollisesti siitä hetkahtaneet ja kovia tuloksia heitettiin tauluun jälleen. Menestystä saatiin jälleen kauttaaltaan lähes kaikissa sarjoissa myös suomalaisittain.

Nybo ei hyytynyt

Konopiště Openin Franz Ferdinand par 66 -rata oli vielä kerran näyttämönä, kun EuroTourin 4. osakilpailun voittajia lähdettiin ratkomaan. Sadepisaroita ei radalla nähty ja pelaajat sekä yleisö nauttivat vielä kerran pysäyttävän hienosta radasta ja upeista heitoista.

Tanskan Karl Johan Nybo lähti päätöskierrokselle neljän heiton johdossa. Nybo päästi takana väijyneen Leo Piirosen pahimmillaan kahden heiton päähän, mutta missään vaiheessa Piironen ei aivan päässyt kiinni.

Molemmat selvittivät radan ilman bogeja, mutta Nybon eagle väylällä 11 ja sitä seuranneet birdiet pitivät Nybon edellä. Piironen jäi lopulta toiseksi neljän heiton erolla. Molemmat pelasivat siis lopulta päätöskierroksen samaan tulokseen 57 (-9).

Jalle Stoor jatkoi pienistä olkapäävaivoista huolimatta toisena päivänä alkanutta huippupeliään, mutta bogiton kierros ei aivan riittänyt palkintokorokkeelle. Seppo Pajun tuloskorttiin kirjattiin kaksi huonoa väylää, mutta viimeisen väylän birdie takasi hänelle kolmannen sijan.

Seppo Paju vankisti näin ollen erittäin vahvaa johtoaan EuroTourin kokonaistilanteessa.

Rättyä nousi juniorien voittoon

Juniorisarjassa Mikael Hakala oli pelannut erittäin hienoa peliä vailla suuria virheitä ja johti junioreita ennen viimeistä kierrosta. Juniorisarjassa pienen tauon jälkeen pelannut Niko Rättyä päätti kuitenkin laittaa parastaan päätöspäivänä.

Niko Rättyä laittoi tärkeät putit koriin ja korjasi juniorien voiton

Rättyän tulos päätöspäivänä oli 58 (-8), Mikael Hakala kirjautti tuloksen 62 (-4). Rättyälle merkattiin näin voitto kolmen heiton erolla. Ratkaisu nähtiin radan keskivaiheilla, jossa Rättyä otti useita birdieitä lyhyen ajan sisään.

”Voiton ratkaisi hyvä pelifiilis ja onnistuneet putit. Oli mukava pelata tauon jälkeen junioreissa, kun Mikael tarjosi hyvän vastuksen”, Niko kertasi kisan jälkeen tunnelmiaan.

Ville Piippo marssi lopulta ylivoimaiseen voittoon mastereissa, viimeisen kierroksen tulos oli 61 (-5) ja lopulta Piippo voitti sarjan jopa 12 heiton erolla seuraavaan.

Marianne Jakonen pelasi muutamasta heikommasta väylästä huolimatta itsensä hienosti toiseksi

Naisten sarjassa Marianne Jakosen mahdollisuus jopa voittaa tyrehtyi kierroksen huonoon alkuun. Jakosen hyvä peli kierroksen keskivaiheilla ei enää riittänyt nousemaan voittokamppailuun. Jakonen pelasi finaalissa 68, mikä oli naisten paras kierros, mutta kisaa alusta asti johtanut Sveitsin Natalie Holloköi vei voiton. Eroa jäi lopulta kaksi heittoa.